Родени през Март - тема 4

• 22 040
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Оф това козето как мирише....аз със сигурност го отказах....да не говорим за малкия...бля.

При нас зъбите са 4бр. Утре прави 9м. И е 10кг и 76см. Лази навсякъде, става, сяда и голям зор да ходи за ръце....окапахме вече.... хахаха

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 22:43 от Free2020

# 631
Аа да на мляко е ужасно, ама на АМ не  е лошо

# 632
Аа да на мляко е ужасно, ама на АМ не  е лошо
За АМ точно говоря Wink
Ужас....

# 633
Тя от другите се изприщва... за това такова взех.. ама и него не пие.. нз какво ще я правя

# 634
Май ще стане като с групата на каката. Като навършиха бебчетата 1 г и групата напълно изчезна.
Аз съм в някакъв ад. Вече 2 месеца и 3 дни почти нон стоп са болни двете у дома. Малката е за 3 път на антибиотик. Тъкмо свърши единия, един ден почивка и мина на следващия. Каката не ходи на градина, не ги събирам уж с никого и пак са болни. Каката даже май отива към пневмония. Направо си мисля, че не сме пропуснали вирус тази зима.
Та можете да се досетите как съм. Нервна, недоспала, на ръба.
Малката напълно обърка съня. Ляга в 20. Прави 2 часа дрямка и после до 00 игра. След това в 05 беше почнала да се събужда, заради зъби или кашлица и сега й остана навик. Приспиваме се до 6 - 6:30. От толкова болести се научи да заспива на ръце - честито.
Иначе най-накрая има две зъбчета. Вече е на 10 м. Ходи по мебелите, рови в шкафовете на кухнята, прави какво си иска и където си иска. Няма спирачка. На вън излизаме почти през ден. издържа по 1 час навън и то, ако спи или ако се двужи количката. Иначе се инати, пищи и се изправя.
Коледната фотосесия я отложих за след Коледа заради поредната болест.
На 4 хранения е. Като последното е с АМ.

# 635
Май ще стане като с групата на каката. Като навършиха бебчетата 1 г и групата напълно изчезна.

Ооо не,това няма как да стане.Напротив,отчетната на бг Мама термин март постави началото на много познанства и приятелства ❤ Но се подвизаваме на друго място (вайбър група)

Иначе пожелавам всички болести да си останат в старата година.От новата само здраве за дечицата и цялото семейство! 🍀

# 636
Мету, много съжалявам че са така нещата при вас... разбирам защо си на ръба, аз с 1 болно бебе след 3 дни исках да скоча от някъде... кураж и нека това е последният АБ дето ще пие поне за тази зима! Правят ли изследване каква е бактерията? Много тежки вируси върлуват сега заради изолацията от ковида последния години и сега наваксват. Пожелавам ви да сте здрави цялото семейство и да имате топли и спокойни празници без лекари!

Ред е права, просто пишем доста във вайбър групата, там сме като мини говорилня Simple Smile
Кари и тя скоро май ще мине на 4 хранения, ама без мляко Sad кърма иска, ама АМ за сега отказва, аз няма да се предавам де Joy.  Иначе закуска 9-10, 12-14 обяд, 17-18 сз и 20-21 вечеря.

# 637
Mety, на колко беше каката? Уви, докато не добутат до първи клас малко да поразредят боледуванията, е все така. Да се оправяте бързо!

Нашият батко залепи вирус точно след коледното тържество в градината, ясно защо, но не го спрях, защото беше ентусиазиран. За 4 г  сега му е първото тържество, за което не е бил болен и е отишъл. За сметка на това е болен след него...Както и да е, пооправи се вече, но край на посещенията до края на сборните групи, за да имаме нормални празници, а и в момента върлува варицела и скарлатина.

Малката беше по едно време на 4 хранения, от много сън, нямаше кога да станат 5 Joy Сега повече будува, а и зъби я мъчат и ги докарва на 5-6. Навън не си давам много зор, като е поне 4-5 градуса излизаме, под това и на мен ми е студено, ръцете ми се цепят, трябва постоянно да съм в движение и да обикалям, за да не ми е студено. С първото си зъзнех, йок да сме навън, сега го давам по-лежерно Grinning

Във Вайбър чата не мога да се включа, докато се наканя да прочета и имам по 5000 нотификации, нови, стари, та въобще му изпускам края и за какво говорите и не е за мен Joy

Ще пътувате ли за празниците? Ние пак трябва да обиколим баща ми, свекърите, уви няма как да стане ей така да седнем и да сме си вкъщи.

# 638
Аа аз като имам 300+ само скролвам най - долу и си питам или се включвам в текущата дискусия. Размнихме си подаръци за Коледа беше много мило Simple Smile.

Ние заминаваме утре за Коледа към Сливен при свеки и дядото на моя.

Моята явно АМ няма да пропие... опитах да и го сложа в закуската, мюсли с 75мл АМ  и 75мл вода.. още първата лъжичка я извади от устата... та закуси боровинки кис мляко, палачинки и банан.

Ашмонд бързо да оздравява баткото и да сте здрави всички!

# 639
Бадемче, ние също ги обикаляме -едните , другите, баба ми и дядо ми (когато бяха живи 😔) С тази разлика,че едните са в града,другите на 10км ,но в къщи не сме празнували Коледа и Бъдни вечер от доста години назад.Такъв е празника просто,ще дойде ден ние ще стоим и ще чакаме гости 😄🙏

За болестите и аз не вярвах,ама като стана 1ви клас баткото и КРАААААЙ. Единствено гърло и хрема от време на време и минават с хапчета за смукане и капки за нос. (Пу-пу, че преди това беше ад с по 2 АБ на месец )

На разходка и аз излизам като е топличко, 7-8-10 градуса. Нещо не мога и да се организирам с всичката домакинска работа...все има за пране,готвене, чистене и все е пълна разхвърлия на всякъде 😄🙈

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 10:51 от Red*rose

# 640
Каката е почти на 4г. Ама от два месеца си е у дома и пак е болна. Последния път даже малката я зарази. Вече си мисля, че прихващат от лекарския кабинет. Някоя като е болна и лекарката иска да я гледа през 3 дни. Лошо няма, ама всеки оът ходя и с двете. Отиваме, казва здрави са и след 3-5 дена нанова сме там. Те децата вече се натровиха с тези леларства. Да я бях пускала на градина, че поне да зная от къде ги хваща и щях да съм си отпопинала малко (колкото и грубо да звучи).
За вайбъра ще отлажа. Няма да смогвам да Ви чета там.
За Коледа, стига да са здраву, ще посетим свекърите. До сега не сме пропускали, но винаги има първи път. Ако децата са зле, а и племеницата ще е там. Не желая да прехвърлим и на нея бъцилите ни.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 23:23 от mety

# 641
  • София
Нещо ми стана с телефона и ми се рестартира вайбъра. Изчезнаха ми всички чатове и хронологии, включително и мартенската група.
Тази седмица мм е отпуска и не съм много активна там. Мони е болен с много лоша кашлица,  дробовете са чисти, леко зачервено гърло, но сега отхрачва и е нещо страшно. Кашля и през нощта и се стряска и разсънва и се редуваме кой ще го приспива, защото будува по над час-два. Направо сме като зомбита два дни…

# 642
Гери дано вече Мони е по - добре, а вие малко да сте поспали!

# 643
  • sofia
Момичета, кога се подават документи за втората година майчинство?

# 644
  • София
Гери дано вече Мони е по - добре, а вие малко да сте поспали!

Благодаря, оправя се, но чувам някакво хъркане, което ме притеснява. Утре сме на консултация и ще видим какво е положението.
За спането това дете от родилното се опитва да ме побърква. Даде фалшиви сигнали за една дрямка и ги даваше целия декември месец. Накрая му се вързах и си издържаше интервалите, разболя се и явно е натрупал жестока преумора, щом изпадаше в истерия с часове по два часа през нощта и не можеше да се успокои дори с дондуркане и да се отпусне и да си почине.
Хремата го смаза онзи ден и му дадох цели три дремки, а вчера и днес върнах режима с две. Нещата се нормализираха и започна да спи нормално и през нощта. 🤞
Четох, че е нормално около 11-ти месец бебетата да дават фалшиви сигнали и да отказват втора дрямка, но не са готови. Трябва да се увеличи първият интервал с 15мин и да се намали първа дрямка с 15мин и ако е била 1:30ч, да стане 1:15ч или дори 1ч ако се налага, за да има налягане за сън за втората и достатъчно изморяване разбира се. Пиша това, защото може да е полезно за някой да не изживява този стрес като нас.
Гледам някои деца са минали на 1 дрямка вече. Щом нямат нарушение в нощния сън, явно им е добре. Ние се видяхме в чудо, честно, такова нещо никога не е било. От болестта не му беше паднал гласа, но от рев да.

Общи условия

Активация на акаунт