Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 84 309
  • 1 039
  •   1
Отговори
# 450
  • гр.Добрич
Момичета, този месец и на мен ми закъснява. Днес ми е 48 ден от предния цикъл. СИмптоми имам, боли ме, а нищо. Ходих на АГ и се видя стария фоликул, дето не се е отделил. Иначе лигавицата ми е много тънка. Обикновено ми изписва Дуфастон, но каза че няма смисъл и направихме схема с Примолут нор за всеки месец или Оргаметрил ако намеря някъде. Утре ми е петият ден и още нищо. Препоръча ми и Menopace max.

# 451
  • 1st floor
На мен ми дойде и вече втори ден е ужасно обилен. Точно като миналия месец.
Относно хремавия период - не само ММ се разболя от мен, но и синът. Точно водниста хрема, прилича на алергична. При мен мина за три дни тоя вирус, синът още по-бързо го изкара, ММ още се влачи с него + кашлица. Много мои познати също се оплакват от такава хрема.

# 452
Оргаметрил има в Македония. Ако можете от там да го вземете. Да попитам за София, можете ли да препоръчате АГ който не приема менопаузата със насмешка и подигравка? Искам да се консултирам.

# 453
Добър ви ден, дружки.
Минавам на отчет пак.
Този път (след дуфастона), цикълът ми беше 3 дни и половина, нищо общо с онези кървави реки от по 6 дни от предишните два месеца. 🙏
Дано няма изненади.

# 454
  • Враца
Момичета, а нещо за раздразнителност взимате ли?
Преди бях такава само преди цикъл, сега обаче се засили. Съответно явно ставам и заядлива, защото мъжът ми ми каза, че съм станала много заядлива и кипвам изключително бързо.
Та приемам съвети, че мислият не заслужава такъв тормоз Simple Smile, а и аз не се харесвам толкова подскачаща като заядлив ротвайлер Simple Smile

# 455
Аз взимах известно време Агнес плюс Прим ойл. Много добре ми се отрази.

Последните години не намирам нужда сякаш. Да не казвам голяма дума. И затова не съм взимала. Но тогава почнах тези две добавки именно заради невероятна раздразнителност и много изявен ПМС. Беше 3-4 години след раждане и предполагам, че хормоните ми се бяха разбъркали. Тогава още бях далече от менопаузата. Сега подозирам, че започвам да навлизам в подготвителната фаза.

# 456
  • Бургас
Витамини В комплекс и магнезий/това ми са фаворитите, но не ги взимам постоянно, а периодично.Общо взето си показва по нервите и апетита/, бахови есенции преди цикъл, наспиване,  по-малко сладко и ако може с по-натурален произход,  но ако има реален дразнител е трудно.

А да, и едни мелодийки с птиченца ми действат добре.

# 457
В-комплекса няма ли да повиши апетита? Че това ме притеснява сега мен... И затова не смея да приемам такива витамини.

# 458
  • В полите на Пирин планина
Аз пия магнезий и при нужда Симпатил (билково успокоително е) или Мента, глог, валериана.
Също хубава музика и някое хоби ми действат супер на настроението и тонуса.

# 459
  • Бургас
В-комплекса няма ли да повиши апетита? Че това ме притеснява сега мен... И затова не смея да приемам такива витамини.

При мен не, даже напротив.

Забравих и боуена, той е много важен елемент и за физиката и за психиката, гледам да имам процедура около цикъла.

# 460
Момичета, а нещо за раздразнителност взимате ли?
Симпатил. Изписаха ми го когато бях в хиперфункция, а тогава положението от към раздразнителност беше страшно.

# 461
Здравейте всички във форума! Пиша за първи път и ще се радвам, ако ми дадете съвети. На 54 години съм , от 4 години съм без цикъл и досега проблемите ми бяха само горещи вълни , но не взимах нищо за тях. Но от около един месец съм в страхотна депресия. От 6 месеца са съм храносмилателни проблеми , които ту се оправят за 3 седмици и отново си раздразня стомаха и пак започвам пробиотик и стомохон. Обаче от две седмици ме мъчи страхотен глад ,безсъние,тревожност и депресия. Правих във вторник профил за кръвна захар , резултати 4,23-4,13-5,13 . Това било добри резултати. Изследвала съм само ТSH през август и 2,21 при референтти ст. 0,4-4,0 . Всички казват ,че нищо ми няма , а аз съм парцал. Въпроса ми при ендокринолог ли да отида или при гениколог за да ми пусне някакви изследвания за хормони?

# 462
А витамин В12 как е? Хемоглобинът в норма ли е? Недостиг на б12 може да доведе до депресия. Отделно влияе на Нв, а анемията води до отпадналост и пр.

# 463
А витамин В12 как е? Хемоглобинът в норма ли е? Недостиг на б12 може да доведе до депресия. Отделно влияе на Нв, а анемията води до отпадналост и пр.
Нищо не знам за витамините. Октомври бях при гастероентеролог и ми прави пълна кръвна картина, изследване на урина и за гъбички в устата, според него изследванията са добри , а там мисля ,че фигурира хемоглобин.
Сега си записах час за ендокринолог за вторник от 17 и 15 часа , ще пиша после.
При нисък хемоглобин не трябва ли да ми се спи много?

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 13:55 от lbl

# 464
Вит Б, Д, феритин вижте, само ТСХ не е обективно, трябва всички хормони на щитовидна да се видят.Евентуално селен, цинк, мед.

Общи условия

Активация на акаунт