Медицински център за асистирана репродукция Варна ( есенна тема 2022)

• 63 665
  • 894
  •   1
Отговори
# 195
Одобрението се получава ориентировъчно около месец след кандидатстване. Относно другия въпрос за ЕЦ не мога да кажа категорично, най-добре е да се попита на място.

# 196
Здравейте, въпреки,че не е писано отдавна имам въпрос - дали биха ме приели за преглед след пункция,но правена не във Варна. Нямам възможност да отида до лекаря,който ми я направи.
Здравей,не мисля че ще те върнат ❤️Отивай, там са хора с големи сърца .

# 197
Здравейте на всички бъдещи мами.
Бих желала да се включа в темата, аз и моя партньор преминахме през 4-те инсе и сега очакваме одобрение от фонда. Реших да си направя изследване за предразположение към тромбоза и бих искала да получа и вашето мнение. Очаквам и консултация с хематолог в края на седмицата.

Благодаря предварително.

# 198
Здравейте мили дами! Отбивам се само да кажа, че д-р Кателия Александров е най-добрия гинеколог, който съм срещала! Благодарение на неговия професионализъм, увереност както и спокойствието и надеждата, която ти вдъхва този голям Човек, вече сме в 13 г.с и едно малко сърчице тупти в мен 😇
Обичам го този доктор и му благодаря от цялото си  ❤ 🙏💙

# 199
Честита радост, прекрасно е когато се сбъдват мечти и сърцето е благодарно

# 200
Честито! Целия екип на 7ия етаж са страхотни!

# 201
Здравейте момичета!
Някоя от Вас правила ли е процедура с донорски яйцеклетки и имате ли успех. Знаете ли дали използват свежи или от банка? След един неуспешен опит съм с ДЯ от Овобанк, като цяло искам да сменя клиниката, към която бях поради липса на информираност, индивидуален подход и комуникация през целия процес.

# 202
Здравейте,

С партньора ми сме с неизяснен стерилитет и 4 неуспешни инсеминации. До момента не съм стигала никога до бременност и се подготвяме за първо ИКСИ във Варна.

При други случаи с неизяснен стерилитет специалистите от центъра за асистирана репродукция назначавали ли са някакви допълнителни изследвания и какви са били те. На мен последно ми казаха, че в случай на аборт или неуспешно ИКСИ ще се търсят причини, което леко ме плаши, отколкото да ме успокои.
След неуспешните инсеминации и никакъв явен проблем (правила съм ЦС, хормони, партньорът ми спермограма), някакси не ми дава мира да приема, че неизяснен стерилитет е диагноза, по-скоро е липса на такава.

# 203
С 4 неуспешни инсета, може да кандидатствате за безплатна инвитро процедура към Фонда, но моят съвет е преди да започнете, потърсете мнението и на друг лекар. Това при положение, че и 4те инсета са в МЦАР Варна.
Не казвам, че не са добри специалисти, но винаги е възможно човек да пропусне нещо. Благодарение на екипа на 7ми етаж имам детенце след ЗЕТ, но имам и приятелка, която има 2 спонтанни бременностти със загуби в ранни седмици, 1 неуспешна инвитро процедура в МЦАР Варна и втора с положителен тест, но ЧХГ хормона бързо взе да пада.
След всичко това отиде при друг лекар, който още след първия преглед каза, че няма да започнат инвитро преди да направи някаква корекция на матката, тъй като имала някаква особенност, "благодарение, на която" няма да може да износи.
Вече има две деца.
Другото, което от личен опит мога да кажа е, че не следят преди бременност нивата на много важни витамини, D, от група B, TSH, Пролактин...
Поинтересувайте се, направете си необходимите изследвания и преди бременност задължително попълнете липсите. Друго, което мога да дам като съвет е препоръчителен пакет и то разширен за Тромбофилии. Във Варна мисля има Геника. Там е най-добре да се пуснат. Не чакайте да има загуба, че да изследвате.
След първата си мега лека бременност, имах втора, която за съжаление приключи в 22 г. с.
Не сме открики причината, но бъда ли емоционално готова ще си пусна Тромбофилиите. От много четене според мен точно оттам е тръгнал проблема ми.
Проблем който ме принуди в 22 седмица да прекъсна желана бременност на жив и здрав плод. Плод, който обаче нямаше шанс за по-натам.

# 204
Аз също се водя с неизяснен ст.
Минах 4 инсе т като не желаех стимулации, после се стигна до ин витро, което завърши с биохимична бр
След това сама си открих (вероятната за мен) причина за незабременяването, Базедова болест и проблем с щит . жлеза. Минах през лечение и след това правихме икси т като имах документи за опит и изтичаха след месец...а мен лично не ми се чакаше отново опити и надежди.Имаме здраво дете и винаги ще съм благодарна, но следях много неща и сама, не съм споделяла изцяло всичко с тях, та ...подкрепям изцяло горното мнение.Аз попълвах липси на вит д и б12, следях доста неща включително имах проблем и с пролактин (още на 1 преглед ми казаха,че нямало толкова значение...), вярвам че и той е ключов за успешния ми опит.
Правихме икси т като при първия опит загубихме повече яйцеклетки и този път искахме да се застраховаме т като бяха и малко, не съжалявам.

Опити за второ дете не сме правили и не планираме, но няма да се очудя ако стане спонтанно вече когато не ти е така важна тази тема както често става.

# 205
Благодаря много за отговорите и за потвърждението на това, което си мисля.
Аз имам вече одобрение от фонда, минах и през стимулация, но не сме правили още ЗЕТ.

Имате ли информация за добър лекар във Варна, които би могъл да назначи генетични изследвания и да ги разчета.

Също за пролактина, какви мерки взехте, ако не е бил в граници?

# 206
Моят съвет е като начало да си изберете добър ендокринолог и да отидете на преглед. Споделете, че планирате бременност, запознайте го с цялата ситуация и желанието ви да си направите всички важни изследвания. След като имате списък с изследванията от него, потърсете тук във форума съвет. Има, ако не се лъжа, специална тема.
Ако има нещо пропуснато от лекаря, вие си го пуснете. С готовите резултати се връщате пак при него и той да ви консултира. За някои хормони си има изисквания, които трябва да бъдат спазени, за да са достоверни резултатите. За витамините е необходимо мисля поне 10 дена почивка без прием.
Да не говорим, че не е добре на поразия вие да започнете прием на каквото и да е, без лекарска препоръка и информираност. При приема на някои добавки също има особености, които трябва да се спазят.
Успокойте се, помислете добре, направете си план за действие и напред към изпълнението му. Пожелавам ви бебето да ви изненада и докато изпълнявате плана си да забременеете.
Не се отказвайте в никакъв случай. Рано или късно нещата ще се случат. Не се отчайвайте.
За тромбофилиите, ако правилно съм разбрала, ако се пуснат в Геника, с резултатите имате разчет или консулт с имунолог, НО все пак проверете тази информация. Не съм ги пуснала и не съм 100% сигурна. Единствено със сигурност знам, че там е правилното място. За тромбофилии, тук в темата има също специална тема.

# 207
Благодаря още веднъж за изчерпателния отговор. Много ми помогна. Ще потърся и проуча допълнително и ще се задействам.
За добро или лошо (надявам се да е за първото) подходих малко рисково, като не си проучих предварително повече неща и се доверих сляпо и започнахме подготовка за ЗЕТ.
Ако не се стигне до бременност, ще започна наново вече по-добре информирана и ще търся отговори преди да се насочвам към решения без да има ясна диагноза.

Моят съвет е като начало да си изберете добър ендокринолог и да отидете на преглед. Споделете, че планирате бременност, запознайте го с цялата ситуация и желанието ви да си направите всички важни изследвания. След като имате списък с изследванията от него, потърсете тук във форума съвет. Има, ако не се лъжа, специална тема.
Ако има нещо пропуснато от лекаря, вие си го пуснете. С готовите резултати се връщате пак при него и той да ви консултира. За някои хормони си има изисквания, които трябва да бъдат спазени, за да са достоверни резултатите. За витамините е необходимо мисля поне 10 дена почивка без прием.
Да не говорим, че не е добре на поразия вие да започнете прием на каквото и да е, без лекарска препоръка и информираност. При приема на някои добавки също има особености, които трябва да се спазят.
Успокойте се, помислете добре, направете си план за действие и напред към изпълнението му. Пожелавам ви бебето да ви изненада и докато изпълнявате плана си да забременеете.
Не се отказвайте в никакъв случай. Рано или късно нещата ще се случат. Не се отчайвайте.
За тромбофилиите, ако правилно съм разбрала, ако се пуснат в Геника, с резултатите имате разчет или консулт с имунолог, НО все пак проверете тази информация. Не съм ги пуснала и не съм 100% сигурна. Единствено със сигурност знам, че там е правилното място. За тромбофилии, тук в темата има също специална тема.

# 208
Здравейте, някой да е наясно дали този месец ще излизат отпуск Малена и доцента?
Благодаря Simple Smile

# 209
Здравейте, някой да е наясно дали този месец ще излизат отпуск Малена и доцента?
Благодаря Simple Smile
Здравейте, знам за Малена че следващата седмица ще е в отпуска, но доцента ще е там понеже той ще ме преглежда. За по-следващата не знам, но като ще разбера.

Общи условия

Активация на акаунт