💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 2 (05.09 - 11.09)

• 67 755
  • 1 615
  •   1
Отговори
# 1 440
  • София
Днес коментирах епизода "на живо" с една приятелка, всъщност, тя и приятелят ѝ са единствените хора от обкръжението ми, които гледат "Игри на волята". Sob За сметка на това, в метрото и тази и миналата година чувам хора, повечето - тийнейджъри, да обсъждат "Фермата", може би наистина е по-гледаното предаване, все пак вече осем години култивира аудитория.

След тази кратка пледоария идва не толкова краткият ми коментар за епизода. Ще започна с единствената сцена с Жени, която ни показаха, почивка за зрителя днес. Та, Жени каза нещо, което е истина не просто за това, а за всяко риалити, в което участниците се състезават за награда/победа. Чела съм същата сентенция във всяка една риалити тема в този форум, понякога представена като въпрос/молба "Защо жените в тези предавания никога не се подкрепят?" Smile Мъжете винаги ще се подкрепят, и това се нарича "мъжка игра". Когато жените се съюзят - биват осъждани. Доказателства - много (Зоран и Борислава в последния сезон на "Survivor"?), затова има две победителки - жени в спортни/приключенски предавания в България. Пример за това е дори елиминацията на Илина днес, никой не я е изолирал, тя сама реши да го направи, отдавам го на това, че изобщо не беше мотивирана да остане в играта. Ако беше станала част от коалицията на Жените, може би нямаше да е първата елиминирана. Женските коалиции по принцип са адмирирани от зрителите, просто защото в 90% от случаите са фикционални, а и трябва да е на лице условието въпросните жени да са харесвани. Smile

Харесаха ми думите на Алекса, с които прекъсна размислите за компромиси на Елина, които почти съм сигурна, че щяха да приключат с някакъв вид 'internalized misogyny', и обясни как всъщност Елица е тази, която е направила повече компромиси от необходимото, въпреки постиженията си и живота, който е водила преди да го срещне.

Преминавам към Куков, първоначално ме накара да забравя за малко визитката на Генчо и дори да го съжаля, тъй като го дискриминира заради диалекта му, слава Богу, синхроните на Куков приключиха и Генчо се включи на живо да ми напомни, че не е особен почитател на жените и че е работил с много отбори от жени... т.е. има опит с тези толкова трудни за разбиране същества. Съзирайки Аспарух и Звезделина, налягали около него и гледайки със същия разбиращ поглед... почти можех да видя една мисъл да съществува в три отделни тела. Прелест.

Любовната история между Цветан и Виктория става сравнително неудобна за гледане, поне за мен, защото я възприемам като история за несподелената любов. Даже сърцето с маркер беше яростно затрито в края на епизода. Сигурна съм, че продуцентите обаче ликуват. Заплахите на Виктория ми напомниха много на заплахите на Тодор от втори сезон при неговата номинация, в шоу с елемент на номиниране. Звучат и изглеждат еднакво грозно, без значение дали идват от мъж или жена. В същия ред на мисли - след като участничките от племето на Супергероите се завърнаха в Резиденцията, кой ги посрещна с доза непотърсена мъдрост? Най-шумният участник, който арената някога е чувала - Велислава. Ако аз видя Виктория да се завръща в настроението, в което се завърна след загубата, последното нещо, което бих направила, е да започна да я успокоявам.

Идеята за първата битка в епизода ми се стори посредствена. Отново призовавам хонорарът за втори водещ да бъде вложен в реквизит. Битката изглеждаше като излязла от видео урок в стил "Направи си сам". Балони и гуми. Предположих още в анкетата вчера, че ще се спасят Филип и Александра. Александра, Мануела и Илиян ми стават все по-симпатични с всяка заплаха по техен адрес, заплахи, които водещият аплодира, между другото. Юлиян Круз ме разсмя с думите "Аз мотивирах Илина да се справи добре." Trollface Втората битка ми напомни на тази между Мани и Елия миналата година, в която единият участник изобщо не участваше. Предимството беше смешно, няма да коментирам избора на битка - това са рисковете на предаването, а и аз миналата година се радвах, когато Елизабет загуби от Кремена, а отново бяха неравностойни по ръст и килограми, така че, ще си замълча. Но въпросната битка между Камелия и Елизабет поне създаде напрежение, тази може да бъде сравнена с финала между Борислав и Милен през 2020 г., когато Милен завърши трасето сам.

И един въпрос: грошове досега не се ли получаваха само след елиминационните, а не след битките за спасение? Защо се очаква Филип, или който и да е друг, да получи грошове от битка за спасение?

Бонус:
Виктория пред Александра: Отиваме двете [на битка] и се връщаме двете. Heart
Виктория зад кадър: Не знам що за спортист е Александра?! Trollface

Още един:
Димо към Илина: Би се до последно, но най-накрая беше победена.

На края... на първата снимачна седмица.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 04:18 от La Vikinga

# 1 441
  • София
Не беше ли Кремена с Елизабет?

# 1 442
  • София
Не беше ли Кремена с Елизабет?
Да - моя грешка, всъщност май няма участничка на име Камелия. Sweat Smile
Виктория има проблем с издръжливостта.
И с гнева. Sweat
Хора, спрете се моля ви се! "противняка"
Страшен хейт е последните 20-30 страници. Не се търпи....
Тук сме, за да коментираме и се забавляваме, не да мразим!
Огромна разлика с темите на "Сървайвър", и според мен няма общо толкова с коментиращите, защото много от нас приъстват в темите и на двете риалитита. Смятам, че идва от съдържанието, което ни предоставя продукцията на Тупарев, което почти винаги предразполага именно към подобни нагласи и коментари. Монтажът е повече от тенденциозен и пристрастията на зрителите винаги излизат на яве, било то негативни или позитивни. Миналата година аз нямах фаворит, така че на преден план бяха моите негативни пристрастни коментари, тази съм по-положителна.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 10:10 от La Vikinga

# 1 443
  • София
Винаги са давали 50 гроша на победителя в номинационната битка между четирима.
Или са го променили този сезон или са забравили. Ще видим в понеделник дали все пак Фифо няма да цъфне с 50 гроша.

# 1 444
  • earth
При помпата, с правилна техника - приклякване и използване на тежестта си, ръстът не е проблем.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 14:50 от morisay

# 1 445
Да си призная симпатизирах на Вики - Пушката, до вчера !
Вчера се озадачих, беше като подменен човек, такива мутро-барок приказки 🙄 получава страйк от  мен.
Сама се прецака в играта - колко по лесно беше да помпа с приклякане, а не изправена ..после орева орталъка колко била висока .не моме тъпа беше, да беше погледнала помпането на Филип.

Градинарят ми се изкачи в топ 3 на нехаресваните - нареди се до Джаферката, и модел "уонаби" Илианката.

# 1 446
Заради нерегламентираните правила и нагласени битки реших да не следя подробно този сезон. Хвърлям поглед само на игрите и какво да видя - волейболистката заплашва със саморазправа и изведнъж се “пада” удобна за нея игра. От спечеленото предимство нямаше никакво значение, каква изненада. Нищо не се е променило от предния сезон. Отново гледаме биг брадър с елементи на състезание.
Единственото, заради което се загледах е Фейгин. Гледала съм интервюта с нея, появявала се е и в мастър шеф. Много скромна и чаровна. Голяма изненада за мен е какво прави в подобно предаване, сигурно хонорара не е лош. Тук направо ще я схрускат.
Защо Фейгин я няма в анкетата? Има случайно избрани от участниците.

# 1 447
  • София
Аз лично не видях нищо лошо в това, което искаше Куков, да видят плюсове и минуси, за да могат да се разпределят после добре в игрите. Иначе не е изпъкнал кой знае колко като капитан, а пък и да говори точно обратното, че две победи имали. Има отбора, който страшно тъпо си замълча докато двамата говореха.

# 1 448
Аз не виждам, как Виктория ще си отмъщава на тези, които я номинираха?
Ако всички, освен Цецо, са против нея, тя пак ще бъде на номинации. Или тя трябва да привлече още хора на своя страна.

# 1 449
В пледоарията на Куков не ме дразни това, че искаше да направят анализ, което е добре. В усилието си да изглежда интелигентен вкара серия чуждици като feedback, които може за Генчо дори да не са известни какво значат. Ненавиждам да се говори на български с английски думички. Още  повече като ландшафтен градинар надали Куков работи ежедневно на английски език. Ако беше задал въпроса ясно- "Ако искате за поговорим кой как се чувстваше в днешната игра и къде можехме да сме по- добри?" можеше пак да му се дръпнат, че са изморени и искат тишина, но без да ескалира така разговора. Илина трябва да е доволна от представянето си. Много ми харесва момичето при сините, което винаги се опитва да ги успокои, когато е напрегнато, или да ги нахъса при игра. За "номинирането" на Илиян или Вики- зависи кой ще е капитан и къде ще отидат гласовете на Коко, Гого и Велислава. Като нищо Илиян и Фейгин пак могат да са на пангара, а даже и Мани, която Виктория открито заяви като мишена.

# 1 450
  • София
Да и аз не разбирам как ще отмъщава. Тя все пак има и грошове. Въпросът е и как ще се отрази на отборната игра това част от участниците да ги е "страх" от Вики.

# 1 451
Здравейте, мисля си следното- няма да бързат с резервите от понеделник, може да сложат един човек на битка два пъти да изпълнява задача ако не е силова и когато отпадне поне втори, да вкарат двама в съответно два отбора, за да има някакъв избор и съревнование, знам ли- например спечелилият отбор да си избира резерва.. Но това са само размисли.
Не се отказвам от Виктория и качествата й заради по- грубото й поведение вчера, но определено на моменти прекали.

# 1 452
Накратко:  Срещнаха се две неприятни, победи и се върна доста по-неприятната.
Толкова ми е неприятна, че Жени, Куко и Илко ѝ дишат прахта далеч назад.

Мани всъщност носи хубавото име Мануела. Защо избраха да ѝ викат Мани?  Риторичен въпрос.
Някой писа че била лесно манипулируема. Де да видим. Може и да не е.

... но Мани ми прилича на Нина Добрев, особено като е с вързана коса.
ДА!!!

Ето индикаторът за качество на епизод 7
Въпросите отразяват точно критиките които четем тук.

https://www.surveymonkey.com/r/FHTZMNY

# 1 453
Женя ме ядосва много. Откакто Фифо е при тях постоянно го обвинява за щяло и нещяло. Иначе снощи съм изненадана от Алекс, много добро представяне на битката за спасение. Има потенциал в нея, само да не се увърта около Мани и Илиян и всичко ще е топ.

# 1 454
  • SF
Аз не виждам, как Виктория ще си отмъщава на тези, които я номинираха?
Ако всички, освен Цецо, са против нея, тя пак ще бъде на номинации. Или тя трябва да привлече още хора на своя страна.

Това бяха приказки от изпуснати нерви. Качи й се адреналинът и започна да говори глупости. В такива моменти, както и ако се натаралянкаме или когато остареем, много си личи какви сме.
В тази игра тичаш, скачаш, плуваш, номинираш...
Тя кого номинира? - все едно този човек да застане пред нея и да я побърка. Тя утре ще номинира друг - и той ли ще я побърква?
В играта няма условие, преди номинации да застанеш и да кажеш "Тебе ще те номинирам!"
Но е подходящо, когато тръгнат номинациите, да правиш математика, сметки и да сменяш вота според това накъде са тръгнали нещата.
Ако виждам, че съм наравно с някой друг и номинирам последна, ще дам вота си за този с равния резултат, а не за играч, на когото преди съвета съм му казала "Тебе ще те номинирам! Не те харесвам!" и така да си попилея гласа, и да разчитам влюбеният капитан да избира обективно, защото Игри на волята!!!!, чест, достойнство, татаратата-та...

Ако нямаше нужда от тези съвети и разговорите на съвети, щяха да им дават по едно листче и всеки да си пише за кого е мислел да си го номинира.

Друг въпрос е, че "Тебе ще те номинирам, защото не те харесвам!" след шести клас вече не се говори така.

Общи условия

Активация на акаунт