Къванч Татлъту 💙- Yakamoz S-245/ минали и бъдещи проекти, партньори-103

• 34 703
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро, дружки! Hug

Благодаря ви за всичко споделено! Kiss

Пожелавам ви хубав ден и успешна нова седмица с новини! Hug

# 616

Привет и от мен в понеделник ! Blue Heart
Пепи Hug съчувствие за първата смяна...
Присъда на АЯ обраха почти всички Пеперуди, да са им честити. И Али Билгин за реж-р.
Това, което е споделила Йозге

мисля, че става на въпрос за тоя сериал по HBO- The Last of Us- някаква апокалиптична история
https://www.imdb.com/video/vi3656893721/?playlistId=tt3581920&ref_=tt_ov_vi
В началото на януари не излъчват сериали-- поне една седмица, защото тогава се подновяват договори за реклами.
за Телец, тоя треньор май е друг....

Цитат
Та се зачудих защо са му били необходими тренировки на Къванч и за този филм.
ами да повлезе във форма, сигурно ще има тупа лупа Laughing
Диве,
Скрит текст:
разбирам те за темата на Берен.......
старая се, когато имам настроение да минавам и от там.
за холандците, не се знае до къде ще стигнат, може да извадят и късмет!

Фенче Kissing Heart, на последните снимки Киво изглежда прекрасно, за изражението в очите да не говорим Heart само тоя дълъг баканбард ми е смешен и леко ужасен, въпреки, че на него му отива Wink Една рускиня го сравни с Пушкин Laughing

...............................
сериала с Елчин има и бг. превод
Стикмен - епизод 1 #МБсткмн
👉 https://ok.ru/video/4496165243511
👉 https://videa.hu/videok/film-animacio/1-fd!E0fBTClEbEEDlZ
👉 https://www.tokyvideo.com/video/stikmen-epizod-1

здрава и успешна седмица Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пн, 05 дек 2022, 14:31 от Airra

# 617
Айре Heart Eyes благодаря ти за споделеното! Kiss
Да, странни са бакембардите на Киво, явно ги е пуснал за ролята на Аслан, но пък дори и такива му отиват, не го загрозяват ни най - малко. Вярно е, че  напомнят тези на Пушкин, ама дано не станат рунтави като неговите все пак  Smiley
Скрит текст:

Благодаря за превода на серията на Елчин, ще я прегледам тези дни.
Днес РД ( 45 г. ) празнува Ертан, да е жив и здрав! Flowers Four Leaf Clover

Един усмивчо за хубав ден! Heart

Последна редакция: пн, 05 дек 2022, 15:43 от queen_fenka

# 618
Здравейте в понеделник! Christmas Tree

Пепи, гледах „Берген“, сега разбирам защо е станала символ на насилието над жени.

Завърших „Дръзки и красиви“ и така вече съм гледала всичко с участие на Къванч.
Дали съм станала истински фен? Grinning

Вече съм наясно и защо на постера героите са подредени точно така:

И още някои неща, както аз ги разбрах:
Действието се развива едновременно в два плана, всеки от които има своето начало по различно време, но и двата участват във финала, когато проблемите им получават разрешение.

Първият план започва с появата на Джесур в Корлудаа: върнал се е, за да търси справедливост за смъртта на своите близки и загубите на семейството, за което обвинява Тахсин: „Ще му взема всичко“. Още на входа на градчето обаче пред него се появява „съкровищницата“ на врага – дъщерята Сюхан и започва любовната история. Между търсенето на възмездие и любовта започва конкуренция, която с разкриването на миналото и опознаването на героите помежду им все повече стеснява първата и разширява линията на втората тема: любовта. Двамата противници се различават по средствата, които всеки от тях използва: Джесур и хората около него увеличават все повече тежестта на институциите и правото, а така – модернизацията на постигнатото от Хасан в Корлудаа. В крайна сметка Джесур не взима нищо от Тахсин, защото Тахсин сам му го дава в ръцете - поверява му дъщеря си и внука, а всъщност и семейството, защото и Тахсин и синът му загиват. Саможертвата на Тахсин е справедлив финал на „онази нощ“, преминала  в духа на саморазправата, с която си служи Тахсин. Тахсин и тогава, и сега е водещ, но сега жертва себе си за щастието и бъдещето на своите деца и техните деца. Друг изход няма: Джесур и Сюхан се обичат, Джесур е нужен на Сюхан и децата – това призна самият Тахсин и не позволи Джесур да стане убиец, а Ръза нищо не го спира – нито затвор, нито психиатрия. За този план може да се каже, че в него бяха разрешени всички проблеми, даде се отговор на основните въпроси и завърши с щастлив финал, свързал в едно началните врагове. Тахсин Корлудаа нарече Джесур Карахасаноолу „свой син“.

Вторият план за мен беше изненада. Не знаех, че този сериал се занимава с такава проблематиката: дом за изоставени деца и осиновяване. Едже и нейният екип от сценаристи, както и снимачният екип, са работили с добри познания и много тънка чувствителност. Лично за мен този план е същественият, той остава в съзнанието ми. Неговото начало е в детството на героите от поколението на Тахсин и Хасан и този план намира също разрешение във финала на сериала. Той е неделим от плана на възмездието, но на основата на този втори, по-дискретен план, са направени много хубави характеристики на героите и специално на Тахсин, който за мен е най-яркият образ в сериала.
Началото на този план е изоставянето на Тахсин и Хасан в дома; първият вероятно поради бедност на семейството, а за втория не разбрахме причината, възможно е тя да е друга, напр. смърт на родителите и отсъствие на близки родственици…Статутът и на двете момчета е позволявал осиновяване. Ако се съберат всички отделни моменти от сериала: детски спомени, причини за поведението на децата, а по-нататък и като възрастни, се получава една доста добра картина за състоянието на цялостната тази проблематика на това място и по това време. Осиновяването е на принципа „избор на дете за осиновяване“. Това е обратно на съвременното разбиране, което поставя детето в центъра, когато за детето се избират подходящи родители. Показани са последиците от този остарял вече подход: едно избрано и впоследствие върнато в дома дете, преживяло целия си съзнателен живот с оценката: „Ти за нищо не ставаш!“ Така всъщност бабата и дядото са направили две осиновявания, по-точно едното завършило с отказ. Споменът за този момент е отворил две линии: едната за Хасан, който е преживял едно успешно осиновяване, бил е приет като пълноправен син, чувствал се е безусловно  принадлежащ към семейството. Тук има интересни подробности: Хасан е знаел, че е осиновен, знаел е и Джесур, но това по никакъв начин не е накърнило взаимното им усещане за обща принадлежност. Хасан обаче, а след него и Джесур, не е знаел, че преди той да бъде осиновен, е бил „избран“ Тахсин; и Хасан и Джесур са мислили, че познанството между двамата е от времето на казармата. От децата на Тахсин само Корхан знае, че баща му е без корени, но дотук. Нито Корхан, нито още по-малко Сюхан знаят за това първо и отказано осиновяване. Този въпрос Тахсин изясни само с Джесур в еп. почти към финала, когато му каза, че и картините, и домът на бабата и дядото му принадлежат и трябваше да обясни това. Джесур изслуша това обяснение с мълчание. Може би едва тогава Джесур разбра напълно Тахсин и двамата врагове си подадоха ръка. Каква катастрофа за малкото момче е бил обаче този отказ от веднъж „избран“, а после върнат, която е белязала целия му живот, знае само само Тахсин. Така двете осиновявания от семейството на бабата и дядото, едното от които завършило с отказ от детето, вървят успоредно през времето, защото Тахсин не е могъл да забрави началото и той е подчинявал действията си нататък на чувствата от този начален момент. В един друг много хубав разговор по повод отношението на Тахсин към Корхан бащата говори за обещанието, което родителите дават на своите деца и което те трябва да спазят: Корхан е дошъл нежелан на този свят, но Тахсин се е оженил за бременната майка и сам е бил нещастен, докато на самия него му е било обещано, но обещанието не е било спазено. На финала двете осиновявания – първото отказано, също се събират в едно семейство. По този начин е постигната справедливост спрямо грозното поведение на бабата и дядото в онзи начален момент.
Колко важен е кръгът от тези въпроси за създателите на сериала личи от повторното им поставяне във връзка с Джахиде и пожеланото дете от Хюлия, а впоследствие отказано заради собствено биологично дете. В крайна сметка и с намесата на другите герои Джахиде ще бъде майка и на двете деца, която обещава да не прави разлика между свое и чуждо. Така в  подобна на ситуацията на станалото някога осиновявене, оставила зад себе си едно обидено дете, е отговорено с едно добро  съвременно решение.
Тахсин е бил буйно дете, затова е бил върнат и избран послушния Хасан. Няколко сцени илюстрират наказанията за момчето в дома на тъмно и страшно място. В паметта му трайно са останали усещането за несправедливост, вълнението при появата на автомобил в двора на дома с очакването „кой ще бъде избран“ и споменът за историята с неговия „избор“ и  връщане, последвани от избора и отвеждането на Хасан. Сдържано и много добре са заснети тези сцени, от които тръгват гневът, обидата, дали посока в живота на това малко момче. Тахсин всъщност е два пъти отхвърлен: веднъж от биологичните родители и втори път от осиновителите. Продължил да живее в дома, той се е сблъскал с всички други проблеми на това място, вкл. неглижиране, незачитане на личността на детето, злоупотреба с младите момичета, алкохол и наркотици. Хасан е стигнал до пълнолетие в дома, преживял е всичко възможно за преживяване на това място и като го е напуснал…е останал завинаги свързан с него. Историята с Адалет и нейното спасяване става, когато е сюнетът на Корхан – Тахсин вече е имал свое семейство и дете, но е продължил връзката си с дома, защитавал е децата и неслучайно домът носи неговото име. Хасан прави редовни срещи с децата, които той знае „са свикнали на разочарования от живота“. И не допусна детето на Хюлия да бъде дадено там.
Хасан е бил активно дете и е останал активен човек: превърнал е Корлудаа от камъни и пръст в цветущо градче. Да, използвал е и нередовни средства, служил си е с измама, притискал е хората, но е създавал. Не е убиец и не е предател.  Бил е почтен мъж: спасил е едно момиче от това да върви по лош път – вярно, организирано убийство, в което има саморазправа с директора – но как да потърси властта, когато назначен от нея директор продава децата? Наказали са Ръза със затвор, където той вече поел по лош път е продължил да деградира като човек – но не е ли било задължение на брата да защитава сестра си? Вместо това Ръза сам е продавал сестра си, вероятно за да си купува алкохол наркотици. Явно в дома е имало избор на лош път, по който децата са могли да тръгнат. Вместо това, Тахсин е помагал. По-нататък се е оженил за Нурхан, която не е обичал и е оставил Михрибан, но заради детето. Отношението на Адалет и Михрибан към Тахсин показва ясно какъв нежен, верен и добър човек се крие зад първия план, в който се вижда този герой. Трогателен към децата: към Сюхан, очакването на внука от Джахиде, към детето на Хюлия. Тахсин каза причината, за да не е показвал любовта си към Корхан – това дете го е разделило с голямата му любов, но може би в кроткия Корхан той да е виждал и предпочетения някога кротък Хасан. Тахсин винаги е копнял за семейство, направи няколко опита да ги събере около масата, но в крайна сметка продължението от негова страна ще бъдат Сюхан и снаха му Джахиде като майки, а бащата в семейството ще бъде Джесур. Нататък ще продължат добрите представители от семейството на  Тахсин: бебето с името на Корхан и другото – с името на майката Нурхан.
Тахсин е познавал биологичното си семейство и двамата с Адалет са се отбивали в ресторанта им всеки път, когато пътят им е минавал оттам, но няма връзка с хората от това семейство. И не е искал, вероятно защото те са го изоставили. Но фактът, че ги е открил и тайно ги посещава, издава чувствата му към тях, той има нужда от това да ги вижда дори отдалече, да измери постигнатото от него по пътя, по който са го оставили сам.  Тахсин стои здраво на земята, той знае своя корен. Тахсин е човек, който се е създал сам, въпреки крайно лошата за него житейска ситуация. Той се е доказвал през целия си живот сякаш пред тези, които решиха за него, че за нищо не става. Името свързва някога изоставеното дете, с дома за деца без родители, от една страна, а от друга, с постигнатото от него в градчето - и трите носещи фамилията Корлудаа.
За художествената страна на сериала мога да кажа, че всичко ми хареса: историята, красивата любовна история, красивото място, прекрасните актьори, режисурата. Но това се вижда от всеки и не се нуждае от коментар. Стори ми се единствено излишна и дълга тази част от финала, която би трябвало да е преживяване на Сюхан по време на комата, когато тя си представя, че всичко би могло да бъде различно, ако още при пристигането Джесур се беше представил като Карахасаноолу. Не можах да разбера смисъла. Сериалът е приятен за гледане и поставя важен и винаги актуален социален проблем.

От врагове до баща и син, на когото е поверено най-ценното.

Сцената е като продължение и край на сцената от „онази нощ“. Тогава Тахсин спасява Адалет, но освен директора на дома, случайно е убит и бащата на Джесур, а Ръза е изпратен в затвора. Във финалната сцена отново главен действащ е Тахсин, сега той пак спасява - този път Джесур от това да стане убиец, но заедно с него -  дъщеря си, внука и семейството. Тахсин жертва себе си и спасява Джесур, а така връща и дълга си към Хасан.
Още в началото е трябвало Ръза като брат сам да защити сестра си, така както за сестра си се жертва Корхан.

Последна редакция: пн, 05 дек 2022, 17:00 от vanja@

# 619
Привет, момичета 🤗🤗🤗

Айре, не знам дали прилича на Пушкин, на мен ми напомни един филм с Джак Никълсън, мисля, че се казваше Вълк. Дано като почне да го лекува психоложката да се отърве от тях. Ами искам да си го гледам в цялата му прелест.
Може и друг да е треньора, да. Но наистина може да ги понатупа в това село.🤣 Пък и хубава съпруга има във филма, трябва да я пази.

Ваня, благодаря за всичко споделено 😍. Е, щом си изгледала всички филми и сериали, а и пишеш тук, фен си си отвсякъде 😍
Честно казано на мен Берген не ми допадна много. Може би имах прекалено големи очаквания, не знам, но нещо ми липсваше.
Както винаги много хубав анализ на ДК. Малко ми е трудно да се включа с анализ и аз в момента, наистина отдавна го гледах и това е повод отново да си го припомня.

Малко новини от нашето семейство.

Ще даряват по 100 Хил. турски лири издръжката на приют за кучета.

Хубава вечер, момичета 🤗🤗🤗

# 620
Добро утро, дружки! Hug

Ванче, не знам, ти ще кажеш фен ли си вече или не Smile И аз съм гледала всички сериали на Кенан И., харесвам го, но, не съм му фен Smile
Много ти благодаря за споделените размисли за ДиК! Kiss Интересни разсъждения, както винаги, съжалявам, че не сме го коментирали заедно на времето, има истини в твоите, касаещи характерите на героите, виждам, че особено си наблегнала на образът на Тахсин Корлудаа, като най-ярък според теб. За мен Тахсин също беше много интересен образ,Танер го изигра наистина много ярко, хем ме ядосваше, хем ме разсмиваше, но за мен Джесур беше най-яркият образ в този сериал, показа много лица, но всеки усеща героите по свой си начин. Ако ми позволиш, ще споделя и моето скромно мнение за Тахсин бей.
Цитат
Да, използвал е и нередовни средства, служил си е с измама, притискал е хората, но е създавал. Не е убиец и не е предател.  Бил е почтен мъж: спасил е едно момиче от това да върви по лош път – вярно, организирано убийство, в което има саморазправа с директора – но как да потърси властта, когато назначен от нея директор продава децата?
С някои неща, които си споделила за образът на Тахсин съм съгласна, действително много се отразява преживяното в детството на психиката на човек. Но, аз не мога да го оправдавам като теб заради нещастното му детство Thinking Той извърши неща, заради които, поне за мен, Тахсин е всичко друго, но не и почтен, добър човек, други възприятия имам аз за тези качества в един човек, като такъв човек мога да определя само Джесур. Да, аз добре разбирам озлоблението на Тахсин към старците / спор няма, че са постъпили отвратително с едно малко дете / но, той без никаква милост ги остави да изгорят живи, един наистина добър човек няма да има сърце да го направи, колкото и гневен да им е. Не му стигна това, ами наказа и Хасан и семейството му, които пък нямаха никаква вина за неговите преживявания в детството. Хасан го е приел като най-добър приятел в казармата, а Тахсин през цялото време е мислел само как да си отмъсти. Добре, и Хасан изчезна от животът му благодарение на Адалет, оставяйки сирак едно малко дете, Тахсин си върна всичко, което смяташе за свое, но, как да приема преследването, на което бяха подложени Фюген и Джесур, наложило да напуснат страната и дори да сменят самоличността си, за да се спасят от Тахсин, отразило се пагубно на здравето на майката. И същият този добър господин, години след случилото се в миналото най- безмилостно се опита да убие на няколко пъти същото това пораснало момче, вече мъж, дошъл, за да потърси справедливост за семейството си. Защо ???  За да не излязат наяве кирливите му ризи, които не са малко. Съжалявам, но за мен това не може да е почтен човек. Същото е, както да оправдая последващите действия на Ръза, заради това, че прекара невинен по-голямата част от живота си в затвора. Вярно, Тахсин за разлика от Ръза никога не си цапаше ръцете лично, имаше си човек за мръсната работа, заради това не беше действителния убиец, но той даваше заповедите, той насилствено вземаше имотите на хората от града, карайки копоите си да ги пребиват и богатееше все повече, той лъжеше дъщеря си най - безочливо и я манипулираше, както си иска, той се имаше за вездесъщ в този град и колеше и бесеше в него. Да, изградил е Корлудаа, но с какви средства ? С крадени. Като започна първо със смяната на ценните  картини, които семейството притежаваше, а Хасан му рисуваше копия, без да подозира нищо. И след като разбра каква е истината, пожела да се разберат защо го прави. Тогава Адалет му направи услугата да го премахне от пътя му. Грижел се за децата в сиропиталището ... да, вярно е, но за това пък не се погрижи за собственото си дете. Какво му беше виновен горкия Корхан, че той сам е направил белята на времето, която го е разделила с любимата жена ? И го унижаваше цял живот само защото не беше " силен "като него ? Да, Корхан беше добър, но слаб човек, не беше и високомерен като любимката на татко, която също доста често ме вадеше от обувките заради този неин характер, наследен от баща и. Няма по - гадно нещо за мен от това да делиш по този начин собствените си деца! И добре, че Корхан беше добряк и не завиждаше на сестра си, та имаха здрава връзка помежду си. Два пъти постъпи достойно Тахсин, когато не позволи детето на Хюлия да отиде в дом и когато попречи на Джесур да стане убиец, защото беше загубил Адалет, Салих и Корхан, и за да запази Сюхан.
Цитат
От врагове до баща и син, на когото е поверено най-ценното.
Чак толкова ... не мисля Thinking
Пепи, благодаря за споделеното! Kiss И аз ДиК съм го гледала отдавна, и въпреки, че е най-малко гледания от мен сериал на Къванч, го помня подробно. Което означава, че историята ме е докоснала, въпреки дразнещите ме неща в него - некадърната полиция, всемогъщия Ръза и др. подобни , за мен Елиф Усман окепази доста сериала след напускането на Едже.
Не, не, че Киво прилича на Пушкин, пази боже, само по бакембардите Smile Да, и на Джак Никълсън бяха подобни, права си. И аз се надявам, че няма през цялото време Аслан да е с тях Smile
Благодаря за споделеното за КБТ! Не се и съмнявам, че продължават да помагат на животните в приюта и сигурно не само в този Heart
Снимките на сериала на Алперен и Мелиса са започнали

Пожелавам ви прекрасен ден, дружки и бъдете здрави! Hug

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 09:25 от queen_fenka

# 621

Привеет! Hug
Честит Никулден! Animal Fish
Wink

Ваня Hug, благодаря за  споделеното за ДК, с интерес те прочетох! Но и аз не съм много съгласна, че доста "бял" го изкара Тахсин. А той си беше и демон и добър човек в някои отношения. Тамер Левент си изигра ролята супер. след този сериал, кариерата му се развива доста успешно!
За последната серия- и виденията които имаше Сюхан в кома-на мен пък много ми харесаха, разнообразиха финала, който се предполагаше да бъде доста мъчителен след смъртта на Корхан и раняването на Сюхан, с тези красиви и миролюбиви сцени, придадоха му един друг нюанс- леко приказен, който според мен държеше Сюхан жива.
а как ти се стори любовната история в ДК?- и там имаше много завои и емоции!
Цитат
Завърших „Дръзки и красиви“ и така вече съм гледала всичко с участие на Къванч.
Дали съм станала истински фен? Grinning
статистически да, но трябва да попиташ и сърцето си Wink
Фенче Kissing Heart
съгласна съм с твоето мнение!! Hands Plus1
Цитат
но за мен Джесур беше най-яркият образ в този сериал
Hands Plus1
Цитат
И аз съм гледала всички сериали на Кенан И
така ли? гледала ли си го като Мехмет завоевателя Wink, или пък има един сериал на Осман Синав- Диво сърце/1999/ .
Ох Алперенчо ми е малко смешен с новата си визия...Wink
забравих да ти кажа- за клипчетата с децата- колко ми бяха сладурски!! Grinning

Пепи, искрено се надявам тази визия бакенбардска на нашия- да няма общо с проектите му Hands Pray Wink
Благодаря за споделеното!

https://www.dizidoktoru.com/magazin/kivanc-tatlitug-dan-ornek-da … ranis-h29411.html
Kıvanç Tatlıtuğ, който скоро ще се завърне на екран със сериала "Aile", е сред популярните личности, известни с любовта към животните. Къванч, който често помага на животни със съпругата си Башак Дизер, за пореден път показа образцово поведение.
Твърди се, че Tatlıtuğ ще дарява 100 хиляди TL на месец за бездомни животни, докарани в Истанбул от приюти в Коня.

хубав ден!!

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 13:22 от Airra

# 622
  • AMS

Привет, мили дружки!!!
Много благодаря за интересните постове!!!

Да, ДК и на мен ми е слабост от филмогрфията на Къванч.
За малко да не се случи, или по-точно се случи изненадващо.
Къванч - Туба трябваше да снима ЧБЛ и в последния момент
Едже спаси така чаканата двойка да се осъществи.
Разбира се, че историята на Джесур и Красавицата беше в основата.

Тамер Левент най ми хареса с онова интервю пред американката след сериала.
Спомням си, че той там точно това казва, че след като Едже е напуснала,
историята и образите, и специално този на Тасин е поел в друга посока.
Избелиха го Тасин, като се казва по форумски.
За финала - да, приказка е. Такъв финал Едже нямаше да напише,
и тя го показа в другия сериал по това време - Този град ... с Керем Бюрсин.
Та за мен финалът си остава сън, а не реалност.
ДК беше номиниран за IEMMI, и Али Билгин взе наградата  на фестивала в Сеул.

Останете със здраве, дружки!!!

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 16:25 от * Diva *

# 623
Честит Никулден! Animal Fish Wine Glass
Айра, каква голяма риба!
Пепи, някакви горе-долу такива очаквания имах за филма за Берген, какъвто са го направили. Ролята му е да дава пример на жените да се борят за правата си; знам, че има успех в арабския свят. 
Пепи, Айра, Фенче, питах сърцето си и то ми каза да не се правя на интересна Grinning, защото винаги съм била фен на Къванч; фен се става дори само от един филм. Но шегата настрана,  радвам се, че успях да гледам всички продукции с негово участие.
Благодаря много за мненията ви и за дискусията, както и за хубавите илюстрации от сериала! Flowers Tulip
Обичам да чета мнения, които се различават от моето. В момента може да водя спор   с нещо, но може също така след време и след размисъл, за който дори не подозирам, че съм го водила в себе си, да си променя мнението. Има мисъл, която ни идва в момента, а има и мислене, което се нуждае от време. 
Видях и съм писала за Тахсин като почтен човек само в отношението му към жените в неговия живот и към децата – неговите и тези в дома. Не изобщо за Тахсин.
Ярък образ за мен не означава  положителен герой, а такъв, който има подчертани особености, които го отделят от другите герои и му определят специално място както в конкретния сериал, така и сред герои от други сериали. Досега не съм срещала герой с такава история. Освен това ярък не се противопоставя на главен герой, защото кой е главен определят създателите на сериала; казала са това ясно чрез заглавието.
Не оправдавам Тахсин с неговата история, а тя ми помага да го разбирам. За мен беше ключово неговото обяснение за поведението му по време на пожара. 
Още след смъртта на Адалет Тахсин се подготви за пътя си в отвъдното. Първо на нея, след това на Корхан каза да го чакат, сбогува се с Михрибан и посети гроба на Нурхан. Заедно с това в този последен момент Тахсин много бързо проглеждаше с ясен поглед към миналото и своята роля там, чувстваше вина и съвестта му трескаво работеше. Има една важна подробност: двамата с Джесур си стиснаха ръцете и заедно тръгнаха за последния бой с Ръза, когато и двамата се бяха приготвили: Джесур действаше със санитаря, а Тахсин беше организирал корабчето. Не се бяха уговорили кой ще убие Ръза, но Тахсин вече е бил взел решение, че това ще бъде той – беше уговорил човека на корабчето, който обездвижи Джесур,  беше взел взрив и беше написал писмо на Джесур. Това решение на Тахсин според мен беше в резултат на този бърз процес, който беше повлиян и от настояването на Джесур няколко месеца преди това да оставят детето в майката. Джесур  беше заразил Тахсин със своята вяра в чудото! Когато Тахсин тръгна към корабчето, Сюхан беше още в кома, според лекарите вероятността от добър изход – минимална, но въпреки това Тахсин се самовзриви заедно с Ръза. Ако Тахсин беше лош човек, при такава малка вероятност за добър изход, той би оставил Джесур да стреля, след което да отиде в затвора, а Тахсин щеше да живее без врагове, а може би и със Сюхан и внучето. Тахсин довърши това, което беше предварително решил и което е в най-голяма полза за Джесур, защото неговият живот щеше да е сигурен, докато на Сюхан и детето - евентуално. Затова обръщението „сине“ на корабчето и съдържанието на писмото поставят Джесур по отношение на Тахсин наистина в позицията на син: такава саможертва човек прави за много близок човек, за син. Това беше краят на едно голямо движение в мисленето на Тахсин, в което във времето назад имаше опити  да убие Джесур, но в крайна сметка Тахсин еволюира до саможертва. Това е развитие на образа и точно това е интересното в него.
Може би сега мога да видя някакъв по-ясен смисъл в частта фентъзи. В духа на това, което е написала Айра. Тази част започва с комата и приключва с нея. Знае се, че по време на кома части от мозъка продължават да функционират без връзка помежду си. Понякога виждаме картина, понякога чуваме диалога между Сюхан и Джесур, а същественото е, че едновременно присъстват живи и мъртви – там са Корхан и майката на Джесур, цари мир и любов – няма и следа от отмъщение и каквито и да са лоши отношения. Може би това е начин Джесур да остава в контакт със Сюхан и това да я държи за живота, въпреки че тя вече е направила крачка в отвъдното. Защото имаше един момент, когато сърцето и спря, а щом приказката започна, сърцето и влезе отново в ритъм. Съвсем ясно е, че говореното край нея и „с нея“ придържа Сюхан към живота . Някъде преди това някой от героите беше казал, че нито любовта, нито смъртта имат край – може това да се мисли като илюстрация на такова мислене. По време на този сън Сюхан каза избраното от нея име на детето, но когато се събуди Джесур знаеше това име – сякаш границата между световете по времето на съня е била изчезнала.

# 624
Oлеее, сутринта забравих да ви поздравя с Никулден! Честит празник, дружки, ако имате именици, да са ви живи и здрави и с гордост и чест да носят хубавото си име! Flowers Hibiscus
Айре Heart Eyes Диве, благодаря за всичко споделено! Kiss Знаех си за КБТ, браво! Hands Clap
Да, наистина бая избелиха образът на Тахсин по някое време, права е Дивето. А Ръза се оказа най-умния от всички, един необразован наркоман разиграваше всички, това ми дойде в повече в този сериал. Само заради красивата история и двойка и най-вече прекрасния мъж- мечта Джесур мога да го гледам отново, а и актьорите бяха на ниво всички до един.
Айре Heart Eyes гледала съм Диво сърце, До последен дъх , Джингьоз Реджай / не до края /както и някои негови филми Лудо сърце, Ези тура, Драконов капан, не зная дали не обърквам заглавията, опитах да гледам и Мехмет Завоевателя, но не си падам по техните исторически филми и не го довърших, те май го и спряха преждевременно. Каня се от много време да си довърша и 3 сезон на Карадайъ, но все не остава време ... Най-добрият му сериал за мен е Езел. Но, да, може да се каже, че съм гледала почти всичко с бат Кеньо все пак, макар и не от - до  Smile На други актьори / си и толкова не съм гледала, какво Stuck Out Tongue Winking Eye
Ванче, аз също се радвам да чета различни мнения, в противен случай няма как да има дискусия, ако всички гледащи са на едно мнение. Да, от една страна е приятно да има хора, мислещи точно като теб, но пък не е толкова интересно, ако няма различни гледни точки, стига да са аргументирани добре, а не провокативни, както ни се е случвало в миналото. А твоите са доста добре подкрепени с аргументи и ми е много приятно да те чета. А и такива мнения ме карат да гледам отново някой сериал от преди години, понякога ми помага да преосмисля предишното си мнение за някой герой, макар и рядко да се случва, признавам си Stuck Out Tongue Closed Eyes Но, все пак се случва, например с образът на Бихтер, всички примираха по нея, а на мен ми беше направо антипатичен образ. След като изгледах отново ЗП някъде преди 2 или 3 години, започнах да я разбирам много по-добре и нея, смекчих доста отношението си към нея, дружките тук са свидетели Smile Та, ще вземеш да ме накараш отново да гледам ДиК, за да видя какво пропускам, което пък ти си забелязала, и без това съм го гледала само 2 пъти. На мен ми е много интересно ти как възприе образът на Сюхан ? На Джесур ? Тахсин го обсъдихме Smile Заради това сутринта написах, че съжалявам, че не сме гледали и дискутирали заедно на времето този сериал. Нищо, предстои ни отново да гледаме сериал , този път заедно, кеф! Hands Ok Hand

Така е Hands Plus1
Цитат
Има мисъл, която ни идва в момента, а има и мислене, което се нуждае от време.
Аз също нямам предвид под ярък образ единствено положителния герой, за пример мога да посоча Емир от Кара Севда. За мен Джесур беше такъв, предвид многото роли в ролята, които Къванч изигра, пред всеки от селището Джесур показваше различно лице. За пръв път гледам подобен образ.

Цитат
питах сърцето си и то ми каза да не се правя на интересна Grinning, защото винаги съм била фен на Къванч; фен се става дори само от един филм. Но шегата настрана,  радвам се, че успях да гледам всички продукции с негово участие.
И аз се радвам за това! Heart
Берген все още не съм го гледала, има ли го преведен вече ?
Хубава вечер с музикален поздрав! Мноого обичам този клип! Heart Eyes

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 20:22 от queen_fenka

# 625
Привет, момичета 🤗🤗🤗

Минавам само да ви поздравя за празника. Макар, че името Николай не се среща в нашето семейство, много обичам този празник 😍

Хубава дискусия сте направили. Фени и аз чакам сериала.

Едно интересно сравнение

Лека 🤗🤗🤗

# 626

Привеет! Blue Heart
С интерес чета коментарите ви- Ваня. Фенче Kissing Heart Hands Plus1
Дано в близко бъдеще имаме добра основа/ сюжет за нови!! Flowers Four Leaf Clover
Диве, мерси за гифчетата!
Пепи, готин колаж!
Фенче, наистина си гледала доста от филмографията на Кенан, ако се навиеш за 3 сезон на Карадай, ще се насладиш на играта на Фунда. На мен това ми е любимия негов сериал.

Не намирам нищо интересно.....

хубава сряда!

# 627
Здравейте Благодаря за споделеното и коментарите
Чудят се вече с какво да ни забаламосват покрай новия сериал Не била Ойзге,май щяла да бъде Серенай

Özge Özpirinçci наскоро обяви, че ще участва в телевизионния сериал "Family" с Kıvanç Tatlıtuğ. Но бомбата беше развитие. Йозпиринчи беше извън състава в последния момент. Продуцентът Kerem Çatay се отказа да събере отново Kıvanç Tatlıtuğ и Özge Özpirinçci, които бяха партньори в телевизионния сериал "Yakamoz S-245".

Разбра се, че ролята на психолог Девин в семейството е била Серенай Саръкая. Говори се зад кулисите, че Йозпиринчи, който се завърна в Истанбул, след като затвори къщата си в Бодрум с едногодишното си бебе, е бил шокиран от развитието в последния момент.

https://www.birsenaltuntas.com/dizi/ailede-ozge-ozpirincci-gitti/12565/

# 628
Привет, момичета! Heart Exl

Много интересни и съдържателни постове, благодаря на всички. Flowers Hibiscus

Терзи, мерси за споделената новина. На мен много ми хареса - отдавна искам да видя Къванч и Серенай заедно. Въпреки че харесвам Йозге Йозпиринчи, не ме докоснаха с Къванч в Якамоза, никаква химия нямаше и сега като прочетох за промяната се зарадвах. То не се знае и това дали ще е окончателно, но се надявам да е.

# 629
Снеже, добре си наминала Hug

На мен ми стана зле от новината, най-противната ми турска актриса....дано не  е вярно Hands PrayHands PrayHands Pray

Общи условия

Активация на акаунт