Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през септември

• 105 898
  • 3 079
  •   1
Отговори
# 3 015
Прилича ми на дървеница.

Малкия както спря сопола за ден и половина, така цъфнах с червено гърло. Почна се с боледуването.

# 3 016
Щом са в чая едва ли ще са дървеници. По-скоро някакъв вид гъгрици ще са. Дървениците нали вечер вилнеят. Кайсия, нямаш ли някой Райд или друг подобен препарат да ги напръскаш в торбата, да измрат гадовете за по-сигурно.
Сирос, бързо да ти минава.

# 3 017
  • Пловдив
Не са дървеници...тия буби са по брашното, леща, бисквити, чай и тем подобни...Изхвърли всичко, напръскай, проветри и измий.

Не са добри резултатите. То се знаеше, де...ще знам повече довечера като прочета и разпитам мм. Професорът е казал обаче чак след 3мес. евент.терапия и не ми е ок. Трябвало да се възстанови организма. Хубу, ама до тогава не се знае какво и къде ще цъфне.
Записала съм он лайн консултация с проф.Тимчева, онколог на 11-ти.

Джун...?

# 3 018
  • София
Не разбирам защо не се харесва Бяла роза. Има си ритъм, няма циничен текст, чудно за хорце. И уточнение-не слушам чалга.
Има много по-хубаво песни за ганкино хора, от Бялата роза. Просто това е еталон за кръчма. На мен ми е скучно, казвала съм и друг път, на него с авери играем джангурица. Поне нея я помня. Циганското го забравих...

Можеш и да замразиш продуктите, за да се отървеш от гъгриците (ако са това), но едва ли за няколко пакета си заслужава.

# 3 019
Момичета, понякога прескачаме до Амфилохия, но най-най често сме в Мениди, на около 60 км от Арта. Миниатюрно селце и ако търсите развлечения, категорично ще пукнете от скука. НО! Аз го обожавам! Туристите го обезобразяват само юли и август, през останалото време сме само аз, местните и безбройните котки. Има всичко, за което копнея - тишина, спокойствие и вкусна храна! Лудницата си я имам вкъщи, тук искам релакс.
Поръчх през балкона една гаридомакаронада и чакам кирия Фани да даде знак с кръшния си глас, че е време да се позиционирам на масата.
Едитвам се, пускам нещо от личната ми социалка, да ви скандализирам с нещо различно от Бяла роза.
Скрит текст:
В Елада съм, някъде на запад. Горещо е и бяло и не, не вали сняг, берат памука. Огромни машини, като гигантски буболечки, прекършват кафявите стъбла на растенията и прибират само белите топчета. Пътят е осеян с милиони пухкави кълба памук, а вятърът се заиграва с тях и ги завихря в кръшен танц. Кралица Есен е отворила палитрата си и нежно полага върху зеленото много злато, малко червено и цинобър...Познавам всеки сантиметър от пътя и никога не ми омръзва да запечатвам в социалната мрежа на душата си гледката! Когато е създавал това място, Зевс е бил щедър! Ръсил е на воля красота и чудеса! Казвал е – ще сътворя това място удивително, защото в лето 2022 ще го посети г-ца Лили и искам да му се възхити! И Лили не само му се възхищава , а и  в знак на благодарност, налива пред олтара Зевсов ледено узо и отбрани морски дарове. Прикадява му с чудните звуци на Уди Коен. Уди е израилтянин, но също като мен благоговее пред неземната хубост на Елада. Вълшебните му пръсти, изтръгват още по-вълшебна музика, а  струните на бузукито разказват за стария Янис пренесъл се в светлината на отвъдното.
„Старче Яниc, приятелю, едно съобщение прати ми. И твоето бузуки също чака. Тук са все същите неща: тревоги, болки и сълзи…“
Морето обаче има удивителната способност да отмива тревогите. И както е казал гениалният Христо Фотев „ Не е измислица морето и щастието съществува.“
И хич не ми дреме, че едва е ударил средата на деня, казвам ви –ЯМАС! Не стойте да четете измишльотини във виртуала, а ударете ено реално узо, за отскок и добро настроение.
Черпя с един предивен Уди!

# 3 020
  • тук и там
Ще пращам ММ за Райд освен. Едва ли са дървеници.Само в кухнята има, и то в шкафовете с чайове  и др. .На някакви бръмбарчета приличат, но са много ситни.Пукат като ги убиваш,или аз поне имам такова усещане като ги натисна с пръст.Не са много бързи също.
Гъгриците не са ли като червейчета,или аз греша?

# 3 021
Много е разпускащо из гръцко, следобяд може да си пусна тая гръцка музичка, до тогава обаче има да се кОпа. И за мляко трябва да се ходи.
Уф, снощи ром и самба, а тази сутрин такива кастанети ми дрънчат между ушите Satisfied Прибрах се с един бял ром, заредих блендера с мента, врътнах, а ММ междувременно приключил първата биричка и отказа да меша, съответно аз си налях цялото мохито в една половинлитрова бирена чашка. Сега не помня и кой беше филма снощи и дали въобще имаше филм. Гледах кадри от урагана във Флорида и това ми се е запечатало. Мъглата май е повсеместна и при нас има, но е лека и слънцето пробива през нея, по-скоро небето е мъгляво останалото не чак толкова. Днес-утре може би пържолки с картофки, или тортелини само с масло вероятно и заврънкулки прошуто, и меко сиренце. Тези дни правих боб, кюфтета, аспержи, ориз. Като чета форума все ми се яде мусака Thinking Обаче много врътня да се приготви. Трябва да се опразва фризера, имам много риба там, вероятно се задава рибена седмица, и едни панко японски трохи имам трябва да се оползотворят с нещо панирано, тамън ще дойде както застудява навън, а и на едни странни нудли трябва да им намеря употреба, от корени някакви, забравих, от едно дето е цвете са правени - а, конджак! - и ще ги мотая със сьомга, някой ден. И зелени доматки имам да пържа вероятно към пилешки пържолки.

Здраве, витаминки, оздравяване на всички!

За бубите в кухнята опразваш шкафа да се проветри и да влезе светлина, бършеш със спирт, аз не бих пръскала с раид при храни, опрахосмукваш, прибираш всичко в херметично затворени контейнерчета, пускаш им една Бяла Роза и ще се разбягат 🤨

# 3 022
Кайсия, ако са в шкафа с чая са гъгрици най-вероятно. Ако си изхвърлила всичко, огледай и останалите продукти, ако трябва, едно по едно през фризера, да погинат от студа. За шкафовете има едни капани на Райд, дето се лепят от вътрешната страна на вратичките.

МН от много акъл, не ми позволи лятото да правя хляба от обичайните запаси и всичко стоя в апартамента. Сега минавам всичко през фризера, защото са плъпнали гадовете и сея брашно като невидяла, по няколко пъти.

Болничките за оздравяват!

# 3 023
  • тук и там
Благодаря, момичета !:heart: Ей сега го видях в Уикито и го разпознах-гъгрица е! Сега поне знам с какво ще се боря..

# 3 024
Карамел, баш си падаме по умирането от скука и малки селца. Има ли какво, да се разгледа в района?

# 3 025
  • София
Мерси за Барбаянито. Като ходех на танци, преди години, все с това завършвахме и общо взето при тези ритми имам условен рефлекс за едно гръцко и че след това ще седна на по бира.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 13:23 от бъръльо-бъръльо

# 3 026
Сиросче, столицата на Епирското царстви Янина е наблизо, там всеки камък е история, дори Александър Дюма споменава града в "Граф Монте Кристо",  разказвала съм ви легендата за Янинското езеро и кирия Ефросини, Арта е вторият по големина град в Епир, бъка от музеи, има старинна крепост, старият мост на Арта също е голяма забележителност. Има и какво да се види и какво да се яде -РАЙ! Simple Smile

# 3 027
Подреждам шкафове и мятам разни неща за изхвърляне. Напълнила съм вече едно черно чувалче за боклук. Довечера ако не се разпиша, да знаете, че МУ най-вероятно ме е изхвърлил заедно с безценните неща, на които съм посегнала Joy

# 3 028
Мерси, Карамел. Ще разгледам. Щом има ядене... Animal Pig

Ан тъй Бърди, продължавай смело. После ще ти е леко на душата.

# 3 029
  • Пловдив
Ух, Карамелкоооо как хубаво звучи Ill Heart Eyes Искам и аз, ма кат гледам на картата е мнооого далеч...ич не обичам таквиз дълги преходи.

Общи условия

Активация на акаунт