Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява климаксът (менопауза)?
Как се разделя климактериумът?
Какви са симптомите на менопаузата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява климаксът (менопауза)?
-
Как се разделя климактериумът?
-
Какви са симптомите на менопаузата?
Симптомите на менопаузата включват менструални нарушения, невровегетативни и нервнопсихични оплаквания, атрофични промени на кожата и лигавиците, както и метаболитни промени. Най-типичните симптоми са 'горещи вълни', нощни изпотявания, безсънни нощи, нервност, депресия, плачливост, намалено либидо и различни атрофични промени.
-
Какви са основните оплаквания на жените по време на менопаузата?
-
Какви са причините за настъпване на менопаузата?
))
Само, че при мен причината беше, че цяло лято бях далеч от Бургас, на чист въздух. Събуждах се рано сутрин ат самосебеси, имах енергия, имах и много движение, всеки ден на открито и на слънце, почти нищо не съм пила като добавки. Светът наистина изглеждаше друг. Върнах се и не мога да заспивам лесно, въртя се до късно, сутрин започнах по-късно да се събуждам, страх ме е да не се върне пак това състояние на апатия и депресия.
Не бях замаяна от упойката и след 2 часа можех да си тръгна към къщи. Имаше една жена преди мен, която беше по-замаяна, но пък като и светна си ходеше спокойно и без проблеми. При мен имаше обилен теч и болка, които намаляха на следващия ден. После се редуваха дни на леко зацапване и засилване на кървене в продължение на 2 седмици. Дадоха ми 4 дни болничен и със събота и неделя станаха 6 дни, в които си поседях вкъщи, повече май от страх. След като излязоха резулатаите се оказа че е полип. Преди това само предполагаше доктора. Имам зацапвания между циклите от няколко години и са ми казвали че е от пременото и ще трябва да си ги търпя, но последните месеци беше кошмар. Надявам се да се подобрят нещата, но за момента май е рано да се каже. Чакам цикъл и след това контролен преглед, да се види дали има нужда от други процедури и лечения.