Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 84 265
  • 1 039
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
Имате ли впечатления дали прием на желязо,витамини Б и магнезий влияят при обилен цикъл?

Желязото влияе затова не се пие по време на МЦ, както и омеги, протеолитични ензими, които разреждат кръвта.На мен ми се струва, че и колагена има някакво отношение, поне по моя опит.

# 496
  • София
Значи ще пия магнезий. Желязото ми е в комплект с витамини Б. Но ще поизчакам с него. И без това си имам теч, не искам да го засилвам. Мислех, че и желязото не би влияло, ама явно поради разногласията ни , ще изчакам.

# 497
Не съм съгласна за желязното. След отворени гинекологични операции където се губи много кръв и във следващите дни също е критично за кръвоизливи и след раждане което пак е отворена коремна операция и вътре в матката си има кървене до 40 дни , още на следващият ден изписват Желязо   - Малтофер или Сорбифер. А това са истински лекарства а не добавки. masissa вие какво Желязо приемате? При обилен и продължителен МЦ се стига до анемия. Дори хемоглобина да е висок се проверява и Желязо + ЖСК. Интересно ми стана в листовката на кое лекарство с Желязо пише, че предизвиква кръвоизлив или разреждане на кръвта? Даже венозно се влива Желязо на хора изгубили много кръв.

# 498
И аз не смятам, че има
проблем да се пие желязо по време на цикъл.

# 499
  • Бургас
На мен лекаря ми каза да го спирам през това време, може да има значение и формата.Но и да не ми беше казал съм чела още преди.Най-добре човек да си тества.Аз лично по време на цикъл спирам всичко и пия само С и витамин К1, тинктури.

# 500
  • София
. masissa вие какво Желязо приемате? При обилен и продължителен МЦ се стига до анемия. Дори хемоглобина да е висок се проверява и Желязо + ЖСК. Интересно ми стана в листовката на кое лекарство с Желязо пише, че предизвиква кръвоизлив или разреждане на кръвта? Даже венозно се влива Желязо на хора изгубили много кръв.
Ами моето мисля, че е добавка, на Floradix fer+plantes.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 08:17 от masissa

# 501
Това не е ли Билкова кръв? Слабичко е и няма много общо със истинските лекарства за анемия. Но казват, че е добро като цяло. Галдучо без да се заяждам само питам кой е вашият лекар, който е казал подобно нещо за желязото в смисъл къде работи?

# 502
Не ви ли изписаха Магнезий от колко мг на ден?  Магнерич и Магнерот са сходни и са по 500 мг/табл. Максималната доза е по 3 табл./ден. Изписват ги много често Кардиолози и АГ. Сравнете съдържанието на вашите витамини с В -Комплекса на Допълхерц и така ще си прецените най-добре.
Никой не ми ги е изписвал. Аз сама реших да си ги взема за малко успокоение , заедно с валериана и защото усещам едно схващане на краката. Вие покачвате ли кръвното налягане за кратък пероид и след прием на валидол да го свалите? Като бях на лекар ми го измери 150/80 и аз се учудих ,че съм го вдигнала без да усетя и после у дома
беше 130/70 .

# 503
Случва ми се постоянно с кръвното - синдром на бялата престилка. Затова не позволявам да ми го мерят, че след това по цяла седмица го мисля защо и как така.

# 504
Мъжът ми има такъв синдром.Мерят му го два пъти- в началото на прегледа и към средата, когато вече е нормало.Дори сам като го мери често е така, заради насложеното напрежение.

# 505
Мъжът ми има такъв синдром.Мерят му го два пъти- в началото на прегледа и към средата, когато вече е нормало.Дори сам като го мери често е така, заради насложеното напрежение.
Абсолютно и аз така като последователности. Благодаря, че сподели по -лесно е като знаеш, че не си сам.

# 506
Случва ми се постоянно с кръвното - синдром на бялата престилка. Затова не позволявам да ми го мерят, че след това по цяла седмица го мисля защо и как така.
Е да ама при мен разликата между горно и долно е около 60 или 70 и четох ,че не било много добре. Това има ли връзка с менопаузата или са сърдечни проблеми?

# 507
Горната граница показва моментно състояние -афект, долната граница показва състоянието на сърцето като функции. Ако няма в ход заболяване , не е проблем и се приема за случайности такава разлика. При менопаузата може да се ускори пулса а от там да се вдигне и кръвното. При това кръвно какъв ви беше пулса?

# 508
Горната граница показва моментно състояние -афект, долната граница показва състоянието на сърцето като функции. Ако няма в ход заболяване , не е проблем и се приема за случайности такава разлика. При менопаузата може да се ускори пулса а от там да се вдигне и кръвното. При това кръвно какъв ви беше пулса?

Не знам , защото тя го мери с ръчен апарат. Аз в къщи го меря с електронен и пулса най- много ми е бил 89 , а в повечето случай е около 80.Искам да ми препоръчате и някои хапчета от рода на климениум, феминор дуо,
лейди хармония и др., защото прочетох ,че при намаляване на естрогена се получават такива аномалии

# 509
Хм, пулса и кръвното трябва да се измерват винаги в седнало положение без да се кръстосват ръце и крака, след 10 мин покой. В седнало/легнало спокойно положение пулса трябва да бъде около 70 средно ниво. Първо вижте дали коректно сте измервала кръвно и пулс - да сте постояла поне 2-3 минути спокойно. Магнезият се изписва от Кардиолозите точно за пулса, ако разбира се не е патология. При вас не е. Според мен е добре да си вземете Магнерич или Магнерот. Там Магнезия е от 500мг/табл.. Сегашният ви Магнезий е от 250 мг/табл. Аз лично бих взимала сутрин и вечер по 1т. Магнерич. А да не говорим, че съм го взимала близо една година по 3т.

Общи условия

Активация на акаунт