Юлчета малки надигат глави - Родени Юли 2022г - Тема 2

• 19 358
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
Аз съм против соковете по принцип. На каката (5г.) Още гледам да я излъжа и да не пие 😁 При нея сладките неща започнаха след 2 година, надявам се и сега да е така. Тогава я захраних на 6 месеца, но тя беше само на кърма. Сега Беба мисля да я започна след 4 месец, но с пюре, сок абсурд да дам. Тя е само на АМ, пък и така се надявам да преборим и запека. И аз съм с ИР , но не мисля че е от захранването едно време. Аз съм отгледана с прясно мляко, защото нищо друго не съм искала без сокове, каши и т.н.

# 121
Ще пиша за лошия ми опит с ваксините при голямото ми дете. Не знам как да скрия текста за това, ако на някой темата не му харесва просто да подмине моя коментар. Малкия се роди в 37г.с 2810гр. 49см. Изписаха ни, прибрахме се, всичко беше наред. Първите два месеца хапваше нормално, едва издържаше 3часа и наддаваше по 1кг и половина. Нямаше колики, много кротко детенце. Абсолютно всичко беше наред. На 3месеца отидох на консултация и да сложим ваксина. Бях помолила педиатърката да слагаме по 1ваксина, а не две заедно. В този ден сложихме петвалентна ваксина.  Няколко минути по-късно, докато още бяхме в кабинета, детето започна лекичко да се тресе и да "забелва" очички. 30секунди от началото на тресенето, то се превърна в гърч. Аз изпаднах в паника, започнах да крещя и да плача докато докторката се опитваше да му помогне. Не знам колко време продължи всичко. Може би някъде към 2минути, но това са най-дългите и ужасяващи минути в живота ми. Извикахме линейка и ни приеха в болница. Още от следващото хранене детето започна да повръща на фонтан и да не може да изяде повече от 30гр. мляко(според мен започваше да му се гади и за това отказваше да продължи). Стояхме в болницата няколко дни и ни изписаха с диагноза рефлукс. Аз така и не разбрах как бебе, което нито веднъж не е повръщало изведнъж се сдобива с рефлукс. Още по странно ми стана, че в епикризата от изписването пишеше, че детето е прието с разстройство и повръщане. Никъде не беше споменато нищо за гърча и ваксината. Прибрахме се в къщи с предписание да приема Фризовом. Хапваше по много малко,в повечето случай повръщаше почти всичко. Едва му се събираха 300мл мляко за 24ч. Не само, че спря да качва килограми, но и започна лекичко да отслабва. В последствие започнаха и кървавите нишки в акото и тръгнахме отново по доктори. Нова диагноза-алергия към белтъка на кравето мляко, която се е отключила след ваксината по някаква причина. Въпреки, че открихме проблема детето продължи да се храни много трудно. На 1г. беше 7кг, на 2г. 8кг. Освен това някъде две седмици след гърча забелязах, че детето криви едното си оченце. След преглед се установи, че зрението се е увредило и до ден днешен е с 5,5 диоптъра на едно и 5.75 на другото око. Около мен има много ваксинирани деца и повечето от тях нямат проблеми. Не знам защо се получи така при моето. Може би по-слаба имунна система или алергия към някоя от съставките на ваксината.. Не знам... Знам само, че изпитвам ужас да не ми се случи същото. Малкия Митко няма нито една ваксина и мисля така да си остане.

# 122
  • Замък сред облаците
Много съжалявам, Марч, че се е паднало детето да има такъв страничен ефект. Средно по листовка 1 на 10хил деца реагира така, а 1 на 100хил получава анафилактичен шок. Няма безопасни лекарства, ако ще парацетамол да е, това е реалността. Поемаме рискове и се надяваме на най-доброто. Като с бременността…
Надявам се оттук нататък да нямате повече случки свързани със здравето 🤗

# 123
На мен ми е трето, но това не значи, че съм много навътре в нещата Grinning То всичко се променя толкова бързо.
Сокове не съм давала, не помня кога са ги започнали. Захранвала съм след 6-ти месец с картоф, морков и т.н. Пюретата сама си правех, варях и пасирах вкъщи. Помня, че първо въведох повечето зеленчуци, по-нататъка плодовете, за да не свикнат на сладкия вкус и да отказват зеленчуците после. Така че сокове не са пили и от 6-тия месец дори.

Вода не съм давала, но първото и второто дете бяха зимни бебета. Сега е лятно и предлагам. Почти винаги иска и пие, понякога (ако е гладна) бута шишето, мръщи се на водата и продължава да си търси мляко.

За сладкото общо взето и аз съм против. Не бях чувала за захар във водата, майка ми сега каза. Мислех, че се шегува. Казах й "Ама нали тази вода я давам, за да изплакне уста, защо захар?!" Просто недоумявам. След това тя ми обясни, че преди така са ни давали.  Според мен е хубаво да свикнат с водата такава, каквато е.

Вчера купих от Пепко едно боди 62, че беше тоооолкова сладко, а нямаше по-голямо. Тамън й е, надявам се 62 от HM да са й малко по-свободни, чакам ги да пристигнат.

За ваксините ние ще слагаме абсолютния минимум, който е задължителен. С туя и куул патч. Поне на този етап така мисля. Само за варицела бих сложила, ако не я изкарат до тийнейджърска възраст.

# 124
Като чуя сокчета от втори месец (според моята майка) и ми се изправя косата...Голям зор това дете да се захрани и отбие възможно най-скоро!

За ваксините съм на тръни, въпреки че са редки страничните реакции...Поисках си и ротавирусната, защото пък майка ми е била с мен в болница заради такава инфекция на много ранна възраст и е било доста кофти.
Дара не е имала скоро колики, но днес се върнаха...остава и ваксината да разбута съвсем червата й и ще е забавление...
Пуф, хайде да не се настройвам предварително!

За захарта и на мен ми се иска да я огранича поне колкото мога. И аз съм отгледана в онова време с кисело мляко със захар, вода със захар и прочие. Цял живот ходя закръглена като изключим един кратък анорексичен период и още един на фитнес мания. Моля се да успея да науча дъщеря си да се харесва такава каквато е и да не търси утеха в шоколада като майка си.
Между другото, в една лекция на училище МА-МА се засегна темата за киселото мляко в кърмаческа възраст и свързаността с инсулиновата резистентност, но не съм преглеждала дали наистина има научни статии доказващи причинно-следствена връзка.

# 125
  • гр.Пловдив
И ние сме на ваксина на 20.09,то сега 2 наведнъж ли се слагат?

# 126
  • Замък сред облаците
Да, а ако искаш и ротавирусната стават 3. Иначе ето календара: https://www.vaksinite.com/imunizacionen-kalendar/

# 127
А проверката на белег от бцж в 7-мия месец е това на рамото ли? На нея като й слагаха ваксините в родилното помня, че двете петички бяха с лепенки и мислех, че там са ги били. Или да не са взимали от там кръв за изследвания, а БЦЖ да е в рамото? Нищо не се забелязва сега, кога се появява този белег?

# 128
  • Замък сред облаците
От петите е за кръвните изследвания, БЦЖ е на рамото като на всички. И ти имаш белег, със сигурност. А при бебетата седи като червена точка или пъпчица все още.

# 129
Аз имам, да, но при нея не го намирам нещо, ще разгледам пак после.

March, и аз много съжалявам  за това, през което сте преминали. Големият ми син е правил гърчове, 2-3 пъти, но от температура (дори не беше висока, до организъм е. На него над 37.5 вече вадя парацетамола, малкия може и с 39 да стои без проблем) и знам какъв кошмар е тази гледка. За съжаление в БГ никога няма да признаят ако една ваксина е причинила нещо. Но да, както казва АА, има риск с всяко едно лекарство. С него бяхме много наплашени и ги слагахме много бавно и предпазливо, с огромно закъснение. С малкия...малко по-спокойно, но пак бавно. Сега не знам, при нов лекар сме и ще видим.

# 130
  • Замък сред облаците
Белегът се образува, след като се образува пъпка на мястото на ваксината, което може да стане и 3-4-5 месец. От родилното обясниха, че може да е подута, гнойна, да сълзи доста време - не се пипа в никакъв случай, слага се памук с риванол и лепенка само.

# 131
На рамото е и се вижда по-тъмна точка. На каката беше съвсем миниатюрна. Сега на Лъчи е доста по ясна.
С каката не съм имала реакции към ваксините. Помня само, че след тези втория месец заспа мнооого рано и спа много дълго. Имам позната, чието дете е спряло да говори след ваксина. Сега го мъкне по-лекари и търси диагноза.
И аз съм отгледана във времето на сладката вода, сокчета и доволното хапване на баница с компоти с поне 4 лъжици захар, попара със захар, макарони със захар и сладко на корем. Ако не се лъжа до 3 - 4 годишна всяка вечер имах шише с кисело мляко. Цял живот ходя дебела, а като гледам от време на време глюкомера май вече съм прескочила инсулиновата резистентност и съм на прага на диабет тип 2. Като поотрасне Лъчи да мога да я оставям за по-дълго ще се престраша да се изследвам и да получа официална диагноза.

# 132
Днес Виктор се скъса да плаче, а принципно не му се чува гласецът.. Сложих сега пак куулпач.

Важното е според мен да не се прекалява. Както беше казала някоя мама - да не гледа като озверяло сред децата, които си хапват..

Много криво наистина, Марч.. Sad Поне сега е добре, нали? Разбира се, че всяка майка има право на избор за всичко, аз никога не се меся на хората около мен, всеки да прави каквото сметне за добре, мен какво ме бърка..

# 133
И ние се скъсахме от рев днес! Не мога да си обясня защо! 😭
А на мен така ми се спи....

# 134
Момичета, не знам някоя казала ли е тук - има намаление на памперс в емаг. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт