Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 83 175
  • 1 039
  •   1
Отговори
# 105
Да не я обърка Елвира с Нели?

# 106
Да ви кажа в Щатите има факири в разкрасителната индудтрия и е трудно да се каже кой е естествен и кой не.

# 107
Вярно ги обърках 😀. Не че Нели Рангелова не е тунингована, ама не от мъжа си. Права си mariat.
Иначе ако всичко е с мярка не съм против тези корекции. Не че ще си направя аз де. Къс ми е шлифера😀 Но ми прави лошо впечатление напоследък модата да си коригират носовете, визирам най-вече фолкпевиците. Промяната на носа сменя цялото лице, все едно не си ти. Но понеже тук говорим за хормони и остаряване, просто трябва да го приемем и да се опитаме да се поддържаме все пак. Не бива да се занемаряваме, щото разбираш ли това бил естествен процес. Няма да се даваме ей😊

# 108
Аз засега не съм мислила за разните му там филъри и чудесии. Много еднакви стават лицата някак, неестествено изопнати и после една сбръчкана шия.
Мисля, че Сара Джесика Паркър не се е подлагала, поне в "И просто ей така" ми изглеждаше съвсем естествена, за разлика от Кристин Дейвис дето играе Шарлот.
Даже имаше критики, че Паркър и Синтия Никсън (Миранда) изглеждали остарели, ами да, все пак са на по 60 сигурно вече.

Гледате ли сериала "Родители и деца", третия сезон е посветен на нас. 😀 Главната героиня търчи да търси някалъв естрогенов гел, дето го няма никъде и тя истерясва наляво-надясно, мъжа й се сецна, децата й са в пубертета. Приятен е за гледане. ✌️

Колко хубаво, че по тези теми вече се говори, в сериала мъжа й казва "И майка ми беше в менопауза , но не сме го обсъждали" и тя му се тросна "Да, но сега говорим за това!".

Според мен трябва да има разяснителни кампании, брошури, клубове, а не изведнъж да те тресне като от нищото на принципа "чували сме, че има предменопауза, ама не знаем подробности." 🤔

Но пък Ви има вас  всички, споделили опита си, страхотно е. 🤗

Аз още нямам кой знае какво да допринеса, освен, че мамолога и на мен ми каза да пия маслото от вечерна иглика, от седмица го взимам, но мисля, че е рано още за отзиви.

# 109
Ако са поставени филърите както трябва и с мярка, лицата са си съвсем добре.Шията е много тегава работа, защото там кожата е друга и тя се свлича и от увисването на лицето.Ама ще се борим, да .Simple Smile
Утре съм на ендокринолог, само да не забравя да питам каквото искам.

# 110
Ако са поставени филърите както трябва и с мярка, лицата са си съвсем добре.Шията е много тегава работа, защото там кожата е друга и тя се свлича и от увисването на лицето.Ама ще се борим, да .Simple Smile
Утре съм на ендокринолог, само да не забравя да питам каквото искам.

ДХЗ, как мина прегледа?
Аз да ви се оплача, че и акне си имам по гърба, бъзикам се с щерката, че карам втори пубертет  демек подмладявам се. 😄

# 111
Лекарката се съгласи на самопредписания от мен хормон и за всички оплаквания ми назначи изследвания допълнителни, като каза да изчакам с натоварването с глюкоза за ИР:
Пусна ми калий, натрий, пролактин, инсулин и глюкоза май  и още не помня какво, вит Д да проверя пак.След месец на контрола с изследванията.

# 112
Лекарката се съгласи на самопредписания от мен хормон и за всички оплаквания ми назначи изследвания допълнителни, като каза да изчакам с натоварването с глюкоза за ИР:
Пусна ми калий, натрий, пролактин, инсулин и глюкоза май  и още не помня какво, вит Д да проверя пак.След месец на контрола с изследванията.
Дали можеш да препоръчаш лекаря, аз не съм доволна от двама които посетих пролетта.

# 113
Д-р Светла Иванова, 3-та градска болница в София./тел. 9213296/

# 114
Аз попадам все на мъже ендокринолози, може би не е зле да пробвам със жена, особено ако е на нашите години, и тези оплаквания не са и чужди 🤔

# 115
Д-р Светла Иванова, 3-та градска болница в София./тел. 9213296/
Благодаря! Това е вътре в трета градска (НКБ) или в Поликлиниката залепена за болницата?

# 116
В Поликлиниката май се води.

# 117
В България ( Варна и София) правят доста добра и успешна естетика без операция за подмладяване на шия.  После си изглежда като на 30.  Мисля да си слагам ботокс и някакво лазерно подмладяване. Страх ме е от филъри. Като гледам италианките как ги обезобразяват.

# 118
Момичета, аз все още чета старите теми, много материал има. 🙂
И четейки ги се размечтах, знам, че ще ме помислите за луда, ама няма ли хапчета за скъсяване на пременопаузата, толкоз мъки заради този цикъл. 🤔
Аз и за друго хапче си мечтая отдавна - хапче вместо хранене. 😁 Не тичаш по супермаркети, не влачиш торби, не дрънкаш тенджери, не дъвчеш и после 2 часа чинии, чиста работа. Взимаш го, набавяш всичко нужно и си сит.

На мен смарт часовника ми показва, че след два дни ще чакам гости, ще видим дали ще познае, но по симптомите май да ( имах болки в корема и леко къркорене, гърдите не ме болят все още, предния месец беше много зле, отдавам го на вечерната иглика, не съм пила друго освен това и желязото + Б12).

Странното ми е, че му зададох на часовника дата на предишен цикъл 31ви август и то ми изчисли 26ти септ., което е не 28, а 26 дни, правилно ли смятам? Толкова ли са наистина умни тези приложения, че по възрастта само да се ориентират? Аз в него нямам друга "история" за по-назад, само последния месец.

ДХЗ, записах си час при друга ендокриноложка, в сряда съм, ще дам отзив.

# 119
Снежна разсмя ме😀. Това с хапчето вместо хранене ми беше детска мечта. Като дете , а и тийнейджър храната изобщо не ми беше нещо важно, напротив, почти не ядях. Години наред бях кльощава   и всичките ми проблеми бяха свързани с хранителни разтройства.  Обаче сега на стари години оценявам удоволствието от хубавата храна. Недей така бе мила. Нека си го имаме това удоволствие, че не са много в тоя живот.😀

Общи условия

Активация на акаунт