Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 83 186
  • 1 039
  •   1
Отговори
# 120
А какъв смарт ти е часовника? Странно как той ще определя.... В положението на телефона, вероятно в настройките така е зададено.... Не може той да определя. Чак толкова умен не е🤣

# 121
  • тук и там
На мен този месец ми дойде на  21 ден. Миналият месец на 31.Вече не мога да хвана кога ще ми дойде,но пак добре че идва.За продължителност-също не мога да кажа нищо вече. Миналият месец цяла седмица се влачих с цикъл, сега приключи за три дни.Моите настройки са направени за 28 дни, но както казах-си идва когато си иска.Пия геритамин(А+Е),започнах го сега ,от първи ден на менструацията.

# 122
На мен този месец ми дойде на  21 ден. Миналият месец на 31.Вече не мога да хвана кога ще ми дойде,но пак добре че идва.За продължителност-също не мога да кажа нищо вече. Миналият месец цяла седмица се влачих с цикъл, сега приключи за три дни.Моите настройки са направени за 28 дни, но както казах-си идва когато си иска.Пия геритамин(А+Е),започнах го сега ,от първи ден на менструацията.
Геритамин няма общо с МЦ. Доста е слаб, не очаквайте много. По-добре е Вечерната иглика.

# 123
А какъв смарт ти е часовника? Странно как той ще определя.... В положението на телефона, вероятно в настройките така е зададено.... Не може той да определя. Чак толкова умен не е🤣

Оф, вярно не е, сега си погледнах настройките на телефона, зададени са на 28 дни, ама спомен нямам кога. 😄 То голяма полза в такъв случай за нашата възраст от приложението не виждам.

Кайсийке, аз предния път бях така и много се притесних, но сега ми е една идея по-спокойно. 1🤗

Salii, то и аз от седмица само ям, нещо нечувано. Но пък ако можем да си спестим закуски, обеди, вечери на домашните, няма да откажа, 😄 че моите са мнооого капризни и понякога се озовавам правеща по три манджи, за всеки вкус. И накрая като ти кажат аз това не го ям  и ми иде да се разрева.

# 124
Момичета, как сте?
Аз бях днес при другата ендокриноложка и:
Хормоните ми били наред (всичките влизали в норма, нищо, че м.г. TSH ми е било 1.4, сега е 0.9.
Рано ми било за пременопауза.
Да изчакам 2-3 месеца след стреса да ми се регулира цикъла. Той днес се мъчи да ми дойде, с два дена по-късно от приложението.
Да съм ядяла 😁.
И таман да си отдъхна - да съм ходела да си правя биопсия на възлите на щитовидната. Това ми звучи адски страшно.

Нямам пускани ТАТ и МАТ този път.

Какво мислите?🤔

# 125
  • при Arctic Monkeys
А защо биопсия. Колко са големи? Аз също имам възли и за съжаление на всеки преглед се появяват нови. Лекарят преценява чрез ехографията дали са рискови. Знаете ли някакви методи, от които да изчезват 😁. Моят лекар каза, че няма...

# 126
А защо биопсия. Колко са големи? Аз също имам възли и за съжаление на всеки преглед се появяват нови. Лекарят преценява чрез ехографията дали са рискови. Знаете ли някакви методи, от които да изчезват 😁. Моят лекар каза, че няма...

И аз не знам защо. Три пъти ги гледат в рамките на месец - на профилактичен от допълнителното здравно, ендокриноложката, при която ходя по принцип и сега тази, малки били, но за всеки случай.
Намериха кого да пратят, аз не страхова невроза, а фобия имам от лекари. Макар че преди 3 правих ринопластика заради лигавицата на носа и изкривяване, но някак като знаеш, че може и по-красива да станеш даже, по-лесно се понася от тия страхотии кисти, ранички, полипи, възли.

И аз мисля, че няма друг метод, по който да изчезват освен оперативен. 🥲

# 127
  • при Arctic Monkeys
Ох, колкото лекари, толкова мнения. Ако сте в София, направете си консулт с проф. Румен Пандев. Все се каня да отида при него. Ако и той каже , просто го направете за успокоение.

# 128
  • тук и там
На мен са ми правили биопсия на възел. Нищо особено,търпи се. Всъщност -биопсията при малки възли  дава по-ясни резултати. Моят беше голям, та накрая хем ми правиха биопсия, хем излезе неясен резултат.
Snejna, по-добре отиди. Щом  те пращат за биопсия, явно имат някакви съмнения.Има и тема "операция на ЩЖ",може да погледнеш и там.

# 129
Здравейте момичета.
На 48г.  съм. След 3 месечно отсъствие на цикъла ми дойде. Изпотяване и вълни имам.
Питането ми е умора и болки в краката нормални ли са за нас? От скоро и това се появи.

# 130
Здравейте момичета.
На 48г.  съм. След 3 месечно отсъствие на цикъла ми дойде. Изпотяване и вълни имам.
Питането ми е умора и болки в краката нормални ли са за нас? От скоро и това се появи.
Нормални са болки в ставите на ръцете и краката, във китките и глезените. Затова се взима витамин Д и Калций.  Ако имате ускурен пулс, което също е нормално е възможно от там да е и умората.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 10:37 от Felicity King

# 131
Витамин Д в каква форма приемате и колко - капки, хапчета?
Аз съм с ниски стойности на витамина.

# 132
Витамин Д в каква форма приемате и колко - капки, хапчета?
Аз съм с ниски стойности на витамина.
Аз не съм доволна от Вигантол. Затова взимам таблетки на Витабиотикс. От 1000 единици по 1 таблетка на ден. Витабиотикс са фирмата на първо място която произвежда витамини в Англия. За два месеца от 18 го вдигнах на 43. Не е било по време на слънчевият сезон.

# 133
Здравейте момичета.
На 48г.  съм. След 3 месечно отсъствие на цикъла ми дойде. Изпотяване и вълни имам.
Нормални са болки в ставите на ръцете и краката. Затова се взима витамин Д и Калций.  Ако имате ускурен пулс, което също е нормално е възможно от там да е и умората.
Ами то трябва да си врачка, за да отговориш на така зададен въпрос, то и отговора е такъв де.
Може проблема и да е от вените, и обикновено се ходи на лекар.

# 134
По тази логика, цялата бг мама е една голяма врачка Blush При проблеми с вените се ходи на лекар-ангиолог. И обикновено има зачервени кожа и оттоци преди да дойдат разширените вени. А при тромб болката е локализирана само на едно място с подуване.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 10:36 от Felicity King

Общи условия

Активация на акаунт