Майски бебета - 2023

• 48 969
  • 772
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте бъдещи и настоящи майчета. Имам един въпрос,аз съм от юнските мами, но може и по рано ако съм със секцио да се роди. Това ми е трета бременност, първата завърши неуспешно и малкоя почина, втората родих близнаци и сега забременях, но преди малко ходих на АГ и ме наплаши. Трябвало да го махна, защоти съм го носела ниско, точно в началото щ, ще приложа и снимка.Пия дуфастон 3 х 1 и но шпа. Моля Ви дайде мнение какво да правя, каза ми и че ако започнела плацентата да се развива там била рискова бременност.....
Според мен потърсете още едно - две мнения.  Успех пожелавам!🍀🍀🍀

# 331
В абсолютно идентична ситуация съм сега. Аз си бях на терапия и преди да забременея, в началото ТСХ ми беше 1.5 - идеално. 4 седмици по-късно повторих изследването и беше 0.5. Ендокринологът ми обясни, че hcg има стимулиращ ефект върху щитовидната жлеза, също като TSH. Оттам идва спада в ТСХ, но важното е другите два хормона да са по-скоро към горната граница, а моите са, следователно няма за какво да се притеснявам. Не ми е променял дозата изобщо.
Здравейте отново от мен. Утре имам час за ендокринолог, но ще ми е полезно да чуя и ваши мнения - преди месец ТСХ ми беше 2,74 заради което почнах да пия по 50мг Еутирокс и днес вече е 0,759. Дали е много ниска стойността вече, има ли минимум под който не трябва да падаме през бременността?
Също така съм с инсулинова резистентност и захарта ми преди месец беше 4,60, а днес е 4 след като спрях метформин и внимавам с храненето.
Ще съм благодарна, ако резултатите ви говорят нещо и можете да ме успокоите дали са добре като цяло.

# 332
В абсолютно идентична ситуация съм сега. Аз си бях на терапия и преди да забременея, в началото ТСХ ми беше 1.5 - идеално. 4 седмици по-късно повторих изследването и беше 0.5. Ендокринологът ми обясни, че hcg има стимулиращ ефект върху щитовидната жлеза, също като TSH. Оттам идва спада в ТСХ, но важното е другите два хормона да са по-скоро към горната граница, а моите са, следователно няма за какво да се притеснявам. Не ми е променял дозата изобщо.
Здравейте отново от мен. Утре имам час за ендокринолог, но ще ми е полезно да чуя и ваши мнения - преди месец ТСХ ми беше 2,74 заради което почнах да пия по 50мг Еутирокс и днес вече е 0,759. Дали е много ниска стойността вече, има ли минимум под който не трябва да падаме през бременността?
Също така съм с инсулинова резистентност и захарта ми преди месец беше 4,60, а днес е 4 след като спрях метформин и внимавам с храненето.
Ще съм благодарна, ако резултатите ви говорят нещо и можете да ме успокоите дали са добре като цяло.

И на мен тсх ми беше 2. 1 преди бременност, след това стана 0.65,ендокринолог ми остави дозата дозата 1 таблетка 25 мг дневно, бяхме я повишили на 35 дневно преди това .

# 333
Моичета притеснена съм. Не се бях замисляла за нормата на хормоните, не знам и докторката колко ги видя. ТSH ми е 2.29, а FT4 - 12.20. Уж по стойности като гледам са нормални. Как мислите Вие?

# 334
За бременност ТСХ трябва да е под 2. Не се притеснявай изобщо, ендокринологът ще ти даде малко еутирокс и нещата ще са в границите.

# 335
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Здравейте, бързо да се оправят болните!
Вкъщи детето също лепна нещо и се лекува, дано ми се размине на мен.
Аз съм в 8+2 г.с. и гаденето е непоносимо.
С предната бременност нямам спомен за толкова интензивно гадене по цял ден.
Съответно ми се ядат само тестени неща Sad
Още работя, но за щастие вече от вкъщи.

Записах час за БХС при д-р Чачева на 4 ноември и започнах да се следя при д-р Михайлович, който ми изписа Вомитусхийл и Антиметил за гаденето. Помагат малко, но Антиметила е 12 дъвчащи бонбонки за 12 лв, свършва за 3-4 дни 😄
Някой друг, следящ се в Надежда и при кой лекар?

Аз ходих на преглед при д-в Ташков, но в частния му кабинет, разбрахме се в 12г.с. да се запиша в Надежда за средния пакет за проследяване на бременност. Иначе имам записан час за д-л Чачева за 05.11 в Надежда за БХС.

# 336
Не се натоварвай излишно - не са ти с огромни отклонения резултатите, но с подобни резултати на бременни обичайно се изписва терапия. Просто се консултирай скоро с ендокринолог, а ако вече си и не ти е назначил терапия с тези резултати - потърси и второ мнение. 
Моичета притеснена съм. Не се бях замисляла за нормата на хормоните, не знам и докторката колко ги видя. ТSH ми е 2.29, а FT4 - 12.20. Уж по стойности като гледам са нормални. Как мислите Вие?

# 337
Здравейте!! На 26 години съм в  7г.с първа бременност,от две седмици насам имам силно гадене,трудно ми се хапва нещо,стомаха ми бълбука сутрин като локомотив😂😂Диария,общо взето се чувствам много отпаднала.От малък град съм ходя да се следя при др.Дойчиновски във Вита.Успех на всички!

# 338
Здравейте бременна съм в 6 г.с. и 4 дни  вчера бяхме на преглед трябва да съм от днес в 7 седмица но се надявам 3 дни да не са проблем имаме и пулсации имам 2 предишни загуби и съм в адски паника иначе термина ми излиза 31.05
Тъй като съм малко психо се зачудих да пусна ли чхг че много св притесних с тия 3 дни изоставане

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 12:00 от vikinci

# 339
Добре дошли на новите момичета! При мен нещата с гаденето се засилиха...Нищо не ми се яде. В 4 часа през нощта ставах да повръщам. Слава богу не повръщам много, но постоянно ми се гади, дори вечер се засилва. Утре влизам в 11 седмица, дано още 2-3 седмици макс продължи това чудо.

# 340
Добре дошли на новите момичета! При мен нещата с гаденето се засилиха...Нищо не ми се яде. В 4 часа през нощта ставах да повръщам. Слава богу не повръщам много, но постоянно ми се гади, дори вечер се засилва. Утре влизам в 11 седмица, дано още 2-3 седмици макс продължи това чудо.
Аз имам болки само в гърците гадене от време на време чак се притеснявам защо нямам симптоми вкарвам си параноя веднага че ще изгубя бебето щом нямам

# 341
Това с гаденето е много гадно,писах на доктора и ми изписа капки и леко се чувствам по-добре,но пак не ми се яде нищо..надявам се периода да отмине

# 342
Аз също нямам никакви оплаквания освен леко напрежение в гърдите, но вече на четири прегледа всичко е наред и се развива добре. Не се притеснявай!

[/quote]
Аз имам болки само в гърците гадене от време на време чак се притеснявам защо нямам симптоми вкарвам си параноя веднага че ще изгубя бебето щом нямам
[/quote]

# 343
Аз също нямам никакви оплаквания освен леко напрежение в гърдите, но вече на четири прегледа всичко е наред и се развива добре. Не се притеснявай!

[/quote]
[/quote] По-добре да нямаш симптоми,всичко е до организъм не се притеснявай.Винаги си мислим нещо лошо да не се случи това е факт,но трябва да мислим по позитивно,че всичко ще бъде наред ❤

# 344
Ох и аз една седмица ми беше зле, свалих 2 кила и от два дни се чувствам добре. На преглед в четвъртък да чуем вече сърчицето. В 8 седмица съм.

Общи условия

Активация на акаунт