Родени през Март - тема 4

• 22 072
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
  • sofia
И ние сме още на зеленчуци, а кашата правя с вода, понеже не цедя и нямам складирана кърма. Дохранвам винаги след това.
Каква мазнина слагате и откога почвате месото/жълтъка?

# 241
И аз давам заготовка на плазмон. Сега отворих телешкото, тези дни и пуешкото. Но все гадно ми се струват. Пробвах и на гербер заготовките, тях не ги одобри изобщо.
Ние от днес сме с вирус.. цяла нощ и цял ден се боря да сваля температура, беше стигнала до 38.5-39. сега заспа и от преди час поддържа нормална температура. Дано и за вечерта да е така.
Сега заспа по ние време ама .. режима ни се обърка. Към 21:30 ч. Ще правя опит за лека нощ.

# 242
И ние сме още на зеленчуци, а кашата правя с вода, понеже не цедя и нямам складирана кърма. Дохранвам винаги след това.
Каква мазнина слагате и откога почвате месото/жълтъка?
Аз рапично слагам. Намерих на Холе. По нататък ще търся хубав зехтин, въпреки че аз самата не харесвам.
Месото при нас е 4 седмици след захранването. Започнах с пилешкото. В понеделник навършва 6м. Жълтъка още ме е страх.
Wild_bunny, скоростно оздравяване. Майната му на режима.
Nova, вие как сте?

# 243
Някакъв вирус е и баткото ми е с мноого високаТ почти 40 градуса... Ние нали винаги когато е ваксиниран малкия трябва или да сме с ковид или друг вирус...
Нашето съчетаване на храна и сън не винаги се получава, защото днес например, не му се ядеше с първото хранене, съответно огладня когато трябваше да ляга, но пък сънен не му се занимава да яде... И стана мазало, защото се изместиха почти всички хранения, но това е по скоро рядкост. Обикновено сме горе долу така +-15 мин.
Ако в 7:00 е Ставане
7:15 хранене Ам/кърма
9:30 Сън
10:00 хранене плодово пюре няколко лъжици Ам/кърма
12:30 Сън
13:30 Хранене зеленчуково пюре
16:00 Сън
16:40 Хранене
19:30 Хранене и нощно лягане после или яде около 23:30 или в 3:00
Ние сме на почти трета седмица захранване съответно няма хранене без мляко, вече зависи дали съм успяла да го накарам да пие АМ или кърма, но вече почти сме готови да спра кърменето, само нощното ще видим как да е...
Като дойде ред на месата, никога няма да давам само месо, като се смеси със зеленчук не е лошо, по спомени де..

# 244
Минавам само за кажа, че успях да не заразя никой Hug Засега и ММ и Виктория са си добре, а аз май вече не съм заразна. Е, засега майка ми е вкъщи, все още си кърмя с маска и живея в спалнята. Ще изчакам още поне два дни преди да се върна към нормален начин на живот. Вече нямам никакви симптоми, чувствам се добре, само съм леко уморена от лежането по цял ден. Като чета колко сте напреднали със захранването, а аз още не съм започнала Joy

# 245
Ехааа, много хубави торти сте поръчали.
Ние 6м, ще ги отбележим с кръщене евентуално. Пиша евентуално, защото Беболина е с температура и днес ѝ взимаха кръв и урина. На мен това с колектора хич не ми беше лесно… ужас. Педиатърката като,видя резултатите, каза, че според нея става въпрос за вирусна инфекция Cry Дано да размине, че иначе отменям всичко…
На нефролог бяхме миналия месец. И ние при Ценова.
Дрешки и аз от hm reserved и др изброени от вас
Ние сме килимче от екоплей. Беболина вече е тъкалана. Започна да се придвижва с търкаляне  Joy
Още не съм започнала захранване, но и Беболина няма никакъв интерес към храната.
Момичета, днес ми дойде… бях забравила колко е гадно… година и 2 месеца минаха ей така…

# 246
Да, на мен ми прави впечатление из общите фб групи (не нашата) пишат че има заместено хранене, но нито месо, нито ам/кърма слагат, което според мен не е правилно.
Аз кашата я правя с вода и дохранвам. Като цяло на този етап дохранвам след всичко. Едва днес дадох пилешко за първи път от заготовка на плазмон. Малко е гадно.. Вие какво месо давате и как го приготвяте, ако не е готово пюре?

Аз 4 седмици давах зеленчуци, захраних и с оризова каша. Сега на 6-ти месец почвам жълтък 10 дни захранване, на 7-ми месец ми казаха да почна с месото. Не съм замествала засега, винаги дохранвам. След жълтъка ще давам плодове и глутенови каши.

Месо мислех да купя от някоя ферма, въпреки че кг пилешко е 30+ лв, но предполагам ще го хапва доста време.

# 247
  • София
Аз вкарах жълтъка месец след старта на захранването по 1/4. След месец по 1/4 започнах да давам по 1/2. От месото дадох първо бели меса (пиле, пуешко, заек), след това педиатърката каза бели риби и след това телешко.
Заешкото го дадох от месна заготовка на Mellin. Някакви италиански са, леля ми ги донесе от Италия заедно със заготовки и на Plasmon. Не ме кефят и мен тези месни заготовки - аз си мислех, че има само месо вътре и дадох 20гр заек. После чета съдържанието - Еди колко си % месо, другите неща вода, оризово нишесте и т.н. 😂
Другите меса ги дадох с готово пюре. Като цяло съм заредила шкафа на детето с яко пюрета, заготовки и каши. Въпреки това му готвя, защото вече започнах плавен преход към парченца да се учи да дъвче, а пюретата са гладко пасирани повечето. Освен това грамажът не му стига и плаче като свърши пюрето. 🥹 Вдигнах порцията на 220гр, за да не го държа на диета. Правят ми забележки, че много съм го тъпчела, но аз си познавам детето най-добре и четох в приложението на Беборан, че за възрастта трябва да изяждат 1/8 от теглото си, което означава, че е в норма, даже по-малко.
Домашно месо няма откъде да взема, риби още по-малко, затова поръчах преди няколко дни от Вис Виталис заготовка риби (ципура, хек, треска, лаврак, писия, пъстърва) и някои меса, които нямах като конско. Детето има храна поне за три месеца напред, шкафа му е пълен с ядене, а ние когато нямаме време купуваме готова храна и мажем сандвичи. 😂 +, че в хладилника е пълно с био плодове и зеленчуци за него.

Качвам някои ферми, които ми препоръча една приятелка за месо:

Мазнините, които редувам аз са рапично олио ба Hipp и масло. Купих и кокосово масло евентуално да слагам в кашите, но още не съм го въвела.

# 248
Моят шкаф е даже по-пълен, а и аз все му готвя, правя му парчета на пара и се чудя кога ще яде толкова пюрета. Иначе за количеството, обикновено отварям 2 бурканчета, остатъка от второто оставям в хладилника и на другия ден го давам с още едно ново. Напоследък обаче не иска да яде толкова пюре, не знам защо така. Давам ги с рапично масло, плодовите ще ги давам с кокосово, но още не съм започнала да добавям от него. Кашите му ги правя един ден чисти с АМ, на другия ден добавям плодово и така. Като цяло плодовете харесва повече на парчета да си ги смуче.

# 249
Откъде купувате рапично масло? Аз още не съм давала. Някои казват, че може и зехтин?
Сега като е болна зарязах пюретата и давам само АМ. Ще пробвам днес пак пюренце, но вчера не искаше да яде.

# 250
Моят зайо пък не иска да яде пюрета, голяма мъка ми е ☹ Захранвам от около седмица почти, сега е на 5+++. Един ден уж хапва, на другия не иска и само 2-3 лъжички едва успявам да дам. Вчера даже се разрева. Иска да суче и това е. Трудно ще ми е, какви ли не смешки му измислям за да хапне. Явно ще става бавно и трудно при нас.

# 251
Откъде купувате рапично масло? Аз още не съм давала. Някои казват, че може и зехтин?
Сега като е болна зарязах пюретата и давам само АМ. Ще пробвам днес пак пюренце, но вчера не искаше да яде.
Аз от ремедиум поръчах. Трудно намерих като цяло.

Europa, ще свикне. И при нас беше така един ден повече, после по-малко. Да не би пък да прегладнява? Давай малко преди обичайния час за хранене. Ако е много гладен е нормално да се дразни, защото става бавно. Не е като да му църка директно в гърлото. 😃

# 252
И аз давам пюрето понякога дори и 2ч след кърмене,не чакам 3ч.А и то отива сигурно 20 мин едно хранене и все още изяжда около 100гр и дохранвам. Въвела съм заешко,пуешко и пилешко.Докторката каза да давам и жълтък по 1/4 през ден.Не попитах обаче колко време се вари и колко дни да го давам така?!Все се каня да си записвам на лист въпросите,винаги забравям да питам по нещо за което съм си мислила преди това.Е,не са кой знае колко важни неща и като реша чета в гугъл или по групите.

# 253
На мен ми казаха 10 дни през ден и ако няма рвакция се счита за въведен и мога да въвеждам и други храни. С жълтъка се продължава пак през ден, и през ден месо/риба - каквото имате въведено. Доколкото знам яйцето се вари 13 минути.

# 254
Аз знам, че трябва да е твърдо сварено. При нас това означава: след като водата, с яйцето в нея заври, отброяваме 10 минути и тогава махаме от котлона. Аз също мисля от 6ти месец да стартирам със ¼ жълтък (най-вероятно на Хармоника).

Последна редакция: сб, 03 сеп 2022, 13:09 от « Benedetta »

Общи условия

Активация на акаунт