Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 84 335
  • 1 039
  •   1
Отговори
# 390
здравейте,
приятелка се е притеснила-след3,5г без цикъл, й е дошло изведнъж
какво да изследва? изобщо нормално ли е?

# 391
здравейте,
приятелка се е притеснила-след3,5г без цикъл, й е дошло изведнъж
какво да изследва? изобщо нормално ли е?
Да отиде задължително на АГ. Може и да не е от цикъл това кървене. Първо и трябва ехографски преглед на матка и яйчници и след това при нужда лабораторни изследвания, вкл. цитонамазка ако не и е правена скоро.

# 392
# 393
Ох, момичета, куцук куцук, пристигам. 😮‍💨 Нали ви казах, че ендото ми изписа Дуфастон 2 х 1 т. на ден заради съсиреците. Пия ги от 16тия ден на мц, тоест отброявайки от 29ти, го докарах, че тр  да го пия от 13ти ное нататък. Тя ми каза 10 дни да го взимам.
В петъка на края на работния ден много ме заболя гърба, не кръста, а гърба високо горе където се закопчава сутиена горе-долу, ама си викам - сецнала съм се, че съм си кльощава и не се пазя и понякога се схващам. Днес вече след мазане и лежане 2 дни викам на мъжа ми - тая болка не ще да е от това, а хормонална, много пробождаща една такава.
Отивам преди малко в тоалетната и бам - дошло ми.😭 А не съм спирала Дуфастона. Мислех, че като го спра на 23ти по схемата и след ден, два трябваше да ми дойде.
Ще полудея, момичета, какво е това, какво да правя? Коремът ми никакви индикатори не даде  чак сега забълбука и закъркори.
Утре ще се свържа пак с ендото, но съм супер изморена психически. 😪
На малката и на нея вчера й дойде с 10 дена по-рано.

# 394
Незная, как може да ти дойде докато пиеш хормон.Нека някой отговори, който е по запознат.
Имам проблем с киста, която лекаря при който ходя иска да лекува с прогестерон и ужасни кръвоизливи.
Всичко е от възрастта, но понеже си мисля за това,че ми трябва свестен лекар, хормоните са тънка работа, моля Ви дайте лекари в София които разбират. Ама такива наистина които  са наясно с възрастта 48 и нагоре.
Зная че с хормоните шега не бива.Какво ще ме посаветвате.
Чакам отговори
Благодаря Ви!

# 395
Дуфастона е слабичък. А цикъла като му дойде момента, нищо няма да го спре. Аз при инвитротата съм била на големи дози Утрогестан и въпреки това пак ми е идвало.

# 396
Аз тоя месец реших да не пия вечерна иглика, за да не би тоя задържан фоликул да има общо с нея, макар че я даватбточно при такива проблеми.... Сега щецвидим кога ще ми дойде и как.... Иначе горещите вълни се върнаха и нощтните изпотявания🙄, хем пиех по 1 на ден

# 397
Дуфастона е слабичък. А цикъла като му дойде момента, нищо няма да го спре. Аз при инвитротата съм била на големи дози Утрогестан и въпреки това пак ми е идвало.
+1

# 398
Димитрана, нямам представа. Не е точно цикъл обаче, да си кажа. По-скоро зацапване.
Днес ходих при личната, че не се търпеше болката в гърба. Тя каза да си допия дуфастона и чакаме, тоест в сряда за последно и после..нови мъки. 🙄
Прати ме на невролог. И чудно - имам ДВЕ  гръбначни изкривявания и някакви си други неща като кифоза
Даде ми лекарства и гел и каза след 10 дни да ида напълняла, да ми каже каква гимнастика да правя. Да, напълняла, цялото й заключение беше, че съм с хубаво лице  ама като освиенцим и затова мускулите ми не могат да крепят гръбнака. А аз верно съм като скелеТомия. 😄
Става все по-хубаво....
Стела, фелисити, ми то сама май не мога да го сменя?🤔
Демонче, и аз съм половин месец без, свърши ми и се омотах да си купя нова. Другия месец пак и съм почти сигурна, че най-добре се повлиявам от нея.

# 399
Да, правилото е дори и да дойде цикъл, прогестерона се довършва така както е била схемата. Дуфастона и на мен ми е слаб затова съм на Примулут нор , когато има нужда. Имаш късмет , че си при ЛЛ жена. Аз съм при мъж, на който хич не му се занимава той е над нещата и над системата (касата), обаче има една злобничка мед . сестра Blush Та не мога дори и да му се наплача. Иначе „Кифоза” е диагнозата на самото гръбначно изкривяване, мисля че е най-леката форма. Има едни ластици, които са специално за това и не се виждат под дрехите. Моя съученичка така си изправи рамената. Струваха към 50 лв.

# 400
  • София
Кифозата е форма на изкривяване, а не степен. Трябват наистина мускули, за да държат гръбнака в правилната форма. Мисля,че беше изкривяване в горната част на гърба навън, смисъл гърбица, но да не подведа някой. Доколкото знам и там има степени, зависимост от ъгъла, като при сколиозата.Упражнения и развитие на мускули. Плуването е също много добро. Мога да препоръчам кинезитерапевт.

# 401
Снежна, сподели после каква гимнастика са ти препоръчали. И аз трябва да изправям рамене, слаба съм също.

# 402
  • София
От всички доктори, при които съм ходила знам, че Дуфастона се спира щом цикъла тръгне, независимо от схемата.
Така както Дуфастон ми е обърквал цикъла нищо друго не е успявало. Рецепторите се объркват и започва цикъл два пъти месечно или без спиране.
Аз бих спряла Дуфастона и нурофен форте (намалява кръвотечението), чай коприва, калций-фосфо-ц и чакаме. Нормализирането на цикъла след Дуфастон отнема време и трябва търпение.

# 403
  • тук и там
Аз съм пълна, но  съм с кифоза и дископатия.Нищо не пия, нямам вълни-обаче цикълт ми си идва когато си иска-някой път два пъти в месеца, друг път ми закъснява с половин месец..Въобще не мога да го хвана вече..

# 404
То въпроса е дали имаш или нямаш мускули. При мен всичките увреди по гръбнаха се появиха, когато минах на нввмх, много отслабнах, а не тренирах, защото нямах сили и стопих всички мускули.

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 08:11 от Lemy

Общи условия

Активация на акаунт