Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 2)

• 19 230
  • 768
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте момичета, отдавна не съм писала и най-накрая успях да прочета всичко, което сте изписали. Най-напред накратко за мен 🤣 след като бях с температира се оказа, че имам инфекция на матката, но Слава на Бога с антибиптик се опраеиха нещата, мастита също преборих бързо, макар и не лесно. 10 дена след раждането ми спряха лохиите изведнъж, което не е нормално, оказа се, че задържам кръв в матката. Преливаха ми окситоцин- файда нулева. След един прекрасен масаж, който направи акушерката ми тръгнаха лохиите след няколко дена. И тъкмо бях решила, че ще ви прочета и пиша - бам, голямата ми дъщеря с 40° температура. След нея и малката се разболя, още е със сополи. Не спи през нощта, защото не може да диша. Покрай мен е пълен ужас, няма и кой да ми помогне - с мъжа ми сме сами.
По повод на мъжете и аз искам да се оплача, не че можете да ми помогнете, но поне да си излея душата анонимно 😁 мене ме тормозят по-различни неща от това, дали той ми помага или не. Около седмица след раждането ми повтори няколко пъти, че не ме бил харесвал повече. В началото не го взех много насериозно, нали бях и болна, но от няколко дни ме гложди тази мисъл. Не мисля, че е удачно да говориш на родилка по този начин. Опитах се да го повдигна на въпрос - отговорът беше, че не го бил мислил така както го е казал. Пълни глупости. Чувтсвам се наистина много зле. Казах му просто ако иска да си събира багажа и знае къде е вратата. Та така. Благодаря на тези, които ще ми изчетат целия мрънкащ пост 🤣

# 571
  • София
Гро, твоят е … с лопатата и в багажника. И моят често искам да го изгоня… Само мрънка колко уморен бил и нз си какво, а през седмицата, особено както баткото беше вкъщи, основно аз се занимавам с двамата, и през нощта пак аз… А работи на компютър (същото, което и аз) и само оправдания и за работата и за децата и за собственото си здраве… Воля няма за нищо, бързо се отказва… и съответно няма напредък… Единственото, за което знам, че не се е отказал, съм аз… Година и половина “ме чака…” Таа така…

# 572
Аз не мога да се оплача от ММ, убеждавам се, че годините нямат значение. Ние сравнително малки станахме родители по стечение на обстоятелствата. Аз съм на 25г., той на 24г., е да ви кажа имам му пълно доверие. Беше отпуска близо месец, толкова ми помагаше, дори го гледаше малкият повече от мен. Храни го, къпе го сам, ние не приспиваме, Алекс заспива сам вечер, като го сложиш в кошаратта. Вечер става, оправя се със стерилизатора, шишетата, дори имах вече женска вечер, ходихме на кино с майка ми, тпй сам го къпа и храни. Единствено мога да се оплача, че в домакинството нищо не пипа, но няма пълно щастие, както казват, а и аз нямам много право да се оплаквам.😅
Аз за жалост не мога да готвя и имаме малко разправии, но като се успокоят нещата ще започна да се уча 😅
За храненето, другата седмица на консултацията е питам личната, хем ще видим и колко е наддал за месец. На първата консултация беше качил 1,050кг. и 4см. височина. Той по начало върви по-висок и слаб, на баща си прилича в това отношение. Явно от сега си личи структурата, макар, че ми се искаше повече да е качил.

# 573
  • Велико Търново
Моят мъж я взема да я храни, разнася я да я успокои, пее и, гимнастика правят (до тука добре). Но само ми се оплаква че нощем не можел да спи, ляга рано, става късно , а аз все с малката, аз също имам нужда да си почина по е веднъж и да се наспя. По време на бременността той чистеше, понеже трябва повече да лежа и почивам, и явно за това сега много рядко бута да почисти и всичко се пада на мен.

Вики вечер заспива около 21 и 30 и като по часовник става около 2 да яде 😃, после около 6 и от там нататака е на поискване .

Гро дано наистина да е нямал това в предвид.

Бързо оздравее на всички дечица и дано по- малко да боледуват всички!

# 574
И  аз да кажа първо за сополите. Всяка сутрин чистя и излизат къде бели,къде жълти..Реших да не се впрагям. Ще питам на консултацията.

Относно ММ. С каката много помагаше от къпане,хранене,памперси, хранене през нощта.
Сега да я е вземал докато реве каката 4 5 пъти да я успокои,эа е почти на месец..
За домакинството не помага, като лежах слагаше и вдигаше маси и съдомиялна.
Относно близостта, нашата съвсем изчезна след това раждане, освен буквално ,че спя в друга стая, ами виждам,че няма нужда от ласки тип прегрътки,целувки, гушкане. Това го прави с децата. Ако кажа, ами аз, той казва еееее кога да намеря време, виждаш какво става 😂
Тук леко съм се примирила. Затова започнах и да тренирам, не искам да се отпускам, въпреки че ще ми е доста трудно да вляза в предишната си форма. Ясно ми е,че изглеждам зле, омазани пижами, тук там протекли гърди😊😊😊
Тази седмица, само вечер успявах да си измия зъбите...
Мечтая си за една помощница само 2 пъти седмично, да гледа деца и да ми сготви /че това ми е най-противното от домакинството/, аз да съм на третировка или нещо за себе си да правя 🤩🤩🤩,даже и до обяд! Мечтите са безплатни 😁
Днес бебето стана да яде в 5ч, накрая в 6ч приключихме кърменето, реших да ставам директно. Сгънах 2 сушилни, едната гладих за бебето, другата за градината, оправих кухнята и измих пода. В 7ч голямата става, оправих нея и палачинки до към 8ч, после кърмене и няма да продължавам...😁Сега сте ми разтоварването с кафето, да пия по 2 на ден, това ми е удоволствието за деня 😇

# 575
Кате, Мишко редовно седи сам, даже свалям количката докато си лежи в леглото.
Лизи, купи му на твоя мъж една кучешка каишка, на която се пуска ток с бутон и да видиш как ще скача на първото мрън. Шегувам се.. или не 😂 Иначе и моето дете е повръщало така, след това бях престанала да кърмя легнала за бая време и прекъсвах често храненето да го оригна.
Меджик, имай предвид, че няма идеални мъже. Ние също не сме идеални. Всички правим някакви компромиси. Аз ти препоръчвам сама да поработиш с психолог, на мен много ми помога, да спра да очаквам много от другите. Лошото е сега, че когато ми е най-необходим сеанс, трудно намирам време.
Мони, аз ше стана на 36 и още не мога да готвя 🤣 ММ готви, аз ако забъркпм нещо е събите 🤣
 Гро, убеждавам се, се мъжете наистина понякога си изключват мисленето.
Снощи получих активната гимнастика, исках да попитам, кои части изпрахте, ако сте я прали?

Оф, тоя пост го пиша от сутринта 🤣

# 576
И аз мисля, че ние имаме някакъв майчински инстинкт, който при татковците липсва. ММ милия го виждам как се раздава на макс да ми е по-леко, заедно сменяме памперси, преобличаме, къпем, но сам не смее. Миналия ден му я оставих да си играят, идва след малко и вика "повърнахме, за смяна е бодито", но сам няма да го смени 😄 страх го било да и дърпа ръчичките 😄 и ми вика "ти как и бъркаш в носа,ушите, режеш нокти" 😄😄 просто инстинкт, знам как да я хвана и не се притеснявам. Но се научи да я приспива, след второто нощно хранене,ако е разбудена директно му я връчвам и се обръщам на другата страна 😄😄
Моето момиче стана голяма бузанка, 5.5 кг, аз съм размер джобно гадже и от сега започна да ми тежи да я нося 😭 мисля за ергономична раница, но в нашия град няма къде да отида да пробвам и не знам кой модел ще ми е удобен, как да поръчам без да съм пробвала...
Мисля на черния петък да вземем столче за кола, по-натам ще ни е нужно, но е сериозна инвестиция и ако можем да спестим, защо не.  Мамите с опит, бихте ли препоръчали модел, който да е минал краш тестовете на ADAC?
Бебка напоследък я приспиваме с потупване по дупето, бях гледала реклама на една играчка-джаджа рибка дето потупва по дупето бебето и помага за приспиване, но не мога да я намеря. Не знам дали успях да обясня добре и какво да търся всъщност 😄

# 577
Ако я намериш тази играчка , направо давай линк 😄

# 578
Товм е котешка играчка, ама какво значение има това 😂
https://lapichki.bg/product/murdashta-se-ribka/

# 579
Значи само на луди попадам. Ходих до детския магазин за памперси и потници на големите. Реших, че премиум кеър може да са и големи и затова да пропускат. От болницата ми бяха дали пуфис, който са една идея по малки и викам ще взема такива. Влизам аз и след мен влиза една жена и седи и чака да преключа аз. Вземам потниците, памперсите и продавачката пита на пуфис ли съм се спряла. И аз обяснявам проблема ми, че по малкия размер беше започнал да пропуска, защото и е малък и много и стяга на бутчета, обаче и горния ми пропуска. И тя вика да пуфис нищо, че са пак за същите килограми са малко по малки. И тук в разговора се намесва другата и ми казва, че памперсите ми пропускали, защото не съм знаела как да ги сложа правилно, да съм се научела да ги слагам правилно и нямало да пропускат. Викам и че отлично знам как се слагат памперси. Обаче жената упорита, ето на нея вече 10 дена нито един памперс не и бил пропуснал, защото ги била слагала идеално. Мисля си аз, явно има 10 дневно бебе, така и излезе, но явно не и е първо дете, защото за 10 дена ми е ясно колко идеално ги слага. Продавачката я пита и излезе, че и е първо дете. Сега лошо няма, може пък идеално да ги слага. Беше ми направена забележка, че малката била със синьо яке и розово одеало и не може да се разбере момче или момиче е. Честно изнервиме. Информирах я, че имам по голямо момче и момиче, че със сигурност знам как се слагат памперси и не е нейна работа как си обличам детето. Та получих отговор, че това, че съм гледала 3 дете не значело, че знам как се сменят памперси. Отказах се изобщо да и отговоря. Платих си и тъкмо си тръгвам и оная ме пита, а знаела ли съм с какво мляко се гледали новородени бебета, като съм била гледала трето. Че излезе, че и това не знам, ама научих. Че да ви кажа и на вас. Новородено бебе се хранело задължително с антиреглуксно мляко, защото иначе можело и да повърнат. Дори и да било на кърма поне веднъж на ден трябвало да им се дава такова мляко. Питах я лекар ли и го е изписал за рефлукс, не бил лекар, но тя била чела незнам си къде и знаела. Хванах се за главата и си тръгнах. Оставих продавачката да си се разправя с нея, все пак предполагам, че тя е свикнала с всякакви луди. Така, че много интересни неща научих днес, ама забравих да си купя антирефлуксно мляко.

# 580
Аз днес оставих големите при баба и дядо и се разходихме с мм и бебето, ми все едно бяхме без деца Simple Smile пихме кафенце в мола, хапнахме в един ресторант, обиколихме няколко магазина, напазарувахме си за седмицата, пооправихме вкъщи и отидохме да си вземем децата след обяда, бонус се прибрахме и с вечеря Simple Smile

# 581
  • Бурса
Шук много хубав ден! Полага се, а вярваммче и големите деца са си изкарали добре!

Билибон много се смях с тая история, наистина луди ли са, разбирачи ли са незнам ама всякакви хора има... ти от къде пазариш памперсите? Борсичките до Чаталджа ли?

И моите каки днес бяха на разходка с майка ми, а аз имах приятелки на гости. Вчера Дидко стана на 40 дни и днес си се събрахме, но без обичая за погача, че не съм правила на каките и така си реших че повода да се съберем е да се запознаят с малкия човек Blush Той беше супер кротък, много съм доволна.

# 582
M.Angelova аз бях взела под наем Isara quick full buckle , хареса ми .Удобна е .
Gro1 значии мм и ъой понякога гпвори разни неща дето " не си разбрала " " не исках това да кажа" ама и аз бих се обидила на това да не ме харесва . Не всяка жена си връща фигурата бързо след раждане , а някои никога , отделно , че нямаме време да се поддържаме толкова в началото, дано го осъзнае и да оцени това , че си износила и родила детето му.Мисля , че всяка жена независимо как изглежда заслужава да бъде уважавана от мъжа си за грижите , които полага.Вярвам , че го е казал в момент на безсилие.
Болибон  , изобщо не е било нужно да и обясняваш колко деца имаш, бедни душици.
Вещице , случват се и такива неща.Иначе кога режеш ноктите на бебо , аз гледам да го правя докато спи и за сега няма "инциденти" .Активната гимнастика я изпрах цялата без музикалната част.Пръчките ги прах в банята на ръка с четка.
Добавям , аз неможах да я задавя , но свеки днес ми помага с къпането и тя успя.Децата обаче си имат инстинкт за самосъхранение за щастие и просто се изкашля.
Иначе и аз и ударих главата вече в една стена , но за щастие беше съвсем леко.
Ох това готвене , много съм благодарна и ма двете ни майки , че ни хранят сравнително често.Голяма помощ си е .
Момичета да повдигна друга тема.Как сте с финансите?Справяте ли се с болничните за сега?
Аз купувам кутия мляко за 24 лв, а днес пробвам с ново , то е 26лв , купувам вече втори път Пробиотик панда  , чат пат дрехи, подложки за преповиване , памперсите са ясни.За сега се справяме , но може да се каже , ч3 ни помагат.Понякога ми купят мокри кърпи , понякога ми дадат някок друг лев , та засега е добре ,но се чудя занапред как ще е.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 21:48 от Орехче

# 583
telly не. От тях борси пазарувах като живеех до читалище Маяковски. Сега съм под военна болница и ходя до един детски магазин на Евлоги Георгиев, Палячо се казва. Или от време на време до Палчо на базар Левски. Обаче няколко пъти стана вече ходя до млекомата на Чаталджа.

# 584
M.Angelova аз бях взела под наем Isara quick full buckle , хареса ми .Удобна е .
Gro1 значии мм и ъой понякога гпвори разни неща дето " не си разбрала " " не исках това да кажа" ама и аз бих се обидила на това да не ме харесва . Не всяка жена си връща фигурата бързо след раждане , а някои никога , отделно , че нямаме време да се поддържаме толкова в началото, дано го осъзнае и да оцени това , че си износила и родила детето му.Мисля , че всяка жена независимо как изглежда заслужава да бъде уважавана от мъжа си за грижите , които полага.Вярвам , че го е казал в момент на безсилие.
Болибон  , изобщо не е било нужно да и обясняваш колко деца имаш, бедни душици.
Вещице , случват се и такива неща.Иначе кога режеш ноктите на бебо , аз гледам да го правя докато спи и за сега няма "инциденти" .Активната гимнастика я изпрах цялата без музикалната част.Пръчките ги прах в банята на ръка с четка.
Добавям , аз неможах да я задавя , но свеки днес ми помага с къпането и тя успя.Децата обаче си имат инстинкт за самосъхранение за щастие и просто се изкашля.
Иначе и аз и ударих главата вече в една стена , но за щастие беше съвсем леко.
Ох това готвене , много съм благодарна и ма двете ни майки , че ни хранят сравнително често.Голяма помощ си е .
Момичета да повдигна друга тема.Как сте с финансите?Справяте ли се с болничните за сега?
Аз купувам кутия мляко за 24 лв, а днес пробвам с ново , то е 26лв , купувам вече втори път Пробиотик панда  , чат пат дрехи, подложки за преповиване , памперсите са ясни.За сега се справяме , но може да се каже , ч3 ни помагат.Понякога ми купят мокри кърпи , понякога ми дадат някок друг лев , та засега е добре ,но се чудя занапред как ще е.

От този месец синът ми е в държавна градина, което са доста спестени пари на месец, иначе имаме дрешки от него за бебето, носи си ги, въпреки че са момчешки Simple Smile подаряват ми и нови, но реално имам всичко от баткото, почти не се налага да купувам нещо, различно от АМ и памперси, отделно от това, за всички празници на децата ни дават пари, защото вече сме претрупани от всякакви играчки, тротинетки, колела, буталки, уокъри и каквото друго има за деца, когато все пак реша да купя нещо, обикновено взимам от събраните им парички - примерно нов стол за кола, скоро мисля да взема нова лятна количка, че предната вози вече две деца и изглежда зле Simple Smile и така

Общи условия

Активация на акаунт