Отговори
# 225
Зимен кош ще си трябва според мен. Чак май се стопля времето. Дотогава как ще ги разхождаме? Едва ли ще стоим вътре 5 месеца🤔

# 226
  • Вестерос
Според мен за зимно бебе кош за новородено е задължителен. В него се вози бебето до шест месеца или до 9 кг като стане. Самият плат на коша е по-дебел от летния, поне като сравнявах на различни колички в магазините.

# 227
За зимно бебе, особено такова родено в началото на зимата, зимният кош си е задължителен. По-удобно, сигурно и топло е. Дори в самото начало да не се излиза, при първите топли дни Февруари, Март, Април ще си трябва. Вече след Май може да се мисли за лятната седалка и то след потвърждение от педиатър или ортопед. Ако няма къде да се съхранява, може да се продаде след използването.

# 228
"Зимният" кош не се ползва само зимата. Това е кош за новородено до 6м. Самата форма е по-различна - по-дълбок е, няма колани за предпазване, има и подложка за бебето, за да си лежи спокойно. "Летният" кош също има изцяло легнало положение, но има и ръб някъде около кръста. Невинаги има такава подложка както зимния. Отделно отстрани има и колани, които могат да са неудобни за новородено. Относно плата- дибелината при моята количка е еднаква, само комбинацията от цветове е различна за двата коша. Разликата е в подложката на зимния кош и облицовката отвъре - много приятна памучна материя. Летният кош няма отвътре облицовка.
Аз лично не бих возила новородено направо в летен кош, ако ще и 40° да е навън.

# 229
  • Вестерос
Права си, моят кош има матраче някакво, а лятната седалка мискя, че няма.

Аз днес оглеждам за кошари, спряхме се на дървена.
В любимия ми сайт за козметика makeup.bg има намалени продукти на Мустела и мисля да поръчам измивния за дупе Линимент, който много се препоръчва и продукта им 2 в 1 за коса и тяло.

# 230
https://baby.galix.bg/bebeshka-kombinirana-kolichka-polsha-s-line-galiani-2106
Такава е моята количка(само дето е синьо с червено като цвят), купувана е 2015, още е в изряден вид и мисля да я ползвам и сега.
Има огромна разлика в двата коша-като поставиш бебето в зимния кош, то все идно си е в легълцето от вкъщи. Може да е топло като градуси, но да духа по-студен вятър - кошът е почти изцяло закрит и пригоден за опазване -летния е открит и няма как покривалото, което върви с него да спре максимално вятъра - само около крачетата и ръчичките, когато седи, а за легнало положение, сигурно още по-малка площ покрива, защото и сенника се измества назад малко.

# 231
Момичета, тъкмо се прибирам от феталната. Всичко с бебетата е наред. Вървят доста големички. Единственото смутително е шийката, която е доста скъсена около 15 мм. Мн се уплашихи не мога да спра да плача. Нямам контракции или болки, нито стягания. Сега писах на моя АГ. Ще гледам да лежа сега месец, че да мога да достискам до края. Не знам какво да правя, ще се побъркам от притеснение. Иначе на преглед при моя АГ съм чак на 30.09. професора при който правих феталната, каза, че това с шийката е ориентировъчно замерване и трябвало АГ да бръкне и да види каква е еластичността.

# 232
Милата, представям си какво ти е! Но не се отчайвай 🤗 15мм е доста къса и не е за подценяване, но все пак има доста мами, изкарали до края по този начин. А ти в коя седмица си сега ? Преди измервали ли са ти шийката и как се е движела ?

Май сме доста дамите със скъсена шийка, аз приемам утрогестан вагинално 2х2, магнерот 3х2, Алеракт 2х1 и но шпа макс 3х1. Контракциите аз ги усещам като стягане на мускула на корема, а тези, който се водят че скъсят шийката, като менструални болки ниско долу и в кръста. Може просто да не си им обърнала внимание. Аз също не им бях обръщала внимание докато веднъж на приема в болницата, лекарката ми обясни и да ми показа на ехографа.

Бих те посъветвала да си почиваш и да говориш с АГто за някаква терапия ако не приемаш в момента такава (утрогестан с магнезии примерно).

А какъв е този “специалист” по ФМ, който не може да ти кажа какво е общото състояние на шийката 😳 Нали с вагинален ехограф и на празен пикочен мехур ти я измери ?

Момичета, тъкмо се прибирам от феталната. Всичко с бебетата е наред. Вървят доста големички. Единственото смутително е шийката, която е доста скъсена около 15 мм. Мн се уплашихи не мога да спра да плача. Нямам контракции или болки, нито стягания. Сега писах на моя АГ. Ще гледам да лежа сега месец, че да мога да достискам до края. Не знам какво да правя, ще се побъркам от притеснение. Иначе на преглед при моя АГ съм чак на 30.09. професора при който правих феталната, каза, че това с шийката е ориентировъчно замерване и трябвало АГ да бръкне и да види каква е еластичността.

# 233
  • Вестерос
Веси, прегръдки!
Успокой се, не плачи, бебетата усещат и ще се разстроят. Лежи си и в понеделник ако трябва отиди при твоя АГ извънредно 🤗

# 234
Тъкмо и аз щях да питам, какъв е този лекар, дето не може да види шийката...нямам думи. Само я е уплашил, наговорил е разни неща и айде..Тези "специалисти" би трябвало да имат такава техника, че да видят шийката даже през коремен ехограф.

# 235
Милата, представям си какво ти е! Но не се отчайвай 🤗 15мм е доста къса и не е за подценяване, но все пак има доста мами, изкарали до края по този начин. А ти в коя седмица си сега ? Преди измервали ли са ти шийката и как се е движела ?

Май сме доста дамите със скъсена шийка, аз приемам утрогестан вагинално 2х2, магнерот 3х2, Алеракт 2х1 и но шпа макс 3х1. Контракциите аз ги усещам като стягане на мускула на корема, а тези, който се водят че скъсят шийката, като менструални болки ниско долу и в кръста. Може просто да не си им обърнала внимание. Аз също не им бях обръщала внимание докато веднъж на приема в болницата, лекарката ми обясни и да ми показа на ехографа.

Бих те посъветвала да си почиваш и да говориш с АГто за някаква терапия ако не приемаш в момента такава (утрогестан с магнезии примерно).

А какъв е този “специалист” по ФМ, който не може да ти кажа какво е общото състояние на шийката 😳 Нали с вагинален ехограф и на празен пикочен мехур ти я измери ?

Този специалист е проф. Балев образна диагностика. Един от най-добрите във Варна. Мери ми я с ехограф коремен. Пия магнерот 3х1. В 29+1 г.с съм. Свързала съм се с АГ каза, че ако нямам контракции не е обезпокоително. Нямам такива болки тип менструални или в кръст. Ще лежа повече и ще видим. На 30.09 като отида на прегледа, ще провери шийката моя АГ.

# 236
  • Вестерос
Проф. Балев изкара по-малко на грамове моето бебе, отколкото моята АГ. По принцип е добър, но моята АГ ми каза, че софтуерът му не е от новите.

# 237
Не съм от Варна и не съм го чувала до сега този лекар, но е адски несериозно това, което е направил.. да те препраща при АГто наплашена и ошашкана да чакаш до 30.09.

Сестра ми беше в подобна ситуация, с установена скъсена шийка на втората ФМ в 30та седмица. Установи я д-р Михова от Надежда и веднага й даде инструкции какво да прави и какво не, изписа терапия и обясни подробно какво и как и я извика за проследяване след две седмици. Не само това ами беше единствения специалист, който й измери дебелината на коремната стена и даде адекватен съвет за избор на метод на раждане (понеже беше раждала секцио 4 години преди това и уж нямало проблем да е естествено, да ама не..). предписа и терапия за наваксане на килограмите на бебчето. Изкара до 37 седмица Wink За мен това задължително трябва да се включи в този така важен преглед, допълнително към провеката на органите на бебето.

Аз на първата ФМ в 22г.с. бях при д-р Чавеева и тя ме посъветва да отида и на втората в 32-34г.с., за да проверим и обсъдим всичките тези неща (органи, кръвоток, нарастване на бебето, състояние на шийката, начин на раждане).

Почивай си сега, успокой се, настрой се за повече лежане идните месеци. Вземи си хубава книжка или си пусни някое развеселяващо филмче, да те отпусне малко 🤗

# 238
Аз също повръщам почти всяка нощ. От началото на бременността съм качила само 5 кг. Пия витамини за бременни, магнерот и желязо Сорбифер. Всеки ден ми пада кръвното и ми става много лошо и гледам да си почивам. Ужасни киселини. Така бях и с първата бременност. Като родих, всичко изчезна. Това, което ме тревожи е, че съм в постоянен стрес. Първоначално на работното място, сега и от личен характер. Не мога да спя, плача с часове. Вече не мога да се радвам, че ще имам второ дете, чувствам се ужасно самотна, а трябва да гледам и другото дете. Не съм купила нищо за бебето-нямам никакво желание. Страх ме е, че ще се случи нещо с бебето заради този ужасен стрес, който изпитвам. Преди имах паническо разстройство, което успях да овладея, но сега ме е страх, да не се върне. Съжалявам, ако съм ви напрегнала, просто исках да споделя болката си.

# 239
Аз също повръщам почти всяка нощ. От началото на бременността съм качила само 5 кг. Пия витамини за бременни, магнерот и желязо Сорбифер. Всеки ден ми пада кръвното и ми става много лошо и гледам да си почивам. Ужасни киселини. Така бях и с първата бременност. Като родих, всичко изчезна. Това, което ме тревожи е, че съм в постоянен стрес. Първоначално на работното място, сега и от личен характер. Не мога да спя, плача с часове. Вече не мога да се радвам, че ще имам второ дете, чувствам се ужасно самотна, а трябва да гледам и другото дете. Не съм купила нищо за бебето-нямам никакво желание. Страх ме е, че ще се случи нещо с бебето заради този ужасен стрес, който изпитвам. Преди имах паническо разстройство, което успях да овладея, но сега ме е страх, да не се върне. Съжалявам, ако съм ви напрегнала, просто исках да споделя болката си.

Не си ни напрегнала, нали затова е тази групичка да си споделяме, помагаме и успокояваме доколкото можем. Аз също съм с киселини и рефлукс, не се повлияват от нищо. Не мога да лежа дълго, защото всичко ми се надига, не мога да спя нощем и денем също. Кръвното и моето е ниско и ми се замотава главата, ама такова ще е.....
Относно емоциите, хормоните са главните виновници. Такива състояния на плач, безпокойство, нежелание за някои неща съм ги имала и преди бременността преди цикъл и по време на овулация. Аз също плача и все си викам ще се отрази на бебетата. Според мен няма какво да им стане. Дано всичко е наред до края и тези гадни неразположения и  физически и психически изчезнат като си гушнем бебетата. Hands Pray

Общи условия

Активация на акаунт