С какво ви дразнят свекървите? – 139

• 48 756
  • 769
  •   1
Отговори
# 645
Снахата винаги може да изхрани свека с гъбки, от тия които се хапват веднъж в живота. 😁

# 646
   Мили момичета и момчета, дами и господа,
   Има поколения, като моето, които са живели и в двата свята. За себе си съм приела, че аз съм буферното поколение и на моите плещи лежи издръжката на родата. И да не ми харесва - това е положението. Нито родителите ни (отдавна са общи), могат да живеят достойно с пенсиите си, нито децата ни могат да имат добро образование без наша помощ. Направила съм известни компромиси. В друга работна сфера бих предпочела да се развивам, но избрах по-доходоносната.
   Смятам да направя всичко по силите си да прекъсна веригата - да не е нужно моите деца да се грижат за мен финансово, когато остарея. Ако съм дементна, не знам...
   Но засега, с мъжът ми сме приели, че ние сме движещата сила. И родителите ни са зависими от нас и децата. Млади сме, силни сме, ще устискаме Simple Smile

# 647
  • Пловдив
Твоята история е прекрасен пример за това как една жена да бъде силна, с достойнство и себеуважение. Надявам се да повлияе на достатъчно жени (млади или "дърти"), така че да не губят време в безперспективни връзки. Четейки коментарите в този форум, оставам с впечатлението, че връзки като тази на Ариел или на Орбит Уайт са масови.
Оцветеното в червено не е вярно. Аз съм в този форум откакто го има и познавам историите на доста от по-старите потребители. Тук има много потребители с дългогодишни щастливи връзки. Какъв е смисълът да ги навираме на не-дотам щастливи съфорумки? Как ще ги стопли Ариел и Орбит, че аз например съм 19 години с моя мъж и още го обичам, харесвам и уважавам?

# 648
Ако издръжката на свекърва ми зависи от нас, ще трябва да се съобразява с нашите възможности, дори това да включва общо жилище. Бих могла да си затворя очите за старческите изменения в характера, само ако имам мъж на място обаче. И пак няма да я оставим да гладува и мръзне.
От тази зима свекърва ми живее в нашия град на квартира. Може да не й харесва, но това е единствения начин, по който можем по-често да я посещаваме. В нейния град не й останаха роднини. Зимата сама вече не може да рине сняг и мъкне дърва. Ако смята, че може сама да се оправя е свободна да се върне там. Ама явно и тя мисли правилно, че е вече стара и й трябва помощ. Тук нищо не й липсва, има роднини, приятели, син, който в рамките на 10 Мин може да е при нея. Да, не е започнала да ме харесва и да се виждаме, ама и мъжа ми не търчи като луд между два града. Като беше болна всеки ден ходеше да я види и да носи нужното. Ако беше в нейния град, нямаше как да се случи.

# 649
Ако свекървата не иска да продава, какво е според вас идеалното решение? Оставят я без да дават лев и щастливо градят семейството си занапред? Мъжът как ще забрави, че има майка? Явно ще е тормоз, докато тя не се съгласи на условията на снахата.

И понеже някой писа бабата да продадяла и да раздели парите на децата - не! Идеята на снахата е да се припиша жилището на сина, за дъщерята не трябва нищо да остава. Или да го продаде и всичко да се налее в новата им къща. Дъщерята е аут при всички положения за наследство някога си. Още една бананова кора в тези мили семейни отношения. Simple Smile

Мъжът на авторката трябва да реши, това е майка му. Авторката да си постила за бъдеще с чужд имот, някак не стои добре.

# 650
  • София
Идеалното решение е всеки, вкл. и свекървата, да направи компромис.

# 651
Най-големия компромис и промяна е за 70 годишната обаче. И то задължително, тя не може да има претенции за каквото и да е. Само младите могат, защото й дават пари за храна.

Ако тя е на 70, синът е на 30 или 40 год. Не е съвсем млад. Може да вземе решение значи.

# 652
  • София
Ами ако се налага, да, ще го направи. Част от живота е.
Не може вечно другите да са ти длъжни.

# 653
Да, а точно тогава съм сигурна, че всички ще заживеят по-зле и от сега. Снахата ще се нервира 20 пъти повече и ще брои залците на бабата. Чистенето у дома ще бъде вечен спор, щото нали, бабата нищо не работи, поне да чисти, за какво стои там като принцеса. И говорим за къща, където работата е 100 пъти повече от всеки апартамент... чудно и хубаво ще е.

# 654
  • София
Аз говоря само и единствено за апартамент. И съм го написала.

Ти какво предлагаш, което да е реално изпълнимо финансово и да позволи на авторката и на мъжа й да създадат семейство?

# 655
Предлагам синът и дъщерята от чужбина да отделят по 250 -300 лв и да си живее жената, където си е свикнала. Най-логично ми изглежда това, още повече всички знаем какво се случва при съвместни съжителства на снаха със свекърва. Естествено, аз съм някъде отстрани и не знам позицията на дъщерята. Но живееща в чужбина би следвало да може да отдели 150 евро месечно, нали?

# 656
  • София
Да се издържа напълно с 600 лв?

# 657
Има жилище, нали за храна говорим и за ток? Много пенсионери живеят с подобна пенсия. Ако няма кредити човек, мисля че могат да стигнат, а ако не, сумата ще трябва да се вдигне.

Между другото, ако заживеят заедно, тя пак ще яде. И пак ще трябва някой да купи продуктите. Или там на диета ще е? Като го сметнеш накрая, на снахата по-леко ли ще й е да гледа пълната чиния на жената, ако вече са усвоили апартамента? Не знам. Все пак не й е майка, а свекърва.

# 658
  • София
Joy
Ние сме изцяло на ток. Миналата зима не падаше под 300 лв, тази... А лекарствата... Неслучайно написах финансово реално решение.

# 659
От тези теми си вадя изводите, че най-важно е човек да е осигурен. Иначе почват да те подмятат, все едно не си живо същество, а някаква амеба, която пречи на всички (а пък има апартамент! колко несправедливо е това!).

Бих направила всичко възможно да не тежа на никого и да не чакам само на пенсия. Но за тази 70 годишна е късно. Все пак е важно и какво е мнението на дъщерята според мен.

Общи условия

Активация на акаунт