Петокласници 2022/2023 - Тема 1

• 25 168
  • 768
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Аз изкарах карта за всички линии на 1.09 на Сливница. Искаха ми само снимка. Иначе октомври уж ще ни искат и новата ученическа карта.

# 211
Извадих карта в началото на септември с личната ученическа карта от миналата година.

# 212
  • София
Аз изкарах карта за всички линии на 1.09 на Сливница. Искаха ми само снимка. Иначе октомври уж ще ни искат и новата ученическа карта.
Да, през септември така издават, но през октомври е задължително да се носи доказателство, че детето е ученик. Лична карта, бележник (преди), бележки. След това аз зареждам електронно през приложението на ГТ

# 213
Днес претеглих раницата на моя петокласник и кантарчето замръзна на 9 кг, а още не са им дали учебните тетрадки и в днешния ден нямат физическо. Чудя се защо не помислят за някакво улесняване на децата, примерно да не им искат отделни тетрадки за домашно и за работа в клас.

# 214
  • София
На родителската точно така се разбрахме с някои учители - общи тетрадки; да оставят някои учебници в училище, а вкъщи да учат от електронните, обувките за физическо и те остават в училище... Имат индивидуални шкафчета в коридора, за които днес им раздадоха ключове.

# 215
При нас също имат шкафчета в коридора, където ще си държи физическо и рисуване, плюс резервни химикалки, моливи и тетрадка.
Другите учебници ще си ги носи всеки ден, но е с малко помагала и по една тетрадка с редове на предмет.

# 216
Нашите шкафчета са в класната стая.
Не се ключат обаче.
Удобно е така..

# 217
И при нас имат шкафчета, но още не са им раздали ключовете.

# 218
  • Бургас
При нас имат шкафчета в стаята и по негово измерване са сравнително големи уж. Вчера са им раздали ключовете и моичкият директно си е оставил всички учебници за деня в шкафа. Раницата му беше 6кг, а дори няма 7 различни предмета! Решихме с него всички учебници да стоят там, както и нещата за рисуване, технологии, физическо. Когато у дома потрябва нещо от даден учебник, има папка с линкове към електронно четими учебници на всякакви издателства и ще се разпечатват нужните страници.
За автобусната карта и при нас винаги са искали документ от училище и само септември не се "заяждат", но след това всяко зареждане трябва да е с бележка или лична карта.
Нашите кораво ги метнаха...вчера имаха за първи път математика и домашното им за днес беше 50 задачи от разни сборници за състезания!!! Петдесет! Как ли не пъшка милият и така и не му стигна времето за последните 2. Успя да се наобядва за 15 минути гълтайки като мисирче, преобличане на бегом и хайде към училище. При това нямаше домашни или уроци по други премети, а когато има, ще става страшно май. Таралеж в гащите си вкарах май, склонявайки да иде в математическата Dizzy Face А като свърши в 19:00 е на тренировка до към 21 часа и сигурно ще заспи още докато се къпе, после ще се стресне от глад и дъвчейки пак ще заспи Joy

# 219
Моят също е с големи домашни по математика, а още не са ги нагънали по другите предмети. Ноооо, така е в пети клас, не е като да те дундурка госпожата и само да се чудиш какви лигавщини да измислиш с другите диванета.....

# 220
Аз за баланс да се включа по темата - домашното вчера по математика беше 1 задача от учебника, която се изразяваше в изчиляването на една разлика.

# 221
Кажете какво ще учат по Информатика в Математическите гимназии? Скрач, не е ли прекалено бебешко?

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 15:53 от Желязно ветрило

# 222
На моето сто пъти му казах да си остави сборниците и учебниците в училище, защото ги имам дублирани, но не. Упорито се разнася като шерп. Поне часовете са на блокове, което е огромно облекчение.

# 223
По математика имат по 2-3 задачи с 4 подусловия за домашно. По английски днес от grammar book 4 страници за домашно. Добре че брат й е вкъщи, та помага.
Още не са им дали учебните тетрадки.

# 224
Моля да споделите в София ли са училищата, в които на децата Ви е разрешено да ползват шкафчета ?
В 125 СУ се оказа забранено от ръководството с посочена причина - Ковид.

Общи условия

Активация на акаунт