Петокласници 2022/2023 - Тема 1

• 25 159
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
  • София

Обаче тая организация порочна с дежурния, нали не мислите че децата са я въвели. Не. Въвел я е учителя по занималня. Сега да ида ли аз на него да му пиша двойка?

Децата кого да слушат..тоя по география ли, тоя по занималня ли? Или да им теглят по една и да слушат себе си. Ми какво е това нещо...всеки различно да казва??

Естествено, че учителят по география се слуша, ако става въпрос за неговия предмет...този от занималнята откъде точно взема тази информация....много странна организация...

# 616
Именно. Само обърква децата!!

# 617
Тета, не се ядосвай. Не правиш услуга на твоето с тази нагласа как учителите са виновни за всичко, а детето, на което изрично си казала да си записва - не. Някакво улеснение за недоразбралите е било това записване на дъската в занималнята, но е абсурдно да ги оставят цяла година да разчитат някой да им напомня. Месец след началото явно се очаква да са се окопитили и възпитателят в занималнята спира да следи тези неща.

Трябва да свикнат да се адаптират към изискванията на различните учители. Половината клас щом нямат двойки - дали по-бързо се ориентират, или им е изградено като навик още от началното, но на останалите им е време да спрат да мислят само за игри и закачки.

# 618
Детето ми беше болно когато въпросният е казал за това домашно.
Съответно няма как да запише..
Разбрах какво е станало, имах разговор тази вечер. Няма значение.
Детето не знае нищо за моите вълнения, тях само тук споделих.

Педагози добри малко има,  това ще кажа само, и приключвам темата.

# 619
Принципно те разбирам чудесно - всяка майка е загрижена за детето и иска да го улесни малко или много. Но трябва да ги оставим лека полека да станат самостоятелни. Моят съм го предупредила, че за без домашно пишат двойка, той да си решава дали и как ще го пише. Казах му, че си е негова работа дали ще получи двойка, при това не, че нещо не знае или не е разбрал от материала, а за мързел и разсеяност. Ще видим дали ще има ефект.

А защо децата ходят на занималня? Не е ли до 4 клас?

# 620
  • Бургас
Не във всички училища има.
При нас занималня има до 7кл включително. По избор е

# 621
Не харесвам в занималнята това, че пишат домашните заедно. Отварят тетрадките, едно дете чете задачата, друго я решава, всички пишат и така по всичко. Не мислят всеки за себе си, а някак общо им се получава. Ако има и някое диване да разсейва другите, съвсем отече...
Иначе е добре, че поне го знаеш къде е и поне си е написало домашното малко или много.

# 622
  • here and now
Ето затова питах аз учителите за домашните, защото виждате колко може да се разчита на съученици.
Имам си съобщенията в официалния дневник. Нека да я питат защо е без домашно.
Смятам за напред пак така да процедирам. Няма да инсталирам 11248 приложения за комуникация, при положение, че има едно такова официално, което върши чудесна работа, ако има желание да се ползва.

При нас домашните не са много. По математика съм дала указания да си решава всичко след урока + учебната тетрадка. Взела съм и аз Книга за ученика по математика и там съм дала указания да решава по-трудните задачи, а по-лесните са по желание. До сега не съм я карала нищо да прави, но ако иска след 7-ми клас да е в добро училище, ще трябва да полага усилия от сега. По БЕЛ госпожата им е много добра и разчитам само на нея, тази година няма да я товаря допълнително.

# 623
Не харесвам занималнята и аз. Много се чудих. И аз мислех че след 4 клас вече няма.
 Но вкъщи много ще стои на компа, а аз искам да го огранича.
Ще видя как е ...то едва започна годината...🙃

# 624
Другата седмица изненадващо ще има родителска среща. Какъв би бил повода според вас?

# 625
Пари или проблем:-) то друго няма какво да е

# 626
  • here and now
Залагам на диспциплината аз.
Миналата година бяха свиквали РС в нашето училище по повод на прекомерната употреба на енергийни напитки. Учителите се бяха видяли в чудо, и колабирали деца е имало.

# 627
  • София
А откъде са намерили тези енергийни?

# 628
  • here and now
Продават ги навсякъде.

# 629
  • София
В училищата не е ли забранено?

Общи условия

Активация на акаунт