Петокласници 2022/2023 - Тема 1

• 25 163
  • 768
  •   1
Отговори
# 600
16 деца са със двойки заради липса на домашно.
Това как ви звучи...не оценката, а това че почти всички от занималнята, не са разбрали кое е домашното?
Не мога да си го обясня как се е получило...

# 601
  • Бургас
Е как забележка за завързани връзки и психолог за смях?! То бива безсилие от страна на учителите, но това е прекалено. Далеч съм от мисълта, че децата ни са чисти като сълзи, но забележката очевидно така е формулирана в Школо, не е на думи само.

Иска ми се и на мен да кажа, че са малко домашните, но уви, по всеки предмет има нещо да прави. Днес по 6 от 7 предмета има домашна.

Тета, Желязно ветрило, тъжно е това, което споделяте за домашните. Може ли от цял клас едно дете да не се намери да ги каже. Какво значи "не помнел", ми нали до преди час това е правил.

# 602
Ами оставят си в училище нещата, писали са папагалски под ръководството на госпожата по занималня.. кой ще помни на коя страница е ? Като изобщо не я е видял в общия случай..

# 603
Ами не помнят. При нас следобед един дежурен излизал и пишел на дъската домашното за деня - напр. БЕЛ стр.8, задачи 5,6.
И ако не са си го записали , наистина няма как да го помнят това.

Та съветите тук за домашните да се питали децата, явно ще важи малко повече като пораснат, не тази година.

За себе си реших - при отсъствие ще пиша във фейсбук групата, там са всички родители и класната и следобедния. Деца няма..класната не искаше изрично. И без това е пълно мъртвило в групата, поне някаква полза да има. Не ме интересува кой ще се почувства притеснен неоснователно...ако и там няма отговор, дрънкам направо на класната. ...

# 604
  • Бургас
Децата са в нова за тях среда. Повечето от класа,се познават,бяха заедно до 4клас. Имат и нови деца -турчета и украинчета.Класът им,не е от най-послушните. Класната им до 4клас ги държеше изключително строги и тогава,всички учители ги хвалеха. И за дисциплина и за знания. Сега де пробват с всичките нови учители Нормално е да се пробват,къде ще им мине номера,къде ще могат да се скатаят за нещо,при кой учител ще слушат,при кой не.Опипват почвата. Но и учителите явно прекаляват. Мисля си,че покрай ДО масово изтрещяха! Сори,грубо звучи,но като слушам и от двамата си сина,какво става в училищата,се чудя,да се смея ли,да плача ли.
Довечера ще си говорим пак за дисциплината,държанието и всичко останало. Дано се поправи. Ако ли не,ще се вземат сериозни мерки.

# 605
Оф, писна ми от глупости..честно ви казвам.
Ще хвърля кърпата иииии Satisfied ....да се оправят както искат.
Де не ме занимават.

# 606
  • София
В момента слушам как синът ми обяснява по телефона на някого какви са им домашните. И според мен, ако децата се питат индивидуално, ще разберат. Но засега са им по-малко от миналата година, определено.

# 607
При нас домашните са повече от миналата година, особено по математика - всички нерешени задачи от учебника, всичко от учебната тетрадка и понякога допълнително от сборника.
Само по английски госпожата качва всеки път презентация с плана на урока, с упражненията правени в часа, също какво е домашното и списък с новите думи, понякога има и линк към онлайн обучителни платформи за повече упражнения.
Когато детето отсъства, го карах да учи уроците по ред в учебника и да прави в учебната тетрадка съответните упражнения. Имат и група, в която е питал деца, но не разчитам толкова на нея, защото там пишат само за математиката и българския, по разказвателните не ги пишат на дъската и те не могат да ги снимат, но учителите са казали да си попълват УТ, дори да не им е казано специално.
За забележки не съм чувала в нашето училище. По принцип класът ни е от кротки деца и няма кой знае какви провинения.От детето знам, че в повечето часове е абсолютна тишина. Каза ми, че само в час по ТП си говорели, но учителката не им правела забележка и изобщо не се интересувала дали децата изпълняват поставените задачи.

# 608
Явно много деца все още са на занималня и това обяснява ситуацията с домашните. Особено, ако не си носят нещата вкъщи.

# 609
  • София
Според мен на тази възраст децата сами трябва да намерят начин да запомнят кое е домашното им - записване, запомняне..ако не са записали...да се питат помежду си, а не да разчитат, че някой ще излезе на дъската да им го напише или че родител ще им го търси...трябва да се научат да разчитат на себе си.
Ако не споделят помежду си, значи класният ръководител в началния етап не си е свършил работата ( естествено това важи за класовете, които са запазени), тъй като част от работата му е да ги изгради като екип или поне ядро....наистина не мога да си представя, че няма деца, които не са записали правилно домашните...винаги са поне едно-две, или повече.
При нас от втори клас се знае на кои деца може да се разчита за домашните и те се питат помежду си....отдавна родителската вайбър група е само за допълнение и в краен случай...

# 610
  • Бургас
Тета,и аз съм като теб!
Искам да се свършва с това училище!

# 611
Karzz Simple Smile Има-няма още 8 години. Лошото е, че и нагоре е същото...
При нас децата имат вайбър група, всеки ден си пишат там кое е домашното, защото имаме няколко украинчета и те все не са разбрали и питат.
Класа им май е буен / нов е /. Питам дъщеря ми за дисциплина в час, извън час - казва ОК е. Една от познатите майки ми звъни и ми съобщава, че според нейното дете постоянно се шумяло, говорело и детето нищо не можело да чуе и научи. Истината е някъде по средата ми се струва. Ако учителя успее да ги овладее и да ги държи изкъсо в час - ОК. Ако не - нищо не може да се направи. Доколкото разбрах, вече има две пуснати официални жалби за деца в съседен клас, които развалят дисциплината и пречат на останалите / от родители /. Изпращат ги при педагогическия съветник и... после пак същото.
Иначе щерката е прилежна /уж/, пише си домашните, има няколко похвали за активно участие в електронния дневник. Но... аз работя до 16:00 и след това докато върша домакинската си работа, я препитвам на разказвателните уроци. По БЕЛ не мога да помагам / там съм гола вода и не ми върви / - да се справя сама. Но пък на нея й върви. Обаче съм цербер по математика - събота или неделя трябва да реши определен брой задачи от Книга на ученика на Архимед. Ако има проблем - идва, пита, обяснявам. Не трябва да има пропуски, че иначе - лошо. Снощи й гледам домашното по мат. и се оцъклих - учат степени. С баткото ни степените се учеха по-късно. Защо имам чувството, че всяка година смъкват материал от по-горен клас.
А за учителите - навсякъде има и "къси клечки". Включително и ДО им изигра много лоша шега.
В родителската вайбър група пускат само съобщения за екскурзии, почивни дни, общо взето - административна дейност.

# 612
Дала съм му тефтер. Казах му вътре ТОЙ да си пише след всеки час кое е домашното. Да не разчита на другите!!!

Обаче тая организация порочна с дежурния, нали не мислите че децата са я въвели. Не. Въвел я е учителя по занималня. Сега да ида ли аз на него да му пиша двойка?

Децата кого да слушат..тоя по география ли, тоя по занималня ли? Или да им теглят по една и да слушат себе си. Ми какво е това нещо...всеки различно да казва??

Като ги хвана по азбучен ред даскалите...и двойка, двойка..от мен Joy

# 613
  • Бургас
При нас домашната се пише на дъската и децата или си я снимат или записват в тетрадката. Имаме и учители в групата и те си пишат там домашните.
И въпреки това,редовно има няколко деца,които всеки божи ден,питат каква им е домашната!

# 614
При нас това домашно е пропуснато и незаписано на дъската.  Съответно не е направено...съответно слаба оценка.

Съответно методата със записване на дъската не работи. И следва да се махне, така щото всеки ученик индивидуално да се научи да слуша кое е домашното.

Общата работа не ми я хвали..са казали и старите хора.

Общи условия

Активация на акаунт