Къванч Татлъту 💙- Yakamoz S-245/ минали и бъдещи проекти, партньори-103

• 34 778
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Айре Heart Eyes благодаря за споделеното! Kiss Значи е сигурно вече участието на Есра, супер! Ще ми е интересно да видя за какво я харесваш толкова, нищо не съм гледала с нея, а като външност ми е хубава жена и толкова.
Скрит текст:
Точно заради това помолих Пепи да ми пише на лични, не в темата, аз пък не съм чела и ми е любопитно кои са Smiley
Новичка! Heart И с нова татуировка Thinking

# 601
Фенче Kissing Heart
аз съм я гледала много малко...Wink
мм Башак ни радва
още една,  играе си с малчо Heart
🧿

Последна редакция: сб, 03 дек 2022, 11:48 от Airra

# 602
Привет, момичета 🤗🤗🤗

И аз

Като момченце е тук. Прелест.
И колко нови татуировки.
Курт Ефе ефекта и върху двамата е невероятен.

# 603
Айре Heart Eyes да! Много е сладък тук и се вижда ръчичката на Ефенцето  Heart

Пепи, той мечтаеше за това щастие отдавна, не се съмнявам, че прекарва всяка свободна минута с детенцето си Heart

# 604
Здравейте Благодаря за споделеното
Много хубав татко Прекрасно жилище

https://www.instagram.com/p/ClrHeFvo6Yf/

https://www.instagram.com/p/ClrK_kgq7EL/

https://www.instagram.com/p/Clod37XLE0w/

Последна редакция: сб, 03 дек 2022, 12:13 от dterziiska

# 605
Здравейте! Green Heart

Айра, благодаря за статията за Къванч и кучетата, беше ми интересно.
Фенче, Айра, Пепи, Терзи – за снимките. Малко ръчичка на Курт Ефе, а Къванч много е напреднал с татуировките.
Пак трябва да измисляме какво е искал да каже. Grinning

Станах рано и исках да пиша за „Дръзки и красиви“, но тоалетът на Берен не излиза от съзнанието ми. Тези тоалети се създават, разбира се, не за да бъдат анализирани, а за да правят някакво красиво внушение. Вчера обаче не можах да разбера какво ми „говори“ тази рокля, освен да е красива.
И, най-напред тръгнах по змията – дръжката на чантичката. Порових за изображения в търсене на нещо близко до апликациите на кръста. И стигнах до една изложба, представяща изкуството на австралийските аборигени и станала много актуална, защото по времето на изложбата, започнаха големите горски пожари, а за пожари става дума и в Австралия. Идеята на изложбата е да представи „…културният пейзаж на аборигените, които виждат себе си като част от този пейзаж и страната, а не като негови господари“, идея насочваща към единство на човек и природа. Там видях почти пряк паралел, затова я посочвам. Иначе идеята човек – природа присъства на много места.
Може би такава идея има и в тази рокля: растителните апликации на корема на жената, змията в ръка – жената като земята, неразделна част от природния свят? Не е ли в тази принадлежност и идеята за специалния дар на Атие - да носи в себе си природното и да чува неговия глас?
Във всички случаи става дума за тревога на хората по целия свят, затова и конкретните паралели не са толкова важни. Важното е човек да не забравя, че е част от природата, така разбирам сега този тоалет.

За изложбата:
https://www.fr.de/kultur/kunst/aborigine-kunst-feuer-werkzeug-13439967.html
и превод с гугъл, ако някой има интерес:
Скрит текст:
Аборигенско изкуство: Когато огънят беше инструмент.

От: Сузане Ленц

Изложба на изкуството на аборигените в Берлин става все по-актуална в резултат на горските пожари.

В Австралия също има добър огън. Cool Burns го наричат. Хладният огън тлее в храсталака, в продължение на хилядолетия аборигените са го засаждали умишлено, за да насърчат природата да се регенерира, за да разпалят по-големите пожари. Огънят беше инструмент, като кирката или лопатата. Даваше живот на страната, вместо да я унищожава, лекуваше, вместо да руши. Използвайки речен пясък, мастило от дървесна кора и акрилни бои, местната австралийска художничка Треана Хам е нарисувала жени от племето Йорта Йорта, които събират храна за храсти и лекарства за храсти след такъв пожар. Те стоят изправени на брега на река Дунгала, която сякаш се държи в ръцете на предците.

Изображението е част от изложбата „Изкуството да лекуваш – австралийската местна храстова медицина“, която в момента е изложена в Медицинския исторически музей Шарите, придобита от университета в Мелбърн. Заради горските пожари в Австралия той придоби неочаквана актуалност. Той показва какво все още гори в Австралия, освен хората, безбройните животни и жилищата: това е културният пейзаж на аборигените, които виждат себе си като част от този пейзаж и страната, а не като негови господари. Това е култура, която съществува само в зачатъци. Брус Чатуин описа трагично изкоренените в книгата си „Пътеки на мечти“.

Картините в изложбата са произведения на изкуството и същевременно служат за съхранение и предаване на знания. Преди всичко те представляват дълбоките познания за растителния живот на тези първи народи, както аборигените все повече наричат себе си, тяхната интимна връзка с природата. Австралийският учен Марсия Лангтън пише в каталога на изложбата, че тази връзка включва представи за съюза на човека и земята, които са трудни за разбиране. Но дълбоката пропаст между западната и местната перспектива се усеща в самата изложба.

Цветните снимки от Австралия висят в средата на стаята за подготовка. Болните органи, които могат да се видят тук, разкриват западна научна представа за организма, докато изображенията на трева и плодове се отнасят до лечебна култура, която е не само много по-стара, но и много различна. Лекарите в Шарите разделиха хората на отделни части, черен дроб, бъбреци, мозък и кости, и проникнаха в тях. За хората от Първите нации всичко е едно. Едва ли някоя картина прави това по-ясно от "Snake Vine Dreaming" от Джуди Напангарди Уотсън. Змийската трева, изрисувана на яркожълт фон, е свещено и лечебно растение. Използва се в церемонии, като лек за главоболие, а самото растение има участие в създаването на земята.

Желая ви хубави почивни дни! Christmas Tree

# 606
# 607
  • AMS

Привет, мили дружки!!! Благодаря ви за споделеното!!!
Е, само да напише някой, че няма новини за Къванч, и те се изсипват.
Много хубав интериор на жилището. Загледах се в картините.
А трите златни пеперуди на Къванч са върхът!!!
Представям си удоволствието, което изпитва Башак, като дизайнер.
А най-голямото удоволствие на Къванч е забавленията му с Курт Ефе.

Много нови татута и в нов стил.
Не се вижда всичко, но ми се струва,
че едното изображение е Марс.
А надписът на тениската също е интересен.

Признавам, че съм доволна този път от Кенан и то много.
Каза и на света със сълзи в очите - Много те обичам.
Чакан публичен жест от доста отдавна.
Сега вече видях, че Берен е щастлива!

Дано не развалям атмосферата в темата,
но ми се струват, че са доста подробностите за Берен.
Затова последно пиша тук за нея,
освен ако не е свързано с Последното ... 
За равновесие добавям Туба >>>

И Фарах >>>

Приятно, дружки!!!

# 608
https://www.instagram.com/reel/CltYCZxqcDZ/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Едно видео... после ще пиша повече.

# 609
Teрзи, благодаря! Kiss Страхотни снимки!
Ванче, да! Stuck Out Tongue Closed Eyes Ама не ние, журналистите Stuck Out Tongue Winking Eye
Цитат
Къванч много е напреднал с татуировките.
Пак трябва да измисляме какво е искал да каже. Grinning
Благодаря за споделеното! Kiss Винаги правиш много интересни аналогии Hands Plus1
Киво обръснат колко млад изглежда ... а тези странни бакембарди явно ги отглежда за Аслан Thinking Във всеки случай ми е много готин и така Heart С какъв любящ поглед гледа само синчето си! Heart
Тук изглежда на годините на Кузей, как го прави не зная ...

Кога ли ще ни покажат Ефе, поне в позата на Генч Thinking Явно още няма зъбки, пъзела изглежда много добре, само да видите този на нашия зъбчо Stuck Out Tongue Closed Eyes Неговия е с цифри, обаче няма една цяла, всичките ги пробва Stuck Out Tongue Winking Eye
Споделям ви да се посмеете малко с едни клипчета Smile
Скрит текст:
Възрастовата граница на фенклуба на Куин рязко започна да пада Smile Много сме , силни сме Laughing Hands Muscle Wear Crown Сетих се моя малкия син как ме караше на времето да му пускам Мама ууу, нямаше две годинки още, голямо чудене падна първия път какво иска Stuck Out Tongue Closed Eyes

Диве, благодаря за прекрасното кивче! Kiss Ще го повторя!

Значи по-често трябва да се оплакваме, Башак ни чува Smile
Пиши си колкото искаш за Берен, и тя има своето място в темата, интересни неща споделяте за нея, радвам се, че е щастлива. Благодаря специално за Фарах, много си я харесвам!
Пепи, благодаря! Kiss
Хубава вечер, дружки! Hug

Последна редакция: сб, 03 дек 2022, 18:06 от queen_fenka

# 610
Благодаря ви, момичета за всичко споделено 😍
Ваня, наистина много интересни неща споделяш. Беше ми много интересно за изложбата. Не знам дали Берен съзнателно е избрала роклята заради това, което символизират елементите в нея или просто я е харесала, но дизайнера със сигурност е имал своето послание.
Диве, как да не обсъждаме Берен. Освен, че е партньорка на Къванч, всички чакаме с такова нетърпение филма им.
Може ли превод на надписа на тениската 😊 Ами хубави са всички партньорки на Къванч, всяка по свой си начин. Туба наистина има нещо испанско на тази фотосесия. Макар че, лично аз най-много я харесвам с къса коса. Фарах е толкова нежна. Сега се сетих, вие изгледахте ли Берген ?

Татуировката сигурно ще остане неразгадана, но пък в една група са разчели част от книжките на Курт Ефе 😜

Фени, видеата, които си качила ми напълниха душата.

Лека, момичета 🤗🤗🤗

# 611

Момичета Hug- Ваня, Терзи, Диве, Фенче, Пепи- сърдечно  благодаря за споделеното!!! Flowers Hibiscus
Минавам само да ви пожелая- хубава и спокойна неделя!! Heart Exl
Скрит текст:
нещо не съм във форма.....

............

Последна редакция: нд, 04 дек 2022, 15:17 от Airra

# 612
Привет, момичета 🤗🤗🤗

А аз неделно реших да правя коледна украса и затънах 😜

Преди малко Йозге качи някакво стори, че последния ще дойде на 15 януари. Дали няма да започнат снимките тогава? Но пък те през януари не спираха ли снимките на сериалите?🤔

Попадна ми и тази снимка от времето на КГ

Някакъв шампион по кикбокс е това. И като че ли имаше с него снимка от времето на заснемане на Телец. Та се зачудих защо са му били необходими тренировки на Къванч и за този филм.

Диве, вчера забравих...честита победа 👏

Хубава вечер, момичета 🤗🤗🤗

# 613
  • AMS

Привет, мили дружки!!!

Благодаря ви за споделеното и реакциите!!!

Колкото до формата ми - не е за описване.
Важното е Къванч да е във форма!!!

За Берен >>>
Извинявам се предварително!!!
Моля, да проявите разбиране!!!

Скрит текст:
Намирам за неуместно и най-вече неуважително да се пише
за Берен, за нейните проекти, изключая тези с Къванч, в тази тема.
Има тема за Берен, която вече подкара трета година и е на 13 страница.
Така както върви, много вероятно е да не доживея да пусна нова тема.
Тежи ми, болно ми е, че едва помръдва, а с много голям труд я направих.
Направих я защото Берен е с впечатляваща филмография,  много награди,
и не по-малко от другите създатели на чудеса заслужава.   
Неслучайно от толкова години се искаше да бъдат отново двойка с Къванч.
Неслучайно, при среща на публиката с други нейни партньори,
първо ги питат за съответната героиня на Берен.
Така, че молбата ми е, слагайте новините за Берен, споделяйте за проектите ѝ,
и задавайте въпросите си за нея в темата на Берен!!!
И още нещо мисля. Не е лесно да се пише в други теми във форума.
Но все пак трябва да преглътнем егото си
и пристрастията си в името на нашите любимци.
Според мен, така по-лесно ще намерим и кой да ни помага за преводи и ...
Редовно чета темата за Неслихан. И там Еванджелин се мъчи почти сама.
Моли дори някой да пусне пост след нея, за да може да сложи превода след това.   
Малко останахме с дълъг форумен стаж и за това смятам,
че трябва да се подкрепяме и с активност в съответните теми.
Извинете, още веднъж!!!

Кивчетата са от стария акъл на лапито ми.

За световното >>>
Скрит текст:
Най-приятният момент от мача на лалетата беше,
когато бащата Дани Блинд, който е помощник треньор,
поздрави сина Дени Блинд за вкарания гол.
За съжаление лалетата, макар да победиха, не играха добре.
До финала с тази игра едва ли ще стигнат. 
Така казаха старите лъвове в студиото.
Следващият им мач е със световен шампион.
Ако бият, след това ще се срещнат с друг световен шампион.
Баш тренетът обаче отсече сърдито - аз съм треньора.

Лека вечер, дружки!!!

# 614
Диве, ще се опитам да качвам.
Но мисля, че филма ще раздвижи нещата.
Като гледам тази вечер е вечер на Пеперудите.
Много сравнения видях с минали години, но пък се сетих за снимката от вчера. Всеки, който е получил със сигурност се гордее с това си постижение.
Лека 🤗🤗🤗
Утре кафето трябва да го направи Фени 😜аз съм първа и настъпва моя ужас със ранното ставане.

Общи условия

Активация на акаунт