Юлчета малки надигат глави - Родени Юли 2022г - Тема 2

• 19 362
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Оо косопада вкъщи е на почест - така капе тази моя коса, че по земята е като килим, сутрин и следобед пускам прахосмукачка и постоянно има косми навсякъде. Малчо също допринася, защото много обича да се хване за опашката ми като я нося.

# 151
И Яна спи в кошарата главно вечер, а през деня в гнездо, на спалнята, главно зависи от нейното настроение. В повечето случаи като дойде времето за сън я оставям сама да си заспива, като през деня й пускам класическа музика, а вечер бял шум + червена светлина. През деня се занимава на активна гимнастика, на килимче или просто й показвам различни играчки и книжки. Понякога са й интересни нещата, друг път не. Най-големият проблем си ни остава, че не иска изобщо по корем. В чудо съм се видяла. Не знам вече какво да правя..

# 152
Krisstia,а пробвате ли да я хванете през гърдите т.н. акушерски захват и да я закарате в банята или пред огледало, аз забелязах, че нашето човече веднага си изправя главата като го водехме за къпане  и седи така бая време, иначе също не е фен на седенето по корем, сега взех ново килимче и се надявам да му е по-удобно, защото на повивалника се пързаля и се дразни.

# 153
Ммм, и ние така, спи в кошарата само вечер, през деня е на нашето легло или в количката. Привечер правим разходка с количката и тя започна да дреме по 30-40 минутки в нея.

Много ми се ходи да си хапна нещо в Хепи, ей така с мъжо ми, ама нямам смелост още за това и не го виждам как ще се случи...все по някое време ще трябва да скачам като луда из заведението да приспивам бебето. Нашата сладурка не иска леко полюшване, трябва да я клатя и друсам в себе си доста силно, в количката не става само с напред-назад, трябва да е в движение. В слинга пък също трябва да се движа, а най-добре да пружинирам на място, докато заспи, иначе пак мрънка.

Моите хормони на ЩЖ са добре, проверих ги миналата седмица, но се върнах на дозата на Л-тироксин от преди бременността. Даже ТСХ ми е под 2, чудех се дали да не мина през ендокринолог евентуално да ми промени дозата, ама май нямам време за момента.

При нас стоенето на корем си е проблем, преди 2 седмици разбра, че не е нужно да прави усилие и може просто да си лежи там. За момента я слагам по корем на възглавницата за кърмене, така има малко височина и по-лесно мога да  я излъжа да гледа нещо. Върху мен също може по корем да стои и да си изправя главата, за да ме зяпа какво й говоря.

До сега не съм споделяла тук, но през бременността качих над 20 кг, оставих 13 в родилното. За момента задържам положението, но ям доста зле, нямам време да готвя, мъжът ми и той толкова готви.

# 154
  • гр.Пловдив
Честно казано мие много трудно с тези занимавки No Mouth

-Биберонче тотално отказва-поне да се залъже,да мога да се изкъпя и ям или друго минимално домакинстване.с оглед ,че имам батко на 9г....
-Активна гимнастика+въртележка=100лв и до момента интереса=0
-Като влезе в серия на реван иска разнасяне или разходка с количката,обаче при едното се извива на лък и ще ми изхвръкне от ръцете,става и вир вода цялата от напън,в  количката не може да изкара и час без ядене и влача шише да суче по пейките ....Sad
-Незнам с какво да занимавам....?
-При якото реване й намерих цаката и буфкам в коритото-една стабилна баня да се умаломощи и да спи,рита като магаре и блъска в кошарата,ама яко,чак въртележката се задвижва на собствен ход .ядосва се и няма успокояване ..
Не можем да мръднем никъде,чак ви се чудя на ресторантите и почивките ...сега стягам и ученик и съм на педал,на автопилот,по-точно..

# 155
krisstiA, може да я обръщаш по коремче и като чистиш дупето на повивалника, ако я почистваш с кърпички, нашто бебе доста кротко седи на повивалника по корем, и това го видях от Ася Демирева и се зачудих как не съм се сетила по-рано.  Другото, което правим е да сложим картинки пред него да гледа като се надигне, но понякога като го сложим по корем не е на кеф, веднага почва да реве, и пробваме пак по-късно.

# 156
Ние бяхме на ресторант още на 14-тия й ден Simple Smile Е, бяхме в градината на ресторанта и нямаше почти никой друг, но тя си спа. Даже я преобувах върху пелена на пейката на ресторанта. От тогава сме ходили 2-3 пъти и гости сме имали 4-5 пъти.
През деня я слагам или в коша за новородено ако трябва да спи скоро, или в шезлонга / активната гимнастика ако няма да спи. Нямаше интерес към нея, но от както сложихме батерии в едно пиленце от самата активна, което пуска музика, вече й харесва. Което означава 10/15мин да стои спокойно там. В шезлонга издържа по-малко, към 5 минути да кажем. После или трябва баткото да дойде да я занимава, да й пее и прави муцунки, или да я взема на ръце.
Най - после си изпрах раничката, тя е на Боба ето този модел - https://roshavo.com/Boba-4GS-tweet-%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%B … ;description=true
Имам я от преди. Имаше приставка за новородено, но съм я изгубила. Чудя се без нея от кой месец мога да я ползвам. Ще съм благодарна ако някой има такава и може да ми каже Simple Smile

П.С. Сега видях, че на линка пише от 6.5кг, значи още малко трябва да изчакаме Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 сеп 2022, 14:46 от Raffaella_

# 157
  • гр.Пловдив
Маминки,аз нямам раници,ергономични слингове и гнезда,какви са вашите избори,ако имате желание да изложите,бих се радвала да споделите,аз разполагам с това: Simple Smile

Количката 3 в 1
Лятната,която възкръснах от гаража от 2014г  и ,която нямам търпение да вкарам в употреба

И прословутата активна гимнастика

Ще е чудесно да освежим споделеното с различните придобивки! Animal Panda Face

# 158
И аз от една седмица съм със зверски косопад. Мислех, че е от шампоана, който купих за 3,50лв., че не сме вкъщи и да стимулираме родното производство, но явно е зари хормоните. По време на бременността не съм имала никакъв косопад, дори косата ми се сгъсти, а това не е било от детските ми години.

Днес дохраних малчо с АМ, досега е бил само на кърма. Към обяд се изака, но беше зеленикаво с някакви зрънца, а не като преди жълто. Това на АМ ли се дължи или коликите спират? Мисля, че в темата бях чела за зеленото ако и приключване с коликите?

И малкият не иска да стои по корем, голяма мъка му е. Стои опънат с ръцете напред и вирнати нагоре крака и реве. Голям смях пада с него, но го мъча. Гледах, че се прокарва пръст по гръбнака и бебето се надига. При нас има лек ефект тази процедура.

# 159
  • Замък сред облаците
Зрънцата са от неразрворимите фибри в АМ, точно така трябва да е. Зеленото аз твърдя, че е етап от узряването на храносмилателния тракт, защото и ние сме със зелено ако, а не сме имали колики, а е на АМ плюс кърма от началото.

Ще пробвам с повивалника и това с гръбчето, благодаря за идеите, момичета!

Едит: допълвам с това, което сме взели ние / са ни подарили досега

Само че е с кожени дръжки и сива рамка

Последна редакция: пт, 09 сеп 2022, 16:30 от АА

# 160
  • Асеновград
Яна съжалявам, но на частта за тежките метали от ваксините и натрупването в тялото спрях да ти чета поста. Съжалявам, но или много ви лъжат и са ви оплели в някаква шарлатанска схема или не са възприели точно какво им обясняват лекарите. Тежки метали във всксините няма, имам какво да кажа по темата, днес исках да напиша пост, но ми се изтри. Утре сме в София и ще се включа.

Ох и аз.не знам, на мен така ми обясниха, на тях така са им казали. Но наистина тежките метали може да нямат общо с ваксините.
Майка ми работи с деца с увреждания и до сега ми обяснва че всички аутисти с които работи в момента имат следи от тежки метали в мозъка, но и тя не е сигурна че са вследствие на ваксините.
Иначе на мм сестра му ми каза че тя е пуснала цял пакет изследвания, заедно с прпускливост на червата, общо е било 800 лв пакета, а само пропускливост било около 500лв. Лабораторията е Геника, в Пловдив.

# 161
  • Замък сред облаците
Пропускливост на червата в Геника е 168 лв и изследва зонулин и хистамини. Явно са пускали повече неща, стига да са давали материал на място.

# 162
Btw, току-що открих чудесно занимание на малката. "Чете" списание, от 40 минути гука, мята крака и ръце в кошарата с "9 месеца". Кефи се на кориците, има две момченца...Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 163
  • Асеновград
Да, явно много повече неща са пускали в пакета. И цената е доста приемлива.

# 164
Аз съм в търсене на хубав ел. шезлонг, защото в статичните не седи въобще.

Активна гимнастика не съм взела още, но гледах тези дървените на  Little dutch, пробвахме тази на Tiny love, дразни и се само.

Иначе ползвам    количка Maxi Cosi Plaza + 2 в 1

Кошница за кола - Besafe Izi go modular

Днес ми дойде и килимчето от Икеа, но още не мога да дам отзиви.

Със слинг май няма да се справя, затова обмислях хибридна носилка нещо тип Manduca  Twist,  но ще трябва да се консултирам на място.

Общи условия

Активация на акаунт