Майски бебета - 2023

• 48 704
  • 772
  •   1
Отговори
# 615
В Щерев пускат татковците.

Д-р Чавеева е в Щерев - за там не знам как е, но ако имате предвид Чачева в Надежда там не пускат татковци.
Момичета тези който са ходили при др.Чавеева в Надежда пускат ли татковците мен ме викат сутринта да ми вземат кръв за да може до 13ч.да стане излезването и да се направи ехографския преглед?

# 616
А някоя от вас може ли да ми каже кръвните изследвания от ранния БХС
в Надежда след колко време излизат?
Вече цяла седмица тръпна в очакване и все още ми е притеснено

# 617
Момичета тези който са ходили при др.Чавеева в Надежда пускат ли татковците мен ме викат сутринта да ми вземат кръв за да може до 13ч.да стане излезването и да се направи ехографския преглед?
Бях при Чевеева  без таткото, но уж ,че пускат.

# 618
На мен ми казаха, че като излязат кръвните ще ми звъннат САМО ако има проблем. При Чачева ходих, нито парола за проверка ми дадоха, нито нищо. За съжаление ми звъннаха точно 1 седмица по-късно, че заради кръвните ми се повишава риска за Даун и е добре да направя Пренатест. Аз вече самосиндикално си бях решила и пуснала и всичко беше нормално. Докторката и тя се успокои и ми каза в такъв случай да се запиша на морфология 20-23 седмица.

# 619
Здравейте! Досега не съм писала в темата, но ви следя почти от самото начало. В 12+6 седмица съм. Записвам се в темата с отговор:
Аз също бях на БХС в Надежда миналата седмица и за жалост ми се обадиха точно на седмия ден, че нивата на хормоните са ми ниски, което увеличава риска от тризомия 18 въпреки добрата морфология на бебето и възрастта ми (26 г). Докторката ми спомена Пренатест като вариант (това е единствения неинвазивен пренатален тест, който правят в Надежда) и днес ходих да си направя. Мисълта ми е, че може би щом не са Ви се обадили 1 седмица нямате повод за притеснение. Може да отидете да си вземете резултатите, ако много Ви притесняват, може би на регистратура могат да Ви ги принтират. Днес като бях и видях зад регистратурата една папка с надпис БХС.

# 620
Здравейте, мами.

Има ли такива от вас, които вече са излезли в болничен и се чудят как да почнат да изкарват пари докато са си вкъщи пред телефон или лаптоп?

Гледам, чета и нищо не ми идва..а така като не правя нищо, а вече съм по- добре .. имам чувството, че ще полудея.

Приемам идеи.

# 621
Здравейте, мами.

Има ли такива от вас, които вече са излезли в болничен и се чудят как да почнат да изкарват пари докато са си вкъщи пред телефон или лаптоп?

Гледам, чета и нищо не ми идва..а така като не правя нищо, а вече съм по- добре .. имам чувството, че ще полудея.

Приемам идеи.
Аз съм така ще св радвам на идей

# 622
  • София
Здравейте, бъдещи мами. От известно време ви следя, но за първи път пиша. На 31 години съм, първа бременност с термин 29 Май. Досега всичко върви ок, но днес бях на първи триместър БХС и ФМ в Щерев и не успяхме хубаво да видим ностната кост. Лекарката даже ме кара да излизам, да се разхождам, да катеря стълби, да се въртя  и тн. за да застане бебето в по-добра позиция. Всички останали показатели изглеждаха добре. Каза ми, че в 11та седмица и 3 дни може още да се формира, защото е преди 12-та седмица, или да не се вижда добре на ехографа заради позицията. Вместо това ми брои прегледа като безплатна консултация и препоръча да се видим пак в 13та седмица, силно се надявам тогава да се видят костици...

Та сега ще чакам до следващия преглед и вече резултати от БХС след това. Уж се опитвам да не го мисля, но междувремено ми е любопитно... някой друг да е имал подобен казус при ранен скрийнинг? Има ли нещо, което да мога да направя за всеки случай като прием на витамини или определени храни, примерно повече калций, витамин Д , за да спомогне за растежа? Притесних се, но се надявам просто да съм отишла прекалено рано.

# 623
Здравейте, позволявате ли си да пиете кафе?
Аз не че съм голяма кафеджийка, но един-два пъти в седмицата пия мляко с кафе(нес или обикновено). 
Та тъй като това то отчитам по скоро като НЕпиене,пък и мисля,че имаше противоречие по въпроса, питам и вас.

# 624
Аз не че съм голяма кафеджийка, но един-два пъти в седмицата пия мляко с кафе(нес или обикновено). 
Та тъй като това то отчитам по скоро като НЕпиене,пък и мисля,че имаше противоречие по въпроса, питам и вас.
Аз пия по две безкофеинови на ден. Понякога като съм в офиса и няма безкофеиново, пия и по 1 нормално.
 Гледала съм границите за кофеин на ден и по 1 няма проблем по принцип.
Само да се внимава да не се комбинира с шоколад, кола и тн в които също има кофеин.

# 625
Аз пия по две безкофеинови на ден. Понякога като съм в офиса и няма безкофеиново, пия и по 1 нормално.
Само да се внимава да не се комбинира с шоколад, кола и тн в които също има кофеин.

Аз откакто съм бременна не ми се пие кафе. В началото на бременността ми се гадеше от кафе дори. Сега си позволявам да си пийна кафенце веднъж седмично, ако ми се допие.

# 626

Аз откакто съм бременна не ми се пие кафе. В началото на бременността ми се гадеше от кафе дори. Сега си позволявам да си пийна кафенце веднъж седмично, ако ми се допие.

Аз го спрях в началото по натурален начин, защото ми се гадеше и нямах желание да пия. Иначе знам, че много бременни си пият по едно на ден и не е проблем. Сега като ми се допие не чувствам вина да пия, обикновено го пия с мляко и по-слабичко.

# 627
Пия по 1 сутрин, защото съм с ниско кръвно и ако не пия ходя замаяна цял ден.

# 628
Много рядко пия кафе, по същата причина по която и другите момичета. Исках да попитам как сте с гаденето вече? Аз мислех че отшумява, но за съжаление днес се върнах няколко дни назад, от леглото станах и повърнах и по-лошото е че продължава и сега в офиса.

# 629
Много рядко пия кафе, по същата причина по която и другите момичета. Исках да попитам как сте с гаденето вече? Аз мислех че отшумява, но за съжаление днес се върнах няколко дни назад, от леглото станах и повърнах и по-лошото е че продължава и сега в офиса.

При мен след боледуване от ковид в 11 гс когато не се чувствах добре и без друго , сега съм 13гс. вече нямам никакво гадене. А беше много тежко допреди това.

Общи условия

Активация на акаунт