Отговори
# 690
И аз съм с електрическа медела цедя по час и нещо 200 мл. Като сложа детето на гърда за 5 мин отпушва каналите и започвам да се цедя по бързо 40,50 мин , за съжаление се изморява бързо и ми се налага да се цедя всеки път

Момичетата, които цедите, с какви помпи сте и доволни ли сте? Аз мислих, че ще ползвам моята съвсем малко и заложих на ръчна на Авент. Да обаче сега цедя на всяко хранене и става супер бавно - понякога 20 мин цедя 60мл. Малкия вече яде към 90мл. В някакъв момент гърдите ми толкова омекват и са източени, че цеденето е някаква мъка, а кърма си има. Просто самата помпа не може да направи хубав вакуум.
Електрическа Медела ли е решението?

Аз имам електрическа медела още от предната бременност. Много съм си доволна от нея.

# 691
Аз съм с Avent natural motion. И за сега съм доста доволна. Като съхранявате в хладилника после на течаща вода ли претопляте и горе долу колко я стопляте ?  
Момичетата, които цедите, с какви помпи сте и доволни ли сте? Аз мислих, че ще ползвам моята съвсем малко и заложих на ръчна на Авент. Да обаче сега цедя на всяко хранене и става супер бавно - понякога 20 мин цедя 60мл. Малкия вече яде към 90мл. В някакъв момент гърдите ми толкова омекват и са източени, че цеденето е някаква мъка, а кърма си има. Просто самата помпа не може да направи хубав вакуум.

# 692
  • София
Момичета помагайте незнам вече какво да правя. Сияна е на 11 дена от 2-3 дена неможем да се справим с храненето тъй като се цедя горе долу около 100 мл на хранене ги изява, но продължава да търси докато не и дам АМ да не говорим, че спи не спокойно. От снощи в 21:00 ч сме на АМ само и е много по спокойна спи, не мрънка, изява 90 мл. И не търси повече. Кажете ми какво да правя ? Цедя се заради плоски зърна, а и е трудно с тези изкуствени зърна. Педиатъра ми обяснява, че нямало такова нещо нехранителна кърма да се цедя и да и давам.
Мони, аз съм по твоята схема-Пресиян е на 11 дни и пие 120 мл общо, изцеждам 70 мл кърма, додавам до 120 мл АМ. Вечер давам само АМ, за да има 3 часа здрав сън, защото на смесеното хранене няма,и не докарва 3 ч., а през това време цедя иьтака след рова сутринта има поне 2 хранения само на кърма, после пак смесено и така.

# 693
Слагам в купичка пликчето с кърма и пускам топлата вода и гледам да е като телесната ми температура, после си пръскам на ръката с шишето и ако не усетя капката, значи е добре температурата.
Дано си разбрала, че не помня кога съм спала и мисълта ми тече много бавно Joy

Аз съм с Avent natural motion. И за сега съм доста доволна. Като съхранявате в хладилника после на течаща вода ли претопляте и горе долу колко я стопляте ?  

# 694
  • София
За мен медела са на светлинни години от всипки помпи. Ако си мислиш, че авент е ок, вземи медела и ще видиш как ще цедиш двойно. Говорим за електрическата. Аз взех двойна от олх, защото ми е важно да цедя за 15 мин. Двете гърди, а не за 30, особено нощем.
Така като чета, дунди яде най-ммого от доста по - големи на дни бебета😄
И да се оплача, докато сме на темата- днес дойде консултант за разранените ми зърна, погледа ме, почуди се, вика, ми не захапва правилно(аз това го знаех, идеята беше да ми покаже как е това правилно), поцъка колко е голям, после го погледа малко и си тръгна. Всичко за скромната сума от 90 лв Sad  следв семдица успях най-после да открадна час за Ася. Дано издържа до сряда....

# 695
Аз съм в Шейново и днес точно посетих кабинета за кърмене. Останах страшно доволна от консултантката. Потвърди че бебето засуква добре и ми даде най-различни съвети за кърменето. Даде ми и някакви натурални капки, които много помагали впоследствие за колики - Био амика се казват

# 696
  • София
Аз ги ползвам. Не че да разочаровам, но никакъв ефект. Но аз и не съм очаквала да им- просто за колики нищо не помага. Давам и прахчета с бактерии, както и еспумизан. Слагам и топла възглавничка. Вятър работа...  Sad

# 697
Алегра, аз давам на децата био амика, преди това давах инфакол, струва ми се, че био амиката има повече ефект, но не очаквай чудеса, едното дете вчера цял ден рева заради колики, въпреки био амиката.

Канари, този консултант заслужава да не му платиш Rage
Имаш ли книгата на Хедра?
Ще ти пусна няколко снимки на главата за засукването, дано помогне с нещо.

# 698
  • София
Благодаря, Лизи, ще провета на следв цедене Simple Smile
Всичко изчетох и правя така- той просто не отваря толкова уста и не успявам да натикам толкова кожа. Пробвах пози, пробвах да чакам- толкова си може. Според тази е, защото е свикнал с шише- аз не съм сигурна,защото виждам как просто отваря цалата уста, но тя си е толкова.
За капак и той е с хрема- въпреки маската и кърменето, успях да го заредя- бебе с хрема е най- кошмарното нещо след кърменето
 Цяла нощ не сме мигнали Sad
А относно плащането- през платформа е и е предварително...не знМ дали да се разправям....

# 699
Използвам електрическа на Медела. Топ е, нямам забележки.

Започвам 2ри ден сама, бачинството свърши в неделя… Днес ще го играя такси на другите две деца от 1 до 18 следобед. И беб трябва да я возя в колата също. Ако кърмех от гърда не знам възможно ли би било… Иначе съм в стих ужас как ще се справя с организацията…

# 700
Аз чак сега започнахда слагам децата на гърда, вече са на 47дни.
Честно казано боли, но мисля, че захапват правилно, момчето е като смукач, направо ми се изправя косата като дръпне и стиска яко Anguished, ммомичето не всеки път иска,, но и тя захапва, просто не могат да изцокат нужното им количество, слагам ги само когато има някой с мен, защото докато кърмя едното, другото ако започне да реве няма какво да го правя. Имам и възглавница за тандемно кърмене, но пак трябва някой да ми ги подаде.
Аз да се похваля, едното дете тази нощ направи 6 часа палза, а другото два пъти по 4 - 4:30 часа, направо съм преродена, спах няколко часа Grinning

Благодаря, Лизи, ще провета на следв цедене Simple Smile
Всичко изчетох и правя така- той просто не отваря толкова уста и не успявам да натикам толкова кожа. Пробвах пози, пробвах да чакам- толкова си може. Според тази е, защото е свикнал с шише- аз не съм сигурна,защото виждам как просто отваря цалата уста, но тя си е толкова.
За капак и той е с хрема- въпреки маската и кърменето, успях да го заредя- бебе с хрема е най- кошмарното нещо след кърменето
 Цяла нощ не сме мигнали Sad
А относно плащането- през платформа е и е предварително...не знМ дали да се разправям....

# 701
Аз също имам електрическа помпа на Медела, но докато уцеля размера на фунията беше драма. Аз я ползвам за облекчаване след кърмене и в началото ако е направила по голяма пауза.
От днес вече моят мъж се връща на работа и аз трябва да вземам децата от училище. Още нямам огледало за обратно виждане, а малката до сега се е возила 2 - ти в колата и беше доста голяма драма, хем бях до нея. Ще видим как ще е. Каките когато бяха бебета много обич аха да се возят.
Да е оплача снощи беше голя драма не мога да я преспя от 8 до 1 часа. Не иска биба не иска гърда само се дереше. Сменям пози на носене, няма и няма. Накрая май се изморих и заспа. Имам чувството че след като го изкъпя това дете после не мога да я преспя. С каките не беше така те след баня се успокоява ха, а малката направо всяка вечер е драма до към 22:00, 23:00 не мога да я преспя. А снощи до 1 часа.

# 702
Не я ли возиш на предната седалка?
Аз също имам електрическа помпа на Медела, но докато уцеля размера на фунията беше драма. Аз я ползвам за облекчаване след кърмене и в началото ако е направила по голяма пауза.
От днес вече моят мъж се връща на работа и аз трябва да вземам децата от училище. Още нямам огледало за обратно виждане, а малката до сега се е возила 2 - ти в колата и беше доста голяма драма, хем бях до нея. Ще видим как ще е. Каките когато бяха бебета много обич аха да се возят.
Да е оплача снощи беше голя драма не мога да я преспя от 8 до 1 часа. Не иска биба не иска гърда само се дереше. Сменям пози на носене, няма и няма. Накрая май се изморих и заспа. Имам чувството че след като го изкъпя това дете после не мога да я преспя. С каките не беше така те след баня се успокоява ха, а малката направо всяка вечер е драма до към 22:00, 23:00 не мога да я преспя. А снощи до 1 часа.

# 703
  • София
Аз съм от майките непукисти- огледало зао братно виждане не смятам,че е мужно-по диагонал от теб и мяташ по едно око на светофар или ако си спряла. Като реве-реве- возила съм ги в истерипен рев от ст загора до варна-това е положението, винаги съм била сама с тях и не съм имала избор. За мен преднатя седалка е тъпа опция, много съм чувствителна на тази тема,а и не ми се махат еир безите, след месдц ще е в нормален стол и пак тр да ги слагам,само хамалогии. Аз така и не съм инсталирала правилно столчето,та все се е возил необезопасен. Днес май пак ще го мъча.
Lizi, радвай се на малките победи Simple Smile и да кажа и на теб- едното винаги ще реве,докато обслужваш другото и не винаги ще има кой да го вземе-нищо му няма-да реве- моите винаги са ревяли истерично, докато храня едната, после другата и накрая и двете, докато цедя. Сега нощем малкия пак реве, докато цедя, но това е положението. Да свиква,че не винаги има някой там да прислугва😆

# 704
Каките са в столчета отзад. Та нямам избор - кошницата е отпред с изключен еърбег.
Всякак пробвах и вътрях, не се събират 2 изофикса с кошница. Трябва ми нова кола или рейс.
Преди имах огледало, за да гледам кошницата отзад - много ми беше полезно.
И на мен не ми е драма да реват и да се дерат в колата, но трябва да са си по местата и с коланите. Музиката малко по-силно, за да я чувам и това е. Няма изключение.
И като съм си вкъщи и плаче, а не мога да я вдигна на секундата и някоя друга минута има рев - случва се… Поне се успокоявам, че е “добре” - диша, не се е задавила и не повръща… което си е голям плюс за бебе с лек рефлукс.

Общи условия

Активация на акаунт