Юлчета малки надигат глави - Родени Юли 2022г - Тема 2

• 19 359
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
От всички проблеми остана само този с очичките. На тях ще им направим лазерна операция в по-зряла възраст. Алергията я оправихме с 3години диета. Важното е, че детето сега е добре. Няма ментални или други здравословни проблеми. Даже си казвам "малкия дявол". Дано не съм стресирала някой с разказа за моето преживяване. Пак казвам, че по-голямата част от децата, които познавам нямат проблеми. Просто аз изтеглих "късата клечка".  Вярвам, че ваксините имат своите ползи, но просто не на всеки му понасят по някаква причина. Аз избрах да не ги поставям този път. Щом първото дете ми направи реакция шанса и другото, и всяко следващо да "изгори" не е малък. Сигурно гена има нещо общо. Не ми се рискува. Не казвам, че моят избор не ме притеснява, но просто не мога да преглътна страха си. Прецених рисковете, които поемам и взех решение, че от същата реакция ме е страх повече. Не искам коментара ми да се приема като агитация да не се поставят ваксини. И двете решения имат своите рискове.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 23:01 от March93

# 136
March93 радвам се че сега е по-добре детето. И аз съм със свито сърце, винаги има риск. Никой не иска да е точно този един на 100 хил.

Един небебешки въпрос, но ми е важно, а не намирам информация - какви са условията някой да вземе вместо теб пратка от Speedy?

# 137
fillme, ИР и диабет от втори тип винаги могат да се повлияят от диета - диагнозата няма да е окончателна, макар да знам колко е трудно. Стресът също играе роля, разбира се. Аз в малка възраст съм гледана и охранвана от баба и дядо. Навиците на хранене, придобити в детството наистина трудно се коригират, а и нали казват, че броят мастни клетки не се променя после, а само обемът им - тоест тялото се програмира винаги да е склонно към пълнеене, Но със спорт и добра храна всичко се постига, наистина. Аз преди когато ходех редовно на йога се чувствах чудесно, но не трябва да се спира...

Аз между другото нямам белег от БЦЖ и винаги съм се чудела дали не са ме пропуснали като бебе по някаква причина. Дори и следа от белег няма, не знам дали не е нормално.

Марч, съжалявам за това, което сте преживели и дано не ви се случват повече такква неща. Дано Бог пази децата ни, само това се моля и понякога му се примолвам да ми помага да взимам верните решения, макар и да знам че не винаги е възможно.

# 138
deska90, по техните правила, трябва да има пълномощно. Но зависи от служителя. Ако дадеш на човека личната си карта и пин кода на пратката може и да мине номера.
Маги, знам, че е така. Баща ми беше диабетик. За съжаление въпреки, че знам точно как трябва да се храня през тази бременност и сега с кърменето изпитвам непреодолимо желание да ям въглехидрати под всякаква форма и неограничено количество. И качвам килограми... И не знам защо, но и кърмата ми намалява като се пробвам да ги огранича.
Колкото до спорта - до мозъка на костите си съм мързел.

# 139
  • Асеновград
‼Аз от доста време искам да кажа нещо важно за ваксините!
Марч много съжелявам че така се е получило при вас.. на твое място и аз бих постъпила така сигурно.

Има едно изследване за пропускливост на червата за което почти никои лекари не говорят, не знам защо. Искам да споделя на всички майки и всеки може да си вземе решение така за себе си след като знае поне че съществува такова изследване, защото на която и майка да го кажа не го знае. Изследването се прави след 6-тия месец, защото до 6-тия на всички бебчета червата им са прпускливи. Ако недай се боже детето се окаже с пропускливи черва, не могат да се слагат ваксини след 6-тия месец, каквото е сложено -сложено. Защото пропускливите черва в комбинация с ваксина/реваксинация често водят до усложнения и отключване на болести, най-безобидното от които аутизъм. Ако изследването излезе положително и детето е с пропускливи черва се издава документ с който се освобождава от всички ваксини и реваксинации, за да може да тръгне на градина и училище. Скъпо е доста, и в Пловдив се прави само в една лаборатория, която изпраща пробата в София доколкото знам, за другите градове не знам как е. Прави се с фекална проба.
Аз със сигурност ще го направя и искам просто да уведомя повече майки да знаят че изобщо съществува такова изследване, защото не е много разпространена информацията да не кажа изобщо.

Предисторията е че на мм сестра му има близначки, на 5годинки са вече, но за съжаление едната все още не говори, няма аутизъм, но много обикаляха по лекари и къде ли не. Последно бяха при един лекар и проф. в София, на едно изследване за което чакаха с месеци със списък, там се установиха някои неща, като цяло е добре, мозъка функционира повече от добре, хиперактивна била и т.н., няма да навлизам в подробности, но лекаря и е казал да направят това изследване за пропускливост на червата, преди да сложат ваксината за морбили, те си имаха едно наум и не я сложиха преди да се установи какво и е, педиатърката им така ги посъветва, и след като излязоха резултатите се оказа че детето е с пропускливи черва, и повече ваксини няма да и бият. Лекаря им е казал че в този случаи ако бяха сложили ваксината за морбили е можело да стане много по зле положението и да стане аутист или дори да я удари още по-зле. Можело да се натрупат тежки метали в мозъка, както и други "екстри", които щяха да доведът до необратими последици... Предполагаха че може от ваксината така да е станало, не е на 100% сигурно, но и лекарите това предполагат. И не винаги са взаимно свързани пропускливите черва с уврежданията след ваксина, защото има доста такива случаи в историята, не съм изобщо протива ваксините, дори ще слагаме и ротавирусната, но като майка ако има нещо от което евентуално мога да предпазя детето си ще го направя, предполагам, като всички вас.

От много време исках да кажа това и да стигне информацията до възможно най-много майки, и всеки вече може да си вземе решение за неговото дете, ние със сигурност ще го направим това изследване, особенно след като имаме в семейството дете с пропускливи черва, въпреки че близначката и няма и при нея всичко е наред.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 23:53 от Yana.GG

# 140
уана, можеш ли да провериш как се казва изследването, не ми е известно да има тестове за пропускливи черва, да не е чревен микробиом или нещо друго? Пропускливи черва се установяват много трудно, обикновено чрез хранителни непоносимости или анализ на микробиома, но по-скоро се правят различни изследвания, навеждащи в тази посока

хи-хи, аз заради мързела правя йога, макар че и тя може да е натоварваща, зависи от йогата.

разбирам те, аз цяла бременност се ограничавах за да не получа ГД, обаче откакто родих само за сладки неща си мисля, при мен не съм забелязала разлика в кърмата като не ям сладко, да не би да намаляваш като цяло калорийния прием?
Както и да е, така или иначе сега може би не е най-добрият период за ограничения, ама гледам и аз да не прекалявам, че да не сложа още нещо отгоре. За кърмата ям овесени ядки, сурови и печени бадеми и други ядки, и гледам да ям и месо и яйца и млечни в достатъчни количества, ама сгъвам и прилично количество сладоледи, кроасанчета и вафлички, друг е въпросът колко са полезни... Пия си още витамините от бременността, даже поръчах нови та се надвеам да компенсирма ако някуде нещо липсвя, Омега 3 за кърмачки с повече дха, и витамин Д, че пак беше ударил дъното.

Иначе за спорта: кръстосвам улиците с количката, което е равносилно на спорт в нашия баирест квартал.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 23:55 от magi g

# 141
И аз бих искала да разбера как се казва изследването.
При мен също апетита е завишен, не знам кърменето ли е причината, но не свалям, даже съм +2 след излизането от болницата. Всеки ден си мисля да започна да карам колело в къщи или правя домашни тренировки и докато се усетя денят е минал. И нощем като стана да кърмя пак ходя до,хладилника....ужас просто.

# 142
  • Асеновград
Утре ще пиша с повече информация, мисля че просто се отива в тази лаборатория и казвате че искате това исзледване, ще питам и утре ще пиша с повече подробности, само знам че трябва 2 седмици преди това детето да не е приемало никакви лекарства, както и пробиотици, за да може да е максимално точно изследването.

# 143
  • София
Яна съжалявам, но на частта за тежките метали от ваксините и натрупването в тялото спрях да ти чета поста. Съжалявам, но или много ви лъжат и са ви оплели в някаква шарлатанска схема или не са възприели точно какво им обясняват лекарите. Тежки метали във всксините няма, имам какво да кажа по темата, днес исках да напиша пост, но ми се изтри. Утре сме в София и ще се включа.

# 144
  • Замък сред облаците
И на мен ми се стори странно това с тежкоте метали, най-малкото че трябва да го храниш с такива храни, за да се стигне дотам. Обикновено взаимовръзката доказана от медицината е обратната (т.е натрупването на токсини и тежки метали може да доведе до пропускливи черва) и то не при новородено бебе.
Отделно, че както каза Маги пропускливи черва се доказват трудно именно заради липса на точно изследване, а се проверяват редица фактори първо. Предполагам близките на Яна са изследвали зонулин (вид протеин), но той е маркер за пропускливост и се влияе от начина на живот и хранене, алергии и т.н. Не е единичен показател “имате чревна пропускливост и това е необратимо”.

За килцата - качила съм 3-4 за последния месец. Ама апетит голям, съобразяване никакво. Упражнения мислв да почвам скоро за стягане на корема, ама такива за диастаза, че имам малка над пъпа.

Минаха 6,5ч от последното хранене на Йоан и детето си спинка още, макар че почна ей сега да се размърдва докато пиша 🤯

Последна редакция: пт, 09 сеп 2022, 05:05 от АА

# 145
АА, много интересно за този зонулин, не го бях чувала, аз преди години доста неща изчетох покрай хашимотото, и доста неща бях променила в диетата си и наистина се чувствах страхотно, ама сега нямам грам мотивация, пия си Еутирокса и омитам каквото ми видят очите 😬

Аз качих 15 кг по време на бременността и на ден 10ти от раждането ги бях свалила до един, предполагам естествената хиперлактация в началото помогна в известен смисъл Simple Smile Известно време на качвах нищо, защото се хранех като по време на бременността, че и малко повече и кърмех, но не лячвях нищо, и много се бях въодушевила, като открих тази супер сила, но после неусетно почнах дя добавям калории със сникерсчета, сладоледчета, вафлички, а и тука наблизо има една пекарна дето правят крем карамел с кроасани, ябълкови пити и кроасяни с нутела, та ходя понякога тайно с количката и изяждам всичко по пътя щото ММ смята, че прекалявам със сладкото 🤣 Като бях бременна ми ставаше лошо от бързи въглехидрати, а сега се чувствам още по-енергична или поне така си мисля, понеже кръвната ми захар 100 про играе нагоре надолу, а и съм с ИР, абе въобще калпазанска работа.

Отчитам че недоспиването е една от причините за преяждането ми, а и не съм много суетна откакто родих - общо взето се радвам като успея да си измия косата на някой ден 😂 а и секс още няма и не знам кога ще успеем,  та не знам - по хлъзгав път надолу съм тръгнала и малко съм занемарила женската си част ама вярвам че е постродилвн период и ще мине

# 146
  • Замък сред облаците
Значи само за това държа да получавам сутрин от ММ - време да мина през вц и да се изкъпя каъо бял човек - с косата и да се мина със самобръсначката. След това се връзвам, мятам тениска или рокля и съм цял ден с Йоан, но с немита коса и небръснати крака не мога да ходя.

Преди месец ми се правеше секс, но още ми цапаше, а и епизиотомията беше чувствителна. Сега вече физически съм ок ама желание йок 😄 но пък с ММ още сме захласнати и влюбени в бебето и му се любуваме постоянно - майната му на секса 😁

Тоя мъж откак имаме бебе само него сънува, казвам ви - сутринта го нахраних към 6:30, пих кафе към 7ч и се запътвам към банята, ама си взимам хавлията от терасата - ММ скача в просъница “Къде носиш бебето на терасата” 😁😁😁😁 Нощно време малчо си спи в кошарата, той пак се развърта и търси бебето в леглото или ръцете ми 😁😁😁

За щитовидната хич не мога да се оплача, това е отпреди 2 седмици:

Мисля да следя антителата на 2 месеца, безкрайно ми е любопитно как ще продължат след бременността. След хашитоксикозата преди 2г хормоните са в норма, а ТАТ и МАТ от години държа около 100-200. По време на бременността с “изключването” на имунната система и антителата бяха влезли в норма.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2022, 10:08 от АА

# 147
Добре, значи не само аз се отпуснах с хапването и бам 5 кг за два месеца, ама с това сладко, ужасна работа... явно ограниченията по време на бременността си казват думата.

Аз пък сутрин имам най-блаженият час и половина сън
около  6,30 храня детето и го приспивам и бам се отрязвам и аз т.к. това му е най-дълбоката дрямка, после през деня сме си двамата и хич не обича да спи, все иска да играе, чак се превъзбужда и вече се чудя с какво да го занимавам- показвам  картинки, пея песни, масажи, малко упражнения сега му дойде и килимчето, но имам чувството че бързо минаваме всичко, а той подскача екзалтиран и вечер като види баща си, пошурява от радост.

Вие с какво занимавате бебоците?

Вчера Йоанчо така ревна в една градинка, изгони всички с рева си,  хората ме гледаха жално, а аз така му се радвах, ама пусти колики, мъчат детето. Хората се изнезоха, защото той така крещеше, че всичко кънтеше и той се кютна и заспа блажено за 1 минута.

# 148
хаха, и аз преди бях маниак на тема чиста коса, не пропусках ден без да я измия, ама сега е пораснала и много време я суша, че е и гъста и разредих.

добре си доста с щитовидните, взимаш ли още хормон? Аз не си върнах дозата от преди раждането, а нещо по средата и съм добре засега. Тат и мат никога не са ми били завишени, при мен е по-особено хашимотото, имам само структурни промени на жлезата, случвало се в 15 процента от случаите.

Бебето го разнасям и му показвам всичко в къщата като му обяснявам, показвам му картинки, слагам го по корем като е на кеф, често го оставям да седи сам в шезлонга вече и ни гледа какво правим Simple Smile) Нося го в слинг, чат пат вече и в ергобейби раничката, защото бях при Ася Демирева и според нея вече е достатъчно голям и развит за нея, като гледам да не прекалявам де. Постоянно му дърдоря, пея му квото ми падне ( кефи се на “обичам те, мила”) 😂 Харесва да му пускам и музика. Не е фен на Моцарт, но се заслуша на Ференц Лист 😁 Много ни се хили и се радва на всичко, само към активната гимнастика и играчките нула интерес.

# 149
  • Замък сред облаците
Маги, аз от години не пия хормон (изключвам периода на хашитоксикозата, че пих за нея тиреостатик при тсх 0.06 и т4 30, а след него хормон, че свалихме т4 в норма, а тсх скочи на 9, но беше медикаментозен ефект и бързо влязох в релси) и с изключение на антителата, хормоните са в норма Simple Smile

Аз през деня оставям Йоан в гимнастиката, шезлонга, кошарата, нашето легло според необходимостите. Кошарата почти не я ползвам през деня вече обаче, за да си остане асоциация с нощния сън. Не искам да го свиквам на ръце, че и без това вече се учи да ни “манипулира” - изплюе ли биберона и измеънка ли знае че ще дойда и като съм го оставила на гимнастиката, а имам да сготвя примерно, го плюе през половин минута (ако се задържа до него не го плюе).
Аз му чета и пея вечер основно, да ги асоциира тези дейности с нощния сън. Преди и следобед го правех, но вече като не пускаме нонстоп климатик седим в хола при ММ, а той има колове с клиенти и колеги и не върви да припявам 😄

Аз му пускам Еминем и 90тарски поп парчета основно. Не знам защо в тая посока, така ми дойде 😄 Вчера пусках Моцарт за бебета вечерта, но го превъзбуди нещо (а аз уж за заспиване пуснах).

Тази седмица ми почна следродилния косопад. Не е особено силен, но на фона на падащи 1-2 косъма през 5 дни за последните месеци, сега усетих че навсякъде намирам коса.

Общи условия

Активация на акаунт