Юлчета малки надигат глави - Родени Юли 2022г - Тема 2

• 19 324
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
Lavatera, и аз го имам този проблем с шапките, вечно универсален размер не ми става. Трябва да търся шапки с размери, та да си побера главата в L.
Аз я обличам от само по боди с къс ръкав, до боди с къс + ританки + жилетка или боди с дълъг, но предпочитам варианта с жилетка, за да я сваля ако стане топло. Наистина времето е променливо, поне навън спи и ако не е добре облечена гледам да я завия повече.
Утре ще прибирам дрехите 56 и ще пера и суша 62 като смятам умалелите направо да ги пращам на някоя бременна приятелка да не се трупат. Само гащеризончето от изписването ще го запазя за спомен Heart
За изплакване  след ядене ми казаха да давам вода с лъжичка, защото ако е с биберон, той влиза навътре в устата и не изплаква добре. Не го правя, тя обикновено е заспала като се насуче.
Много малко гука и се усмихва все още, но започва постепенно, усеща се всеки ден развитието, толкова е вълнуващо Heart

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 10:12 от Raffaella_

# 61
При нас усмивките,особено след сън са вече осъзнати,прекрасни и постоянни! Онзи ден,когато го оставихме на баба му на сватбата,сутринта,когато се събуди и видя,че вече не е баба а мама...не съм вярвала,че толкова малко бебе може да изразява по този начин щастие! То не беше гукане,то не беше онова...нещо като еднократно хълцане от кеф,то не бяха усмивки!

Ние вече сме много по-мирни и спокойни. Пак реве,но е все по-рядко и обикновено за храна,пълен от наакано памперс...или защото от инат е изпуснал да заспи след ядене и му се затварят очите от умора,ама трябва да му се чуе глас...

Сега обаче,от няколко дни,като пие вода,почти задължително се задавя! Пие ли мляко е адски равномерно и всичко е ок,ама дам ли му вода...като,че не взима въздух даже! Дърпам шишето на всеки 3-4 гълтока..и това вършеше работа преди. Сега обаче не и не.. При вас случва ли се често?
С биберон 1ца сме на шишето за вода...така че не е от него със сигурност!

# 62
  • София
Здравейте, мами! Ние имаме проблем с шишетата.. Бибероната на Tommee Tippee се огъва в устата й и трябва да я извадя, оправя и тогава да продължи да яде. Имаме и шише на Dr Brown’s, което протече по време на хранене и на намокри и двете. От биберонат на Avent пък се дави… Отчаяла съм се вече. Все не можем да уцелим на шише..

# 63
  • гр.Пловдив
Здравейте, мами! Ние имаме проблем с шишетата.. Бибероната на Tommee Tippee се огъва в устата й и трябва да я извадя, оправя и тогава да продължи да яде. Имаме и шише на Dr Brown’s, което протече по време на хранене и на намокри и двете. От биберонат на Avent пък се дави… Отчаяла съм се вече. Все не можем да уцелим на шише..

И ние сме на същото положение,с АВЕНТ 125мл съм все още,но и то се огъва и бавно тече

Кога се минава с по-голяма дупка,по-голям размер,така да се каже ,за да тече по-бързо?

Моля,препоръчайте ми и на мен шише от което сте доволни Flowers Jack O Lantern

# 64
Shu,  и при мен се дави много от водата и като цяло прави една крива  физиономия, все едно мастика съм му дала , не вода  Grinning Рядко се излъгва да цокне повече от 3 пъти и се усеща, че не е  мляко и плюе.

Bookaddict8, Teddynm,  вижте с антиколик шишетата на Авент, те текат бавно имат бибки и 1 и 2-ри размер. В момента ползвам комбинация от Natural motion 1 на Авент и антиколика, определено второто пуска много бавно и е трудно да се задави, но пък яде по 25-30 минути.

На Лансинох, също са много добри, но пускат малко повече иначе детето сучеше най-добре от тях, самият биброн е с много хубава форма и децата лесно пият от него.

# 65
Аз съм много доволна от шишетата и бибероните на Нук. Simple Smile

# 66
И ние сме с авент 125мл, за вода го ползвам. Също прави физиономия, но пък като спра кранчето се сърди и иска още. Като цяло е лакома, мляко, вода, няма значение, да се пие нещо все. Задавя се, и при сучене се дави, че тече много. В началото се шашках, но сега дишам дълбоко и чакам сама да си прочисти гърлото като леко потупвам (не знам има ли ефект, но колкото да направя нещо)

# 67
Гъбичките в устата ще бъдат и по вътрешната страна на бузките, не само по езика, това може да е ориентир. Доколкото знам детето ще отказва да суче/ ще прекъсва сученето от дискомфорт, ако има кандида.

И аз не давам вода, когато се пробвах, директно се опитва да я върне веднага, дави се и ме гледа с отвращение. Grinning Пък и редовно заспива след хранене. Случи се веднъж да пийне, но не беше умишлено...малко по време на баня ритна каничката и беше с отворена уста, добре, че беше без сапун..Sweat

Като заговорихте за давене, преди се случваше по-редовно, явно вече Дара координира гълтане и дишане. Но преди три дни се събудих в 1:50 от нейната кашлица. След всяко вдишване следваше изкашляне и така 3-4 минути. Гушнах я и чаках в паника да се справи сама. Мисля, че се задави от слюнка, тъй като предишното й хране беше преди повече от 3 часа, макар че все едно имаше нещо на гърлото... Горкото от паника и зор си напълни и памперса, и после поплака. Tired Face

# 68
Аз използвам шишета и биберони на МАМ, но използвам е силно казано, защото почти не пие вода, бибероните също много рядко ги засуква, в повечето случаи ги плюе и не иска, а водата само дето я преварявам всеки ден, почти не я иска и както някои са писали, с отвращение я пийне една-две глътки, я не. Евентуално, ако е гладна, може да се залъже повече да пие, но и това е голяма рядкост.
Но нещо много започна да връща, почти след всяко кърмене връща мляко, не на фонтан, но все пак. А снощи направи много голяма пауза, към 22ч. заспа и чак в 5 се събуди да я кърмя, толкова настървени сучеше, че като спря и я вдигнах да се оригне, повърна супер много, чак с давене, за първи път такова нещо прави. Ще попитам детската лекарка за това постоянно връщане на мляко. Все си мисля, че е от лакомия, но нещо взех да се притеснявам.

# 69
Самуил пие вода,харесва му,като му дам - не отказва. Въпроса е,че заради това задавяне,аз май поспрях да давам вода толкова често. Ние сме с Tomme tippe шишета,като съм сложила биберон 1 на шишето за вода и 2 на това за мляко,понеже Фризо Вом-а, както знаете е на принципа на каша..и ако се забави малко с яденето..е голяма мъка. В началото даже не успявах да разбъркам хубаво,защото винаги имаше остатък накрая. Сега бъркам с въртеливи движения и остатък почти няма.

# 70
защо давате вода като е на кърма, без да звуча критикарски? и нали знаете че е мит че водичката предпазва от гъбички. Просто в случай че бебето отказва вода, според мен не се мъчете
Иначе и мойто бебе връща много често напоследък, особено като се наяде много бързо, предполагам и от това може да е

# 71
Моята кака беше кърмена и сама си искаше вода. Пробвах я веднъж и после си умираше за вода, и сега пие много. Мъника е само на АМ и въобще не иска. Аз я мъча, тя плюе и така, докато аз се откажа.

# 72
въпросът е че не е хубаво и за бъбреците и за самото кърмене, понеже бебето си пълни стомахчето, затова при кърмени бебета, при които няма нужда от вода, не се препоръчва.

друг е въпросът, че педиатрите масово не са в час

# 73
  • Замък сред облаците
Аз пак казвам, че съм била изключително кърмена и съм търсела и вода редовно. Няма негативни последствия, но не говорим за половин бутилка наведнъж все пак.
А моето бебе пие вода когато не забравя да му предложа - понякога повече, понякога по-малко, понякога не иска. Особено в комбинация с кърма и АМ е важно, защото предопределя предразположеността за поява на кариеси като АМ повишава шанса от растеж на бактерии в устата. При кърменето също няма застраховка, много зависи от минрофлората на тялото на майката и какво успява да предаде през кърмата (кърмата е безценна, но не е еднаква).

# 74
разбира се че всичко зависи от количеството, но съм склонна да вярвам, че бебетата търсят просто още течност, давана с лесния за сукане биберон, и ковто може да се набави с още кърма. а ако е само за преплакване, едва ли ще търси чак водата

Общи условия

Активация на акаунт