Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 65

• 43 148
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
https://money.bg/finance/ostanaha-samo-4-darzhavi-s-nulev-ili-ot … tPpMZPA6JT99EBQjk

Оставям това тук. През 2008 бяхме в топ най-балонизиран имотен пазар, сега пак сме в топа, ма на ловене на последните риби в морето.

# 151
Бъркам ли, къде ако да. Кое може да е негатив?
Супер си е, стига да караш джипка и да не си привърженик на бялото в облеклото и обувките. Горна Баня е по-цивилизован квартал, но пък не е по петицата ¯\_(ツ)_/¯

А не. Освен, че не е на петицата не е моето място. Освен една метро станция е едно неподредено, грозно село. Ходих на разходка с метрото миналата зима - не можеш да мръднеш от метростанцията! Замръзнали улици като хокейна пързалка без преувеличение. Без транспорт, градинки, гледки, магазини, стръмен.
Аз се облизвам за имот - апартамент, не къща, в близост до протежението на Владайска река. Максимум 5 минути пеша е оттам до Борис 3 и спирка на трамвай (старая се да не ползвам кола) (прекарали са няколко пешеходни мостчета над реката в този участък, правещи разстоянието до Б 3ти под 400 метра)
Има чудесна гледка към Витоша и Люлин, хубава градинка пред 26то училище, много празно място около Княжевски стадион, 10ина минути пеша до Лидл, 15 до Фантастиико. Има княжевски гробища - изцяло плюс за мен - тишина и растителност, а не бетон. 0 цигани. Много слънце - не е като другата част на Княжево от другата страна на Борис и силно компромисните и неудобни като транспорт и местоположение (от моя гледна точка) Бояна и Драгалевци.
Има и някакви рейсове по Любляна / Челеби, 260, 73 на Н. Петков са на десетина минути.
Та Горна баня не, не е на Петицата хаха.
Попитах, защото наистина ми допада мястото, не намирам видими проблеми, а от друга страна рядко се коментира за разлика от несъмнени гета като Ман. Ли., Студентски, Малинова Д., това в което се превърна Кръстова вада или пък която и да е от панелните спални.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 21:56 от kodbg

# 152
"Замръзнали улици като хокейна пързалка без преувеличение. Без транспорт, градинки, гледки, магазини, стръмен." Много точно описваш Карпузица с това, айде да речем гледки има ако си вземеш южно изложение. Аз не съм ходила там от около 3 години, но имам наблюдения от преди това. Чистят се зимата само улици, по които върви градския, а той е само 107. Надявам се сега да са го пуснали по-често да върви. Той всъщност минава през автогара Запад и ходи някъде към Бояна май, така че можеш да го ползваш общо взето само за да стигнеш я до петицата, я до 260. Хубавото е, че май са пуснали някакъв автобус дето върви до метростанция Горна Баня, това вече е ОК. Градинката пред училището става, но е това - малка градинка, няколко пейки, няколко катерушки. Има някаква алея за разходка на кучета покрай реката, ама не знам какво представлява. По малките улички е доста разбито, няма тротоари и банкети на повечето места. Ако блокът е сред къщи имай предвид, че кучета ще лаят по дворовете нон-стоп, моторни косачки уикенда. Също има и доста скитащи кучета, защото някои местни просто си ги пускат да обикалят из квартала. Не знам сега как е и дали изобщо е важно за вас, но да вметна, че и много малко заведения доставят храна до този район. Има една улица Миле Попйорданов, която май е по-облагородена, има някакви магазинчета и услуги по нея май. Но все пак казваш, че гледаш нещо доста близо до Борис Трети, поне да не трябва да вървиш 15 минути из тъмниците и преспите. Не знам, отиди да се разходиш някой уикенд, ако не си, после и зимата след 6 вечерта и си прецени.
А също така до стадиона има нещо като паркинг на боклучарките, също и нещо което прилича на някакъв склад за скрап, ама май не е точно това. Просто отбелязвам, всеки си преценява дали би му било проблем.

# 153
Благодаря. Да, и аз така го виждам - изброените негативи са налични.
Единствено скитащи кучета ме притесняват от тях като че ли. И имота на Титан не ми е много ясен е ли проблем или не.
 Ще се разходя повечко за да огледам реалната ситуация.

# 154
Имота на Титан би ме притеснявало дали няма да насмръдва, това са много боклучарки, които не си представям да се мият и чистят Simple Smile но пак зависи колко си близо. Иди и виж. В крайна сметка си зависи най-вече от точната локация на блока.

# 155
Здравейте! Запознати ли сте какво дължи жилище, апартамент в сграда за общежитие с апартаменти и др., т.е. сградата е със смесено предназначение? Токът и водата ще бъдат ли промишлени, може ли да се направи  адресна регистрация и каква е таксата смет?

# 156
  • СИ
Здравейте! Запознати ли сте какво дължи жилище, апартамент в сграда за общежитие с апартаменти и др., т.е. сградата е със смесено предназначение? Токът и водата ще бъдат ли промишлени, може ли да се направи  адресна регистрация и каква е таксата смет?

Аха... То във всички общини из България местните данъци са еднакви.           Smile

# 157
Наскоро ходих за първи път в живота си в Карпузица и наистина има много кучета, баири и въобще без кола е трудно, освен ако не е супер близо до Борис. Казаха ми, че воя на кучета вечер е ужасен.. Иначе като прочетох за река и мостчета се сетих за Бъкстон, където минава Боянска река и там минавах скоро, има и едно Фантастико по пътя посока бул. България, облагородено е.

# 158
Наскоро ходих за първи път в живота си в Карпузица и наистина има много кучета, баири и въобще без кола е трудно, освен ако не е супер близо до Борис. Казаха ми, че воя на кучета вечер е ужасен.. Иначе като прочетох за река и мостчета се сетих за Бъкстон, където минава Боянска река и там минавах скоро, има и едно Фантастико по пътя посока бул. България, облагородено е.

Петното, което гледам е изцяло равнинно, в квадрата Войводина могила, Арбанаси, Евлия Челеби и Никола Петков.
Разстоянието до Борис е около 300 до 400 метра.
Както писах и преди, единствено информацията за кучета ме притеснява.
Откъм транспорт не виждам проблем колкото и да го мисля - от едната страна е 5цата, от другата има 2 автобуса за да не е само трамвая, по Никола Петков, който е относително близо има още рейсове.
В този район има предимно блокове, не къщи и няколко парцела със запуснати промишлени постройки, които са апетитни и би следвало да бъдат застроени с комплекси. Което не пречи да е куче-шумно от къщите по баира нагоре.

Точно в Бъкстон на улицата с Боянската река гледах имот наскоро... Честно казано значително по-шумно и натоварено, отколкото там, където съм в момента в центъра. Настроени са някакви огромни бизнес сгради, гледка и въздух нула, а усещането ми е, че съм в гето тип Манастирски ливади.
Друго търся...

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 02:44 от kodbg

# 159

Аха... То във всички общини из България местните данъци са еднакви.           Smile
Питам, защото има разлика.

# 160
Проблемът с кучетата хич не е за подценяване. Преди години на моя приятелка съседа беше зверски убит в Малинова долина, бездомна глутница. Беше голям шок за момичето и много страхове, само с такси или придружител от входа, което не е живот. Недай Боже да имаш дете в такъв район не мога да си представя живот без соц контакти с приятели свободно. Например големият син има компании от 2-3 клас и се движи сам в района лятото го няма целия ден и привечер, много социални са и старите райони с инфраст предразполагат

# 161
Добре де, защо никой не взема мерки срвщу тея кучета... ожщо държавен проблем е това вече.

# 162
Те в центъра на София разхождат безконтролно огромни песове без намордник и каишка, а какво ли остава за по-крайните квартали.

# 163
Проблемът с кучетата хич не е за подценяване.
Конкретно разглеждания от мен район не мисля, че има проблем от подобен характер. Два пъти се разхождах привечер, почитам и ФБ групи на живеещите там.
Та не мисля, че говорим за бездомни кучета, такива аз не видях, не прочетох и някой в дискусиите в социалката да споменава. А за домашни кучета в дворове, които вдигат джабула нощно време.

# 164
Добре де, защо никой не взема мерки срвщу тея кучета... ожщо държавен проблем е това вече.
Поради същата причина,поради която не взимат мерки срещу битовата престъпност (кражби и т.н.)... Казано конспиративно.

На пенсионерите където и да отидат в Европа ще им е студено зимата,защото вече са на възраст. На мен в Солун през зимата не ми беше студено в апартамента на един приятел на главната улица "Игнатия". Впрочем,в Пловдив познавам хора,които не включват отоплението през зимата.

Общи условия

Активация на акаунт