Сглобяеми къщи 5

• 88 397
  • 768
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Tara_RZ, може да погледнете и Сглобяеми къщи ТЕС. https://www.tes-bg.com/bg/%D1%81%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D … A%D1%89%D0%B8-k64. Но мисля, че ще си свършите работа с МИГ 03. Те имат доста видове сглобяеми бунгала, които после може допълнително да изолирате с още един слой.
А относно Топ Хаус, абсолютно не препоръчвам. Всички техни изделия са контейнери, от панели 40-60 мм, които не осигуряват никаква изолация и комфорт. Изпълнени са доста некачествено, с най-най-евтините турски материали. Говоря от първо лице, защото ние обитаваме един такъв жилищен контейнер от 21 м2, докато строим, който е поръчан с кухненски бокс, санитарен възел и усилена ел.инстарация.

Благодаря за отговорите, изпратила съм запитване и на Косе Дом, ще видя и останалите препоръчани. Проблемът е, че искаме да реализираме вече готов архитектурен проект, за който едва ли ще може да ползваме готови опции. Има издадено разрешително за строеж с точно определени отстояния и размери, ако не може да се спазят ще трябва наново документи и истории… Както и да е, отново благодаря Simple Smile

# 736
Дървена конструкция и стиропор не се съчетават особено приятно във времето...

# 737
При строеж на сглобяема къщичка върху даден терен как стои въпросът с водата и тока, прокарват ли се партиди съвсем нормално, както при класическата къща? Може ли човек да се регистрира, че живее на даден адрес със сглобяема къща?

# 738
  • София
Ако строите законно, т.е с проекти, Разрешително за строеж, последващо водене на документация, дали къщата е някакъв тип сглобяема или монолитно строителство, няма разлика.
Получаването на ток и вода зависи от конкретните условия на парцела - наличие и близост на водопровод  и възможност за към Ел.мрежата.

# 739
Моля за препоръки за проектантска фирма за проект на сглобяема къща! Благодаря предварително!

# 740
Здравейте, и аз моля за проектантска и изпълнителна фирма. За търговски обект. Смятаме да построим хале около 60-80 квадрата. Можем и да го разделим, на две или три помещения. Целта е отдаване под наем. Какво ще ме посъветвате, дървена конструкция или Термо панели?

# 741
За кой град търсите проектантска фирма?  Мога да препоръчам за гр. Бургас...

# 742

Аз търся, за района на Банско, Разлог.

# 743

Аз търся, за района на Банско, Разлог.
Търси си фирми за производствена дейност. Халета и други подобни са съвсем различно строителство от сглобяеми къщи, а има и с готови метални конструкции и с пана, и предполагам са с доста по-ниски цени. Има специализирани фирми, които само това правят или доставят такива.

# 744
Обърнете се към колега от вашия район, така ще ви бъде най-полезен.

# 745
Запазила съм контакти на фирма от Банско, когато съм правила проучване. Но не мога да кажа нищо за качество на изпълнение. Имах идея да ходя на място да ги видя, но се промениха плановете.
Това е:
https://loghomes-bg.com/%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B01

# 746
  • В.Търново
Сега с тия пожари не е ли рисковано със сглобяема къща? Ще изгори като факла....

# 747
Моля за препоръки за проектантска фирма за проект на сглобяема къща! Благодаря предварително!

Аз търся за област Пазарджик.

# 748
Сега с тия пожари не е ли рисковано със сглобяема къща? Ще изгори като факла....

Казвате повече никога никой да не строи сглобяеми къщи или какво? Да закриваме пазарния сегмент? Или само сега е проблем, да дадем на пауза за 2 месеца и после няма проблем.

# 749
  • В.Търново

Казвате повече никога никой да не строи сглобяеми къщи или какво? Да закриваме пазарния сегмент? Или само сега е проблем, да дадем на пауза за 2 месеца и после няма проблем.
Не знам. Аз по принцип искам сглобяема къща, не знам кога ще стане де, но се притеснявам. Преди години на мястото, което притежавам в едно пак горещо лято беше изникнал пожар от нищото. Добре, че комшиите отгоре са реагирали и са го загасили бързо преди да обхване къщите наоколо. Та, за това......
През последните 5 години летата в България са много горещи. Сглобяемата къща би изгорила като факла за нула време. Може би.... това са ми притесненията. Май им слагат някакви огнеопорни замазки, не знам. Някой да ми напише по-запознат.

Общи условия

Активация на акаунт