Юлчета малки надигат глави - Родени Юли 2022г - Тема 2

• 19 349
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Съжалявам, че се намесвам прочетох ако трябва да съм честна не толкова задълбочено. Но искам да кажа, колкото и банално да звучи "едно време" не е имало толкова АМ. Аз, братята ми и почти всички около мен са отгледани с кисело мляко. Не знам какво е да си болен, да чукам на дърво. Нито модерни вируси, нито температури и настинка съм имала с години години. Включително имам позната която и днес си храни новородените две с кисело мляко...

# 106
Най-добре да я спрем тази тема за киселото мляко. Освен до скандали и спорове до друго няма да доведе. Винаги ще има две мнения по въпроса и всеки ще си мисли, че той е правия. Същото като за ваксините. Аз си казвам, че съм против тях, защото първото ми дете си изпати и то не малко от ваксина, но пък има много деца на които нищо им няма, не го отричам. Така, че никой, никога не убеждавам в моята теза, нито се меся в решението му дали да ваксинира или не. Всеки си знае и преценя рисковете и ползите за всяко свое решение.

# 107
Съжалявам, че се намесвам прочетох ако трябва да съм честна не толкова задълбочено. Но искам да кажа, колкото и банално да звучи "едно време" не е имало толкова АМ. Аз, братята ми и почти всички около мен са отгледани с кисело мляко. Не знам какво е да си болен, да чукам на дърво. Нито модерни вируси, нито температури и настинка съм имала с години години. Включително имам позната която и днес си храни новородените две с кисело мляко...

Моята най-добра приятелка,на 40-тия ден,преди 6 години , дойде с дъщеря и на молитва у нас! Беше забравила храната и реши да пробва с кисело мляко!
Ами "малката" тръгва предучилищна другата седмица,и не е пила лекарство нито веднъж за 6 години! Здрава е като волче,яде всичко,за което се сетите и е прекрасна млада дама!
Моето лично мнение е, че не случайно ние сме по-здрави от сегашните деца,пък кой каквото ще да ми говори!

# 108
Извинявам се, но това за мен са напълно случайни взаимовръзки - аз също съм хранена с Хумана и бях здраво, макар и впоследствие дебело дете, почнах да боледувам чак като тийнейджър - значи ли това да не си кърмя детето сега? Храненето е само една компонента на здравето и подобни аргументи звучат приблизително като “често пия чай от трънки, и съм здрава като камък, пиенето на чай от трънки ме прави здрава”.
Изборът между опита на една приятелка и научните аргументи се задвижва именно от наличието или липсата на критично мислене, които бележат и всички разделителни линии между ковид - антиковид и всички подобни теми, изключения винаги ще има.

# 109
Колкото хора - толкова мнения!
Стана си млякото на раздора.
Бъдете здрави! И дано решенията,които вземате, са най-правилните за малките чудеса, които ви се усмихват рано сутрин!

Аз приключвам по темата с водата,млякото и прочее.

# 110
  • Замък сред облаците
Аз искам да помоля Марч, ако е удобно да сподели негативния опит с ваксината. Принципно съм за ваксините, но бих искала да чуя мнението и на хора с негативен опит.

П.п да не обръщаме за и против Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 12:19 от АА

# 111
Здравейте, мами, следя ви отскоро и бих поискала съвет от вас. Матей се роди на 18 юли със секцио, вече е 56см и тежи 4,600кг, първо дете ми е. От няколко дни има обрив на кожата под тестисите и около ануса, бели пъпчици. Водих го на педиатър, посъветва ме да стои по дълго време без памперс и да мажа с цинков крем, но не виждам подобрение. Не мисля, че го боли, защото продължава да си спи спокойно, колкото е възможно, заради газовете и е щастлив и активен, докато бодърства, не отказва храна (изцяло на АМ е, кърмата ми свърши още първия месец), но мен ме притесняват тези пъпцичи. Сега съм взела смрадлика и мисля да му направя компреси, вие бихте ли ме посъветвали нещо друго?

# 112
  • Замък сред облаците
Смрадликата е добро антибактериално средство, но ако не се махнат след 2-3 дни бани консултирай се с дерматолог да не са гъбички или бактерия.

# 113
Не ми се е случвало, но какво четох - ако ползваш мокри кърпички, спри ги, само на чешмата с вода. После хубаво да изсъхне и тогава крем и памперс (което ти и правиш де, така си писала). От влага ставали тези пъпчици.

# 114
Аз искам да помоля Марч, ако е удобно да сподели негативния опит с ваксината. Принципно съм за ваксините, но бих искала да чуя мнението и на хора с негативен опит.

П.п да не обръщаме за и против Simple Smile
Малко по-късно ще пиша по-подробно, защото в момента не сме в къщи.

# 115
Да, мога да потвърдя, че стоенето без памперс помага доста, забелязах че бяха тръгнали някакви подобни проблеми да се появяват,защото явно след почистването с мокри кърпички бързо слагах памперса, като имаше влага. Сега го оставям да си маха с крака по 5 минути и ако не ни опишка, слагам  памперса. Също вижте и състава на мокрите кърпички, да не го дразнят, аз смених на възможно най-изчистените, защото ще се очудите  какво има в състава на  масовите кърпички, ако се зачетете. В момента мажа и с Бепантен унгвент, той е доста лек и като гледам добре му се отразява.

# 116
Здравейте, момичета! И ние днес бяхме на ваксина, плака много, сега спи. Сложих куулпач. Измериха го 62см, 5,800. Вкъщи го теглим повече обаче, здраве да е 😃

Аз мернах някъде за соковете, на една приятелка нейната педиатърка и препоръчала сега от трети месец на нейното да почва сокове, вие наистина какво мислите? Аз съм в чуденка - едни майки казват - ами,ние така сме си отгледали децата, други - не е окей, та не знам.. Особено, че ми е първо бебче и съвсем се шашкам 😅

Днес бяхме и за повторен секрет при УНГ. Според нея е възможно наистина да има рефлукс, изписа ни сироп ( Гастротус бебе ), коментирахме с педиатърката, според нея първо да пробваме Аптамил АР преди да започне и сиропи.. Но не е доказан рефлукс, затова ме е страх да предприемем каквото и да е било - наистина доста често връща мляко, понякога с оригането, понякога дори и няколко часа след хранене.. Ние сме изцяло на АМ - Лактана. За всеки случай освен да изчакаме до вторник да излезе и секрета.

# 117
Hope, и на мен ми е първо бебче, но твърдо съм решила без сокове докато може, не искам да вкарвам фруктоза и глюкоза толкова рано, бебешкия панкреас е още недоразвит и всяко натоварване увеличава шанса детето да почне да има нужда от по-високи нива на захар и така да влеземв  омагьосания кръг на  "Искам сладичко" . Аз самата като дете ядях много сладко и на мен са ми давали сокове и каквото се сетиш е било  прието по наше време плюс сума ти сладкиши, защото на детето да не му стане,ако не си хапне. Дълфи години се боря с Инсулинова резистентност и съм убедена,че е в резултат на непрвилното ми хранене по отношение на сладкото и въглехидратите. Та без да ангажирам никой с мнението си, аз ще забавя приема на захар колкото може повече, ясно е че няма как да се ограничи напълно, но колкото по- късно и в по-малки количества, толкова по-добре.

# 118
  • Замък сред облаците
В крайна сметка голяма част от тези практики са се утвърдили, защото са работили за едно или друго. Болшинството бебета са “оцелели” и не са инали проблеми, но човечеството тепърва открива негативните ефекти за здравето в дългосрочен план (като в примера на Мекси). Кой знае какви ще са негативите от сегашните утвърдени практики след 20-40г, дай боже да доживеем внуци и ще разберем Simple Smile

# 119
Аз също съм с инсулинова - майка ми е подслаждала водата, чая, отделно кисело мляко с бисквити са ми давали, "за да се засити детето", винаги съм била и с наднормено тегло..аз също смятам,че това има нещо общо. Simple Smile

Hope, и на мен ми е първо бебче, но твърдо съм решила без сокове докато може, не искам да вкарвам фруктоза и глюкоза толкова рано, бебешкия панкреас е още недоразвит и всяко натоварване увеличава шанса детето да почне да има нужда от по-високи нива на захар и така да влеземв  омагьосания кръг на  "Искам сладичко" . Аз самата като дете ядях много сладко и на мен са ми давали сокове и каквото се сетиш е било  прието по наше време плюс сума ти сладкиши, защото на детето да не му стане,ако не си хапне. Дълфи години се боря с Инсулинова резистентност и съм убедена,че е в резултат на непрвилното ми хранене по отношение на сладкото и въглехидратите. Та без да ангажирам никой с мнението си, аз ще забавя приема на захар колкото може повече, ясно е че няма как да се ограничи напълно, но колкото по- късно и в по-малки количества, толкова по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт