Отговори
# 705
И трите ми деца са се возили до мен отпред докато станат на 5-6 месеца. Най ми е удобно. Хем го виждам, хем мога да отреагирам, ако ревне или се задави, или пък каквото и да е. Това в града или в близките населени места около града. На по-далечни - отзад.

# 706
  • София
Бе и мен ми бърка в мозъка,но някак се изключвам. Извинявам се, изключих,че децата са по- малки- моите нали са малко мутанти,а и на 9, та без седалки са,за да има място за бебо.
Иначе колата на мм е с 3 реда-адски ме ке$фи. Ама разхода- не😃 в нея даже събираме и котката и кучето...

# 707
Не возя само на задната седалка зад мен. Нито едно от децата не съм возила предната седалка.
То зора е докато взема каките те после ще се грижат нали са големи. Иначе аз съм с комби и се побира кошницата с двата бустера на каките. Че те  са малко ниски и слабички и се возят още в бустери.
Не я ли возиш на предната седалка?
Аз също имам електрическа помпа на Медела, но докато уцеля размера на фунията беше драма. Аз я ползвам за облекчаване след кърмене и в началото ако е направила по голяма пауза.
От днес вече моят мъж се връща на работа и аз трябва да вземам децата от училище. Още нямам огледало за обратно виждане, а малката до сега се е возила 2 - ти в колата и беше доста голяма драма, хем бях до нея. Ще видим как ще е. Каките когато бяха бебета много обич аха да се возят.
Да е оплача снощи беше голя драма не мога да я преспя от 8 до 1 часа. Не иска биба не иска гърда само се дереше. Сменям пози на носене, няма и няма. Накрая май се изморих и заспа. Имам чувството че след като го изкъпя това дете после не мога да я преспя. С каките не беше така те след баня се успокоява ха, а малката направо всяка вечер е драма до към 22:00, 23:00 не мога да я преспя. А снощи до 1 часа.

# 708
Здравейте.
Бебчето ми е на 28 дни и според мен не наддава достатъчно според мен. Изписаха ни от билницата - 4.300 кг. В момента е 4,800 кг.
На смесено хранене сме- давам и малко от гърда, цедя се и 1-2 хранения замествам изцяло с АМ.
От третата седмица започна да яде по 90-120 мл, но и паузите и станаха по-голями. На поискване сме и мисля, че бъркам някъде.

Очаквам и вашето мнение.

П.С. използвам двойна електрическа помпа на Kika Boo и съм много доволна. Стига да имам кърма, за 10 мин успявам 120 мл да изцедя от гърда.

# 709
  • Варна
И при нас като valari вечер е голям зор, само че не го отдавам на къпането, защото до преди няколко дни нямаше проблеми - заспиваше идеално след банята. В последно време обаче след 20:00ч е някакъв ужас. Влизаме в един порочен кръг от повръщане, преобличане, одрискване, пак повръщане, пак хранене, пак преобличане, повиване, приспиване, пак надрискване и така с още 100 повторения карахме снощи от 19:30 до 1:00ч, когато най-накрая заспа. Лошото е, че графика всяка вечер съвпада с рутината на баткото и става истински екшън. Той си иска неговите ритуали и като променим нещо страшно негодува.
Бебето пък до скоро въобще не повръщаше, а сега всяка вечер по няколко пъти. През деня - не. Може би развива някакъв рефлукс, но не знам, не съм сигурна.

Благодаря за мненията за помпите! Heart

# 710
  • София
Ох, много неприятно, моите другите са на самотек Sad и само им крещя и им се карам, постоянно ги обвинявам,че не помагат,че са разхвърляни, много ми е мъчно, излизвам някакъв гняв постоянно към тях,а те буквално сами се оправят- обя ден се оказа,че нямат блузи с дълг ръкав. Ама нямат. Е смисъл-0. И няма кой да ми каже,ходят с тениски в студа...и аз им крещя що ходят с тениски. Та оня ден бяхме до мола. Мн се напрегнах,защото вече са прибрали всичко памучно, в х&м и уайкики, както и пепко вече нямя техните номера,освен някви скъпи грозни блузи до пъпа. После искаха да седнем да се почерпим Торта, ма аз бързам за цедене и ги режа. Та мисълта ми беше-предатавям си с по- малки дечица колко е трудно,ако има някакви ритуали.
Сега Преси като е и той хремав и вече тотално се чувствам скапана. Двамата се давим в сополи. Мн е неприятно...

# 711
На мен с две ми е трудно, а ти с три не знам как се оправяш. Днес и аз се изнервих първо през ноща Яна за пръв път направи пауза от 6 часа, което е хубаво, но тя ми беше ориентира за цедене и съответно не съм се изжедила, гърдите ми станаха на буци и ми се запушиха каналите отново, няма цедене, боли.... После започнах да слагам Сами на гърда за да отпуши, той заспива бързо и не стана, ако задуче повече, то пък не ми стига времето за помпата, да се доизцедя, щот Яна има зверски колики цял ден, тя като заплаче и събужда и Сами и беше рев цял ден, преди малко успях да се изцедя... 

Един приятел ми донесе лефакс, как се дава и помага ли при вас?

Ох, много неприятно, моите другите са на самотек Sad и само им крещя и им се карам, постоянно ги обвинявам,че не помагат,че са разхвърляни, много ми е мъчно, излизвам някакъв гняв постоянно към тях,а те буквално сами се оправят- обя ден се оказа,че нямат блузи с дълг ръкав. Ама нямат. Е смисъл-0. И няма кой да ми каже,ходят с тениски в студа...и аз им крещя що ходят с тениски. Та оня ден бяхме до мола. Мн се напрегнах,защото вече са прибрали всичко памучно, в х&м и уайкики, както и пепко вече нямя техните номера,освен някви скъпи грозни блузи до пъпа. После искаха да седнем да се почерпим Торта, ма аз бързам за цедене и ги режа. Та мисълта ми беше-предатавям си с по- малки дечица колко е трудно,ако има някакви ритуали.
Сега Преси като е и той хремав и вече тотално се чувствам скапана. Двамата се давим в сополи. Мн е неприятно...

# 712
Здравейте и от мен, скоро не съм се включвала.
В болницата ми беше твърде емоционално и притеснено, тъй като на бебчо му беше леко завишено ЦРП и му включиха антибиотик. Така и не стана ясно от какво и от къде, бях много притеснена, въпреки че всички ми обясняваха как се случва често и няма нищо страшно. Моя прителка е неонатологична акушерка и прозвъня 3ма неонатолози за да ми отговорят на всички въпроси, които тя не успя, но в мен си остана една тревожност, която ме мъчи и до сега. Много ми е трудно да спя спокойно, защото се притеснявам, че ще се задачи и задуши и няма да го чуя... През деня всичко е супер, но като наблжии вечерно време и тази ми тревожност се засилва. Като цяло той си е спокоен, нощно време е леко по-нервен и суче по-често, но не е да реве с часове, както някои от вас описвате, че се случва. Общо взето вссичките драми сама си ги причинявам.  В един момент умората надделява и заспивам все пак. Дори все още спим на нощна лампа. Мисля среща с психолог, ако до седмица-две не се почувствам по-добре и продължа да се притеснявам. Да отбележа, че той даже не повръща, много рядко връща леко храна и то му се стича покрай устата.
Доколко мислите, че е нормално да съм толкова притеснена предвид, че ми е първо дете? Не знам колко време да си дам за свикване....
Иначе Адриан си е изцяло на кърма от гърда, но суче с протектори, както и предположих, че ще се наложи. Да мине още малко време и ще бъда по-упорита в премахването им.
Извеждате ли ги на по-дълги разходки вече?

# 713
AloveUnreal повечето жени казват, че ги е страх през ноща да не се случи нещо на децата, мисля че е нормално, но ако мислиш че ще се почувстваш по добре, ако поговориш с някой, направо отиди на психолог и не се чуди.
Аз лично не съм имала проблем с това, но аз съм малко непокист.
Иначе и мойте бебета бяха на антибиотик с високо црп и в болницата имаше още няколко бебета, явно е често срещано, на мен ми обясниха, че е защото съм карала ковид... Но една от жените, дето бебето и беше на антибиотик ми каза, че даже и сополи не е имала, не е боледувала въобще.
Важното е че бебчето ти е добре, радвай му се и не го мисли толкова.
Аз вече извеждах мойте бебета, няколко пъти, но имаше и доста топли дни, сега има вятър и ме е страх да ги изведа, иначе на вън са много по спокойни.

# 714
  • София
И аз мисля, че психолог ще помогне, ако тревожността надделее-аз бях така с близначките, имах огледало, проверявах дишат ли, много ми беше гадно, но имаше и допълнителни фактори тогавА,за да ми е зле.
Ное днес успяхме за 1 път с количката за около 15 мин. Утре мисля да направя по- дълга. Проблемът е, че ако походя повече от 30 мин и операцията започва много да ме боли,а не се усещам навреме и после едва се довлачвам до вкъщи.

# 715
AloveUnreal, ако се шашкаш толкова, вземи си бебефон със сензорна подложка. Ние сме с такъв на Томи Типи, има и камера. С големия ползвахме по-стария модел, който е без камера.
Големият е на градина 2 дни, а аз съм в еуфория и бързам да свърша всичко, преди да му е текнал пак сопола. Започнах и работа по малко вечер, така и така съм свободна между 10 и 2… 🤣 Веднага усетих положителния ефект върху мозъка си. 🤣
Миналата седмица излизахме с количката всек ден и висяхме по няколко часа навън заради големия. Иначе днес бях по задачи, но си го мъкна в кошницата. Гледам и да спя по час-два следобяд, за да компенсирам, че си лягам към 2 и се будя сутрин, като излизат за градина към 8. ММ е на работа и поема само храненето в 6 сутринта, но пък вечер приспива големия.

# 716
Здравейте, отдавна не съм влизала да чета. Гледам че сте коментирали храненето. При нас педиатърката каза да дохранвам, защото малкият е наддал само 200 гр за две седмици и половина. Започнах и да изцеждам, но кърмата е малко Confused Давам вече и АМ, но той започва да не иска гърдата. Не мога да го наглася да яде.

# 717
AloveUnreal
Не се притеснявай изобщо. И моята бебка я държаха 5 дена заради това црп. В общи линии е схема за клинична пътека за антибиотик.
Акушерка ме беше предупредила да подписвам отказ за антибиотици веднага. Отказах, а мен вече ме бяха наляли с антибиотик за леко повишени левкоцити. На следващия ден казаха, че пак леко се е повишило црп и поддадох. С мъжа ми решихме айде по-добре под наблюдение в болница да е. Много ме беше яд, но това е положението. Това ми е втори бебек и пак изпитвам лека тревога дали диша. Нормално е, преживей си страховете, без да се опитваш да ги отхвърляш. Специално црп не е повод за проблем. А казаха ли ти колко високо е било?

# 718
  • Варна
AloveUnreal, все едно описваш мен с първото детенце! Особено първите вечери вкъщи с мъжа ми почти не спяхме и се редувахме кой да стои буден. Изпитвах голяма тревожност почти постоянно, макар малкия да беше сравнително лесно бебе. След 1 месец се подобриха нещата при нас и посвикнахме, а с всеки изминал ставаше по-лесно. Аз въобще не се замислих за психолог тогава, макар че съм имала голяма нужда. Стискам палци скоро да свикнете и да можеш да се наслаждаваш повече на периода. Heart

Ние излизаме всеки ден на дълги разходки, още от първия ден. Възползвам се, докато таткото е вкъщи да ни кара напред-назад с колата, защото аз още съм шофьор в обучение, макар да имам книжка от 10 години. Confounded По улиците обикаляме със слинг (таткото много обича да бебеноси), но по-често разходката е от колата до някое заведение да пийнем кафе и хапнем, като тогава взимаме бебето с коша.

Днес си взех електрическата Медела и съм удивена. Heart Eyes За 10-15 мин източих 100мл и по-якото е, че ръцете ми са свободни и не се налага постоянно да намествам гърдата и да оправям вакуума. Буквално мога едновременно да цедя и да ям. JoyМного съм доволна! Благодаря ви за препоръките. Hug

На вас минаха ли ви лохиите? При мен намаляха доста - мога цял ден да изкарам с една превръзка, но ги сменям от хигиенична гледна точка и вече се изнервям, че прахосвам чисти превръзки. Grinning

# 719
  • София
Jinx, Казах аз за меделата- и аз ги придържам (че съм с двойна)с едната ръка, с другата ям, държа книга,телефон и тн.
Иначе днес хремата на малкия е влошена съвсем,извадих инхалатора и му правя инхалация с Физиологичен-то просто няма какво друго...
Моите лохии бяха спрели, но като дойде консултантката и го поставих на гърда пак тръгнаха много, сега пак почти нямам. Уж не трябва да са по-малко от 20 дни, но според мен ако яма стимулация, е нормално да спрат. Поне предния път нямах още на 8 ден.
Аз не знам как тр да наддава,а педиатърът , който дойде,не го измери, та ми дадоха везна приятели- за 7 дни е качил половин кило. Сигурно е нормално, не мисля,че е недохранен или пък прехранен.

Общи условия

Активация на акаунт