Петокласници 2022/2023 - Тема 1

• 25 130
  • 768
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Моята девойка има 4 по физическо. Две години час по физическо и изобразително нямаха, все имаха да довършват нещо по друг предмет, сега изведнъж физическо всеки ден, като играят или народна топка, или мъчат волейбол в кръг.

При нас не се чува нищо за РС, но явно е въпрос на време.

# 661
Simple Smile 4-ка по Рисуване, опс Изобразително изкуство. Не ни се отдава явно творенето със сивия молив - да се разбира черния. "Ама аз рисувах едно странно цвете, какво не й е харесало на госпожата?!" - нещо им е показвала явно. Много ми е забавно. Часовете по ФВС, ИИ и Музика създават повече стрес от Математика и БЕЛ.
Припомних си как мен в 9-10 клас ми искаха "ей тъй един натюрморт не можеш ли да нарисуваш?".

# 662
  • ту тук, ту там
И на моя син му цъфна вчера 5 по физическо. Ами докривя му на детето.

# 663
Кат вземат да се втелясват по тези предмети......

Ами, не всеки е художник, певец или спортист. Нали се стараят децата, защо не им е достатъчно?!?!? Плюс това особено за рисуването, всичко е много субективно.

# 664
Какво да кажа аз -моя с двойка по музика…

# 665
Доволна съм как разсъждава моето дете. Много даже. За оценките имам предвид, за учителите...изобщо ме изненадва приятно.Grinning

По физическо няма нанесени оценки в школо.
По музика и ИИ има.

В голямото не успял да закуси, че имало голяма опашка на лавката и не стигнало времето. А обедът е чак след 14ч...

# 666
  • В Космоса
Моята дъщеря е с 3 по музика на входното ниво. Ужасно беше, така плака...

# 667
При нас за срока не се взема средноаритметично. Всичко се поправя, даже двойка..Grinning

# 668
И дъщеря ми е с четворка по музика, а свири на цигулка 🤣 И на балет ходи, ноооо не знае тактовете на хората (право, Пайдушко, ръченица и т.н.) Апропо и аз не ги знам, нищо че години наред ходих на народни танци 🤣
Парадокси, колкото щеш 😂

# 669
Eeee, много е гадно за децата.... Ако е в училище с музика/рисуване/спорт, разбирам, но иначе?!? Да, няма маловажни предмети, всеки си държи, но като виждат старание, защо не поощряват децата?!? Не всеки е роден с таланти.

# 670
До срочните оценки има много време. На входно ниво още поощряване? Как, като учител още няма мнение и наблюдения над ученика...малко рано не се ли.притеснявате....?
Дайте време и на двете страни, и на децата да се изяви  и на учител да натрупа впечатления от работата на първите..

# 671
Аз изобщо не се притеснявам. Казвам, че е гадно за децата, независимо дали е на входно или изходно ниво. Ниска оценка по музика, рисуване, трудово, спорт.....ами, тъпо е. Детето рисува, както може. Като му плесне тройка, дали ще го стимулира да се старае повече?!?!? Едва ли. Най-много да намрази още повече рисуването.
По тези предмети трябва да се гледа старанието, не крайния резултат. А, както казах, особено рисуването е много субективно колко е добра рисунката.

# 672
  • here and now
Нашия господин по музика е много добър. Той е не само преподавател но и музикант. Преди около 30 години ме е учил и мен.
Госпожата по БЕЛ също е много добра. Моето дете казва "Абе мамо не може ли тя да ни е по ... всичко". Извикала е на консултации децата, които са отсъствали и тези, които вижда, че имат затруднения и им е обяснила всичко.

По ФВС за повече от 4 не ѝ стигат възможностите, кометирахме го  назад в темата. Не може и да вкарва по баскетбол, то и аз не можех на времето. Масово са оценки до 4, та майката с детето с 5-цата може да се гордее с него.

Аз друго искам да ви питам. Една съученичка решавала задача на дъската, по желание. Хубаво но имала грешка. Моята казала за това и детето я репликирало "Хубаво ли ти стана, че ми прецака оценката". Според вас дали е редно да си трае или да си казва?

# 673
Големи казуси при вас..
Аз казвам на мойте да не се обаждат когато не ги питат и да не са на всяка манджа мерудия.
Това често носи предимно негативи

# 674
За съжаление , доста от децата, са закърмени с идеята ,ченай-важна е оценката( без значение дали е заслужена със знания или не ).
За съжаление ,и аз се усещам ,че вместо да питам какво научи днес ,първият ми въпрос е някакви препитвания, контролни  връщаха ли, някакви забележки .....Моя грешка ..после се сърдя на детето.
В класа на моето явно има доста деца,които си умират да се съревноват едно друго и вече дори се дразня - все това дете било хвърлило топката за 6-ца ,а той се изложил , онова дете се хвали ,че знае английски по-добре и му се подиграва. Викам му ,ти пък се хвали ,че немски знаеш ( има/няма 2-3 деца ,дето да сте учили немски).
Даже , ми го изказа съученик,че си рисувал по време на час и той се засегна ( викам щом си слушаш урока и не трябва да пишеш, значи може и цялата тетрадка отзад да си изрисуваш - аз бях така и не съм останала ненаучена)- ама трябвало да проверява задачите по МАТ, а не да рисува.После ,същото хлапе , вика - ами той и закъсня с 1 минута за часа ( без забележка заради това ,че не му стига времето да отиде да си вземе дюнер и да го изяде за 25 мин.- не че не му слагам храна ,но явно все нещо по-вкусно си намира).
Вече се издразних и му викам на това хлапе, с ирония : Ти сега нищо не разбираш , моят син никога не греши нищо - като баща си  е безгрешен - и за това не е трябвало да проверява задачи,после той никога не закъснява - учителите явно подраняват, трето - той може да рисува и да слуша урока без проблем -- ето вчера , дори си писа домашното по литература , гледайки и слушайки  YouTube  клипчета в същото време ..не му пречи и да хапва нещо междувременно ......
Не ми се мисли,какво ще си помисли майката за нас - но сигурно ,вече няма да дружат заедно - аз и не държа ,честно казано - искам детето да е спокойно , щастливо и да му харесва да ходи на училище ( може би това е моя си илюзия )- вместо да ми се впряга за оценки, кой с колко покрил норматива и някакви деца постоянно да му натякват ,че са по-добри във всичко ).
Иначе , понеже си е слаботелесен , и заради лошото представяне по ФК , сега е решил( сам -самичък) да прави по 10-15 лицеви опори всяка сутрин и вечер ..сега остава и да прояде ......дано най-накрая проумее ,че ние най-много държим да е здрав и щастлив и после всичко останало.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт