Счетоводител в нужда се познава 19

• 32 450
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, имам нужда от помощ, имам служител на който анулираха болничен лист и засегна м.05,2021 и  м.06,2021 г., сега дойде писмото и правих корекции в нап и нои, сега как да направя корекция на осчетоводяването на заплати и осигуровки за м.05 и 06,2021, сега в 2022година мога да осчетоводя парите, които има да взема служителя от работодателя, и да начисля допълнително осигуровки, правилно ли е. И друго гледах в справката в нап-а не са ми отразени промените по декл.6 за м.05,2021 , а съм ги подала в м.10,2022 пак с предписание, така става,че все едно нямам задължение , а пък ще внасям осигуровки. Благодаря

# 316
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, имам нужда от помощ, имам служител на който анулираха болничен лист и засегна м.05,2021 и  м.06,2021 г., сега дойде писмото и правих корекции в нап и нои, сега как да направя корекция на осчетоводяването на заплати и осигуровки за м.05 и 06,2021, сега в 2022година мога да осчетоводя парите, които има да взема служителя от работодателя, и да начисля допълнително осигуровки, правилно ли е. И друго гледах в справката в нап-а не са ми отразени промените по декл.6 за м.05,2021 , а съм ги подала в м.10,2022 пак с предписание, така става,че все едно нямам задължение , а пък ще внасям осигуровки. Благодаря

Ето за разходите за минали отчетни периоди: http://magazine.askana.com/ver_05/article.php?art_id=163

Защо работникът да има пари да взема? През този период той не е работил, нали? Бих го водила в неплатен. Така ми е най-логично.

# 317
Здравейте, аз съм по майчинство, но таткото за пръв път ще подава декларация за ползване на данъчно облекчение. Детето има 100% телк. За пръв път ще подаваме, но не чрез работодател. Някой може ли да ми каже кои документи трябва да попълня? Ще съм много благодарна.

# 318
Има да взема пари защото е със застъпващи се болнични,анулираха един и следващия трябва да го направя първичен и има обезщетение 3 дни от работодател ,по предписанието е изискването . Благодаря

# 319
  • София
Здравейте, аз съм по майчинство, но таткото за пръв път ще подава декларация за ползване на данъчно облекчение. Детето има 100% телк. За пръв път ще подаваме, но не чрез работодател. Някой може ли да ми каже кои документи трябва да попълня? Ще съм много благодарна.
Годишна данъчна декларация по чл. 50 и декларация по чл.22 г. Има ги в сайта на НАП. Може да се подаде по електронен път или на хартиен носител в данъчна служба, но след 01.03. Работодателят ще е подал данните за ДОД, който е удържан от заплатата на съпруга ви за 2022 година и ако подавате електронно, ще се заредят автоматично. Има време и може да си изкара ПИК код от НАП. Пишете при затруднения. Ще ви изпратя формуляра утре, с телефона ми е трудно.

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 06:13 от buni

# 320
Здравейте,
КСО, чл. 54.б
Кой момент се счита за "предходно упражняване на правото на обезщетение за безработица" - когато е било заявено получаването на обезщетение или последния месец, в който е получавано присъденото обезщетение?

# 321
Здравейте,
КСО, чл. 54.б
Кой момент се счита за "предходно упражняване на правото на обезщетение за безработица" - когато е било заявено получаването на обезщетение или последния месец, в който е получавано присъденото обезщетение?

Последния ден в който е получавано обезщетение.

# 322
Здравейте,
КСО, чл. 54.б

3-годишният период се определя от датата на отпускане на предходното обезщетение.

# 323
  • В полите на Пирин планина
Точно така е - брои се от първия ден на отпускане на обезщетението за безработица.

# 324
Здравейте
Може ли някой да ми каже какво се пише в дневник за входящ контрол на хранителни продукти благодаря от сега

# 325
  • София
Здравейте
Може ли някой да ми каже какво се пише в дневник за входящ контрол на хранителни продукти благодаря от сега
Това не е работа на счетоводителя.

# 326
Здравейте
Продукт, количество, партида, срок на годност. Може би производител/доставчик...

ето тук има някакви бланки даже:
https://kantselarski.bg/product/dnevnik-vhodyasth-kontrol-na-hrani/

# 327
Моля за съдействие. На мой близък му изплащаха пенсия от Италия в пеодължение на 2г. Изведнъж спряха да му я плащат. Работил е там 10 години. Някой има ли идея към кого да се обърне? Той живее в провинцията и е ходил до Нои по територия, но му дали някакъв формуляр сам да симпопълва импраща към Италия. Съответно той го е пратил, но вече 6 месеца няма отговор. Ще съм благодарна за всякакви насоки! Благодаря!

# 328
Здравейте, бих искала да попитам дали има някаква особеност при освобождаване на служител по негово желание когато служителят е във втората година от майчинство? Срок на предизвестие в този случай, както и какви са стъпките? Ако служителят реши да се върне на работа по време на втората година губи ли се майчинството или се получава в намален размер 50% ?

# 329
  • София-Младост
Щом е по негово желание, няма особености.
Ако се възобнови работа по ТД, има право да работи+50% обезщетение или отново да излезе в отпуск за отглеждане на дете до 2 г. възраст.

Общи условия

Активация на акаунт