Сглобяеми къщи 5

• 90 007
  • 768
  •   2
Отговори
# 90
  • Перник
...
Иначе може и по две, може и делено на две. Сама пишеш - може врата за 800, може и за 2000.
...
Верен отговор не знам да има. Всички тия стъпки са така, ама доста от тях са "ако се налага". То според строителите и майсторите понякога И доста излишности се налагат.
...

Точно така, всичко е според зависи. Ние нямахме разходи за вкарване на ток и вода, защото имахме такива в имота - строихме в свободната част на двора, в който си живеехме и преди това. Старата къща съборихме и чак тогава ни потрябва контейнер за строителни отпадъци. Химическа тоалетна също не сме плащали, както и фургон за работниците. Но пък шефът си беше спретнал чуден офис в мазето още преди да сглобят къщата Simple Smile
Фирмата, която я прави, ни направи и всички части на проекта, вкл. вертикална планировка на двора. Оферираха фундамент, но си намерихме по-евтин изпълнител за него. Мълниезащитата също ни направи фирмата, която сглоби къщата, както и всички актове по време на строителството.

# 91
Ние нямахме разходи за вкарване на ток и вода, защото имахме такива в имота - строихме в свободната част на двора, в който си живеехме и преди това. Старата къща съборихме и чак тогава ни потрябва контейнер за строителни отпадъци. Химическа тоалетна също не сме плащали, както и фургон за работниците. Но пък шефът си беше спретнал чуден офис в мазето още преди да сглобят къщата Simple Smile
Фирмата, която я прави, ни направи и всички части на проекта, вкл. вертикална планировка на двора. Оферираха фундамент, но си намерихме по-евтин изпълнител за него. Мълниезащитата също ни направи фирмата, която сглоби къщата, както и всички актове по време на строителството.
Би ли дала телефон на тази фирма?

# 92
  • София
В нашият случай, най-скъпото нещо очаквано беше конструкцията, следват фундамент, отопление и след това дограма. Ел, ВиК са пренебрежимо "евтини", на фона на гореизброените. Мълниезащитата, не знам защо се споменава няколко пъти, правена от инженер струваше "колосалните" 1300 лв. - с активен приемник. За хим. тоалетна сме платили за два месеца, а за фургон никой дори не си е правил и устата. Строителните отпадъци се събраха в два контейнера. Довършителните работи "обръщат каруцата" и човек трябва много добре да си направи сметката за тях.

# 93
  • Перник
Ние нямахме разходи за вкарване на ток и вода, защото имахме такива в имота - строихме в свободната част на двора, в който си живеехме и преди това. Старата къща съборихме и чак тогава ни потрябва контейнер за строителни отпадъци. Химическа тоалетна също не сме плащали, както и фургон за работниците. Но пък шефът си беше спретнал чуден офис в мазето още преди да сглобят къщата Simple Smile
Би ли дала телефон на тази фирма?

Имате лично съобщение Simple Smile

# 94
Здравейте,
Почваме и ние приключението със строене на къща. Миналата година купихме имот, сега архитекта ни чертае къщата. Мислим за 2 етажа, около 170 кв ще излезе.

Искам да питам за подовото - ще наемем фирма да ни направи чертежа на ОВК, но исках да питам дали някой вече има опит с подово на втория етаж - четох назад в темата повечето сте с конвектори по спалните, ако не греша. Има ли причина да не се слага подово на втория етаж? Или се слагат конвектори за да има възможност за охлаждане лятото?

# 95
  • София
Здравейте,
Почваме и ние приключението със строене на къща. Миналата година купихме имот, сега архитекта ни чертае къщата. Мислим за 2 етажа, около 170 кв ще излезе.

Искам да питам за подовото - ще наемем фирма да ни направи чертежа на ОВК, но исках да питам дали някой вече има опит с подово на втория етаж - четох назад в темата повечето сте с конвектори по спалните, ако не греша. Има ли причина да не се слага подово на втория етаж? Или се слагат конвектори за да има възможност за охлаждане лятото?
Как ще направите подова замазка върху гредите? Тежестта би била огромна. Не съм сигурна, че е допустимо конструктивно.

# 96
Не е нужно със замазка, може с осб отгоре. Но ще е голяма играчка дървената конструкция на пода и прокарването на тръбите.
За мен също не си заслужава.
Ние сме с печка с водна риза и радиатори, които се захранват от нея по стаите. Става сауна.

# 97
Няма нужда от замазка, има доста системи с osb или подобни. Работи страхотно.
Ние сме така, но не в България за това не искам да давам конкретни съвети.

# 98
  • Пловдив
А , от охлаждане няма ли да имате нужда ?При добра изолация на покрива и зима и лято на втори етаж е по-топло ,отколкото на първи .

# 99
Добре е да обсъдите с архитекта, че искате и на втория етаж подово.

Ако архитекта е добър, заедно с конструктора и ОВК инжинера би трябвало да ви дадат решение за това, което искате.

Аз в момента търся  решение за подово над градоред. Гледах тази система - https://www.youtube.com/watch?v=eJnUq3GV8WU
Казаха ми, че KAN също имат подобна система, най-вороятно и другите производители на подово могат да предложат нещо.
Над подовото до колкото знам се слага гипсофазер а не ОСБ. ОСБ поне според мен не е добра опция, защото е добър изолатор.

Ако проектантите са ви добри, ще ви предложат цялостно решение.   Имайте предвид, че подовото се отразява почти на всичко - на вратите, на стълбите и т.н. Т.е. всички проектанти трябва да вземат под внимание наличието на подово.

# 100
nellytan1, доста интересна система - ще я имам предвид като говорим с ОВК и ще го разпитам.

Иначе да, спомних си (чак след като писах), че наистина заради охлаждането на втория етаж бяхме говорили за тела по стаите, а не подово.

# 101
Ако ви трябва охлаждане,  то най-бюджетния вариат  е да използвате конвектори или канален климатик както при Нелина.
В тяхната къща резултатите са доста добри. Ако и вашата къща е добре изолирана, може би каналния климатик ще върши чудесна работа.

# 102
  • Пловдив
nellytan ,хората са силно предубедени като чуят климатик .Усещам ,че се уморих да обяснявам за преимуществата на каналния .Мисля ,че отделно от  собствениците на къщи  в строеж , проектирани от  нашият архитект ,които са се свързали с мен ,за да обсъдят системата ,максимум 3ма човека са проявили интерес за подобна система .Иначе , с подово и термопомпа всички са запознати .

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 20:24 от nelina_london

# 103
  • София
А ние като сме с най-обикновен климатик, ако знаеш как ни се чудят... Simple Smile

# 104
  • София
Термопомпи, фотоволтаици.... всяко време с модата си.
Германците възобновиха няколко и разработват нови находища за въглища. Ще видите вие, като догодина тръгнат влаковите композиции към Бг! 😀😀😀
Дядо ми беше железар и тенекеджия. Имаме няколко резервни кюмбета.

Общи условия

Активация на акаунт