СМГ "Паисий Хилендарски" - Тема 13

• 59 949
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
@ bora- Благодаря Ви за информацията. А дали имате представа кой учител води профил химията на 11 и 12 клас- дали винаги е Толев? Така бях чула. Благодаря много !

# 286
  • София
На сегашния 10 клас се очаква да го води г-н Толев според информация в Школо.

# 287
  • София
Змей, за класните виж писаното в пост 268 в темата, накратко - сигурно ще са извеждащите сегашните 12 клас математици -г-н Ангелов и г-н Костов, харесвани и уважавани от учениците им класни ръководители .   
тарантулка - зазу е уточнила, а информацията от бъдещите 11 клас е най-достоверна. На завършващите сега 12 клас мисля, че профил химия водеше и г-н Х. Веселински, но дали ще са същите и новите 11-12 клас, не зная.

# 288
  • София
@ bora- Благодаря Ви за информацията. А дали имате представа кой учител води профил химията на 11 и 12 клас- дали винаги е Толев? Така бях чула. Благодаря много !

До колкото чух от моя син, който сега е в 11 клас, в профил Химия с г-н Толев, догодина няма той да поеме профила на 11 клас, а учителят, който сега извежда профил Химия на 12 клас .
Но имало слухове, че ако се съберат 2 паралелки, ще е г-н Толев.

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 15:37 от Сойка Присмехулка

# 289
  • София

До колкото чух от моя син, който сега е в 11 клас, в профил Химия с г-н Толев, догодина няма той да поеме профила на 11 клас, а учителят, който сега извежда профил Химия на 12 клас .
Но имало слухове, че ако се съберат 2 паралелки, ще е г-н Толев.
На 10-класнците ни изпратиха списък с учители, които ще поемат профилните предмети. По Химия и ООС е посочен Толев като единствен. По другите предмети има и по двама или дори трима преподаватели.

# 290
  • София

На 10-класнците ни изпратиха списък с учители, които ще поемат профилните предмети. По Химия и ООС е посочен Толев като единствен. По другите предмети има и по двама или дори трима преподаватели.
[/quote]

Потърсих в Школо, но не намерих такъв списък. Кога и къде са го изпратили? Аз явно пак съм пропуснала нещо Simple Smile

# 291
  • София

Потърсих в Школо, но не намерих такъв списък. Кога и къде са го изпратили? Аз явно пак съм пропуснала нещо Simple Smile
В Школо е от 31.05 със заглавие "Подаване на заявления за ПП, ФУЧ и спортни дейности за учебната 2023/2024 година" към мейла има pdf файл със списъка Simple Smile

# 292
  • София
В Школо е от 31.05 със заглавие "Подаване на заявления за ПП, ФУЧ и спортни дейности за учебната 2023/2024 година" към мейла има pdf файл със списъка Simple Smile
[/quote]

Много благодаря! Намерих го. Моята щерка много страда, че г-н Веселински няма да вземе група по химия като профил. Тя много го харесва.

# 293
  • София
Може ли някой с 11-класник да ми напише какви профили ви предложиха като избор (за 3 и 4 профилиращ предмет)?
Същата молба и за някой с 12-класник.
При нас пуснаха една анкета и много орязаха профилите. Реално предложиха 7 предмета, като реално при езиците най-вероятно ще има само по единия от двата езика за всяка от двата вида паралелки (тези с интензивно немски и тези с разширено английски) и така падат до 6 предмета.
Благодаря!

# 294
  • София
В учебните планове тук и тук можеш да видиш какво учат / ще учат в 11 и 12 клас (ПП3 и ПП4), ако това може да те ориентира.

# 295
  • София
Може ли някой с 11-класник да ми напише какви профили ви предложиха като избор (за 3 и 4 профилиращ предмет)?
При нас пуснаха една анкета и много орязаха профилите. Реално предложиха 7 предмета, като реално при езиците най-вероятно ще има само по единия от двата езика за всяка от двата вида паралелки (тези с интензивно немски и тези с разширено английски) и така падат до 6 предмета.
Благодаря!

Много неприятно! Смятах, че това е едно от предимствата нс СМГ досега. Не повдигнахте ли въпроса пред директора кое налага тая промяна?

# 296
  • София
Благодаря за полезната информация!
Сега педагогическият съвет е решил да въведе ограничителен праг от 20 човека, които да са гласували от випуска в предварителна анкета за профилите, за да бъде изобщо предложен после съответният профил.
Предметите БЕЛ и история, които събраха 17 и 15 гласа не бяха предложени изобщо, защото не достигат прага.
Повдигнахме въпроса. Засега без резултат.

# 297
  • София
Благодаря!
Можеха да избират каквото си искат, май без физическо.

Има деца с профил Физика и Рисуване например.

Директорът изрично каза , че може да се сформират всякакви екзотични комбинации, стига да има бройка желаещи, която май беше нещо от сорта на 12-15 . Не помня.
Говоря за сегашния 11 клас. Вероятно е много трудно да се организира учебния процес в такова многообразие, затова са наложили ограничения.
В повечето гимназии няма такъв избор, а се предлагат 4-5 профила , с предварително "вързани" 2 предмета и от тях си избираш.
Например няма профил "Химия и Физика", а има "Химия и Билогия", "Физика и Математика".

# 298
  • София
Жалко... 12-15 звучи доста по-приемливо. Ясно е, че не могат да направят профил за 3-4, но при 15-17 желаещи...
Аз лично ще се замисля сериозно да преместя детето си от СМГ, ако се окажем в такова положение другата година.

В повечето гимназии няма такъв избор, а се предлагат 4-5 профила , с предварително "вързани" 2 предмета и от тях си избираш.
Например няма профил "Химия и Физика", а има "Химия и Билогия", "Физика и Математика".

Така е и затова смятах, че в СМГ това е предимство. Все пак са успяли да осигуряват тоя няколко години.

# 299
  • София
Жалко... 12-15 звучи доста по-приемливо. Ясно е, че не могат да направят профил за 3-4, но при 15-17 желаещи...
Аз лично ще се замисля сериозно да преместя детето си от СМГ, ако се окажем в такова положение другата година.

Така е и затова смятах, че в СМГ това е предимство. Все пак са успяли да осигуряват тоя няколко години.

Ако критерият Ви е профилите, добре си помислете и проучете. На други места няма и толкова опции.
Казвам го от лични наблюдения.

Общи условия

Активация на акаунт