Сглобяеми къщи 5

• 92 414
  • 768
  •   1
Отговори
# 210
  • Стара Загора
Здравейте, как ми изкочи пък тази тема, направо не знам. Искам СК, обаче типично по български, не мога да се доверя на никой бе.....
Може ли линкове към фирми, които сте ползвали за изграждане на СК. И колко време ви отне изграждането на такава къща. Квадратурата няма да е много малка, трябват ми три спални, баня и тоалетна, мокро и кухня с хол Ще бъда благодарна.
Приятен ден

# 211
Здравейте, как ми изкочи пък тази тема, направо не знам. Искам СК, обаче типично по български, не мога да се доверя на никой бе.....
Може ли линкове към фирми, които сте ползвали за изграждане на СК. И колко време ви отне изграждането на такава къща. Квадратурата няма да е много малка, трябват ми три спални, баня и тоалетна, мокро и кухня с хол Ще бъда благодарна.
Приятен ден
Ние строихме с Тед Хаус самата къща и с други фирми основите(фундамента), замазките, отоплението, камината, барбекюто, защото фирмите за СК не извършват тези услуги. Уж бяхме с оферта "Премиум до ключ", но всъщност се оказа, че не е точно това, което се очаква. Не сме особено доволни и не ги препоръчвам, но имат много завършени обекти в цялата страна и са една от сравнително добрите фирми.
В нашият случай строителството от вкарване на тока и канала, през изграждане на фундамента и самата къща до ключ като време беше около година. Преди това още 6 месеца проектиране и издаване на РС. Сега обаче фирмите са затрупани с работа и може много повече да Ви отнеме като време. Освен това чувам, че приемат поръчки за 2024 г. Проверете си директно във фирмите.
Другата добра фирма е Дом комфорт. Моя колежка строи с тях и е доволна, но и тя строи отдавна. Нещата много се промениха и като цена, и като услуги.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 10:51 от fatalina

# 212
И ние строихме с Тед Хаус, първа копка февруари, на Бъдни вечер  бяхме вече новодомци.

# 213
  • София
Ние строихме с тази фирма (линкът е към къщата ни). Май 2021 ни изляха основите, след което за съжаление ни се наложи да спрем, защото от една друга фирма, чието име няма да споменавам тук ни мотаха много дълго време с обещание да ни я построят. Така или иначе, попаднахме на нашите хора и за горе-долу месец ни вдигнаха цялата конструкция. От там насетне ние си продължихме процеса (двамата със съпруга ми) и юни 2022 се нанесохме.

# 214
  • София
Аз не разбирам как може човек да смята да се захване със строителство и дори да не прочете 2-3 страници назад в текущата тема (камо ли старите теми за СК). Ами, успех пожелавам, дано се намери някой да построи нещо читаво без ангажимент от Ваша страна. Според мен е малко вероятно и ще се наложи да отделите малко време...

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 09:41 от ToniShu

# 215
  • Стара Загора
Аз не разбирам как може човек да смята да се захване със строителство и дори да не прочете 2-3 страници назад в текущата тема (камо ли старите теми за СК). Ами, успех пожелавам, дано се намери някой да построи нещо читаво без ангажимент от Ваша страна. Според мен е малко вероятно и ще се наложи да отделите малко време...
Аз пък не разбирам Вашето негодуване. Ако искате, споделете, ако не, здраве да е. Снощи открих въобще темата и съм прочела последната тема. Явно трябваше да прочета всичките теми /въпреки, че са стари теми, а на мен ми трябва по-прясна информация/
Как точно решихте, че ще е без ангажимент от моя страна....въобще...изпитйте си кафето и успокойте страстите си. Няма нужда от напрежение, госпожа.

П.П Благодаря на момичета, които писаха без да се дразнят. Благодаря

# 216
  • София
😂 😂 😂 Е стига де, Хера надали утре почва да строи и тепърва се е замислила коя фирма да го направи, все се почва от някъде с проучванията и ест първо човек пита за най-пресни впечятления, а после почва да задълбава или да търси допълнителна информация за споделените фирми

# 217
  • Перник
Хера, хубаво ще е да прочетете и старите теми. Има потребители, които са тук по десетина години. Аз например. Нашата къща е строена 2015 - 2016 г. От тогава поне 5 пъти съм споменавала от коя фирма. Смея да твърдя, че тогава това беше най-сложния проект, който бяха изпълнявали. За почти 10 години са натрупали опит.  Към днешна дата си ни е ОК къщичката. Като квадратура и разпределение съвпада с исканото от вас, само дето третата спалня стана кабинет, а имаме и таван и мазе. Общо е 167 кв.м.

# 218
  • София
Скрит текст:
Аз пък не разбирам Вашето негодуване. Ако искате, споделете, ако не, здраве да е. Снощи открих въобще темата и съм прочела последната тема. Явно трябваше да прочета всичките теми /въпреки, че са стари теми, а на мен ми трябва по-прясна информация/
Как точно решихте, че ще е без ангажимент от моя страна....въобще...изпитйте си кафето и успокойте страстите си. Няма нужда от напрежение, госпожа.

П.П Благодаря на момичета, които писаха без да се дразнят. Благодаря
Миличка, тотална лиса на заангажираност е да не си направите труда поне да върнете няколко страници назад, където същите хора посочиха същите фирми за строеж на СК. Струва ли Ви се нормално за всеки новопоявил се, който го е домързяло, няколко човека да повтарят едно и също постоянно? За мен е доста показателно като отношение към начинанието и затова добронамерено Ви пожелах успех (ще Ви е нужен, ако така я карате).

# 219
Ето линк и към нашата, не знам защо пише, че е настоящ обект:https://www.ted-house.com/project/nastoiasht-obekt-benkovski-196-kv-m/
Завършена:
Скрит текст:

# 220
  • Стара Загора
....
Завършена:
Скрит текст:
Доста интересна форма, хареса ми.
На мен ми се иска сякаш да е едноетажна. Строихме вече тухла, два етажа, сега искам нещо друго.

# 221
Ние почти сме се спрели на Тед Хаус, действаме в момента с архитекта по проекта. На опознавателната ни среща с тях се спомена, че обмислят да почнат да предлагат и изграждане на фундамент, което за мен ще е огромен довод да им се доверим за изграждане на бъдещата ни къща.

# 222
Здравейте. Не е по темата, но не знам къде да попитам? Как се прави оценка на здравината на къща извън София. Кои фирми, цени, процедури? Не искам да я продавам, а реално да ми се каже здрава ли е, какви са й проблемите и какво мога да направя? Правя го за себе си, понеже често ходим там. Ако имате отзиви за конкретни фирми, казаха ми, че ми трябва инженер по конструктивната част.
Благодаря!

# 223
Ние почти сме се спрели на Тед Хаус, действаме в момента с архитекта по проекта. На опознавателната ни среща с тях се спомена, че обмислят да почнат да предлагат и изграждане на фундамент, което за мен ще е огромен довод да им се доверим за изграждане на бъдещата ни къща.
То освен фундамента имай предвид, че не правят и много други основни неща по строежа на една къща. Добре се информирай, да не останеш неприятно изненадана като нас и сметката накрая да ти излезе сериозно по-висока от сключеният договор. Писала съм многократно, по темата. Бих ти препоръчала да поискаш да ти дадат конкретна оферта, от която да видиш какво точно влиза в уж ниската им цена до ключ. Ще установиш, че към нея ще ти добавят един доста дълъг списък, за това какво всъщност не влиза в обявената от тях цена и тези дейности ще са много повече от включените в цената.

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 13:35 от fatalina

# 224
Здравейте,
Може ли мнение за фирмите Кисьов и Modern house, или такива които строят в Пловдив.

Общи условия

Активация на акаунт