СМГ "Паисий Хилендарски" - Тема 13

• 59 966
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
Много добро училище със селектирана (и амбициозна) среда.
Опитът ми обаче показва, че селектираната среда не е работещ модел за всяко дете.

Като тегля чертата към момента, съм доволна, че две от децата ми имаха досег с училището.
Къси клечки имаше и преди повече от 15 години, ще ги има винаги.
Къси клечки има и в частните училища (имам опит с АК и ПЧМГ).
Качествени учители трудно се намират, а и те се местят от едно училище в друго поради различни причини.
Ей го и ПЧМГ. Преди няколко години бяха учвеличили приема от 3 на 4 паралелки за 5- ти клас, но за догодина ще приемат отново 3. И не е заради базата. Имат място и за повече ученици. Други са причините, някои от тях споменати по-назад от Черна станция.

# 226
Гимназиите трябва да си отглеждат учители по специалния предмет и когато дойде време учителите да се пенсионират, да предадат щафетата на достойни заместници, които да бъдат в състояние да отговорят на изискванията на тези умни и любознателни деца.

# 227
Категорично съгласна с написаното от фреш брийз.
И да отговоря на Марти, мисля беше, да детето само реши и избра друго училище.
Защото в къщи не следваме принципа "да не изхабим бала". За съжаление доста от новите деца са попаднали в СМГ точно поради тази причина.

# 228
  • София

Качествени учители трудно се намират, а и те се местят от едно училище в друго поради различни причини.
Ей го и ПЧМГ. Преди няколко години бяха учвеличили приема от 3 на 4 паралелки за 5- ти клас, но за догодина ще приемат отново 3. И не е заради базата. Имат място и за повече ученици. Други са причините, някои от тях споменати по-назад от Черна станция.

Това не е вярно. Ще сложа в скрит текст, тъй като по никакъв начин не касае СМГ.
Скрит текст:
От две години училището предлага гимназиален профил биология и химия. За бъдещите 8 класници обаче има само една малка стая налична, затова повече от 10-12 деца не могат да бъдат. Наели са двама нови преподаватели за тези профили, т.е. една от целите на училището е да ги предлагат и за в бъдеще тези профили, така че им трябват стаи и затова отново ще приемат 3 паралелки за 5-7 клас.

# 229
  • София
Ако във вашия випуск разпределението е било по начина, който казвате, оставете ме да знам какво е в нашия випуск.

Ей затова не ми се пише, като човек се е сблъскал с едно, то то е валидно за всички.

Може преди години да са сформирали по този начин паралелките както казвате, но сега вече не е така. На първата РС класната каза по какъв начин са сформирани и защо. Така новите деца успяват много по - бързо да се адаптират и да се приспособят към темпото на останалите.

Категорично съгласна с написаното от фреш брийз.
И да отговоря на Марти, мисля беше, да детето само реши и избра друго училище.
Защото в къщи не следваме принципа "да не изхабим бала". За съжаление доста от новите деца са попаднали в СМГ точно поради тази причина.

Чудесно, направили сте правилния избор, защото СМГ не е за всеки.  Много от децата учещи в гимназията са там не заради "да не похабим бала", а защото мястото им е точно там.

# 230
  • София
Марти, FreshBreeze говори за сегашните осмокласници.

# 231
Разбирам, че сте от новите осмокласници, от сърце желая успех и наистина това да е мястото на Вашето дете. Дайте си време, споделеното от нас е само и единствено да дадем обективна информация. Лично аз нито възхвалявам, нито давам отрицателни мнение, напротив, казвам само, че е вдно нормално, добро училище. И да Ви кажа, честно голямото ми дете до 7 клас беше в кварталното, и да то по нищо не отстъпваше като подготовка на СМГ.
Очевидно е, че навсякъде има добри и не чак толкова добри учители. Никое училище, за съжаление не Ви гарантира, само и единствено топ преподавателски състав. Това е нещото което се опитвам да обясня от вчера.
Лични нападки и заключения не коментирам, разбира се че детето ми е избрало училището което иска.

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 12:52 от StefiZ

# 232
Линк към едно (според мен информативно) мнение на учител в СМГ, което съм запомнил, въпреки че е отпреди 5 години.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1016960.msg36535926#msg36535926

# 233
Никога не съм била  с "най-умните даца", "най-чистата къща" "най-обичаната съпруга" и "най-перфектното семейство" Мисля, че това по-по-най е най-малкото смешно. Всичко написано го има, има дори посредствени учители, има цигари и наркотици сигурно има,  има от личен опит лош късмет с учители, има/ имало е съмнително разпределение по класове, съмнително падане на учител на конкретни класове и други гадни неща. ..да си затваряме очите за негативните неща няма смисъл и не носи полза нито за настоящи нито за бъдещи ученици . Има една тема във фарума в която е забранено да се казва каквото и да е лошо за конкретното училище, ако някой външен реши да погледне е хулен и изпращан да си върви при плейбейте - да не се превръщаме в това.
Въпреки всичките негативи, за мен е най-доброто безплатно училище и ще съм винаги благодарна,че е дало на децата ми смелост да мечтаят на широко, че е имало учители на който те искрено се възхищават и обичат, истински ментори . Малко е като висшето образование, най-важното му е хората с които се срещаш и хоризонтите които ти отваря.

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 13:53 от kasmet4e

# 234
Кое е училището с фокус на математика и информатика?
Някой беше споменал по-горе и ми стана любопитно.

# 235
Ако питането е към мен, явно не съм се изразила правилно, имах предвид общообразователна подготовка, не конкретно по имформатика.

# 236
Линк към едно (според мен информативно) мнение на учител в СМГ, което съм запомнил, въпреки че е отпреди 5 години.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1016960.msg36535926#msg36535926

Звучи добре, но веднага забелязах глаголната форма - думичката "ЩЕ". Тоест очаква се в бъдеще да стане така. Но според мен не стана (вече в минало време).

# 237
Ако питането е към мен, явно не съм се изразила правилно, имах предвид общообразователна подготовка, не конкретно по имформатика.
Не съм дочела Simple Smile СМГ са имали предвид.
Можете да споделите, обаче и за добро с общообразователна подготовка, имам да уреждам с гиманзия още двама.

# 238
Училището е 129 ОУ "Антим I", с уговорката, че информацията ми е от преди 3-4 г., нямам последващо наблюдение.

# 239
ТОва не е ли ОУ-то, което съвместява сградата на Испанската?

Общи условия

Активация на акаунт