Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 84 250
  • 1 039
  •   3
Отговори
# 540
За черва се пие колаген тип 1 и 3.
Зависи каква марка е колагена. Аз никога не съм имала оплаквания от колаген, дори забелязвам как ми се подобрява стомашно-чревния тракт при употреба.

# 541
Не съм убедена, че е от колагена.
При мен тия симптоми започнаха към 49, без да съм пила колаген., АГ видя раздуване, явно за да компенсирам кръвозагубата чрез храна.
За кисти назад писаха, за билки от Здравница. На мен Оргаметрил ми е помагал.

# 542
Sanea, какво предприе за раздуването? (за червата пишеш, предполагам). Аз имам същия проблем, констатиран при преглед точно от АГ-то Grinning

# 543
...АГ видя раздуване, явно за да компенсирам кръвозагубата чрез храна.
За какви проблеми и какво точно раздуване на червата става въпрос? Интересно ми е защо и как АГвижда и  коментира тези неща и ги свързва с гинекологичен проблем.

# 544
На мен ми е интересно как АГ вижда раздути черва,пък Гастрото нищо не вижда....

# 545
Червата се намират в малкия таз , логично АГ също да вижда и газовете в червата. Всички АГ са изкарали курсове по ехографска диагностика и най-нормалното нещо е да знаят какво виждат в съседство на матка, яйчници, пикочен мехур и черва. Просто не им е работа да го гледат и описват в амбулаторните листа. Виждала съм АГ който коментира възпаление на апендисит на ултразвука.

# 546
Момичета, някаква пълна апатия ме е обзела напоследък. Слава Богу, нямам кой знае какви лични проблеми, но нищо не ме радва... Снощи имахме годишнина и ММ накрая ми се разсърди, че съм била в тъпо настроение.

Замислих се дали е свързано с някакви хормони това и какво евентуално би могло да ми помогне да се почувствам по-добре.

По принцип се чувствам така без желание за нищо непосредствено преди на настъпи цикъла ми, но сега наскоро ми свърши, така че би трябвало да се чувствам добре уж...

# 547
Фелисити Кинг е обяснила добре. С вагиналния трансдюсер се виждат и други органи, не само матка и яйчници. Моето АГ ми е коментирало състояние на пикочен мехур, черва... Просто се забелязват при прегледа. Не че е свързано с някакво конкретно гинекологично заболяване. Но може да е свързано с промените в хормоните. АГ-то ми е казвало, че премено- и мено- много се отразяват на стомах и черва.

# 548
Сега пък кръвното ми е 117/71 и пулс 76 при 6 приема на магнезий 250 мг.+ В комплекс . Въпросът ми е да продължавам ли да си го пия , заедно с валериана или да го спирам. Утре съм но ендокринолог за да ми разчете резултатите от МАТ,ТАТ и ТSH и ще попитам и нея възможно ли е толкова бързо магнезия да ми подейства или някой хормон се укроти.

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 09:54 от lbl

# 549
stella, аз не се съмнявам...Просто тук АГ не ми е казвал нищо такова,нито пък Гастро.... Явно ,не им се занимава,не че няма проблем....А и в моя град ехографа си е обикновен,не е вагинален...

# 550
И с външен се вижда, нали ходя на гастро, който преглежда така.

# 551
  • В полите на Пирин планина
Сега пък кръвното ми е 117/71 и пулс 76 при 6 приема на магнезий 250 мг.+ В комплекс . Въпросът ми е да продължавам ли да си го пия , заедно с валериана или да го спирам. Утре съм но ендокринолог за да ми разчете резултатите от МАТ,ТАТ и ТSH и ще попитам и нея възможно ли е толкова бързо магнезия да ми подейства или някой хормон се укроти.

Че това кръвно е супер.
Добавките принципно действат с натрупване. Не виждам смисъл да се пие нещо 6 дена и да се спре.

# 552
  • Бургас
Момичета, някаква пълна апатия ме е обзела напоследък. Слава Богу, нямам кой знае какви лични проблеми, но нищо не ме радва... Снощи имахме годишнина и ММ накрая ми се разсърди, че съм била в тъпо настроение.

Замислих се дали е свързано с някакви хормони това и какво евентуално би могло да ми помогне да се почувствам по-добре.

По принцип се чувствам така без желание за нищо непосредствено преди на настъпи цикъла ми, но сега наскоро ми свърши, така че би трябвало да се чувствам добре уж...

Аз съм така зимата, викам му зимен сън, но има една подробност като взема мерки навреме не се задълбочава.При мен е от жлезата, от анемията и разни дифицити, които се получават.
Скрит текст:
Принципно съветите, които ти дадох за глада важат и за това състояние-витамин Б комплекс, Д, С, магнезий, взех си хлорофил, добавка с желязо,  защото всичко е свързано.Тази година какво правих-пих желязо цяла пролет, наложих си да правя гимнастика, да правя разтоварващи дни, започнах боуен сега есента. Въпреки мъглите и мрачното време не съм в дълбок зимен сън като м.г., а доста по-повърхностен.Разредих разтоварващите дни, взех да хапвам повече тесто и сладко, малко вино,  особено този месец прекалих и веднага ми се отрази, така че направи си един анализ как живееш и се храниш.Хората с някакъв хормонален проблем не трябва да се отпускаме нито с храната, нито с движението, защото много бързо се затъва в апатия, мъгла и сънливост.

ПП  Много важно е, сега си дадох сметка, че първо оправих желязото и от там ми дойде енергия да спазвам тези неща.Явно сега има спад, щом пак от време на време усещам мързел и демотивация.

# 553
Та, в групата на Рей Пийт рекламират една книга, която предстои да бъде издадена, не зная какво да мисля и дали да не си я взема.
Мисълта ми е, че явно от тези състояния са свързани с хормоните и възрастта ни.

"Заради дефицита на качествена литература на български език издирваме заглавия, които ще са от полза за читателите.
Почнахме да подбираме книгите, които искаме да стигнат до нашите читатели на български  език и първата от тях скоро ще бъде факт.
Книгата е на тема хормони, перименопауза и менопауза.
Авторът е Лара Брайдън, лекар-натуропат с повече от 20 години опит в областта на женското здраве. В момента провежда консултации в Крайстчърч, Нова Зеландия, където лекува жени с СПКЯ, ПМС, ендометриоза, перименопауза и редица други, свързани с хормоните и женския цикъл. В книгата няма от философията на Рей Пийт, но дава огромен ресурс по началното ограмотяване по темата за всички, които сега започват пътя си към оптимизцаия на половите си хормони. Ако живееете в чужбина и достъпът Ви до прогестерон е силно затруден, Лара дава ценни трикове как да разговаряте с лекаря си, да се сдобиете със съответната рецепта."
 Ако Ви се случват неща, за които до скоро сте смятали, че са нормални, а те не са / горещи вълни, липса на либидо, прескачащ цикъл, зацапвания, склонност към остеопороза, избухливост, неустойчивост към стрес, естрогенова доминатност, инсулинова резистентност/ това са поредица от събития свързани помежду си,  тази книга ще Ви даде обяснение на прост език защо Ви се случва всичко това. Ако сте на 35+ и крачите към менопауза ползвайте ресурса на книгата да отложите това събитие във времето.
За огромно мое съжаление преговорите по издаване на книгите на Рей Пийт спряха, поради кончината му, но идеята стои отворена и дано скоро да бъде факт. Също така вървят преговори по авторските права на книгите на пионера в теорията на прогестерона Катарина Далтън.
 Следващото заглавие което сме подбрали ще оповестим когато договора бъде факт, като то ще бъде изключително ценно и вълнуващо за аудиторията ни.
Оставям този малък откъс, който ме докосна много  от книгата тук:
"Накратко, нормално е да сме тъжни. За това, че вече не сме млади; че губим позициите си в общество, в което младостта е на пиедестал; че може би вече е „твърде късно“ за всички неща, които сме искали да направим. Разбира се, за много от тях не е твърде късно, но не за всички; като всеки от нас и Вие сте пропуснали или подминали възможности. Нормално е да сме тъжни за децата си – за децата, които са пораснали, за тези, които може би са си отишли или пък тези, които никога не са се родили. Точно както е нормално да сме тъжни за всички взаимоотношения, които се променят или губим, докато вървим през живота.Менопаузата е като началото на есента, която е красив и плодотворен сезон, но все пак е втората половина на живота. Може би заради това, тогава за пръв път започваме да осъзнаваме колко ценен и кратък е животът. Както Джърмейн Гриър пише: “Когато 50-годишната жена си казва ‘Сега е най-хубавото време’, тя го вярва с цялото си сърце, защото знае, че няма да трае вечно.”

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 20:46 от Lemy

# 554
Кръвното си е супер!Можете да спрете Валериана. Да не привикване към успокоителни, макар и хомеопатия.

Общи условия

Активация на акаунт