Сглобяеми къщи 5

• 88 263
  • 768
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Привет. Има ли в темата някой с къща от сламени панели? Много харесвам кирпичените къщи, живяла съм в такава в детството си. Имам парцел, на който искам да построя къща, но за жалост няма кой да я направи по стария начин с дебели кирпичени стени. От всичко, което се прави сега, къща от сламени панели с глинена замазка се доближава най-много до моята мечта.

# 721
  • София
Привет. Има ли в темата някой с къща от сламени панели? Много харесвам кирпичените къщи, живяла съм в такава в детството си. Имам парцел, на който искам да построя къща, но за жалост няма кой да я направи по стария начин с дебели кирпичени стени. От всичко, което се прави сега, къща от сламени панели с глинена замазка се доближава най-много до моята мечта.

Тази къща е в нашия квартал. Не познавам обитателите, но на живо изглежда много добре.

# 722
  • В.Търново
О, фирма Спонец дерат яко кожи. Цената им е много висока.

# 723
  • София
Надали има евтино вече, но да, скъпчии са.

# 724
Здравейте, от къде е купена къщата, и колко ви излезе с ремонта

# 725
  • В.Търново
Здравейте, от къде е купена къщата, и колко ви излезе с ремонта
Къщата не е моя. 😆 Де да беше... Базовата цена на Спонец започва ОТ 2400лв. на квадрат.

# 726
Всичко ме накара да строя СК. По-евтини, когато аз строях. Бързо строителство, бързо одобрение на проекта, безпроблемно издаване на РС, енергийно ефективни, комфортни и красиви. Бързо получаване на УВЕ. Къщите са ми от американски тип, т.е.: бетонов фундамент под голямата ивичен, под малката с плътен бетон, защото има мазеи двете с хидроизолация и дренаж. Дървена конструкция, изградена на място, външни стени 25 см дебелина с два вида изолация (каменна вата и EPS), завършени със силиконова мазилка и каменна облицовка. Вътрешни стени - 18 см дебелена с каменна вата. Навсякъде двоен гипскартон, а баните и водоустойчев. Под с фирабран 3 см и система за подово отопление с пропилен гликол. Таван с изолация от 10 см  каменна вата. Красически покрив с керамични керемиди, всички необходими материали за изолация и мълниезащета. Отопление с термопомпа въздух-вода(чешмяна, в която е допълнен пропилен гликол). Бойлер 300 л, включен към отоплителната система + 2 слънчеви батерии за топла вода. Резервно отопление в холокухнята със затворена камина на дърва. Подово покритие с гранитогрес, стени с латекс,PVC дограма Рехау, полски вътрешни врати, турски железни входни врати, бани с теракота и фаянс. Покрита веренада с барбекю и безпрофилно остъкляване. На външен вид са едно към едно с класически къщи. Надавям се, че питането Ви е задоволено!
Колко Ви излезе и каква квадратура .

# 727
Колко Ви излезе и каква квадратура .
[/quote]
Колко са ми излезли вече няма никакво значение, защото са построени преди 5 години, а цените от тогава до сега са двойни и тройни, така че едва ли моята цена ще ви ориентира. Освен това в последната година правихме довършителни работи по оградата, настилки на двора и пътеките, голям дървен навес върху паркоместата, както и инсталиране на малка фотоволтаична систима от слънчеви панели за собствено потребление, така че до момента общата сума се равнява на сегашната цената на един двустаен апартамент в краен квартал на София.

# 728
  • София
Здравейте, можете ли да препоръчате фирма, която поема и малки обекти до ключ? Изпратихме запитвания на поне 5, но поради факта, че става дума за такава с малък размер -43кв.м. получаваме само откази до тук. Имаме готов архитектурен проект, който можем да изпратим като информация, това на което държим е да се спазят размерите. Ще съм благодарна, ако ми дадете препоръка Simple Smile

# 729
  • Сливен
Пробвайте с Коседом,имат на сайта малки квадратури,вчера качиха и клип с къщичка 20см.м.

# 730
Здравейте, можете ли да препоръчате фирма, която поема и малки обекти до ключ? Изпратихме запитвания на поне 5, но поради факта, че става дума за такава с малък размер -43кв.м. получаваме само откази до тук. Имаме готов архитектурен проект, който можем да изпратим като информация, това на което държим е да се спазят размерите. Ще съм благодарна, ако ми дадете препоръка Simple Smile
Не се съгласяват да правят такива къщи, защото разходите им са като за големи, а нищо не взимат като пари за тях. По-скоро спрямо тези размери си купете от готовите сглобяеми къщи. Да, със сигурност няма да имат харастеристиките на истинска сглобяема къща, защого техните стени и таван са тънки и нямат особено красив външен вид, но с тази кваратура толкоз. След като ви я изградят може вие да си я довършите с по-дебела изолация и да си я разкрасите с фасадни панели и/или с облицовъчен камък (
Скрит текст:
  Ако фирмата се съгласи срещу допълнително заплащане може и докато ви изграждат къщата тя да ги изпълни тези строителни дейности. Вижте тази фирма дали щи ви свърши работа, но отидети при тях с проекта си. https://mig-03.com/ Другият вариант е ТОП хаус, техните поне на външен вид са по-докарани да приличат на нещо, но са и по-скъпи.

# 731
Не се съгласяват да правят такива къщи, защото разходите им са като за големи, а нищо не взимат като пари за тях. По-скоро спрямо тези размери си купете от готовите сглобяеми къщи. Да, със сигурност няма да имат харастеристиките на истинска сглобяема къща, защого техните стени и таван са тънки и нямат особено красив външен вид, но с тази кваратура толкоз. След като ви я изградят може вие да си я довършите с по-дебела изолация и да си я разкрасите с фасадни панели и/или с облицовъчен камък (
Скрит текст:
  Ако фирмата се съгласи срещу допълнително заплащане може и докато ви изграждат къщата тя да ги изпълни тези строителни дейности. Вижте тази фирма дали щи ви свърши работа, но отидети при тях с проекта си. https://mig-03.com/ Другият вариант е ТОП хаус, техните поне на външен вид са по-докарани да приличат на нещо, но са и по-скъпи.
Тази къща в скрития текст по индивидуален проект ли е или типов?

# 732
  • София
Tara_RZ, може да погледнете и Сглобяеми къщи ТЕС. https://www.tes-bg.com/bg/%D1%81%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D … A%D1%89%D0%B8-k64. Но мисля, че ще си свършите работа с МИГ 03. Те имат доста видове сглобяеми бунгала, които после може допълнително да изолирате с още един слой.
А относно Топ Хаус, абсолютно не препоръчвам. Всички техни изделия са контейнери, от панели 40-60 мм, които не осигуряват никаква изолация и комфорт. Изпълнени са доста некачествено, с най-най-евтините турски материали. Говоря от първо лице, защото ние обитаваме един такъв жилищен контейнер от 21 м2, докато строим, който е поръчан с кухненски бокс, санитарен възел и усилена ел.инстарация.

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 12:54 от sofyia

# 733
Тази къща в скрития текст по индивидуален проект ли е или типов?
[/quote]
Нямам идея. Снимката съм взела  от сайта на Тед Хаус. Къщата пише, че е в Черноморец, но няма технически данни. Може да се обадиш във фирмата и да попиташ. Принципно Тед Хаус си работят с техен ахритект, но може и с готов проект да отидеш и да се консултираш. Качих снимката, за да се види как може дори обикновена СК да се разкраси с фасадни панели и/или облицовъчни камъни.

# 734
Търсите дърводелец за конструкцията и после бригади за довършителните работи.
Съветвам Ви да си следвате архитектурния проект, защото изолациите не е само да сложиш допълнително слой стиропор да речем.

Общи условия

Активация на акаунт