Как се казва това цвете? Тема 2

• 27 551
  • 272
  •   1
Отговори
# 150
# 151
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Ако има мнение по всяка тема, значи е Тя Wink

# 152
Ранилист не е, може би е заешко ухо.

Не помня дали цъфтеше, тъкмо си търся сухоустойчиви растения. Това помня, че се гледаше лесно и издържаше и на студ.

# 153
Заешното ухо е зимоустойчиво и цъфти . Въди се доста . Аз го захванах в градината . Има и едно друго същия цвят , но малко като рога не знам как се казва .

# 154
Здравейте!
Може ли да ми кажете кое е това цвете?
Обаче има нещо като малки паяжинки по листата. С какво да го третирам?

# 155
Циганче, или по-научно -импациенс.
За белите паяжинки не мога да помогна.
Би трябвало да стане с всеки инсектицид, но циганчето е такава Кипра, че от нищо умира. Нямам идея кой препарат ще му понесе.

# 156
Паяжинките са акари, търсиш акарицид, но питай кой е подходящ, както е казала Добри.

# 157
Прехвърлете го в саксия, с нова почвена смес. Огледайте внимателно корените и почвата, може да има гадинки, които му ядат и корените. Хубаво е малко да топнете корените в слаб разтвор на калиев перманганат (внимавайте, защото боядисва). Питайте в агроаптека да ви дадат препарат, вероятно са акари, но има и универсални, които действат и на въшки.

# 158
  • 🌊
Здравейте, получих цвете от много скъпи за мен хора. Сега целта е да е адекватно пресято в подходящо място и да не го убия... затова трябва да разбера какво е.
Скрит текст:

# 159
Дебелец (Sempervivum)

# 160
  • Мадрид / София
Здравейте, получих цвете от много скъпи за мен хора. Сега целта е да е адекватно пресято в подходящо място и да не го убия... затова трябва да разбера какво е.
Скрит текст:
Умерени температури и леко влажен въздух, като на планина.

# 161
  • София
Добре вирее в градина. Не обича много водата. Внимателно с поливането

# 162
В София оцелява навън зимата.
Издържа на поливане само от оня горе през лятото.
Размножава се много.
Цветът не е нещо особено.
Преди пет години имах една "розичка"

# 163
  • под тепетата
Добри, оцълких се! Помислих си, че си снимала моята тераса Grinning Моите нямат толкова цветове.

# 164
Само многото вода може да го убие, сушата не. Семпер вивум - означава вечно жив.
Не обича почви, които задържат вода. Не го пресаждай сега. Като направи малки розички, тогава отдели някоя и сложи в друга саксийка.

Общи условия

Активация на акаунт