Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 28

• 42 333
  • 796
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте! Живеем в апартамент под наем от 2 месеца. Като се нанесохме, имаше няколко забележки, като например, че дневната беше измазана с латекс точно преди нас, но имаше огромна вертикална пукнатина по цялата дължина на стената. Имаше и още някои леки забележки, като пукнатина на вратичката на пералнята и подобни, които не пречат на използването на уредите, но каквото видяхме още в началото казахме на хазяиката ни, за да знае. Тя каза, че не ги е видяла и да ги снимаме, че е добре да се има на снимка как е бил апартамента в началото със забележките. Имаше и други забележки, като 2-3 по-разхлабени контакта, маркуча на подвижния душ в банята, който беше много пречупен и беше въпрос на време да се спука след 5-6 къпания, защото беше доста амортизиран, които ние оправихме без да и казваме за тях. Но след 2 месеца забелязах още 1-2 дефекта по мебелите, които не са от нас, но не съм видяла, те не се и виждат на пръв поглед и не могат и да се поправят. Леко са наранени облегалките и на 4те стола на едно и също място, сякаш са били съхранявани накъде и имат и 4те абсолютно огледални драскотини на едни и същи места, също няколко следи по паркета, сякаш са местени тежки неща и мебели и също крачето на дивана, което усетихме че поддава и открихме, че е счупено и лепено със силикон, не знам от предишните наематели или от хазяйката. Ако замине този крак, не ми се ще да ни кара да и купуваме нов диван. Сега се чудя да и кажа ли, предвид че не са от нас, но как да докажа?

# 286
Аз бих казала, нищо че са минали два месеца. В писмен вид, разбира се. Заради такова мое чудене, купувах нов ролетен комарник.

# 287
  • In the land of Never Never
Брат ми със семейството му бяха на гости за месец в БГ. Наеха апартамент близо до нас, като за период от 10 дни го псвободиха, защото бяхме на море. След тези 10 дни, когато се върнаха имота не приличаше на нищо.. Нямаше нищо общо с преди това. Счупена мивка в банята, счупена фурна, вино по стената и тн и тн.. Да искам да изпоотроша и разруша така апартамент няма да мога за толкова кратко време..Понеже и аз имах намерение единия да го пусна за краткосрочни наеми, рязко ми се промени мисленето:)
Случва ми се на два пъти да наемам в чужбина апартамент чрез airbnb.
Все пак, накрая пишеш мнение на собственика, но и собственика пише мнение за теб.
Така че, ако си някой погромаджия, при наемане през сайта, евентуалният ти бъдещ хазяин ще може да получи достъп до мненията на други, които са ти давали под наем. Освен, разбира се, ако не се регистрираш по друг начин.

# 288
Пишат, но мога да ти гарантирам, че, ако и двете страни са съгласни, рецензията се трие и в двата профила. Лично познавам човек, който се скара с наемодателката и накрая airbnb предложи да изтрие и двете ревюта. Тя първо не искаше, но в крайна сметка се съгласи, защото airbnb не се съгласи да остави само нейното.

Скрит текст:
Когато австрийци наемат в Австрия, трябва много да внимават, защото всички имат застраховки и това се използва от наемодателите.

Море, кажи, разбира се. Колкото повече време минава, толкова по-малко биха приели рекламацията.

# 289
Брат ми със семейството му бяха на гости за месец в БГ. Наеха апартамент близо до нас, като за период от 10 дни го псвободиха, защото бяхме на море. След тези 10 дни, когато се върнаха имота не приличаше на нищо.. Нямаше нищо общо с преди това. Счупена мивка в банята, счупена фурна, вино по стената и тн и тн.. Да искам да изпоотроша и разруша така апартамент няма да мога за толкова кратко време..Понеже и аз имах намерение единия да го пусна за краткосрочни наеми, рязко ми се промени мисленето:)
Случва ми се на два пъти да наемам в чужбина апартамент чрез airbnb.
Все пак, накрая пишеш мнение на собственика, но и собственика пише мнение за теб.
Така че, ако си някой погромаджия, при наемане през сайта, евентуалният ти бъдещ хазяин ще може да получи достъп до мненията на други, които са ти давали под наем. Освен, разбира се, ако не се регистрираш по друг начин.
Собственика пише ревю за наемателя, но не се вижда, докато наемателя не напише ревю за имота, това е за Airbnb

С две дими, ако наемателя  е осрал яко, просто не пише ревю. По този начин и да има лошо ревю за наемателя, никой не го вижда никога.

# 290
С две дими, ако наемателя  е осрал яко, просто не пише ревю. По този начин и да има лошо ревю за наемателя, никой не го вижда никога.

Това не е вярно. Когато изтече срока за оставяне на отзиви, ревюто става видимо. Ето извадка от мейл от airbnb от последното ми пътуване, този септември: "Можете да прочетете отзивите на Stephane, след като напишете отзив или в края на срока за оставяне на отзиви на 8 октомври."

# 291
  • София
Включвам се за статистиката.

Красно село, партер, бивш магазин, преустроен на мини двустаен апартамент, 35 кв. чисто. Ремонтиран, всичко ново. 600лв
10 огледа за 1 ден. От тях 7 го искат. Избираме наемател.
Чудя се ние ли подценихме имота, наемателите ли са много? Наемът ми се вижда ок на фона на инвестицията.

# 292
Илит с какъв статут е имота ( тока какъв е ) ?

# 293
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2c166625902560775

Чудесно ремонтиран, и представен като за ТВ шоу, но все пак дали би се намерил наемател за този наем за 2-стаен?

# 294
Да,защо не?

# 295
  • София
Илит с какъв статут е имота ( тока какъв е ) ?
Токът е битов, става само с декларация, когато е под 100кв. Статутът все още е магазин, но сме започнали процедура по смяна в ателие. На практика не беше задължително, просто ние обичаме да правим нещата, както трябва.

Отопление с климатици, топла вода от ТЕЦ, а сложихме и 50л бойлер. Пералня със сушилня, хладилник, фризер, съдомиялна. Приятно скандинавско обзавеждане, не се хваля, наистина е приятно. Но е много мъничко и е партер. Огромни прозорци-витрини, гледащи към вътрешен паркинг и двор на училище.

Мандаринка, и аз мисля, че може да се намери. Преди 3 години на Славянска имаше един за 650Е, доколкото помня. Над 100кв, но само 1 спалня. Страхотно обзавеждане с много произведения на изкуството. Изчезна за седмица.
Тук може и да не е за седмица, но и цените вече са други.

# 296
  • Бургас
Илит, на мен цената ми се вижда нормална. Обаче на партерите винаги е студено и разходите за отопление са по-големи.
Стават по-комфортни с подово отопление, но това си е сериозен разход.
Снимки няма ли да ни покажеш?

# 297
  • София
Много щеше да излезе подово. Сложихме по-мощни климатици. Проектът е бюджетен.

Ще сложа снимки за малко.

Последна редакция: чт, 20 окт 2022, 19:03 от Илит

# 298
  • Бургас
Прекрасно е! Поздравления! Кухнята KNOXHULT на Икеа ли е?
Гардеробното пространство в спалнята е много добре решено, макар и бюджетно. Дали няма да е малко, ама като се има предвид, че един човек ще живее, най-много двама... Нямаше ли място за гардероб?

# 299
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2c166625902560775
Чудесно ремонтиран, и представен като за ТВ шоу, но все пак дали би се намерил наемател за този наем за 2-стаен?
ако съдя по себе си -ДА - аз за атмосферата в, обзаведено с вкус жилище съм правила компромис за квадратура,цена, липса на асансьор и паркомясто Wink

Токът е битов, става само с декларация, когато е под 100кв. Статутът все още е магазин, но сме започнали процедура по смяна в ателие. На практика не беше задължително, просто ние обичаме да правим нещата, както трябва.
Е това е абсолютно нова информация за мен - освен квадратурата какви са другите условия да се смени на битов ? Баща ми има много сладурско помещение на партер - гледа в прекрасно дворче, статута не може да се смени на жилищно и никой не иска да го наема заради промишленият ток.

Страхотно сте го направили Heart Exl особено спалнята Heartpulse

Общи условия

Активация на акаунт