Юлчета малки надигат глави - Родени Юли 2022г - Тема 2

• 19 334
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Принципно всеки има право да гледа детето си,както намери той за добре и естествено да се довери на различни доктори,близки и т.н.
Аз,още преди да родя,бях решила,че моето дете ще пие вода. Изобщо не се опитвам да налагам мнение. Разбирам тези,които пък са преценили да не дават!
Исках и да кърмя- не ми се получи. Исках бебето да си спи отделно от рано -няма шанс да ми се получи. Разправях насам-натам,че ще си спи в количката,а ние с мъжа ми ще си продължим както до сега - по заведения,приятели и т.н - и това не ни се получи! 😁😁😁😁
Планове много -детето ни учи в движение!
Разбирам всяка една от вас и гледната и точка!
Не ме винете. Моето дете не пие повече от 50 мл. вода в деня сумарно! Яде като освирепял и това не му влияе на апетита.
Сега ще ви споделя,че даже мисля да започна да го храня с кисело мляко съвсем скоро!

Всяка майка е свободна да прецени как да действа,естествено в рамките на разумното!

С любов,Шу! ❤️😁

# 91
Така е Шу, извиняввм се ако съм била по-рязка, всеки преценява, разбира се и въз основа на какво да преценява. Аз открай време имам навика да подлагам всичко под съмнение, също и лекарски мнения, но не претендирам да имам времето и ресурсите да мога да дам най-научно обоснованото мнение - просто чета различни източници, на които самата аз имам доверие, но всеки става жертва на собствения си confirmation bias

вие да не сте някой по-млад набор, на мен хич не ми е до заведения вече 😂 а съм 90ти набор, ако се видя с някоя приятелка на раздумка съм много щастлива, тепърва навивам мм да се видим с общи приятели вече някъде.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 20:25 от magi g

# 92
Момичета помагайте при нас от 2 дни е кошмар - колики и чудо, рев, рев и пак рев. Досега имаше 2-3 кофти дни миналия месец и това е, не знам какво се промени. На АМ е от много време. Кажете вие от какво сте доволни и кога свършва кошмара. На 42 дни е, ако има някакво значение.

# 93
Така е Шу, извиняввм се ако съм била по-рязка, всеки преценява, разбира се и въз основа на какво да преценява. Аз открай време имам навика да подлагам всичко под съмнение, също и лекарски мнения, но не претендирам да имам времето и ресурсите да мога да дам най-научно обоснованото мнение - просто чета различни източници, на които самата аз имам доверие, но всеки става жертва на собствения си confirmation bias

вие да не сте някой по-млад набор, на мен хич не ми е до заведения вече 😂 а съм 90ти набор, ако се видя с някоя приятелка на раздумка съм много щастлива, тепърва навивам мм да се видим с общи приятели вече някъде.

Аз съм 94, мъжа ми е 83! На един акъл сме общо взето! Знаете,мъжете малко "бавно" се развиват! 🤣
Ходи ни се! Слушаме техно...ходиме по партита,мачове и т.н. Аз съм позабравила какво е...Ама бабите ще влизат в действие скоро!

# 94
Аз моя син го опазих от сладко май до живот и то без да искам. До четвъртата си година само плодчета и подсладени неща със сироп от агаве ядеше.  Към 4-тата година опита шоколад. Изобщо не го хареса. Идваше му прекалено сладко явно. Сега е на седем и единственото сладко, което яде е сладолед. От торта яде по две-три хапки. Вафли, шоколади, шоколадови яйца и т.н. като му подарят просто ги зарязва в шкафа и не ги поглежда. И сокове не пие. Седнем ли на заведение винаги му предлагам, но той си търси само вода. Не, че го ограничавам, аз съм на мнение, че дозата прави отровата. Просто той не иска.  Но пък за сметка на това яде всякакви други "боклуци". От бургери, дюнери и пържени хапки не можах да го опазя.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 23:00 от March93

# 95
Абе едно са плановете друго е в реалността. Колкото и да ги пази човек все се намира някоя, баба/дядо, услужлива комшиика или мама на площадката, които да почерпят. И после да се троснат "е кво ще му стане от толкова малко..."

Странно човече си ми Shu34. Бебето без коланчета в столчето в колата, захар, сега пък на 2 месеца кисело мляко... Следващото сигурно ще е сокчета от трети месец.
Ами не е ок...
В киселото мляко има двойно повече протеин и никакво желязо, омега 3 и DHA. Преди 30 години не са имали избор и са давали кисело мляко, но в наши дни има много добри АДАПТИРАНИ (към човешкото бебе) млека, обогатени с важни за развитието на мозъка мазнини плюс витамини и минерали.

# 96
И аз така исках с голямата до 3г, но тръгна на ясла и просто нямаше как да стане. Там за РДта се носят кексчета, близалки и т.н. Естествено и бабите бяха много нетърпеливи да дадат боклуци. Болна тема, постоянно се разправям. И те така. А и това с услужливите комшиики не е лъжа - едната баба тука много обича да раздава, че да я хареса дъщеря ми, но уви де да ставаше така. Всички родители са ѝ вдигнали мерника на площадката.
А сега докато бях бременна пък съвсем беше нелепо, непознати баби се спираха да ми дават на мен и нея, че видиш ли имала съм нужда.

При нас кошмара се връща с пълна сила и нищо не помага. Просто стискам зъби и толкоз, днес не успях да устискам много де - опитахме се да излезем на разходка, тя се захласна да реве в количката и хайде двете наобратно, ММ продължи с каката. Еми да ви кажа честно много ме беше яд на малкото човече. Остави домакинската работа и всичко останало, майната му и на мене даже, че бродя като призрак, ама нито мъжа мога да си видя, нито детето. Дано наистина тази лудница е до третия месец.

Споделих, да ми олекне, моля не ме съдете строго 🙏.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 23:14 от deska90

# 97
Абе едно са плановете друго е в реалността. Колкото и да ги пази човек все се намира някоя, баба/дядо, услужлива комшиика или мама на площадката, които да почерпят. И после да се троснат "е кво ще му стане от толкова малко..."

Странно човече си ми Shu34. Бебето без коланчета в столчето в колата, захар, сега пък на 2 месеца кисело мляко... Следващото сигурно ще е сокчета от трети месец.
Ами не е ок...
В киселото мляко има двойно повече протеин и никакво желязо, омега 3 и DHA. Преди 30 години не са имали избор и са давали кисело мляко, но в наши дни има много добри АДАПТИРАНИ (към човешкото бебе) млека, обогатени с важни за развитието на мозъка мазнини плюс витамини и минерали.
Почти съм сигурна, че някоя баба я съветва по този въпрос с киселото млекце. Как е по-истинско от тези химии, които сега са модерни... И според мен е грешка ама всеки сам си решава.

# 98
Сещам се за една история на дядо ми как дал на вуйчо ми да смуче локум на 40 дни,защото плачел и да го успокои Grinning и баба ми пощуряла да не се задави и натрови детето, но да различно време, различни разбирания, различни хора.

Valenna, аз виждам някакво подобрение след включване на Омнибиотик Панда иначе от началото давах Еспумизан Л и Био Амика, от Еспумизана много полза не видях и го спрях. Като че ли тежките истерии намаляха, сега основно го мъчи рефлукс, колики по-рядко. Самото мляко става гъстичко от пандата и му успокоява стомаха. Обаче както има тихи вечери на моменти изригва с някаквъв рев, но е значително по-леко.

# 99
Никой нищо не може да ме посъветва,ако аз сама не съм го решила!
Много строго съдите.
Относно снимката в колата - не че смятам за нужно да обяснявам,но решихме да почиваме на една бензиностанция и да свалим детето от кошчето,за да почине. Той обаче заспа наново,и понеже тогава не ни се случваше,посмяхме се дружно и го запаметихме. Самуил сам не заспиваШЕ.
За домашното кисело мляко съм с две ръце ЗА! И не,защото бабите ме съветват,а защото съм видяла достатъчно деца около мен,които растат здрави. Не,че с АМ е различно.
Лично мнение.Все още го обмислям.

И на последно място ще ви кажа,че ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ИЗБОР!
Понякога съжалявам,че споделям мнението си тук!

# 100
Shu34, не се сърди, разбира се, че ще си гледаш детето както искаш, но тук преимуществено, по мои наблюдения, сме се събрали хора, които взимаме тези решения въз основа на четене и никъде в сериозните източници не се препоръчва (даже меко казано) да се подслажда водата и да се дава кисело мляко толкова рано. Затова няма как да не реагираме на нещо, което ни се вижда напълно погрешно, а вече ти ще решиш дали да вземеш нещо от това или не. Звучи така все едно наистина взимаш тези решения на базата на грешни препоръки на околни хора, може да не са бабите.
Всички се учим една от друга, а при гледането на бебе времето тече много бързо и няма време понякога да се осмисли всичко навреме, Аз за съжаление също правя груби грешки в някои отношения и понякога дори ми е трудно да намеря волята да ги поправя.
- Пример: още спи повечко в мен денем, и за собствено удобство не упорствам да го оставям, защото тяка на моменти спи по-дълго и аз си гледам филми докато гушкам бебе
- след като известно време си въртеше главата в двете посоки сега ич не ще пак да  си обръща главата наляво, и като опитам да му обърна главичката той реве и аз отлагам всякакви мерки, заради неразположението което му причинявам, а ако му се скъсят мускулите там той ще страда повече

Толкова съм се фокусирала върху кърменето, което е все още на супер често, че някакси имам чувството че не ми остават много сили за други аспекти

или примерно да се приведа в човвшки вид   Simple Smile
а понякогя съм прекалено уморена, за да го изведа, а исках всеки ден да сме навън поне за час
- прекарвам повече време в писане във форума отколкото в четене, отколкото в четене как да се справя с дневния му сън например и да съм по-запозната с развитието му оттук нататък

Та стига за мойте тъпизми, някои грешки са и от незнание кое колко критично и важно може да се окаже, моите са и малко от липса на воля и организираност, но ако може нещо лесно да се избегне и даже да си спестиш усилия, защо не

# 101
Никой нищо не може да ме посъветва,ако аз сама не съм го решила!
Много строго съдите.
Относно снимката в колата - не че смятам за нужно да обяснявам,но решихме да почиваме на една бензиностанция и да свалим детето от кошчето,за да почине. Той обаче заспа наново,и понеже тогава не ни се случваше,посмяхме се дружно и го запаметихме. Самуил сам не заспиваШЕ.
За домашното кисело мляко съм с две ръце ЗА! И не,защото бабите ме съветват,а защото съм видяла достатъчно деца около мен,които растат здрави. Не,че с АМ е различно.
Лично мнение.Все още го обмислям.

И на последно място ще ви кажа,че ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ИЗБОР!
Понякога съжалявам,че споделям мнението си тук!
Аз лично никой, никога не съдя. Естествено, че и избора и детето са си твои. Просто те съветвам да прочетеш малко повече по темата преди да вземеш решение. Аз пък лично познавам деца отключили алергии към млякото след като АМ е сменено с кисело. В кисело мляко белтъка е много концентриран. Да не говорим, че както filme  спомена в киселото мляко липсват съставки изключително важни за развитието на бебето. Едно време е нямало друга алтернатива, това е бил варианта,ако майката няма кърма, но сега я има.

# 102
Днес бяхме на консултация и първи ваксини. И сестрата като ми каза ТРИ броя, зле ми стана. Anguished Не бях подготвена. С баткото деляхме ваксините през две седмици, сега защо така, не разбрах. Първо ме питаха за Ротавирусната дали ще слагаме, като ме посъветваха да я сложа и се съгласих, макар тия ваксини винаги да са ми били тъмна Индия и признавам, че доста ме притесняват. Като четох преди това и колко странични действия има със силни болки в корема и повръщане...ужас. Ама, дадоха му я все пак, понеже е през устата. Милото, още тогава се разсърди и разплака. И после го набодоха и в двете крачета..толкова много плака, че сърцето ми се скъса. Не успях да не пусна и аз някоя сълза. Другият месец е втори прием на ротавирусната.
Първо го мериха и теглиха, но аз се бях ошашкала заради ваксините. Вече е 5.350кг и 59см ( +800гр и 4 см). Личната я нямаше и докторката, която я заместваше не обясняваше много, само това, което я питах. Показа ми как да му правя масаж за отпушване на слъзните каналчета, понеже още му сълзят очичките. От няколко дни има беличко в устата, навярно млечница и ми изписа да го мажа с Фунгостатин. С баткото също съм го използвала. И тя съветва след хранене да се изплаква устата с вода, както повечето педиатри.
Много е кисел днес, цял ден мрънка и плаче. Как можаха така да го надупчат, като се сетя ми става още по-мъчно. Сложихме кул пач, ще го следя и за температура.

Взех слинг под наем да видя как ще е. Днес спа 30 минути в него. Ще видя утре как ще е.

От както захладня, а и вътре вече не може да се стопли, както преди, му обличам боди/блузка с дълъг ръкав и панталонки с чорапки. Навън, слагам суитшърт вечер, ако е хладно, завивам с пеленка.
Аз съм зиморничева и все ми е студено. Вчера в стаята беше 23 градуса, а на мен ми беше студено, няма шанс да поддържам 21-22, както е препоръчително. И сега носът ми е студен, значи не ми е окей, макар да е 25 градуса.
Резервни дрехи винаги нося, даже и на баткото всеки път имам в мен.

Вода не давам, нали предната кърма е тази, която утолявя жаждата, а задната засища. И на баткото не съм давала, той даже доста късно пропи вода.

# 103
  • гр.Пловдив
Момичета помагайте при нас от 2 дни е кошмар - колики и чудо, рев, рев и пак рев. Досега имаше 2-3 кофти дни миналия месец и това е, не знам какво се промени. На АМ е от много време. Кажете вие от какво сте доволни и кога свършва кошмара. На 42 дни е, ако има някакво значение.

Nutrigen gasodex е сиропа от който виждам някакъв ефект ,давам 3 пъти по 5мл в млякото,кофтито е само,че зверски мирише на анасон,буквално бебето и спалнята се умирисаха,но дано да нямате непоносимост Smiling Imp

Английски е ,с много добри отзиви ,пробвайте Simple Smile

# 104
Шу, ме приемай мненията за нападки към теб, разбира се, че всеки има право на избор. И всяка майка се старае и опитва и да прави най-доброто за детето си, кой би искал нещо лошо за най-милото си?
Просто наистина подсладяването на каквото и да е за бебе не е ок и няма никаква полза от него. И за киселото мляко наистина добре го обмисли, защото дори и домашно, няма да му даде това, което АМ съдържа.
Никой не те съди, просто изразяваме и ние мнение.
Аз съм много на тръни за ваксините, най-вече ще успеем ли да ги сложим на време. Страх ме е каката да не донесе нещо, но просто няма как да я държа вкъщи и да не я пускам на градина. И само се тормозя, как хем искам да са здрави, хем трудно ще се оправям и с двете, ако не ходи на градина, но поне пък шанса да е здрава, ще е по-голям..
При нас за първи път вчера не е акала цял ден. Ще видим днес как ще е. Ротавирусната ваксина споменахте- с каката беше така, след нея имаше дискомфорт, спря да ака редовно, сега не знам, дали на нея се дължеше, но фскт е,че след нея го забелязахме за известно време. Но въпреки това, на бебето също ще я сложим. Предпазва само от някои щамове, но за мен е по-добре от нищо. Каката за сега не е била със стомашен вирус, а аз съм от морето и лятото прекарва много време там.

Общи условия

Активация на акаунт