Петокласници 2022/2023 - Тема 1

• 25 154
  • 768
  •   1
Отговори
# 630
  • here and now
До училището има магазин/и. Може в междучасието да изтичат или да си носят от вкъщи.

# 631
  • София
А, ясно. При нас още не им позволяват да излизат от училището, а вътре поне енергийни няма.

# 632
При нас до 4 клас не позволяваха да излизат извън училищния двор. Сега като са петокласници, ги пускат. Имат 30 мин. голямо междучасие, и в началото групово ходили до магазин, пекарна, дюнерджийница и т.н. Вече май им писна.

# 633
При нас е забранено излизането извън двора и за по-големите, дори по време на обедната почивка за тези, които са целодневно. Това не означава че не си намират начини за скандални неща.. вкл ел.наргилета и тн в класовете до седми.

# 634
Ако не е имало някакви големи драми с дисциплината, родителска по това време е или за екскурзия, или разни бумаги искат подписване.

При нас няма ограничения за излизането, но предупредиха, че ако решат да ходят до магазина, има голяма вероятност да закъснеят за час. В предното училище в началото ходеха до близък магазин с учител, 3-4 клас май ги пускаха и сами.

# 635
РС са за правилата за безопасност, мерки срещу тормоза в училище и избиране на родителски активи, обшествени съвети. И ние ще имаме края на месеца.

# 636
Тези неща ние ги решихме на първата РС на 12.09.
Мерките за тормоз съм ги чела и преди, и тази година в сайта на училището. Правилника също.

# 637
Добро утро! При нас ще ходят на екскурзия в края на месеца. Във вайбър групата на родителите пуснаха съобщение, всеки писа дали детето му ще ходи или не, после дадоха декларации за съгласие от училище да ги попълним, и пратих пари по детето.
Най-вероятно род.среща е заради дисциплината.
Иначе за това, което писа Devil_rose и teta75, беше изчетено на РС през септември.
Но всяко училище е отделна "вселена"....

# 638
Цоп-троп и аз тук с един мързелив петокласник.
За нормативите по ФВС - и ние сме така( 4 и 5 -ци). Повечето деца са с такива оценки,дори и активно спортуващите. Мен не ме притеснява и му казах,че ако иска ще говоря с госпожата , да минава и той с норматива за родените 2012( според него той е с малко по-ниски изисквания , и имат 2-3 деца,които покриват него..). Той естествено категорично отхвърли идеята обиден ( а си има основателна причина да не е "машина" дето се казва).
Иначе нашата програма е лудница - всеки ден са с по 8 часа ( освен понеделник), имат всякакви школи , но аз съм го записала само на една ,която е онлайн и на баскетбол,на който не е тръгнал още дори. Отделно 2 пъти в седмицата има и немски език ( хубаво че е онлайн,че в колата още започва часа и си го слуша на телефона първите 10-15 минути ). И за капак на всичко, тази е първата година ,в която няма занималня и няма никаква организация - все има време,да си видел и ей този клип на телефона  ,нямал много домашни  ..и като седне да пише и то станало 8-9ч.
Хубавото е ,че тяхната програма е на блокове и имат само веднъж седмично по 2 часа един след друг разказвателните предмети. Така в събота/неделя го карам да си прочете уроците поне по 1-2 пъти и да напише домашните. По основните предмети почти няма ден ,в който да нямат домашна по всичко - БЕЛ,МАТ, английски.
Взима да се  усеща де - вчера вика , аз ще седна да напиша по БЕЛ набързо , че да имам повече време да играя на компа уикенда Wink

# 639
То и при нас горе-упоменатите теми се маркираха септември, ама сега си е нарочна РС само за тях.
Но гаранция ще има коментари и първи впечатления от класа.

# 640
  • Бургас
И при нас има родителска среща в началото на другата седмица. Темата ще е резултатите от входните нива- предполагам, че ще влязат различните преподаватели, след като вече имат някакво впечатление от учениците.

Относно учебния процес, организацията и комуникацията гледам, да не им се меся! Оствям ги, сами да се оправят- кой недоразбал, кой недописал, кой ненаучил- ще си нодят последствията- било със забележка, било с двойка. Единствено, по разказвателните ги изпитвам, защото нямат навика да учат урозите. Засега се справят добре. Ако усетя, че закъсват по нещо, ще търся контакт с конкретния учител, за да коментираме какъв е проблема и как да го решим.

При нас се разрешава излизането от училище.

# 641
  • София
В Школо днес се е появило съобщение за рд този четвъртък. Били пожелателни.

# 642
  • ту тук, ту там
Как се активират нотификациите в Школо? Аз получавам имейл, но на следващия ден. А като ви чета, получавате известие веднага щом нещо бъде нанесено в електронния дневник. В приложението разглеждах, но не виждам никъде такива настройки.

# 643
И аз като теб..но влизам през браузър, нямам свалено приложение. Имейлите идват със закъснение.

# 644
  • София
Имам апликация на телефона, там ги получавам веднага.

Общи условия

Активация на акаунт