Родени през Март - тема 4

• 22 113
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
Арати, аз като Бадемче съм доволна доста от Беко миялна машина, тиха е , върши си работата добре, та предполагам и сушилнята е добра.

# 436
Фрее, да не ти пука щом си виждаш ти детето добре. Моята е с малка глава от втория месец. Главата й е 41 см и е на седем месеца. Фонтанелата също й е почти затворена, спряха й бит. Д и беше няколко пъти на невролог. Винаги ми казват едно и също - размера на главата и фонтанелата нямат значение. Важно е само неврологическото развитие. Ти си я гледай и от опит ти казвам, не се впрягай. Щом си е енергична и си прави всичко, тогава няма проблеми.

# 437
И на моето момче главицата е малка. Не помня док какво каза, но аз я измерих 43см, миналия месец съм я мерила 42.5см. 🤷‍♀️

# 438
  • sofia
Момичета, месото как го давате? Питам, понеже има големи зеленчукови пюрета, в които има месо, но е много малък процент. Има и едни малки бурканчета, на които пише “заготовка”.  Те са много концентрирани, предполагам и е добре да се смесват сигурно?
Споделете опит Simple Smile

# 439
Аз с баткото бях почнала в началото да смесвам такава заготовка със зеленчуково пюре, но бързо ми омръзна. После си карах на готовите с месо, не е чак толкова малко. Всичкк си му беше наред Grinning Сега май пак така ще процедирам до кухнята.

# 440
Ако говориш за заготовките на Пласмон, те са по 80гр. На порция за обяд трябва да се слага от тях в зеленчуковото пюре по 20гр. Демек....мноооогооо фира или план Б- замразяване след отварянето  в пликчета за ледени кубчета и вадиш и размразяваш. Аз скоро ще се откажа ....има готови смесени Wink

# 441
  • sofia
Мерси, момичета. Смесени взимам за сега, по-удобно ми е. Просто се притеснявам достатъчно хранителни ли са..

# 442
Заготовката на Пласмон се слага ЦЯЛАТА. Вижте на етикета - Месото в нея е само 30%. От 80 гр това са 24 гр.

# 443
Странна работа, какво тогава е останалата част Thinking? Както и да е де, аз не бих го сложила цялото бурканче за едно ядене пък каквото иска да пише на етикета. Но този път май не ми се и занимава със заготовки, та ще пропусна да ги разследвам и смятам Grinning

# 444
То си пише - нишестета.
Едит: оризово брашно

# 445
  • София
Момичета, месото как го давате? Питам, понеже има големи зеленчукови пюрета, в които има месо, но е много малък процент. Има и едни малки бурканчета, на които пише “заготовка”.  Те са много концентрирани, предполагам и е добре да се смесват сигурно?
Споделете опит Simple Smile

Аз давам и готови, и заготовки. Изчислявам месото или рибата да бъде до 10% ако е заготовка или 20-22гр в нашия случай.

# 446
За зимата ще слагате ли чорапогащник на момченцата под панталона (извинявайте ама наистина не знам дали чорапогащниците не са само за момиченцата)? Или клин и отгоре шушляк? Чудя се за по-студените дни навън как да е облечен отдолу?
Горе ми е по-лесно, защото дебело яке и пуловерче решават въпроса.

За захранването - май нещо обърках и започнах с жълтък вместо с месо… месото ще вкарам от другата седмица, но и аз мисля като неопитна да започна с готовите менюта на хипп и другите марки каквото харесам. При нас има прогрес с обяда и следобеното хранене (прояде!), но закуска упорито отказва (предлагам плодове на пара както е по схемата на хипп, но аз ги приготвям).

Междудругото имахме реакция към банан - бузките много се зачервиха и съответно няма да го предлагам повече засега.

# 447
Честит прогрес, Europa Stuck Out Tongue Winking Eye И аз чакам да прояде хаха.

За дрехите, има чорапогащници к за момчета, не си в грешка Grinning Но е въпрос на предпочитание. Ако има космонавт, няма смисъл от чорапогащник под панталона. Но зависи и къде ще ходите с този космонавт. Ако сте само навън и не се налага да го събличаш, сте ок с космонавта. Ако ходите обаче по магазини, в мол или на кафе и се налага да го разсъблечеш или смениш памперс, става досадно с космонавта. Аз с първото си ходех по магазини, на кафе или дори в бебешкия магазин, ами то като вляза вътре е 20 градуса поне, дори и да не се бавя много, трябваше да го разсъблека, за да не се свари. И ми беше много по-лесно да му дръпна якето простл. Надолу беше с панталонче чорапогащник и ватирано покривало, но така ми беше по-лесно и за смяна на памперс, където се наложи. Тази зима обаче май не планирам да се шматкосвам твърде много из магазини и заведения, така че може и един космонавт да й взема.

# 448
Някога за баткото съм взимала чорапогащник🤣даже си беше за момче 🤣от ЛИДЛ. За захранване няма да кажа нищо... Няма прояждане при нас 🤣

# 449
  • sofia
Някоя мама с асоциация гърда за приспиване има ли тук? И работите ли по премахване на асоциацията и как?

Общи условия

Активация на акаунт