Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 19

• 84 289
  • 1 039
  •   2
Отговори
# 660
Утро, а кръвоизливи имала ли си?

# 661
  • Бургас
Замайвания и аз имам понякога, май като цяло също са около цикъла.

# 662
И аз имам замайвания дни преди цикъл. Не е постоянно,но се случва няколко пъти за тези дни. В началото много се плашех(почнаха преди около 3 г,сега съм на почти 48). Но като питах в темата тогава,помня,че и други ме успокоиха,че при някои се получава....Изобщо организмите ни са различни,различно реагират... И най малкото отклонение в нивата на хормоналния баланс си прави различна симптоматика. И не смятам,че се вманиачавам или издребнявам- преди 5 г примерно несъм имала такива усещания. Никой няма да пише,че не му е ОК,ако се чувства добре. На мен ми трябваха години обикаляне по лекари,за да разбера от четене че съм в Премено и мн от дискомфорта ми е от там. Как пък никой лекар не ми го каза?! Щом ти идва всеки месец,кво искаш???? Е да ама не е това....Аз например си мислех,че тази симптоматика започва като почне да прескача цикъл и тн....

# 663

Не знам как да отговоря.
Откакто съм родила малката ми дъщеря, вече 14 години имам обилен цикъл. Но за сметка на това е къс - на четвъртия ден вече съм ок. Първите ден-два имам доста силно течение. Даже първата нощ ставам по сто пъти, защото иначе ще се събудя в локва. Сигурно и при вас е така - при мен се случва на някакви тласъци - примерно седя си на работното място и като се изправя, незабавно тичам към тоалетната, обикновено още не ми се е намокрила превръзката, а всичко си изтича в тоалетната и затова не мога да разбера колко е. Но ми се струва доста.
Извинявам се за нагледното обяснение.

Като се замисля, случвало ми се е да се чувствам зле от кръвозагуба по време на цикъл. Но тогава просто ми е лошо и отпаднало, а не замаяно-

# 664
Това си е доста обилен цикъл. В такъв случай имаш ли скорошни изследвания на Хемоглобин, Желязо и ЖСК и Феритин? Анемия - ускорен пулс, замайване, гадене и повръщане. Дори и Хемоглобина да е наред се пускат и другите показатели. Организмът ти едва се е възстановил от една кръвозагуба и след 28 дни нова. На червените кръвни телца им трябват 21 дни за да се регенерират и възстановят. Ако не си пускала Желязо - моля те пусни си.

# 665

Не знам как да отговоря.
Откакто съм родила малката ми дъщеря, вече 14 години имам обилен цикъл. Но за сметка на това е къс - на четвъртия ден вече съм ок. Първите ден-два имам доста силно течение. Даже първата нощ ставам по сто пъти, защото иначе ще се събудя в локва. Сигурно и при вас е така - при мен се случва на някакви тласъци - примерно седя си на работното място и като се изправя, незабавно тичам към тоалетната, обикновено още не ми се е намокрила превръзката, а всичко си изтича в тоалетната и затова не мога да разбера колко е. Но ми се струва доста.
Извинявам се за нагледното обяснение.

Като се замисля, случвало ми се е да се чувствам зле от кръвозагуба по време на цикъл. Но тогава просто ми е лошо и отпаднало, а не замаяно-
Нагледно, ама 100 процента вярно. Аз спя с найлонов чаршаф вече под истинския когато съм в цикъл. И си знаех последните месеци, че 2-3 нощи сънят ми ще е скапан защото се будя подгизнала. И не, не е обичайното, което е било до скоро, по-гадно е. Само като пих Дуфастона тези два месеца беше по-човешко. Остава ми още един месец да пия и после какво? Някой знае ли? ЛЛ ми вика спираш го и чакаме да видим ще се нормализира ли цикъла. Значи  пак тука има, тука нема ще играем - ще рукне, няма да рукне.🙄
Felicity, не знаех, че толкова много време трябва за възстановяване на телцата. Сега ми става ясно защо си се влачим анемични. Че той Бог не е ли помислил малко за това, де. 🙄

The demon,  много добре си го казала, 100 процента съгласна.

# 666
И аз така спя. Последния път едва не припаднах пред детето. За втори път ми се случва всичко да изтече за 12 часа- обилен с огромни съсиреци- първия път беше след прекаран Ковид. Буквално не можеш да излезеш от тоалетната или банята. И изследвания, дефицити- направо се хванах за главата. Изчетох сумати неща- всичко си е навързано. Още си избистрям нещата.
 Исках да ви попитам, дали някоя от вас е пила чай от овчарска торбичка? Освен диета в тия дни, се обзаведох и с билки разни. Ще е проба- грешка, докато нацеля нещата явно.

# 667
Снежна, не зная колко време може да се пие дуфастона и дали ще ти го продължат. Предполагам че или ще е дуфастон или спирала Мирена или евентуално някое абразио.... може да е полип.
Фт4 ти изглежда нормално, но така без долна граница не се ориентирам. Я дай референтните граници и за тсх.

# 668
  • Бургас
Krisi777, имам всички възможни билки, които съм прочела, че са кръвоспиращи.Тази е много гадна на вкус и точно в тези дни хич не ми се пият течности, особено пък топли, но действително когато съм се наливала с чай е имало ефект.Под ефект нямам предвид спиране, но намаляване и по-равномерен теч.Тинктури по-лесно се пият, сега пия така+витамин к1.

Сега ще си купя това д-р Тошков, там има овч.торбичка.Дано то поне да подейства, че наистина няма време да се навакса този дефицит.Дават го да се приема с още едно и невен.

На мен тези кръвоизливи ми станха след абразио края на 2019.Преди това също съм имала обилен цикъл, но точно по този начин не беше.Ковида го изкарах с цикъл 14 дена, даже си мисля, че се заразих защото бях пред цикъл, а тогава ми пада имунитета.Сега като се замисля и лятото каквото карах беше пак с цикъл, скоро пак нещо имаше защото ми изби херпес пак с цикъла.Почвам да си мисля дали не е свързано всичко това с ковид, всичко започна откакто има ковид и просто абразиото да е съвпадение.

# 669
  • Ямбол
Да се включа и аз да споделя. През последните две години мензисът ми беше доста обилен, но в рамките на 6-8 дни спираше. Лятото имах и прескачания, пиех мака и даже ми стана нормален до оскъден. Последните два месеца беше обаче някакъв ужас. От цикъл в цикъл влизах. Спирам го с дицинон и 5-6 дни чисто и пак отново - силно, съсиреци. Лекарката ми ме караше още първия път да ходя за абразио, но ми каза да опитаме първо да го спрем и да видим как ще е следващия месец. Декември се повтори същото, но заради празниците и не знаехме колко лекари ще са на разположение, опитахме отново с дицинон и спря, бавно, но спря. Не знам дали е защото 2-3 месеца не можех да си намеря мака, но сега си намерих и след като ми спря напълно започнах да пия пак. В момента съм добре и даже ми закъснява, но не бързам. Междувременно правих изследвания, имам лек спад на желязото, пия в момента допълнително, продължавам с маката, пия още витамини от групата Б, магнезий, вечерна иглика. Всичко останало е в норма. Силно се надявам да успея да се закрепя, защото ми се ще да не минавам през абразио, нещо ме спира. Говорих със сина ми, той е завършващ студент по медицина и каза, че е добре да направя абразио, да не се притеснявам. Но засега ще изчакам. Надявам се да си помогна с това, което пия и да мина през това без повече усложнения.
Между другото тези два обилни месеца са точно след изкаран ковид, леко го карах, бързо оздравях, но и на мен ми се струва, че може да има значение.

# 670
  • София
И аз доскоро бях с нормален цикъл с леки закъснения, по-обилен, но спираше за 5 дена. Последният след 50-дневно закъснение трая 30 дена. Разбира се по-силно беше две седмици. С лекарите тук е малко по-трудно и единствено проведох една консултация със зълва ми и нейна колежка гинеколожка. Та ми казаха,че е нормално за периода и ако нямам кръвоизлив, да изчакам да изтече. Явно година -две, докато спре, ще е така. На своя глава нищо няма да пия. Единствено хормонален препарат при кръвоизлив и то назначен. Реших организмът ми сам да си се подготви за менопаузата.

# 671
Лиляна, Ковида го изкарах безсимптомно- 2 часа втрисане- нищо не съм пила, но и преди втория такъв цикъл бях леко болна- може да съм повторила, не съм се тествала. Когато си слагах ваксина ми закъсня и се бях побъркала- гинеколожката ми каза, че е нормално след ваксина да има разбутване на хормони- какво остава след изкаран Ковид.
Галчудо, точно този ефект търся- намаляване и особено по-равномерен теч. Нямам проблем с чайовете и вкуса- пия ги от 13- 14 годишна, пак заради проблеми с цикъла, но никога не ги пия топли.  И на мен тези проблеми ми дойдоха след аборт ( кюретаж)-  първия на 28 (кухо яйце и кръвоизлив) - бонуса беше съсиреци и силно кръвотечение 2 и 3-ти ден. Изследванията бяха нормални, противозачатачните ми донесоха много странични ефекти и в крайна сметка бях на Дицинон и калций Ц. След раждането ( секцио) беше песен- все едно нищо- 3 години си отдъхнах. Но после се наложи пак кюретаж- мисед преди 2 години- и оттогава е ужас, особено след Ковида. Имам много липси и ги попълвам с добавки. Мисля си, дали не може нещо хомеопатично да се прилага, но не съм ходила никога на хомеопат.
За овчарската торбичка пише доста добри неща, но в противопоказания не се препоръчва при проблеми с щитовидната, въпреки че 2-3 чая надали ще са проблем- направих си този път- пих една чаша цял ден- плюс диета, плюс витамини- сякаш се размина работата. Ще се търсят варианти- няма как!

# 672
  • Бургас
Криси, аз съм на хомеопатия от години, но не мога категорично да кажа, че памага или не.Случвало се е след хомеопатично л-во ново за мен да имам нормален цикъл на 28 дена, случвало се след боуен, случвало се е след противовъзпалително и миорелаксант, даже ефекта трая 2-3 цикъла, докато при предните е било само един цикъл след прием.

В момента пия хомеоптично за болката, само през силните дни имам, свързано е с теча.Намалее ли теча намалява и болката.Намалянето е времнно докато трае ефекта от нещата, които пия.Цял ден общо взето все нещо пия.

Чувала съм, че нурофен намаля, но не съм пила още, защото избягвам такива л-ва.

От всичко само дицинон не съм пробвала.Калции фосхо ц не мога да преценя дали ми действа, може би е по-бавен.

За маката също не бях чувала, ще пробвам и нея, но първо смятам това на д-р Тошков да видя.

Моите ковиди също са били сравнително леки.

Аз откакто родих съм нямала силни болки, беше съвсем поносимо, а сега е ад 2-3 дена.

# 673
Дицинон е за кръвотечение от кръвоносни съдове с малък дебит, трябва много внимателно да се използва и след лекарска преценка. Беше изписан за чести  и обилни кръвотечения от носа да дъщеря ми, но пак ми беше казано - в краен случай.

# 674
Здравейте,

Не знам дали ми е за тук въпроса, но ще пробвам.

На 39г съм, имам две деца. След като се роди второто ( почти на 6г е малкото ми дете) започнах да взимам противозачатъчни. 
Три години всичко беше нормално. После обаче започнаха епизоди на кървене "по никое време". Отидох на лекар и ми смени хапчетата. Каза че 4 месеца трябва да чакам за резултат. Тези 4 месеца пак същото.. на петия нещата се номализираха за 2-3 цикъла и пак почна да не ми идва въобще 3-4месеца, да ми идва докато пия хапчетата, за по 15 дена, пълен хаос.

Сега пак ще отида на лекар, но се чудя дали не е процес пред менопауза? Докторът ми каза че нивото за хормоните ми е ниско и затова имам кървене когато не трябва..

Общи условия

Активация на акаунт