Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 84 354
  • 1 039
  •   1
Отговори
# 315
  • София
На мен ми трябва за хормонален баланс, не е свързано с ПМС.

Ако имате ПМС, значи имате и хормонален дисбаланс,
Може да не се отчита от изследвания, но означава, че тялото не работи оптимално.

На мен хирург ми препоръча да пия вечерната иглика за кисти в гърдите, не уточни точно как.

# 316
На мен ми трябва за хормонален баланс, не е свързано с ПМС.

На мен хирург ми препоръча да пия вечерната иглика за кисти в гърдите, не уточни точно как.

И на мен мамолога ми я изписа. ✌️

# 317
Имам хормонален дисбаланс доказан с изследвания и нямам ПМС. Не искам да взимам нито хормонални препарати нито фито естрогени. Затова се ориентирах към Вечерната иглика.

# 318
Лейдис, лекарката ми е отговорила. Бързо стана. ✌️
Писала ми е следното, след като написах, че съм 5ти ден без изгледи да спре и съсиреци:
"Здравейте!
Може да се започне прием на Дуфастон 2 х 1 т. дн. между 16 и 26 ден от МЦ, за 3 мес."

Какво да правя сега, да го взимам ли, чак до 16тия ден ли да чакам, че да го почна, сега ще ми спре ли някога изобщо👿, направо никога не съм била толкова объркана. 🤮

# 319
Лейдис, лекарката ми е отговорила. Бързо стана. ✌️
Писала ми е следното, след като написах, че съм 5ти ден без изгледи да спре и съсиреци:
"Здравейте!
Може да се започне прием на Дуфастон 2 х 1 т. дн. между 16 и 26 ден от МЦ, за 3 мес."

Какво да правя сега, да го взимам ли, чак до 16тия ден ли да чакам, че да го почна, сега ще ми спре ли някога изобщо👿, направо никога не съм била толкова объркана. 🤮

Бях така седмица, чудех се ще спре ли някога - обилно, съсиреци, ужасно беше. Но спря, сега чакам следващият цикъл да ми е нормален. За първи път ми беше това. Аз си бях решила, че ако не спре, ще ходя на лекар. Пожелавам ти да е към края си и при теб. За онлайн консултацията - ти си реши дали да се довериш. Успех!

# 320
Допълвам се с второ съобщение:
"Може сега да го почнете 2 х 1 т. дн. за 10 дни, докато спре кървенето.
След това по горната схема за 3 мес.".

Поли, аз си ходя по принцип при нея, просто няма часове чак до 11ти. Тя ми беше казала да си следя цикъла и ако има съсиреци  че ще ми се наложи хормонална терапия.
Сега пък като се замисля колко хормони съм изпила като противозачатъчни, майко мила. Абе, пълен разпад...

# 321
Аз съм отскоро в клуба, съвсем в началото, дано момичетата с повече опит да те посъветват нещо. Само се чудя, може да не съм права, не знам, как може лекар да допуска, че ще кървиш 10-16 дни, и не те вика/праща директно на физически преглед за преценка.
Пък за съсиреците - незнам, цял живот съм така. Приела съм го за нормално за мен. Никога никакви проблеми не съм имала. Чак пък хормонална терапия, не знам, не знам....

# 322
Дуфастона го пият и бременни чак до началото на четвърти месец , без прекъсване, 3 х 1 т. дневно. И няма никакъв проблем. Представете си 90-100 дни , по 3 таблетки Дуфастон дневно. Дуфастона е Прогестерон, Естрадиола е по-вредният хормонален препарат. Ако не се спре кървенето с хормонални препарати се прави кюретаж. Толкова дълго кървене и със съсиреци води и до анемия. Може би е добре да се взима и Желязо.

# 323
Добър вечер, лейдис, бърз ъпдейт от мен. ✌️Консултирах се и с личната, тя каза да взема Дуфастона за 3 месеца и после фитохормони. Докато ми отговори, натуткам се и се прибера то пък ми спря.
Та на 16тия ден почвам Дуфастона.  
За игликата ви писах, че миналия месец пих по 4 капсули и нямах съсиреци, този по 2 заедно с Витекс и си изкарах просто чудесно.🤕 Не знам дали си въобразявам, но мисля, че при мен има пряка връзка. Сега пак ще пия по 4 от игликата, тези дето съм взела са по 0.500 мг на Джеймисън и без Витекс. Проба - грешка, нещо такова. 🤔😥

# 324
Започвам да търся нещо природно...Препоръчайте.. От няколко години нон стоп през месец, през два и примолут.. Или не ми идва, или не ми спира. Всеки път се оказва киста и одебелена лигавица. Естествено с хормона се оправя, ама до кога така. Този месец смяна с Дифастон.Освен в цената ме знам има ли друга разлика с промолут. Не ми действа... Трябва задължително да спра с тези хормони... Моята лекарка друго не признава и само ме плаши с този кюртаж..

# 325
  • В полите на Пирин планина
Турта, невен и бял равнец. На чай. Има и на тинктура. Според мен и двата варианта помагат.

# 326
  • Пловдив
Пила съм го само на чай, върши работа. АГ ми беше казала преди години за този чай.

# 327
  • Враца
От юли месец пия смес No 20 на Здравница. Последно преди да започна имах киста 5 см. Сега ноември чакам да ми дойде, за да видя какво е положението. Надявам се да няма кисти никакви.

# 328
Успех с прегледа. Ще чакам да се похвалиш.

# 329
Фелисити, пий МВИ 2 х 1300мг. Това е препоръчителната доза, подходяща за женската полова система, хормонални дисбаланси, болки и кисти в гърди и тн. Пие се без прекъсване примерно 5-6 месеца, после ако искаш може да направиш някаква пауза от месец-два и после отново да почнеш.

Общи условия

Активация на акаунт