Петокласници 2022/2023 - Тема 1

• 25 164
  • 768
  •   1
Отговори
# 195
  • Cyprus, Пловдив
Ние в понеделник входно по БЕЛ Grinning
При всички ли почват входните следваща седмица?

# 196
Нашите на части се преобличаха - първо момичета, после момчета - чакаха отвън

Това до 4ти клас, но по-нагоре си е редно да си ползват съблекалните. Да не говорим и, че времето не стига на момчетата, когато се обличат първо едните, после другите.

# 197
Ама как 11-годишни деца ще се преобличат заедно момчета и момичета?!?! Те са си вече тийнейджъри, повечето започнали да се развиват.... Недопустимо е това!!!

Нашите правили днес входно ниво по ......трудово. Не знаех, че и по това ще ги препитват.Frowning

Satisfied Да не би случайно да се заблудят децата, че само математиката е важна...

Ние още нямаме учебна програма... чудя се дали не сме единствени Simple Smile

# 198
Абе, то и трудовото е важно, ама все си мислех, че ще майсторят нещо, а не от първия час - тест за входно ниво.

# 199
  • София
Вчера класната им (която е и по мат.) им дала няколко листа дом. за вторник. Днес вече имаха нормални часове и имат друго за понеделник. Имат и дом. по физическо Joy Close

Имат съблекални.

# 200
  • София
Здравейте, включвам се в темата да попитам при някой сменят ли електронната система/ дневник? Не знам коментирано ли е по-напред. При нас /София/ няма да са вече на Школо, а на системата на МОН, детето има парола /още от Тиймс/ и влиза във Виртуална раница, но там няма качено още нищо, родителите още нямаме пароли. Дразня се, бях свикнала с Школо, веднага виждах програмата, оценки, взети часове, теми и т.н. Учителката пишеше съобщения до всички, сега пак се връщаме на вайбър да пише новата класна съобщения и родителите да задават там въпроси.

Допълвам още един въпрос - как ще се учи деня след изборите понеделник 3.10 - обикновено са затворени училищата . Дали ще е неучебен или може би е рано да се каже.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 13:57 от milka22

# 201
Ние сме в Школо (за София). Не съм чула за друго. Тиймс ще се ползва, ако излязат онлайн.

# 202
  • София
И при нас Школо си остава за всичките училища на децата.

# 203
  • Sofia
Здравейте, отдавна не съм се включвала в темите на този набор.

Да кажа за електронния дневник - преди няколко години 18-то смениха Школо с Админплюс. Леко ме дразни второто, но му свикнах сякаш. Все още не са го актуализирали за тази година. А тъй като това лято преместих петокласника там, още нямам логин и парола за него. Но и нямам закъде да бързам сега.

# 204
Абсолютно същото и при мен. Никой не знае кога ще тръгне админ, а вече имам две деца на него.

# 205
  • Бургас
Аз пък понеже писах, че по програма само 2 дни ще имат 7 часа и се чудех защо тук пишете за почти всеки ден по толкова, и се започна още от петък с промени и добавяне в последния момент на 7.час.

# 206
И при нас само един ден е с шест. Ще се наложи да слагам повече неща за подхапване, че докато се прибере минава два следобяд. А ако освен изморен е и гладен, не знам какво ще свърши в последните часове. И литър вода не му стига, но ще купува в училище, раницата тежи ужасно и то преди още да са пристигнали и помагалата.

Оплака се, че в стола им е много скъпо, малката вода е 2 лева, за ядене нищо не е харесал, при вас как е?

# 207
Ние всеки ден сме със 7 часа. Класа е "горе-долу", учителките - също. Класната им стая е на 4 етаж. Ходи с две шишета вода, храна за сутр.закуска и за обяд / вчера върна 2/3 от храната /. Понеже вече са петокласници, им позволяват да излизат от двора на училището - и вчера целия клас на магазина в голямото междучасие. И естествено имаме забележка от класната повече да не закъсняват за час.
Ние сме на Школо, а като са дистанционно имат classroom и оттам влизат в съотв.час/стая.
Засега са ги подгонили за униформите.
Програмата им е олеле - имат дни с пет разл.предмета, а има дни само с два / без да включвам физическо, рисуване, музика и технологии /.

# 208
  • София
Нашето разпределение на предметите е много добро според мен. Нямаме такива струпвания на разказвателни.
Нашите и те в голямото междучасие ходят да си купуват нещо. Аз го карам обаче и от вкъщи да си взема по нещо, за да е подсигурен. Иначе към 13:30 ч си е вече вкъщи и тогава обядва. 

# 209
  • Sofia
При нас 3 дни има 7 часа, другите са 6. Втора смяна е, но хубавото е, че почти всички дни започва в 12:30 и свършва сравнително рано, само един ден е до 7.
Някое дете пътува ли с градски транспорт до училище? При издаване на карта искаха ли ви документ от училището? Уж от 1 септември отпаднаха изискванията и се издава карта с намаление само на база възраст, но мен ме върнаха, разбира се... Още не съм взела бележка от училище, но ми идва в повече да обикалям по сто пъти разни институции заради бумащини.

Общи условия

Активация на акаунт