Как се казва това цвете? Тема 2

• 27 546
  • 272
  •   1
Отговори
# 165
Аз го имам съвсем отскоро.

То от бръшляна не се вижда Grinning
Тъкмо е тръгнал цвят, но едва ли ще го заваря цъфнало, 3 седмици ще сме в България.

# 166
  • 🌊
Благодаря ви наистина много, взех му почва за кактуси. За съжаление ще трябва да го пресадя сега, защото горкото вече е в сървайвър режим - не го видях и бутнах саксията, която се счупи

# 167
Гледай да не разбуташ много корените, притъпчи малко почвата отгоре. Не поливай след пресаждането, само напръскай с малко вода в корените.

# 168
Прехвърли го в малко по широка саксия , но не прекалено за да може да направи малки  . Спокойно това ако ще цял месец да стои без почва пак ще се хване . Полей малко за да се хване и после не поливай не обича много вода . Има ги различни видове .

# 169
  • под тепетата
Какви корени, то има един дълъг израстък. Моите неполивани месец, дори и щерката не можа да ги умори Stuck Out Tongue Winking Eye

# 170
Какви корени, то има един дълъг израстък. Моите неполивани месец, дори и щерката не можа да ги умори Stuck Out Tongue Winking Eye

Те си се прихващат в почвата . Не изискват грижи .

Оставила съм ги да си се гушкат . Така ми харесват повече .

Сега прихващам такова и още 2 вида . Едното е като горното , но влече  . Ще снимам друг път. Гадното , че май не издържат на студ .

# 171
  • под тепетата
Моите си седят на терасата целогодишно.

# 172
Баба ми го беше сложила на оградата на къщата, стоеше там целогодишно, не е измръзвало.
Ох, какъв комшийски цъфнал кактус видях - огромен! Очите ми останаха в него! И се замислям за развъждане на кактуси и сукуленти.

Ето го красавеца

# 173

От 'израстъка" излизат нежни коренчета.

# 174
  • 🌊
Скрит текст:
Пресят е вече в почвата за кактуси, взех му средна саксия, за да има да расте и същевременно да не е в някакво огромно пространство.
Благодаря на всички за съветите, следващо поливане след 2 седмици!

# 175
  • София
Здравейте, това цвете, високото (до мушкатото), какво е?

# 176
  • Мадрид / София
Царевица 😄

# 177
  • София

Как? В смисъл....какво имате предвид 😂😂😂

# 178
  • под тепетата
В натуралния - попаднало е зрънце царевица и е поникнало. И аз много се зачудих на листата , защото ми заприлича на бамбук. Но той няма такъв цвят отгоре.

# 179
  • Мадрид / София
Роналд, "цветето" е царевица. Паднало е зърно от царевица и е покълнало. 😄

Общи условия

Активация на акаунт