Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 84 255
  • 1 039
  •   3
Отговори
# 510
Чете си аз в магнерот-а магнезият е :
Активното вещество е: 500 mg магнезиев оротат дихидрат (magnesium orotate dihydrate), съответстващ на 2,7 mval, 1,35 mmol или 32,8 mg магнезий.

Как да го разберам това, че има 32.8 млиграма ли?

# 511
Магнезият го произвеждат в различни химични формули. Четете си , че пише 500 това е Магнезият който трябва да се усвои след преработката на оротат дихидрат. Магнерич и Магнерот се дават на бременни за по девет месеца и се приемат за чисти на странични ефекти продукти - не увреждат бебетата. Извинявайте, че все давам за пример бременност ама това си е показателно за странични ефекти. Щом е най-изписваният медикамент за жени значи е клинично проучено. Иначе фармацевтичните представители обикалят ЛЛ, дадат им някоя мостра на някое ново лекарство или добавка и много от ЛЛ се чувстват длъжни да върнат жеста като изписват модерни добавки а не доказани с времето.

# 512
Хм, пулса и кръвното трябва да се измерват винаги в седнало положение без да се кръстосват ръце и крака, след 10 мин покой. В седнало/легнало спокойно положение пулса трябва да бъде около 70 средно ниво. Първо вижте дали коректно сте измервала кръвно и пулс - да сте постояла поне 2-3 минути спокойно. Магнезият се изписва от Кардиолозите точно за пулса, ако разбира се не е патология. При вас не е. Според мен е добре да си вземете Магнерич или Магнерот. Там Магнезия е от 500мг/табл.. Сегашният ви Магнезий е от 250 мг/табл. Аз лично бих взимала сутрин и вечер по 1т. Магнерич. А да не говорим, че съм го взимала близо една година по 3т.
А вие също ли за ускурен пулс сте га взема ли? И трябва ли да ида на кардиолог? Относно въпроса ми за другите лекарства, те ще пречат ли на магнезия?

# 513
Да, взимах Магнезий за ускурен пулс от там и високо кръвно. Не се изписва с рецепта. Аз лично бих задържала за известно време приема на другите добавки. Магнезия горе-долу за един месец (минимум след 10 дни) би трябвало да даде ефект. При Ковид-19 също изписват Магнерич, защото вируса засяга сърцето и кръвоносната система и един от най-честите му проявления е ускурен пулс. Някои хора дори 6 месеца след прекаран Ковид-19 ускоряват пулса.

# 514
Как да го разберам това, че има 32.8 млиграма ли?
Точно така.

# 515
Да, взимах Магнезий за ускурен пулс от там и високо кръвно. Не се изписва с рецепта. Аз лично бих задържала за известно време приема на другите добавки. Магнезия горе-долу за един месец (минимум след 10 дни) би трябвало да даде ефект. При Ковид-19 също изписват Магнерич, защото вируса засяга сърцето и кръвоносната система и един от най-честите му проявления е ускурен пулс. Някои хора дори 6 месеца след прекаран Ковид-19 ускоряват пулса.
Еми аз август месец прекарах ковид , ама много леко два дни с температура 38,2 която си я свалях с прием на аналгин, след това малко хрема и накрая с лека кашлица. До тук имам три приема на магнезий 250гр. + витамин В
по едно на ден. Може би много бързам  и ме е хванала нервата.

# 516
О да, бързате. А иначе Ковид-19 съм виждала при млади мъже, спортисти, всичко им е наред преди това и след това 2-3 месеца по-късно започват проблеми с пулс , задух, не могат едно футболно игрище да пробягат.

# 517
О да, бързате. А иначе Ковид-19 съм виждала при млади мъже, спортисти, всичко им е наред преди това и след това 2-3 месеца по-късно започват проблеми с пулс , задух, не могат едно футболно игрище да пробягат.
Много Ви благодаря за отговорите и отделеното време. Ще продължа с този магнезий, ще отида в сряда при ендокриноложката, ще си проследявам кръвното и пулса до тогава и ще пиша какво ми е казала тя. Приятен уикенд на всички и бъдете здави!

# 518
Пулса и кръвното по веднъж на ден и си водете табличка. Най-добре е всяка сутрин при ставане, но като поседите малко в леглото тогава го мерете. И след това тръгвайте по задачи. Всеки ден по едно и също време, в една и съща обстановка. След хранене винаги се ускорява пулса и вдига малко кръвното.

# 519
Пулса и кръвното по веднъж на ден и си водете табличка. Най-добре е всяка сутрин при ставане, но като поседите малко в леглото тогава го мерете. И след това тръгвайте по задачи. Всеки ден по едно и също време, в една и съща обстановка. След хранене винаги се ускорява пулса и вдига малко кръвното.
Благодоря! Друго си е когото човек си сподели с някой препатил и по- опитен. Веднага ми подейства успокоително и че не само аз съм така.

# 520
  • София
Аз съм с желязо-дефицитна анемия и хематолог, няколко АГта и ЛЛ са ми казвали да не пия желязо по време на цикъл.
Заради синдрома на бялата престилка преди 2 г. ми сложиха холтер. Всичко ок, дори леко ниско кръвно, само измерванията в болницата леко високи.

Аз имам един проблем от година и половина. Вечер като спя се схващам цялата - ръцете (пръстите и дланите) най-вече, но и челюстта, краката, вече напоследък и кръст. Сутрин всичко ме боли. Като започна имах проблеми и мислех, че е на психична основа, но не минава. Ходих на невролог мин година, всичко ми било ок, изписа ми успокоително и някакво лекарство за епилепсия, не било за мен, ама да го пия да видя как съм, не го пих, личната изписва магнезий и успокоителни. Не знам какво да правя. Дали има връзка с предменапаузата? Започнах да си измислям диагнози вече. Изследванията са ми ок, освен анемията нямам друго. На 48 съм.

# 521
tanini, какво имаш предвид под "схващане"?
На мен ми изтръпват ръцете по време на нощния сън, но при мен е свързано с дискови хернии на шийни прешлени.

Магнерич си има схема на прием - посочена е в листовката. Първите дни се пият по-високи дози.
Аз през по-голямата част на бременността си пиех Магнерич в големи дози.

По принцип не е добре човек да има висок пулс, защото сърцето се изморява. Следете си го и ако се забележи, че е трайно, има си съответните лекарства, които кардиолог ще изпише.

# 522
  • София
На мене ми се случва да ми се схваща челюстта,  понеже стискам със зъби, когато съм напрегната. Мажа се вечер с крем арника за отпускане на мускулите там отстрани на скулите.

# 523
  • София
Не ми изтръпват. Сега се сетих, че преди стисках ръцете в юмрук, но сега не го правя, но усещането е същото. По-скоро стягане, но от стягането започва да ме болят ръцете и се будя

# 524
  • Бургас
Фелисити, бях на хематолог в началото на годината.Но както казах аз още преди години съм попадала на инф-я, че желязото не трябва да се приема по време на цикъл.Защо точно, не знам, но предполагам, че разрежда кръвта.Аз съм с доста обилен цикъл и не ми трябват рискове.Може на хора с нормален цикъл да не влияе.Като по-млада нищо не съм съобразявала с МЦ, но сега е различно, дори и за колагена забелязах нещо подобно и не смея да пия от тогава.И за магнезия съм срещала някъде написано, че разрежда кръвта, но като се има предвид как сега се пишат статии не знам дали е вярно.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 15:38 от Галчудо

Общи условия

Активация на акаунт