СМГ "Паисий Хилендарски" - Тема 13

• 58 547
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Е, как няма? Много учители чакат резултатите от НВО, за да оформят успеха. Не знам дали в дипломите им е официално с оценка или само с точки, но то е ясно, че 90-100 е за 6, а примерно 40-50 си е за тройка.

# 646
Ако може с усложняването на МАТ да се опрости и БЕЛ, съвсем да е сигурна работата:grinning:

# 647
Е, как няма? Много учители чакат резултатите от НВО, за да оформят успеха. Не знам дали в дипломите им е официално с оценка или само с точки, но то е ясно, че 90-100 е за 6, а примерно 40-50 си е за тройка.
Е, да си четат нормативите, нво 7 и нво 10 е само с точки и не се преобразуват. Пише го достатъчно ясно. Отделно мон има писмо, което се препраща от руо до училищата с напомняне, че нямат право да въвеждат оценки от нво. Това, че някой си позволява да нарушава правила, а друг си трае и не се оплаква на регулиращия орган няма как да е проблем на всички ни и да търпим нво с трудност 0.

# 648
Ако може с усложняването на МАТ да се опрости и БЕЛ, съвсем да е сигурна работата:grinning:

Аз не съм видяла някой да иска това, ти къде го видя? БЕЛ си е ОК и както се каза е като цяло доста адекватен.

# 649
Здравейте.
За записване на новоприети деца в 8ми клас задължително ли е да присъства ученика?

# 650
  • Някъде на край света
Има текст от МОН доколко е задължително, но не навсякъде го спазват.  Wink За най- достоверно, може да питате в училището по телефон. Винаги са отзивчиви и дават информация.
Здравейте.
За записване на новоприети деца в 8ми клас задължително ли е да присъства ученика?

# 651
Един съвет към всички бъдещи 7класници от СМГ. Направете всичко възможно да имате 6 по БЕЛ за годината. Тази година за повишаване на оценката по БЕЛ в СМГ дадоха ОЛВ и десетократно по - труден тест НВО БЕЛ. Никакъв шанс няма за повишаване и огромен за намаляване.А и петокласниците да го знаят , тъй като Олга Тодорова ще преподава на тях.

# 652
  • София
Като се заговори за петокласниците, някой по-назад беше споменал, че са ясни преподавателите по МАТ, които ще ги поемат, може ли да споделите имена и впечатления?

# 653
  • София
Chaplet, преподавателите, които сега изведоха 12 клас са Илия Костов, Ангел Ангелов и трета преподавателка, която пое по късно едни от класовете и нямам преки впечатления, не знам дали ще поеме 5 клас като третия преподавател.  И двамата преподаватели, които най-вероятно поемат 5 клас са добри учители по математика: 1. господин Костов е с опит и в подготовка на състезатели за олимпиади и други състезания, само отлични отзиви и суперлативи за него съм чувала. 2.господин Ангелов е млад преподавател, който сега изкара първия си випуск от 5 до 12 клас, пое ги след студентската скамейка, помня първата РС в 5 клас на сина ми, беше на 24 г., като младостта му се оказа само плюс. Много е близък до младите, забавен, чудесен и като класен ръководител, харесван и от ученици, и от родители. Сега вече е с пълен опит от 5 до 12 клас, с добро представяне на едно НВО в 7 клас и сега едно ДЗИ в 12 клас (синът ми с подготовка само от час се справи на кандидатстудентските изпити и профилираната матура). По мое мнение добър екип ги очаква новите 5 класници, особено ако се включи и госпожа Владева по БЕЛ, която изведе 12 класниците.

# 654
На няколко пъти преди този пост се споменава името на Олга Тодорова като преподавател по БЕЛ за петокласниците и ако не се лъжа, имаше както положителни така и отрицателни мнения за преподаването й. За съжаление за третия преподавател по математика не се пишат същите суперлативи, както за другите двама. Изглежда едни 50 деца може и да нямат късмет.
Странно е, че в СМГ няма отворени врати или поне пост на страницата, където да си представят учителите. Цялата информация се разпространява по слухове, клюки, предположения и други. То без тях няма да се мине Simple Smile, но все пак очаквах имената на преподавателите да са ясни.

# 655
  • София
Отворените врати минаха преди седмица.

# 656
Да, минаха и ни показаха училището, но информация нямаше.

# 657
  • Някъде на край света
Имаше отворени врати и на въпроси отговаряха. Тъй като посетителите се развеждаха от деца, ако те не успяваха да дадат отговор се допитваха до администрация.
Относно това кой ще поеме новите ученици, за съжаление никой не може да даде гаранция, дори г-н Тонев.
Училището е хубаво, успехът по Математика се дължи на 90% на работа в клас (жалко, че и тук родителите започнаха да се презастраховат с уроци при 9 часа математика седмично).
За БЕЛ единици деца не са ходили на школа или учител.

# 658
Е, школа по мат вече е прекалено. Ако в СМГ не се научи на математика, то никъде няма да стане. 10 ч. Мат + школа (имам предвид тази школа в училище, която си водят преподавателите на съответните класове) са напълно достатъчни. За БЕЛ е повече като застраховка за някоя друга точка допълнително.

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 10:08 от Soul Free

# 659
  • Някъде на край света
Е, школа по мат вече е прекалено.
За съжаление при 3-ма учители за 3 години по Математика и бонус пубертет, може би в допълнителни занимания има резон.

Общи условия

Активация на акаунт