Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 85 975
  • 1 039
  •   1
Отговори
# 135
По принцип славата на бг мама е такава.
А иначе като дългогодишен списващ, мога да кажа че обикновено на такива въпроси не може да се отговори, и трябва да се зададат уточняващи въпроси, а не да се даде отговор на килограм.

# 136
При разширени вени може дс няма никакво външно проявление.

# 137
При разширени вени може дс няма никакво външно проявление.
Но болката ще е локализирана в конкретен участък. Например под бедрата, или в прасеца най-често. Въпросът беше дали такива симптоми са свързани с менопауза - да. А иначе една болка може да има 100 причини.

# 138
  • при Arctic Monkeys
Аз имам тежест в прасците и надол към ходилата, особено преди цикъл. Помня, че имах такива болки като бременна. Явно е от хормоните.

# 139
Може и болка да няма в началото на проявленията на варикозата, а може да се видят само изпъкнали вени на места.А може и нищо да не се усети.

# 140
Въпроса ми беше дали има връзка с менопаузата.
Благодаря на разбралите 😊

# 141
Аз имам тежест в прасците и надол към ходилата, особено преди цикъл. Помня, че имах такива болки като бременна. Явно е от хормоните.
Което води до задържане на вода в организма, което пък - до отоци и тежест в краката, аз имам и в ръцете.

# 142
Здравейте! Някой пил ли и хапчетата Примадона и имате ли някакви отзиви за тях, тъй като пробвах с какви ли не лекарства за менопауза, но все още не мога да намеря правилните за мен.

# 143
Здравейте момичета.
На 48г.  съм. След 3 месечно отсъствие на цикъла ми дойде. Изпотяване и вълни имам.
Питането ми е умора и болки в краката нормални ли са за нас? От скоро и това се появи.

Биби, аз преди няколко години ходих да ми видят вените, че се появиха капилярчета по прасците, аз съм много бяла и си личи всяко и имам една изпъкнала вена вдясно от вътрешната част на слабините, която изпъкна при втората бременност. Тогавами казаха,  че съдовете ми слаби, но нищо притеснително няма, но лекаря ми каза - вие знаете ли, че имате паднал свод, викам не. 😁 Ходих на ортопед, направиха ми стелки, може и това да те болят краката.
Моята трансформация върви така неусетно. Първо стелки, любимите ми токчета ставаха все по-ниски, после махнах почти изцяло грима, реших, че не си струва да се хабя да се разкрасявам, все тая е, миналия месец и сутиена махнах, че супер ме боляха гърдите и се примирих, че дрехите няма да ми се седят особено добре, а сега не слагам вече и тампон при цикъл, нещо немислимо досега. Косата още си я боядисвам, но в Linkdin има един тренд бизнес дами да си оставят косата посребряла (не непременно без прическа) и да се гордеят с това, че е етап от живота им.

Иначе бях при двете лекарки. Всичко ми било наред и да съм следяла цикъла, ако бил нормален  след 6 м. пак, ако имало кървене между циклите - да ида да видят с ехограф. Ендокриноложката я питах за възлите и биопсията и тя каза поглеждайки ме учудено - на този етап не се налга, вашите са много малки.
Онова чудо, наречено МЦ (проклето да е😁) всъщност ми дойде вчера и сега е доста силно и без тампон направо чувствам, че тека. Айде нови притеснения, няма спокойствие, отврат просто.

Може ли да е по-обилно от игликата?

Допреди да ми дойде нямах ПМС, но вчера и днес си ме боли корема, чак но-шпа си купих. И така, скапано ми е. 😑

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 19:54 от snejna

# 144
Snejna, на какъв специалист ходи за вените, на съдов ли? При мен е същото с краката. И на двата прасеца имам мрежичка от тънки вени като косъмчета и много се виждат на бялата кожа. А на левия крак високо горе при слабините имам нещо като бучка, дебела вена много разширена около 2 см. Това със слабите съдове ме плаши, защото може би значи че лесно могат да се спукат, не знам🤔
Иначе аз нали си станах пак редовна с цикъла два поредни месеца, виждам в календара че датата ми наближава и си имам вече ПМС. Вероятно проклетото чудо МЦ 😀 и мен ще продължава да ме посещава.

# 145
Възможните лекари са: ангиолог (с ехограф преглежда вените, както и с друга апаратура, проследява кръвотока и изменения по самите съдове. Най -напред проверява за отоци по глезените като първи сигнал за проблемни вени); и съдов хирург. Относно вените и капилярите и при по-леките случаи  - за тях се изписва много често  Кверцетин (хранителна добавка е). Дава се и след тежък Ковид , защото той атакува точно кръвонсната система (вени и капиляри).

# 146
Salii, честити гости. 😁 Не беше много скоро когато ходих за вените, та не помня на кой от двата вида лекари, които Фелисити е изброила, съм била.
И мен ме е страх вече от какво ли не, ще лудна, чак се усещам, че съм супер разсеяна в работата, а аз много си обичам работата, мислите ми обаче са почти изцяло обсебени от новите чудесии. 😉 Така обсебена, даже тъпа, съм се чувствала само като бях бременна втория път.
Иначе съм се размечатала как искам да съм на 22 и бременна, не ща това сега, ММ вика е невъзможно е, ми да, така е, ама не ми пречи да си мечтая. 😄

# 147
Привет, красавици, минавам да се разпиша.
Вкисната съм като каца кисело зеле. 😣
ОЧ (онова чудо) дава наченки да спре, днес ми е 5 ден, такава река никога не съм имала, за болки - също, чак краката ме боляха, какво е това, ако продължи така, не се търпи. Заради болките се попрегърбих отново (имам гръбначно изкривяване, пак случайно при една от операциите с епидурална ми го съобщиха🙄) и сега и гърба ме боли.
От миналия месец не съм ходила на фитнес, само това ми помага за гърба, правя си серии с уредите за гръб и рамена, обаче сега не смея да ида, ами ако ми текне пак от напрежението?
Кръвното от обичайно 60/90 вече често е 80/120, което е изумително, винаги съм била хипотоничка.

Много ми е ниско самочувствието, нямам желание за нищо, девойката ме разкарва днес из мола да гледаме дрешки, аз само си пъшкам и си мечтаех как ще си полегна.
Иначе си взех и Витекс, а вечерната ще я пия в по-малка концентрация, че си реших, че е допринесла за този обилен и болезбен цикъл понеже може би пък прогестерона ми е нисък. Та ще ги пия и двете в по-малки дози. Взех и и колаген течен, магнезий, селен, пък да видим дали ще изляза от усещането за счупена марионетка.
Хубава вечер, принцеси. 💐

# 148
Основно водещо при обилна кръвозагуба е хемоглобинът да е що-годе в норма.  Ако се налага желязо.
И преходът от пременопауза към мено, в случай на обилна кръвозагуба става с хормони при нужда.- инфо от лекар. Водещото е кръвните показатели да са наред, организмът  да се чувства ОК.

# 149
  • при Arctic Monkeys
Ох, да питам нещо. Имам за сега редовен цикъл, леко скъсен на 25 дни. Предстои ми пътуване и много ми се ще да го ускоря с 4, 5 дни и да е минал като тръгна. Хормони ли трябва да пия😞. Ще питам и лекаря си, мн ме е страх да не се разбутам.

Общи условия

Активация на акаунт